Aj brteSheyi je napisao/la:Evo gotov sam zaplako, ko da je Peđa Medenica pisao status

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Aj brteSheyi je napisao/la:Evo gotov sam zaplako, ko da je Peđa Medenica pisao status
upravo takoPostao je kapiten kojeg se boje suigrači, navijači, novinari, a sve to uočili su i oni najvatreniji navijači, koji su Spahiću na kraju reprezentativne karijere okrenuli palac dole.
Nije istina.viKK je napisao/la:upravo takoPostao je kapiten kojeg se boje suigrači, navijači, novinari, a sve to uočili su i oni najvatreniji navijači, koji su Spahiću na kraju reprezentativne karijere okrenuli palac dole.
MetanorisBack je napisao/la:nikada nismo imali takvu ne generaciju,nego degeneraciju navijača da pljuje po kapitenu koji je krv pišao za sveti dres,stidite se i ti i novinar ovakvih tekstova i tvrdnji.
Ne zamjeram toliko forumskoj djeci,raznoraznim frustriranim ljudima koji ne bi prepoznali fudbal ni da ih sretne na ulici,ali ljudi koji znaju(ili bi barem morali da znaju),e njima itekako zamjeram.DonCorleone je napisao/la:Hvala Spahicu, no njegov odlazak ne treba tragicno shvatiti.
Aha, kako da ne, u zemlji od 3,8 mil. stanovnika nicu dobri igraci svake sekunde. Realnost je takva da smo mi sa Spahicem imali ispodprosjecnu odbranu, sada imamo nevidjeni haos sa pile-strategom koji ce igrati prije sa tri napadaca, ne bi li ukalkulisao barem dva golu po utakmici u nasoj mrezi.
Nemamo jednog kvalitetnog stopera. Na raspolaganju su Bicakcic, Sunjic, eventualno Zukanovic, i mrtvi Facebook-Vranjes. Arslanagic je daleka prica koja nije utemeljena ni blizu. Tako da jeste tragicno sa sportskog aspekta, samo taj je u BiH nizerazrednog karaktera.
Ma i ti si isti samo na drugoj strani. Pretpostavljas samo da ti, kapiten i Barbarez znaju apsolutnu istinu pa i kako ce izgledati buducnost repke te odnosi u njoj a ostali su neznalice ili nesto drugo. Ja iskreno ne vidim toliku tragediju kakvu ti vidis i s mnom bi se slozilo mnogo ljudi. Optimistican sam, imamo igrace koji igraju u kvalitetno u ligama petice, oni ce se dalje razvijati i nema sanse da sad potonemo zbog igraca kojem je fudbalska karijera na zalaskudrummer je napisao/la:Ne zamjeram toliko forumskoj djeci,raznoraznim frustriranim ljudima koji ne bi prepoznali fudbal ni da ih sretne na ulici,ali ljudi koji znaju(ili bi barem morali da znaju),e njima itekako zamjeram.DonCorleone je napisao/la:Hvala Spahicu, no njegov odlazak ne treba tragicno shvatiti.
Aha, kako da ne, u zemlji od 3,8 mil. stanovnika nicu dobri igraci svake sekunde. Realnost je takva da smo mi sa Spahicem imali ispodprosjecnu odbranu, sada imamo nevidjeni haos sa pile-strategom koji ce igrati prije sa tri napadaca, ne bi li ukalkulisao barem dva golu po utakmici u nasoj mrezi.
Nemamo jednog kvalitetnog stopera. Na raspolaganju su Bicakcic, Sunjic, eventualno Zukanovic, i mrtvi Facebook-Vranjes. Arslanagic je daleka prica koja nije utemeljena ni blizu. Tako da jeste tragicno sa sportskog aspekta, samo taj je u BiH nizerazrednog karaktera.
Odlazak Spahica u ovom trenutku treba shvatiti tragicno jer zdrav razum kaze da smo i sa njim imali problema u odbrani a kakvih cemo tek imati bez njega.
