Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

fahrenheit
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la fahrenheit » 02 mar 2010, 11:49

daffy je napisao/la:klub koji nema ni 10 titula, klub koji do unistavanja konkurencije nije znao sta znaci osvojiti Scudetto, klub kojem svaku titulu namjeste sudije, klub koji kada dodje u Europu nema sudija i klub koji se u Europi svakodnevno obruka.

jel to taj klub :lol: ?

mislim da nije :mrgreen: ,to je klub koji ima 17 titula..nije on kriv sto konkurencija kupuje utakmice, pa s time sama sebe unistava...klub koji je nedavno pobijedio evropskog velikana, klub koji ima najvece šanse od svih italijanskih klubova za prolaz u četvrtinu finala, klub koji se ne bruka po Evropi igrajuci u nizerazrednoj Europskoj ligi i ne gubi na svom stadionu pa 3 gola razlike...
"Like a krme in Teheran."

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 02 mar 2010, 12:15

fahrenheit je napisao/la:
daffy je napisao/la:klub koji nema ni 10 titula, klub koji do unistavanja konkurencije nije znao sta znaci osvojiti Scudetto, klub kojem svaku titulu namjeste sudije, klub koji kada dodje u Europu nema sudija i klub koji se u Europi svakodnevno obruka.

mislim da nije :mrgreen: ,to je klub koji ima 17 titula..nije on kriv sto konkurencija kupuje utakmice, pa s time sama sebe unistava...klub koji je nedavno pobijedio evropskog velikana, klub koji ima najvece šanse od svih italijanskih klubova za prolaz u četvrtinu finala, klub koji se ne bruka po Evropi igrajuci u nizerazrednoj Europskoj ligi i ne gubi na svom stadionu pa 3 gola razlike...
jel to onaj isti klub sto u jednom periodu od oko 6 godina nije dao gol na Delle Allpiu :D **** neki klub
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

fahrenheit
Kontakt:

Post Postao/la fahrenheit » 02 mar 2010, 12:33

JuveSissoko je napisao/la:
fahrenheit je napisao/la:

jel to onaj isti klub sto u jednom periodu od oko 6 godina nije dao gol na Delle Allpiu :D **** neki klub
to je onaj isti klub sta juventusu bjezi za 17 bodova :D

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 02 mar 2010, 12:42

jel to onaj klub koji ima 20 titula manje od Juventusa :lol: ?

jel to onaj klub kojeg je Marchisio napravio smijesnim :lol: ?
Football Identity. Izaberite da li cete biti Manager, Igrac ili Novinar.

Nema botova, trenira vas onaj sto je manager, a manager kupuje vas igrace. BiH liga tek pocela.

Vise info na http://sportsport.ba/forum/viewtopic.php?f=44&t=2700

A_d_0
Kontakt:

Post Postao/la A_d_0 » 02 mar 2010, 12:43

Jel to taj klub koji finale LP moze samo na TV-u gledat? sila! a najljepsi fudbal zna se ko igra i to svi kazu. Ronaldinho sam zna vise od citavog Intera.

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 02 mar 2010, 12:51

Milan igra najljepsi fudbal glede poteza jer u timu imaju Dinha.. najruzni fudbal igra Roma, i to je sada dobar kakav ce biti sljedece sezone kada Ranieri dobije vrijeme da sam napravi tim :lol: .. ali meni najljepse igra Napoli.. juris u napad i cao.. :mrgreen:

Nema botova, trenira vas onaj sto je manager, a manager kupuje vas igrace. BiH liga tek pocela.

fahrenheit
Kontakt:

Post Postao/la fahrenheit » 02 mar 2010, 12:59

daffy je napisao/la:jel to onaj klub koji ima 20 titula manje od Juventusa :lol: ?

jel to onaj klub kojeg je Marchisio napravio smijesnim :lol: ?

jbg 27-17=10, haj ti malo vjezbaj matematiku iz 1. razreda
al sta se vi iz juventusa javljate, pogotovo sto se tice zadnjih 4-5 sezona? najveci vam uspjeh osvojena 2.liga :D
sta se ono dogodi juventusu kod kuce protiv mocnog palerma :roll:

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 02 mar 2010, 15:59

Juventus najbogatiji klub u Italiji

Prema najnovijem Deloitteovom "Deloitte Football Money League" izvještaju, Juventus je najbogratiji klub u Italiji.

