Portland Trail Blazers

Aktuelna dešavanja na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

ChrisBoyd
Kontakt:

Re: Portland Trail Blazers

Post Postao/la ChrisBoyd » 27 jul 2014, 07:16

Evil Genius II je napisao/la:tesko je reci gdje cemo zavrsiti narednu sezonu jer smo poprilicno nepredvidiva ekipa koja moze dobiti svakoga ali i izgubiti od bilo koga. mislim da plasman u PO ne bi trebao biti problem, u zavisnosti od protivnika dao bi se proci i prvi krug, a onda cemo da vidimo . . . starteri su godinu dana iskusniji i uigraniji, ovi mladji su napredovali (barem CJ, barton i t-rob), klupa je jaca za kamana i blakea, a i stotts je obecao racionalniju podjelu minutaze pa cemo da vidimo kako ce to sve ispasti na kraju.

kad smo vec kod majica, @chrisboyd hvala jos jednom :thumbup:
nea problema nadam se da ce stici uskoro do Tuzle :)

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 28 jul 2014, 03:43

ChrisBoyd je napisao/la: nea problema nadam se da ce stici uskoro do Tuzle :)
ovih dana idem u zenicu tako da cu to licno preuzeti :thumbup:

http://www.blazersedge.com/2014/7/26/59 ... ornerstone" onclick="window.open(this.href);return false;
odlicna diskusija i pitanje koje sam si postavio hiljadu puta: Is Nicolas Batum a role player or a cornerstone?

ChrisBoyd
Kontakt:

Post Postao/la ChrisBoyd » 28 jul 2014, 19:16

Evil Genius II je napisao/la:
ChrisBoyd je napisao/la: nea problema nadam se da ce stici uskoro do Tuzle :)
ovih dana idem u zenicu tako da cu to licno preuzeti :thumbup:

http://www.blazersedge.com/2014/7/26/59 ... ornerstone" onclick="window.open(this.href);return false;
odlicna diskusija i pitanje koje sam si postavio hiljadu puta: Is Nicolas Batum a role player or a cornerstone?
ma ja sam nekako pravo skeptican oko njega ... ja mislim da on moze puno bolje i umije puno bolje al nesta mu nestima neam pojma sta.... nema neku konstantnu igru sad ga ima i kad ti najvise treba on nije tu u igiri.. neznam sam sta mu je.. po mome misljenju do sad nije opravdao onih 11milki sto su mu dali po sezone i ako je moj numero uno blazer trenutno

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 30 jul 2014, 11:14

sa batumom je svaku sezonu ista prica - na momente pokaze sav svoj talenat i potencijal, preuzme odgovornost, razigrava, sutira, pokrece ostatak ekipe i sta sve ne, a onda neobjasnjivo nestane. nedostatak samopouzdanja, sta li? jednostavno momak nikako da uhvati tu neku konstantu i da konacno proigrao onako kako svi ocekujemo od njega. doduse, moram priznati da iz sezone u sezonu igra dosta pametnije i mozda presporo ali napreduje, sto ofanzivno tako i defanzivno (pogotovo) ali cinjenica je da nam trebaju njegovi poeni i agresivnost u kljucnim momentima utakmice jer lamarcus i lillard jesu odlicni kosarkasi ali nisu roboti.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 30 jul 2014, 12:13

E bas. A kad pogledas da je osvojio EP sa Francuskom gdje je bio vrhunski, zamislis se. Vidjet cemo ga sad na SP-u, vjerujem da ce bit ista prica :cool: . Vec proslu sezonu za mene je bio odlican, bolji nego prethodnih dosta, a iduce treba samo uhvatit konstantu.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 30 jul 2014, 12:25

Lillard je napisao/la:E bas. A kad pogledas da je osvojio EP sa Francuskom gdje je bio vrhunski, zamislis se. Vidjet cemo ga sad na SP-u, vjerujem da ce bit ista prica :cool: . Vec proslu sezonu za mene je bio odlican, bolji nego prethodnih dosta, a iduce treba samo uhvatit konstantu.
ovo svaku predsezonu napisemo :D