Ali nekima je najbitnije od svega,pa i od rezultata,da je Spahic otisao,bitno im je da su zadovoljenje njihove licne zelje.Kladio bih se u desno uho da bi pojedinci,kad bi im postavio da biraju,odlazak Spahica po cijenu propustanja evropskog prvenstva,bez razmisljanja prihvatili.
E to je ono sto je tuzno.I opasno za sve istinske navijace reprezentacije.
Kazi nam,o darkane moj dobri,ako reprezentacija ostane bez plasmana na evropsko prvenstvo i ako ti tvoji kvalitetni stoperi ne budu mogli odgovoriti zadatku,mozes li nam ti ili ovi novinari ili svi vi koji ste,pazi sad,optimisticni,nekako to nadoknaditi?donniedarko je napisao/la:Ma i ti si isti samo na drugoj strani. Pretpostavljas samo da ti, kapiten i Barbarez znaju apsolutnu istinu pa i kako ce izgledati buducnost repke te odnosi u njoj a ostali su neznalice ili nesto drugo. Ja iskreno ne vidim toliku tragediju kakvu ti vidis i s mnom bi se slozilo mnogo ljudi. Optimistican sam, imamo igrace koji igraju u kvalitetno u ligama petice, oni ce se dalje razvijati i nema sanse da sad potonemo zbog igraca kojem je fudbalska karijera na zalaskudrummer je napisao/la:Ne zamjeram toliko forumskoj djeci,raznoraznim frustriranim ljudima koji ne bi prepoznali fudbal ni da ih sretne na ulici,ali ljudi koji znaju(ili bi barem morali da znaju),e njima itekako zamjeram.DonCorleone je napisao/la:Hvala Spahicu, no njegov odlazak ne treba tragicno shvatiti.
Odlazak Spahica u ovom trenutku treba shvatiti tragicno jer zdrav razum kaze da smo i sa njim imali problema u odbrani a kakvih cemo tek imati bez njega.
Ali nekima je najbitnije od svega,pa i od rezultata,da je Spahic otisao,bitno im je da su zadovoljenje njihove licne zelje.Kladio bih se u desno uho da bi pojedinci,kad bi im postavio da biraju,odlazak Spahica po cijenu propustanja evropskog prvenstva,bez razmisljanja prihvatili.
E to je ono sto je tuzno.I opasno za sve istinske navijace reprezentacije.
Nije ni meni niko nadoknadio bol, razocarenje i suze sto nismo pobijedili Nigeriju i prosli dalje pa ipak ne pravim sad preveliku dramu i gledam optimisticno ka naprijed. Sa fudbalskog aspekta je smijesno vezati uspjeh ili neuspjeh neke ekipe za nogometasa kojom je karijera na zalasku ( valjda ne mozes poreci da se njegovoj profesionalnoj karijeri blizi kraj ). Tu imamo Zukanovica koji pored konstantnog osporovanja vlastitog kvaliteta jos uvijek uzima stepenicu vise u karijeri, mladog Bicakcica koji je takodjer presao u bolji klub, Kolasinca na kojeg valjda ne trebam trositi rijeci. Imamo Sunjica, Vranjesa i nadam se uskoro Arslanagica koji ce izgleda izrasti u kvalitetnog stopera. Naravno postoji mogucnost da se ne uspijemo plasirati, postojala bi ta mogucnost i sa Spahicem ali razlog sto ne spustam odmah glavu i ne pravim dramu kao ti je sto vjerujem ovim momcima i objektivno i dalje imamo mnogo kvaliteta u ekipi. Meni je uvijek najveca briga nas selektor ali pored svega nadam se da ce i on poslusati kritike i poraditi na svojim slabostima kako bi mogli napraviti sljedeci iskorak. Meni je iskreno suludo ocekivati propadanje repke zbog odlaska Spahica ali eto svako ima svoje misljenjedrummer je napisao/la: Kazi nam,o darkane moj dobri,ako reprezentacija ostane bez plasmana na evropsko prvenstvo i ako ti tvoji kvalitetni stoperi ne budu mogli odgovoriti zadatku,mozes li nam ti ili ovi novinari ili svi vi koji ste,pazi sad,optimisticni,nekako to nadoknaditi?