Sa prometom od 203,2 miliona evra, Juventus je ispred intera i Milana. Tri najznačajnija kluba iz Italije se nalaze na 8, 9, i 10 mjestu liste evropskih klubova. Na listi dominira Real Madrid (petu godinu zaredom) sa preko 400 miliona. Posle Reala slijede Barcelona, Manchester United, Bayern Munchen, Arsenal, Chelsea i Liverpool.

jos da nije bilo farsopolija gdje bi nam kraj bio...zaista nevjerovatan podatak...jos jednom potvrdjuje da smo prevelik klub...pored svega sto smo dozivjeli..ovo je nevjerovatan podatak....

GRANDE JUVE
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 02 mar 2010, 16:22

daffy je napisao/la:nemoras nama ovdje pisati takve gluposti kada vec ne znas nista o Calciopoliju i uvjeren sam da nista o tom slucaju ne znas, vec samo znas da je Juve izbacen, a Moggi osudjen.. ne znam stvarno, ali svi mediji nesto pocinju pisati da je farsa.. slucajno? :roll:
Cijim medijima (apsolutno je jasno tko koje medije u Italiji drzi) i tko ste ''vi'' osim uvrijedjenih juventina? Gdje si vidio milaneza da se ovdje zali na ovo? Nece, ima nesto morala, jasno mu je da je Berlusconi i triput vise zgrijesio, al on iza sebe ima toliko ljudi da to moze javno reci i opet ne bi dobio takvu kaznu. Cuj ja ne znam nista o tome. :lol: A nek ste mi vi tu i placenicka medijska piskarala naprema pravno dokazanim cinjenicama, pa taman.
...Život za Široki...

Phill Jackson
Kontakt:

Post Postao/la Phill Jackson » 03 mar 2010, 00:22

Prve suspenzije zbog bogohuljenja u Italiji

Trener Chieva Domenico Di Carlo i napadač Parme Davide Lanzafame prve su ''žrtve'' novog pravilnika Talijanskog nogometnog saveza o neprimjerenoj verbalnoj komunikaciji...

Talijanski nogometni savez (FIGC) nedavno je usvojio novi pravilnik o ponašanju nogometaša i članova stručnog vodstva na travnjaku i pored njega tijekom utakmice: sudac po njemu ima pravo pokazati žuti, pa čak i crveni karton igraču koji psuje ili koristi bilo koju drugu vrste neprimjerene verbalne komunikacije, a kojom bi mogli biti povrijeđeni osjećaji drugih ljudi, konkretno gledatelja, posebno malodobnih.

Di Carlu je izrečena kazna zabrane vođenja utakmice u gostima kod Barija u sljedećem kolu, jer je tijekom nedjeljne utakmice 26. kola, u kojoj je njegov Chievo kao domaćin pobijedio Cagliari s 2-1, koristio bogohulne izraze.

Isti je prekršaj počinio i Parmin napadač Davide Lanzafame u domaćoj pobjedi svog kluba protiv Sampdorije 1-0. Zbog toga će propustiti gostovanje kod Siene sljedeće nedjelje.

kome treba ovo pravilo kad su svi onako veseli i puni ocekivanja navikli da pljuju i psuju :D
http://liverpool.bosnianforum.com/

It's Always Sunny in Philadelphia

jose
Kontakt:

Post Postao/la jose » 03 mar 2010, 10:03

Phill Jackson je napisao/la:Prve suspenzije zbog bogohuljenja u Italiji

Trener Chieva Domenico Di Carlo i napadač Parme Davide Lanzafame prve su ''žrtve'' novog pravilnika Talijanskog nogometnog saveza o neprimjerenoj verbalnoj komunikaciji...

Talijanski nogometni savez (FIGC) nedavno je usvojio novi pravilnik o ponašanju nogometaša i članova stručnog vodstva na travnjaku i pored njega tijekom utakmice: sudac po njemu ima pravo pokazati žuti, pa čak i crveni karton igraču koji psuje ili koristi bilo koju drugu vrste neprimjerene verbalne komunikacije, a kojom bi mogli biti povrijeđeni osjećaji drugih ljudi, konkretno gledatelja, posebno malodobnih.

Di Carlu je izrečena kazna zabrane vođenja utakmice u gostima kod Barija u sljedećem kolu, jer je tijekom nedjeljne utakmice 26. kola, u kojoj je njegov Chievo kao domaćin pobijedio Cagliari s 2-1, koristio bogohulne izraze.