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 30 jul 2014, 12:30

Evil Genius II je napisao/la:
Lillard je napisao/la:E bas. A kad pogledas da je osvojio EP sa Francuskom gdje je bio vrhunski, zamislis se. Vidjet cemo ga sad na SP-u, vjerujem da ce bit ista prica :cool: . Vec proslu sezonu za mene je bio odlican, bolji nego prethodnih dosta, a iduce treba samo uhvatit konstantu.
ovo svaku predsezonu napisemo :D
Je, ali ove su napravili iskorak i za nadat se da ce i on napraviti isit.. :D

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 30 jul 2014, 18:06

dok traje njegova nba karijera mi cemo svaku predsezonu vjerovati i najavljivati konacno lansiranje nicolasa batuma u samu kosarkasku elitu. ko zna, mozda jednom i pogodimo :D

[youtube][/youtube]

blazer13
Kontakt:

Post Postao/la blazer13 » 09 avg 2014, 00:13

James Southerland potpisao jednogodišnji negarantirani ugovor, igra na poziciji SF
Zna li netko nesto vise o ovom igracu ?

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 09 avg 2014, 09:29

ovo je NBAdraft.net napisao o njemu prije drafta 2013.
NBA Comparison: Donté Greene

Strengths: An excellent shooter, Southerland is one of the most accurate players from three-point range in this draft … Plays with good energy and is streaky. When he gets hot, watch out ... Excellent shooting form, one of this class’ purest shooters … Good size for a small forward, standing 6’8" with a 7’1" wingspan … Deadly on the catch-and-shoot … An NBA athlete who can play above the rim and finish alley-oops in transition in spectacular fashion … Quick shooting motion helps him get shots off without much space … Plays passing lanes well, as he averaged two steals per 40 minutes last year (would play free safety in Syracuse zone and intercept skip passes … Has developed solid mid-range game in addition to his outside shooting … Good free throw shooter (79%) … Showed good agility at the combine with a time of 10.9 in the positional lane agility test … One of the top players on Syracuse’s Final Four team …

Weaknesses: Somewhat one dimensional offensive player, as the bulk of his offense consists of jump shots … Has little ability to create his own shot and is hampered when defenders don’t give him the catch-and-shoot and he's forced to put the ball on the floor … His draft stock could be hurt by his playing in Boeheim’s 2-3 zone, as his individual defensive ability wasn’t discernible in college. Syracuse's system often leaves players way behind in picking up man defense ... Weighs 221, but has a narrow frame: shouldes and hips, and doesn't appear capable of adding much strength … At 23 years of age, he is one of the older players in this draft class … Not a particularly good rebounder for his size … Positional concerns as he's too small to succeed as a 4, but his perimeter defense will hurt him in trying to guard NBA 3’s…
dakle, suter koji si ne zna sam izgraditi poziciju i koji je ray allen kada ga krene, a brian scalabrine kada ga ne ide. solidno cita igru i imao je dvije ukradene lopte po utakmici za sirakuzu, medjutim, prenizak je za cetvorku, a previsok za tricu tako da nemam pojma sta ce kod nas igrati. cisto sumnjam da je neki upgrade u odnosi na clavera ali sacekacu malo prije nego ga otpisem :hmmmmm:

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 09 avg 2014, 10:02

Samo da se prijavim naravno da navijam za Blazere jos od onih silnih fulova na draftu, ne znam jednostavno su mi dragi. A ovaj moj Tuzlak drago mi je da nas ima jos koji volimo Portland iz Tuzle. Tu sam ja citam gledam, ali ne pisem cesto jbga ubi me posao :clap:

Chis kada budes u Tuzli sa tim artiklima javi se :clap:
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 09 avg 2014, 10:41

upamtio sam te sa prvih stranica ove teme tako da je svakako lijepo procitati da si i dalje tu sa nama. dobro nam dosao nazad :thumbup: chris kad dodje u bosnu moracemo organizovati neko druzenje nas fanova blazersa jer tu smo ti i ja, a i chinaglia nam je tuzlak pa bi bilo lijepo uzivo prelomiti koju pametnu sa nekim ko ne navija za lakerse ili jamesa :D

