A on covjeka nazva glupimRezervniGolman je napisao/la:Target prvo je iskljucen Slaviji u prvom poluvremenu pa vama u drugom. Imali ste pola sata igraca vise
Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,Monolog
Re: Premijer liga BiH - opcenito
Ma dobro. Rekao si isto sto i ja samo na drugi nacin.zizu1991 je napisao/la:Mala ispravka za @Signore-a kojem bih prije svega odao jedno veliko poštovanje jer se što se tiče ove teme, povećanja kvaliteta PLBiH mnogo javlja sa kvalitetnim postovima i ima po meni jedno ispravno razmišljanje.
Na šta se odnosila moja ispravka. Dakle, nije da mi nemamo veliku dvojku, trojku nogometa, mi imamo velikane ex-yu nogometa u našoj ligi njih 6, imamo imena koja znače mnogo u novijoj historiji i to je ta raznolikost kvaliteta ove lige koja ima potencijal da bude najkvalitetnija i najzanimljivija liga cijelog Balkana.
Na nama je da u nekom doglednom vremenu napravimo nešto od tog potencijala jer svi znamo da se od prošlosti ne živi.
terabajt je napisao/la:A on covjeka nazva glupimRezervniGolman je napisao/la:Target prvo je iskljucen Slaviji u prvom poluvremenu pa vama u drugom. Imali ste pola sata igraca vise![]()
- jovanmaksimovic
- Kontakt:
ja mislim da ljudi ovde previse naglasavaju kako bi liga 12 ili liga 10 bila kvalitetnija i privukla vise gledalaca kada bi u njoj igrali 6 prijeratnih prvoligasa + zrinjski, siroki i jos 4 kluba. uzecu za primjer kada je svih 6 bh "velikana" igralo prvu ligu jugoslavije i kada je ta liga bila medju najboljim u evropi, sredinom 80ih. tada je prosjek gledalaca na utakmicama izmedju navedenih 6 klubova bio skoro pa identican danasnjem, osim sarajevskog derbija, gdje se okupilo nekad preko 25000 ljudi. znaci da bi se pobosljao kvalitet lige i vratili gledaoci nije samo potrebno smanjiti ligu nego i kvalitetno je pojacati, a ako jedan radnik ili travnik moze da privuce vise gledalaca na stadion nego jedan celik ili sloboda, onda ne znam o cemuj pricamo. 
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL
FOR PAUL
- RezervniGolman
- Kontakt:
Jesi vidio lika. Navija za Slobodu,nije gledao njezinu odlucujucu tekmu za opstanak i još nazva momka glupim. Vela havleuscuplic je napisao/la:terabajt je napisao/la:A on covjeka nazva glupimRezervniGolman je napisao/la:Target prvo je iskljucen Slaviji u prvom poluvremenu pa vama u drugom. Imali ste pola sata igraca vise![]()
![]()
KLUB LJUDI ČIJI OBRAZ NE MOŽEŠ KUPITI,ČIJE USPOMENE NE MOŽEŠ IZBRISATI.
LJUDI KOJIMA NE MOŽEŠ LAGATI.
VELEŽ MOSTAR,KLUB RAJE,LJUBAVI,PONOSA I PRKOSA.
KLUB SVIH NAS.
LJUDI KOJIMA NE MOŽEŠ LAGATI.
VELEŽ MOSTAR,KLUB RAJE,LJUBAVI,PONOSA I PRKOSA.
KLUB SVIH NAS.
-
neroazzurni
- Kontakt:
gledam jednom neku emisiju na nekom hrvatskom kanalu i izmedju ostalih gost je i Rober Jarni i novinar ga nesto ispituje za njegovu trenersku karijeru pa i kako mu je bilo u Sarajevu i vamo tamo upita ga novinar za kvalitet bh lige kad lik ko iz topa to je najbolja liga od svih ex yu, ostali gosti se pocese nesto smijuljit kad frajer mrtav hladan im rece, nije smijesno to je extra liga samo sto su kao drzava u banani, savez im u banani a i preglomazna liga, kad urede savez i smanje ligu sve ovdasnje lige ce prestici, dalje lik objasnjava kaze: liga je fascinantna, puna talenata, ja dodjem sa velikim Sarajevom na neko gostovanje, ma niko te ne yebe, nema respecta nimalo, svi te hoce pobjediti, cak su i sa nerijesenim nezadovoljni, dodjes u Zenicu, Mostar, Siroki...ma gdje god niko te ne gleda kao velikana, svi igraju na pobjedu, napadacki, to necete naci ni u Hrvatskoj ni u Srbiji, kod nas se zna ko je Hajduk Dinamo, tamo Zvezda Partizan...u Bosni toga nema...
sami smo sebi najveci neprijatelji!