Mozete li nadoknaditi svu bol,razocarenje,suze,tugu,neprospavane noci svim ljudima kojima je ova reprezentacija izvor radosti i nesto sto je sveto??
Znaci ne mozes.donniedarko je napisao/la:Nije ni meni niko nadoknadio bol, razocarenje i suze sto nismo pobijedili Nigeriju i prosli dalje pa ipak ne pravim sad preveliku dramu i gledam optimisticno ka naprijed. Sa fudbalskog aspekta je smijesno vezati uspjeh ili neuspjeh neke ekipe za nogometasa kojom je karijera na zalasku ( valjda ne mozes poreci da se njegovoj profesionalnoj karijeri blizi kraj ). Tu imamo Zukanovica koji pored konstantnog osporovanja vlastitog kvaliteta jos uvijek uzima stepenicu vise u karijeri, mladog Bicakcica koji je takodjer presao u bolji klub, Kolasinca na kojeg valjda ne trebam trositi rijeci. Imamo Sunjica, Vranjesa i nadam se uskoro Arslanagica koji ce izgleda izrasti u kvalitetnog stopera. Naravno postoji mogucnost da se ne uspijemo plasirati, postojala bi ta mogucnost i sa Spahicem ali razlog sto ne spustam odmah glavu i ne pravim dramu kao ti je sto vjerujem ovim momcima i objektivno i dalje imamo mnogo kvaliteta u ekipi. Meni je uvijek najveca briga nas selektor ali pored svega nadam se da ce i on poslusati kritike i poraditi na svojim slabostima kako bi mogli napraviti sljedeci iskorak. Meni je iskreno suludo ocekivati propadanje repke zbog odlaska Spahica ali eto svako ima svoje misljenjedrummer je napisao/la: Kazi nam,o darkane moj dobri,ako reprezentacija ostane bez plasmana na evropsko prvenstvo i ako ti tvoji kvalitetni stoperi ne budu mogli odgovoriti zadatku,mozes li nam ti ili ovi novinari ili svi vi koji ste,pazi sad,optimisticni,nekako to nadoknaditi?
Mozete li nadoknaditi svu bol,razocarenje,suze,tugu,neprospavane noci svim ljudima kojima je ova reprezentacija izvor radosti i nesto sto je sveto??
Razumijem sve osim ovog, koje su to bile znacajne utakmice velikog pritiska u proteklom periodu ? Ja se sjecam utakmice sa Nigerijom i tu je Spahic slomljen po tvom kriteriju. Razumijem da ima razloga tome i u taktici ali neki potezi ni s tim se ne mogu opravdati. Ne vidim da bi to postajalo bolje, naravno momci mozda nisu uigrani ali to ne mora odmah znaciti da nam se sprema debakl. Mozda bude i pogodak poslije nekog vremena i dobijemo neki solidan stoperski par. Tome dodamo nase ostale mlade perspektivne igrace koji su u repci te potencijalne koji se tek trebaju prikljuciti i opravdano mogu reci da sam optimistican u vezi repke. Zivio i ti menidrummer je napisao/la:Znaci ne mozes.donniedarko je napisao/la:Nije ni meni niko nadoknadio bol, razocarenje i suze sto nismo pobijedili Nigeriju i prosli dalje pa ipak ne pravim sad preveliku dramu i gledam optimisticno ka naprijed. Sa fudbalskog aspekta je smijesno vezati uspjeh ili neuspjeh neke ekipe za nogometasa kojom je karijera na zalasku ( valjda ne mozes poreci da se njegovoj profesionalnoj karijeri blizi kraj ). Tu imamo Zukanovica koji pored konstantnog osporovanja