ChrisBoyd
Kontakt:

Post Postao/la ChrisBoyd » 20 avg 2014, 03:16

TaRgEt_ je napisao/la:Samo da se prijavim naravno da navijam za Blazere jos od onih silnih fulova na draftu, ne znam jednostavno su mi dragi. A ovaj moj Tuzlak drago mi je da nas ima jos koji volimo Portland iz Tuzle. Tu sam ja citam gledam, ali ne pisem cesto jbga ubi me posao :clap:

Chis kada budes u Tuzli sa tim artiklima javi se :clap:
haha zakasnio na voz jarane jbg.. a ako Bog da planiram na godinu opet tamo pa cemo vidjet .. nesto cemo isplanirat

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 14 sep 2014, 09:30

slika

cim spomenete ime nicolasa batuma bilo kojem fanu blazersa prvo na pamet sto nam pada jeste odlican atleticizam, ubojit sut za tri poena i nekonstantnost na kvadrat koja iz takta izbacuje i one sa najvise strpljenja jer radi se o ekstra talentovanom kosarkaskom mozgu koji, nazalost, dosegne puni potencijal tek svaku cetvrtu, petu utakmicu. medjutim, ovo sto sam gledao na svjetskom prvenstvu je batum pun samopouzdanja iako mu je trebalo par utakmica da dodje do tog levela, agresivni batum, batum koji igra ludjacku odbranu i pritom uspije ubacivati trice k'o od sale (to dvoje nikada ne radi u paru, obicno je ili jedno ili drugo) i batum koji na moje golemo iznenadjenje ne puca pod pritiskom rezultata i vaznosti utakmice - sjetite se samo ne znam tacno koje utakmice u seriji protiv hustona kada je cijela kupa vodila razgovor sa njim ne bi li se sabrao i zaigrao kako je to portland trebao od njega. ako prenese ovu formu i raspolozenje sa svjetskog prvenstva na sezonu koja je pred nama onda smo dobili najvece moguce pojacanje. shit, usudio bih se reci da imamo i poor man's big three u aldridgeu, lillardu i novom batumu.

jednu noc utrpa 35, a onda vec iducu uradi ovo

[youtube][/youtube]

:tokralju:

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 27 okt 2014, 07:45

pozdrav braco blazersi, malo nam je zamrla tema :zzz: ali s obzirom da za par dana otvaramo sezonu protiv oklahome u moda centru bio bi red da prokomentarisem sta sam primjetio u predsezoni i sta ocekujem od ove.

- odbrana je i dalje tanka, medjutim, cini mi se da izgleda bolje u odnosu na proslu sezonu :think:

- cj mccollum bi mogao biti koristan dodatak rotaciji. uzasno nekonstantan ali golem potencijal. solidan je ball handler i scorer pa bi kombinacija ta dva elementa mogla biti zanimljiva za stottsa i ekipu :thumbup:

- t-rob pada sve vise i vise :thumbdown: jednostavno, i dalje radi iste greske i forsira stare navike koje ce ga vjerovatno kostati minuta ove sezone. daj boze da se naigra.

- leonard je sa centra presao na neku stretch cetvorku koja je uzela 15 suteva za 3 poena u 7 utakmica. ubacio je 6, dakle 40%. taman pomislis da si vidio sve u zivotu kad ono . . . :D cisto sumnjam da cemo ga pretjerano puno koristiti ali drago mi je sto vidim bilo kakav napredak od njega.

- veterani izgledaju odlicno. kaman me odusevio :salut:

- starteri ce i dalje biti forsirani ali ovaj put klupa ne izgleda bas toliko ocajno pa se nadam da barem mozemo ponoviti proslu sezonu :pray:

- ocekujem velike stvari od lamarcusa. neka MVP sezona ne bi bila losa :mrgreen:

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 27 okt 2014, 14:36

Nisam nesto pogledao puno utakmica u predsezoni, 2-3... Ali komentari mi nekako izgledaju slicno kao i lani.
Neznam, da ponove proslu sezonu bilo bi super, ali vidjet cemo.
Nisam zadovoljan radi ovih mladica tj. talenata sto ne koriste sansu dobro.Od C.J-a ocekujem bolju sezonu nego lani dakako jer je one skoro pola propustio, ali i dalje mislim da ce to bit jednoznamenkaste brojke u vecini utakmica nazalost.
Od Robinsona ocekujes najveci napredak jer je po meni i najveci potencijal kad ono corak. Jbga, o starterima se i ne treba pricat, a obrana je i dalje tanka, mada dovoljna da se ponovi lanjska sezona.