Isti je prekršaj počinio i Parmin napadač Davide Lanzafame u domaćoj pobjedi svog kluba protiv Sampdorije 1-0. Zbog toga će propustiti gostovanje kod Siene sljedeće nedjelje.

kome treba ovo pravilo kad su svi onako veseli i puni ocekivanja navikli da pljuju i psuju :D
Da je ovo bilo 2006. Materazzi bi najebao zajedno sa Zidanom. ;)
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 03 mar 2010, 10:08

Ovo je dobro, i ovakve sankcije i igračima i trenerima će dobro doć... Mislim, da se Seria A poboljša ;)
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 03 mar 2010, 10:20

zato sto mozda Milan nije ispao u Serie B?
zato sto mozda Milanu nisu oduzeli dvije titule?
zato sto je Milan i pored toga igra u LP i nije nista para izgubio..
zato sto je Milan ostao sa svim svojim igracima, niko radi tog skandala nije morao da napusti klub niti su ih sponzori napustili.. ;)

ne govorim ti o Italijanskim medijima Tuttosport, Gazete.. vec opcenito svim medijima.. svaki portal je izbacio takvu vijest ( osim nasih naravno ).. kako je moguce da je Calciopoli samo farsa i nista vise.. ;)

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 03 mar 2010, 15:51

Gledam sinoc pregled talijanske lige i fakat ne mogu da vjerujem da onaj Inter onoliko srece ima :roll: Pa u drugom poluvremenu Udinese je fulio jedno 4-5 zicera :roll: A sa druge strane vidim kako Roma sekunde takve srece nema i nema sanse da ce Romini protivnici fulati sanse, nego ce nekako dati golove (napoli i cagliari).

Mislim da nije tu puno do trenera i igraca, jer kako objasnit situaciju da igraci Udinesea fulaju 1-1 situacije, a sa druge strane ne fulaju kada igraju protiv Rome
nema potpisa

Google
Kontakt:

Post Postao/la Google » 03 mar 2010, 16:50

Gazzetta: Totti najbolji aktivni talijanski nogometaš

U anketi koju je provela Gazzetta dello Sport, 33-godišnji kapetan Rome Francesco Totti izabran je najboljeg aktivnog talijanskog nogometaša...

U anketi je glasove dalo 100 talijanskih osoba iz svijeta nogometa, politike i kulture, a Totti je na kraju trijumfirao ispred suigrača iz Rome Danielea De Rossija i veznjaka Milana Andree Pirla.

- Bilo mi je jako drago kada sam saznao rezultate ankete posebno zato što su to mišljenja ljudi iz različitih zanimanja. Ova nagrada dodatan mi je motiv da se čim prije vratim u akciju, tako da se oni koju su meni dali svoj glas, ne bi počeli premišljati jesu li ispravno glasali - rekao je Totti, uz dodatak da je on sam imao pravo glasa da ne bi imao nedoumice komu ga dati.

- Sigurno bih glasao za Buffona ili Danielea De Rossija, koji mi je suigrač, ali također i prijatelj.

Totti je zbog ozljede koljena van travnjaka od 14. veljače i gotovo sigurno će propustiti nedjeljni derbi 27. kola Serije A u kojem njegova Roma dočekuje Milan.

Jedan je FRANCESKO TOTTI!"!!!!!!!

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 03 mar 2010, 22:45

jest vala ,jedan je Totti,malo je njih sto pljunu igraca :D
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 03 mar 2010, 22:47

evo gledo sam italiju protiv kameruna...i jedna mi stvar nije jasna..zasto lippi ovoliko ekspermentise,skoro svaku utakmicu neki drugi tim,formacija.....nezz..ovo je vrlo lose,sa ovakvom ekipom i igrom cetvrtfinale je vrh
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 03 mar 2010, 22:52

Ova selekcija Italije i nije nesto ,nema tu vise Tottija i Delpiera iz boljih dana ,odbrane sa Nestom i MAldinijem na celu ,nesigurni su pravo . Njihivo je vrijeme po meni proslo ;)

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 03 mar 2010, 22:53

ma ovu bi italiju nasa repka 3 razlike dobila :D al eto talijani ko talijani...da ih ne otpisujemo

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 03 mar 2010, 22:56

Totti je legenda.. svaka njemu cast, ali trenutno najbolji igraci Italije su Buffon, Chiellini i De Rossi.. realno.. Totti i Del Piero su legende, ikone i ljudine kakve ce svijet pamtiti vjecno.. ali ako cemo gledati realno onda su ova trojica najbolja tri igraca definitivno..

i ja sam gledao na Rai Uno tekmu.. :mrgreen: lose.. lose.. Chiellini najbolje odigrao.. unistava.. Canna dobar.. Marchisio salje nevjerovatne pasove.. momak ima buducnost.. Di Natale najbolji napadac trenutno Italije..

@sarajlija, pa prijateljske i jesu za testiranja :mrgreen:

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.