"Kod nas je reprezentacija kao kad dođeš malo na odmor. Kolači, porodica, pokloni i onda idu utakmice i tu si mrtav. Tako je bilo kod nas"
To je ona priča koju mi pričamo ovdje svo vrijeme. Nešto mora da se radi.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
Ma ja ti kazem da nasa liga ima potencijal da bude jedna od najjacih u okruzenju.Ta bi se liga mogla napraviti da bude jedna od najzanimljivijih u regionu i da bude primamljiva za sve igrace i trenere iz okruzenja.Da bi se to desilo mora se prvo liga smanjiti na bar 12 klubova,mora se kod tih 12 klubova dobro popraviti infrastruktura(reflektori,natkrivena tribina,solidan teren za igru,kabine za tv i radio ekipe ...) ,dovesti jaci sponzori i pokriti svaku utakmicu tv kamerama.Sudjenje isto tako mora biti kvalitetno koje i nije lose zadnjih godina.Prednost kod nas je ta sto kod nas ima recimo i srpskih i hrvatskih i bosnjackih klubova a ima i neutralnih pa je ta raznolikost zanimljiva u odnosu na recimo hrvatsku i srbiju gdje je sve isto i to je onda pomalo monotono.neroazzurni je napisao/la:gledam jednom neku emisiju na nekom hrvatskom kanalu i izmedju ostalih gost je i Rober Jarni i novinar ga nesto ispituje za njegovu trenersku karijeru pa i kako mu je bilo u Sarajevu i vamo tamo upita ga novinar za kvalitet bh lige kad lik ko iz topa to je najbolja liga od svih ex yu, ostali gosti se pocese nesto smijuljit kad frajer mrtav hladan im rece, nije smijesno to je extra liga samo sto su kao drzava u banani, savez im u banani a i preglomazna liga, kad urede savez i smanje ligu sve ovdasnje lige ce prestici, dalje lik objasnjava kaze: liga je fascinantna, puna talenata, ja dodjem sa velikim Sarajevom na neko gostovanje, ma niko te ne yebe, nema respecta nimalo, svi te hoce pobjediti, cak su i sa nerijesenim nezadovoljni, dodjes u Zenicu, Mostar, Siroki...ma gdje god niko te ne gleda kao velikana, svi igraju na pobjedu, napadacki, to necete naci ni u Hrvatskoj ni u Srbiji, kod nas se zna ko je Hajduk Dinamo, tamo Zvezda Partizan...u Bosni toga nema...
Nadam se da ce ljudi iz saveza ovo shvatiti i da ce sve raditi da od ove lige naprave ono sto se da napraviti,a moze se puno
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
- champions1921
Haj nek sam cuo da je nacionalizam faktor koji nas fudbal cini zanimljivijim u odnosu na regiju 
BUDI ŽELJO !!!
Više opasan nego zanimljiv.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
Mala ispravka, raja tu stalno grijesi. Koliko god bili slicnog kvaliteta, ali u BiH ima jedan velikan to je Željo, pa onda idu bivši prvoligaši ex-yu lige, novi klubovi koji počinju pisati finu priču(Široki, Zrinjski) i ima još ova sitna buranija Travnik, Olimpic, Zvijezda...
Stvarno to nije toliko teško zapamtiti.
NO PYRO NO PARTY
yebote kako to zaboravih reci.Buu je napisao/la:Mala ispravka, raja tu stalno grijesi. Koliko god bili slicnog kvaliteta, ali u BiH ima jedan velikan to je Željo, pa onda idu bivši prvoligaši ex-yu lige, novi klubovi koji počinju pisati finu priču(Široki, Zrinjski) i ima još ova sitna buranija Travnik, Olimpic, Zvijezda...
@champions 1921. Nisam mislio na nacionalizam nego na tu raznolikost i navijaca i klubova(koji druge lige nemaju,ne znam kako si to odmah spojio sa nacionalizmom
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
Pa to je tako, naša liga ti je ustvari mini regionalna liga koja se sastoji od klubova sa različitim "predznacima" čitaj pripadnosti naroda, jer da nema recimo Širokog, Borca i Zrinjskog tribine koje su i onako prazne bili još praznije jer vazda na ove tekme dođu oni radikalni navijači da mogu "yebat mamu onim anamo". Zamisli da ti se u ligi takmiče Željo, Sarajevo, Travnik, Sloboda, Čelik, Velež, Olimpic i Zvijezda. Na svega par utakmica bi bile punije tribine ostalo sve bi bilo sablasno kao što je i danas na tekmama protiv tih klubova. Protiv Širokog i Borca recimo imaš kud i kamo bolju posjetu što je pozitivno, a negativno je to da ta posjeta nije uzrokovana fudbalom nego nečim "drugim".champions1921 je napisao/la:Haj nek sam cuo da je nacionalizam faktor koji nas fudbal cini zanimljivijim u odnosu na regiju
Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
@rodjak - Ne mozes rec za Srbiju da su im sve srpski klubovi u prvoj ligi
Ova nacionalna opredjeljenja bi se mogla pozitivno iskoristiti zbog dodatnog naboja, ali je problem sto te nacionalne podjele uvijek izazovu sve ono negativno. Da netko kaze ono 'idemo dobiti te srbe', da se navijaci tako malo dignu, napune stadion, fino navijaju protiv sportskih protivnika i da sve normalno zavrsi to bi onda bila neka pozitiva. Prakticki u drzavi imas medjunarodno natjecanje, al kad to uvijek izazove tuce, razbijene glave, popaljene zastave, je*ane ustaske, cetnicke i balinske majke i slicno, da ne nabrajam dalje. Mozda za nekih 100 godina nasi praunuci budu uzivali u onom sto mi zelimo sad. Al mozda.