vlastitog kvaliteta jos uvijek uzima stepenicu vise u karijeri, mladog Bicakcica koji je takodjer presao u bolji klub, Kolasinca na kojeg valjda ne trebam trositi rijeci. Imamo Sunjica, Vranjesa i nadam se uskoro Arslanagica koji ce izgleda izrasti u kvalitetnog stopera. Naravno postoji mogucnost da se ne uspijemo plasirati, postojala bi ta mogucnost i sa Spahicem ali razlog sto ne spustam odmah glavu i ne pravim dramu kao ti je sto vjerujem ovim momcima i objektivno i dalje imamo mnogo kvaliteta u ekipi. Meni je uvijek najveca briga nas selektor ali pored svega nadam se da ce i on poslusati kritike i poraditi na svojim slabostima kako bi mogli napraviti sljedeci iskorak. Meni je iskreno suludo ocekivati propadanje repke zbog odlaska Spahica ali eto svako ima svoje misljenjedrummer je napisao/la: Kazi nam,o darkane moj dobri,ako reprezentacija ostane bez plasmana na evropsko prvenstvo i ako ti tvoji kvalitetni stoperi ne budu mogli odgovoriti zadatku,mozes li nam ti ili ovi novinari ili svi vi koji ste,pazi sad,optimisticni,nekako to nadoknaditi?
Gledaj,ako se,gluho bilo,ne plasiramo,svako ce postaviti pitanje,a sta da je igrao Spahic?
Glupo je napisati da odlazak Spahica ne treba shvatati tragicno jer to,realno,jeste tragicno za nasu igru.
Stoperi koje si nabrojao nemaju svi skupa ukupno 20 utakmica za reprezentaciju,pogotovo nemaju skupa jedni s drugima i nisu uigrani(za to su potrebne godine),da ne spominjem da nemaju iskustvo utakmica sa velikim pritiskom koji slama i najjace karaktere.
Sve to meni daje opravdan razlog da se bojim.
Sto se tice Safeta,ne nadaj se nicemu sto nisi gledao do sada,uzdaj se u kvalitet i zajednistvo igraca.
Zivio ti meni.
"Propadanje" repke se nece desiti zbog prevelikog igrackog kvaliteta. Ali zato desiti ce se da jedna zlatna generacija jako vjerovatno nece postici ni blizu svoj maksimum. Cilj reprezantacije BiH treba da bude da igra na velikoj vecini SP i EP i da izbori bar taj drugi krug a poslje toga daj sta das. To se nije desilo u Brazilu zbog selektora i pojedinih igraca. Sa nacinom na koji se vodi reprezentacija realnije je opet da ispadnem u grupi neko da izborimo realan cilj a to je drugi krug. Izgubljen je stub odbrane. U ostale stopere nemam neko ogromno povjerenje a kamoli kombinaciju njihovu. Dzeko ce igrati jos samo dva prvenstva a poslje toga cemo biti losiji bar 30% zato jer se njegov nasljednik ne nazire ni blizu. A Seferovic nije ocijenjen od selektora kao jedan od najbolje 23-jice igraca odnosno potencijal za buducnost. Ako on uopste razmislja pet godina unaprijed. Imam osjecaj da razmislja samo dvije godine unaprijed a poslje sta bude. Sumnje drummera su potpuno opravdane i na mjestu. A ako je tebi cilj da sa ovakvom reprezentacijom kuburis oko 40 mjesta onda neznam zasto pratis fudbal ?? Zato da se kvalifukujes na neko prvenstvo ??donniedarko je napisao/la: Meni je iskreno suludo ocekivati propadanje repke zbog odlaska Spahica ali eto svako ima svoje misljenje