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 28 okt 2014, 06:49

The Portland Trail Blazers have exercised team options on the contracts of center Meyers Leonard and guard CJ McCollum, it was announced today by General Manager Neil Olshey.

Portland exercised its fourth-year team option on Leonard, who holds averages of 4.4 points (52.2% FG), 3.4 rebounds, 0.5 assists and 14.3 minutes in 109 games over two seasons with the Trail Blazers. The team selected Leonard with the 11th overall pick in the first round of the 2012 NBA Draft out of Illinois.

The Trail Blazers picked up the third-year team option on McCollum. The 10th overall selection in the first round of the 2013 NBA Draft out of Lehigh, McCollum averaged 5.3 points (37.5% 3-PT), 1.3 rebounds, 0.7 assists and 12.5 minutes in 38 games during his rookie 2013-14 season.

News that the Blazers would not exercise the 4th-year option on Thomas Robinson's contract broke earlier today.
ocekivano.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 05 nov 2014, 06:33

Cestitke za pobjedu, bas ste nasli kada cete odigrati na ovakav nacin odbranu :D (komentator rece da je ovo utakmica sa najboljom odbranom u posljednje 2 godine :lol: ).
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 05 nov 2014, 06:59

hvala :thumbup:

vjeruj da sam gledao utakmicu i nisam mogao vjerovati svojim ocima sta gledam tj kakvu odbranu portlanda gledam. jednostavno, ove prethodne tri utakmice smo odigrali totalno lose, i sam sam ih kritikovao jer ocajno je to sve izgledalo - toliko ocajno da sam odmah na pocetku sezone posumnjao u PO kojeg bi sa onim igrama definitivno propustili (i propusticemo ako ne nastavimo sa igrom od jutros). nakupilo se dosta negativne energije, a vi ste bili ti na kojima se sve to iskalilo. doduse, nije vas sut isao ama bas nikako ali portland je prosle sezone bio u top 3 tima lige kada je odbrana suta sa distance u pitanju pa to i ne cudi. u napadu konacno odlican ball movement, uvijek je bio taj jedan extra pas za otvoreni sut i sama selekcija suta je bila na zavidnom nivou. lillard se konacno probudio, lopez odlican, nico masina u odbrani, t-rob 8 skokova za 10ak minuta, lma je doktor kosarke, a wes nastavlja sezonu u ritmu najboljeg igraca portlanda zasad :tokralju:

slika

sad jos samo da stotts pronadje nacin kako da animira klupu i kako da ova ekipa dostigne neku konstantu dobrih partija.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 05 nov 2014, 14:37

Necu pretjerat ako kazem da je od 2.cetvrtine ovo bila najbolja obrana u zadnje 2-3 sezone, komentatori su nesto slicnoi govorili. Stvarno ti cudno gledat, Blazersi igraju fantasticnu obranu :shifty: , makar tu i dalje ima dekoncentracije i lakih koseva protivnika, ali bitno da se smanjuje. Protiv Warriorsa i Kingsa je to bilo bas ruzno gledat, nikakva kosarka, ali danas je to bilo dobro.
Ne znam jel Lopez dosad zabio onoliko koseva za Blazerse, mora da mu je jedna od boljih otkad je dosao. I fino funkcionira sa Kamanom, sreca pa se LA ne mora vise trosit na toj poziciji. Wes me iznenadjuje, pozitivno dakako, uvijek sumnjam u njega, ali evo... Lillar uvijek napaljen kontra Irvinga pa je tako bilo i danas - dominacija!

Cavsi su jos neuigrani, dosta mladih igraca, LeBron nije u formi, ali ima jos 80-tak utakmica, doce na svoje :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “Aktuelne teme”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.