Ova nacionalna opredjeljenja bi se mogla pozitivno iskoristiti zbog dodatnog naboja, ali je problem sto te nacionalne podjele uvijek izazovu sve ono negativno. Da netko kaze ono 'idemo dobiti te srbe', da se navijaci tako malo dignu, napune stadion, fino navijaju protiv sportskih protivnika i da sve normalno zavrsi to bi onda bila neka pozitiva. Prakticki u drzavi imas medjunarodno natjecanje, al kad to uvijek izazove tuce, razbijene glave, popaljene zastave, je*ane ustaske, cetnicke i balinske majke i slicno, da ne nabrajam dalje. Mozda za nekih 100 godina nasi praunuci budu uzivali u onom sto mi zelimo sad. Al mozda.
nacionalizam je i stvorio derbi u mostaru , kao i derbi slavija-sarajevo , slavija -zeljo i td jako zanimljiva liga --
- champions1921
@rodjak
Pa ako je ta raznolikost uslovljena nacionalnim predznacima koje si nabrojao onda ne znam sa cim drugim da povezem nego sa nacionalizmom.. Kada kazes "Bosnjacki, Srpski, Hrvatski klubovi" to jedino moze aludirati na nacionalnu netrpeljivost koja je glavni uzrok unistenja svega u ovoj drzavi pa tako i sporta..
Sa ostatkom tvog posta bi se slozio iako je poprilicno nerealno u skorije vrijeme ocekivati da bi moglo biti ostvarivo bilo sta od toga sto si nabrojao (jaki sponzori, ozbiljnija ulaganja u infrastrukturu, pokrivanje svih utakmica tv kamerama).
Pa ako je ta raznolikost uslovljena nacionalnim predznacima koje si nabrojao onda ne znam sa cim drugim da povezem nego sa nacionalizmom.. Kada kazes "Bosnjacki, Srpski, Hrvatski klubovi" to jedino moze aludirati na nacionalnu netrpeljivost koja je glavni uzrok unistenja svega u ovoj drzavi pa tako i sporta..
Sa ostatkom tvog posta bi se slozio iako je poprilicno nerealno u skorije vrijeme ocekivati da bi moglo biti ostvarivo bilo sta od toga sto si nabrojao (jaki sponzori, ozbiljnija ulaganja u infrastrukturu, pokrivanje svih utakmica tv kamerama).
BUDI ŽELJO !!!
Liga BiH je jedina koja u sebi ima "hrvatske" i "srpske" klubove, znaci nisu bosasnsko-hercegovacki klubovi nego hrvatski i srpski tj. u jednoj drazvi klubovi drugo-nacionalni. Da mi je znati da slucajno u njemackoj ligi nema neki francuski klub, ili u Francuskoj - holandski, mozda u bugarskoj - makedonski ...itd. Samo kod nasih brojaca krvnih zrnaca i samo proglasenih "drzava" tj. entiteta.
U Francuskoj ima pun vrag marokanaca, alziraca, iz afrike ...itd. pa nigdje nema "marokanski" PSG, ili "alzirski" Lyon.
P.S. Samo mi je drago da se Sarajevo, Zeljeznicar, Velez, Celik, Sloboda i ostali nikad nisu izjasnili kao "bosnjacki" jer nisu kompleskasi kao neki.
I onda mi pricamo o ligi 10, a ovi iz RS bi odrede broj "srpkih" i to fiksno da vjecno budu tu....
U Francuskoj ima pun vrag marokanaca, alziraca, iz afrike ...itd. pa nigdje nema "marokanski" PSG, ili "alzirski" Lyon.
P.S. Samo mi je drago da se Sarajevo, Zeljeznicar, Velez, Celik, Sloboda i ostali nikad nisu izjasnili kao "bosnjacki" jer nisu kompleskasi kao neki.
I onda mi pricamo o ligi 10, a ovi iz RS bi odrede broj "srpkih" i to fiksno da vjecno budu tu....
A sta je pogresno u tome da se klub zove kako se zvao i prije bivse SFRJ?
"Last time they count me out, what I do Game 6?"
Re: Odg: FK Željezničar
Meni su gori ovi sto se zovu kako se zovu od 1945 oni su ujedno i najgori
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
Ma moze to i bez nacionalizma.Ako neko hoce da mu je njegov klub iskljucivo srpski ili hrvatski ili pak bosnjacki ili nesvrstanchampions1921 je napisao/la:@rodjak
Ovo gore nisam rekao da se moze odmah uraditi,ali savez treba napraviti pla pa za recimo 5-6 godina da to bude cilj i da se sve radi u tom pravcu.Najgore je sto oni nemaju nikakav plan,nego pustili vodu da tece kako tece a oni ne mrdaju qrcem
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.