FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

EXIT
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la EXIT » 09 avg 2014, 15:54

Milos je stvarno majstor. Kakva kontrola lopte u trku. Da je imao jaca ``ledja`` u beogradu, danas bi igrao u ligama petice, ali nazalost ovo mu je tek najozbiljniji rad u seniorskom timu. Po meni je bolje za njega da igra za makedoniju i vec je pri kraju da sredi papire, otac mu je cini mi se porijeklom makedonac. Njima takav profil igraca fali, i vjerujem da bi se mogao nametnuti za prvih 11, a trenutno realno u nasoj repki ne bi imao mjesta u veznom redu pored pjanica, besica, lulica, hajrovica pa cak i susica i prcica koji su dosta mladji.
Ne bi da kvarim ovu idilu ali izgleda da ce nasi pustiti dupovca nakon iduce 2 evropske tekme jer je dosla jako dobra ponuda iz francuske. Takodjer mislim da ce njega pape pozvati u repku jer ce ocigledno traziti rjesenja na stoperima. Mislim da je zbog ovoga mitrevski i doveden koji ce se morati nametnuti tokom sezone. Ako dupe ode vjerovatno baric i tatko su stoperi sa postepenim ulijetanjem mitrevskog. Po meni ne bi puno izgubili, a vrijeme je dupetu da ide jer mi se nekako cini da stagnira iako je odigrao odlicnu tekmu u atini.
Osim toga, dobili smo jako dobre ponude za jos 3 igraca pa mozda jos i neko ode mada sumnjam. Zato su i dovedeni kostic, mitrevski itd. da se ne bi morale alternative traziti tokom sezone iako nam se sada igraci sami nude. Ipak Dzeno jednostavno vjeruje da igraci moraju provesti neko vrijeme sa timom i nametnuti se za 1 tim. Tako bi bilo i da je recimo benko doso :mrgreen:

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 09 avg 2014, 16:01

EXIT je napisao/la:Milos je stvarno majstor. Kakva kontrola lopte u trku. Da je imao jaca ``ledja`` u beogradu, danas bi igrao u ligama petice, ali nazalost ovo mu je tek najozbiljniji rad u seniorskom timu. Po meni je bolje za njega da igra za makedoniju i vec je pri kraju da sredi papire, otac mu je cini mi se porijeklom makedonac. Njima takav profil igraca fali, i vjerujem da bi se mogao nametnuti za prvih 11, a trenutno realno u nasoj repki ne bi imao mjesta u veznom redu pored pjanica, besica, lulica, hajrovica pa cak i susica i prcica koji su dosta mladji.
Ne bi da kvarim ovu idilu ali izgleda da ce nasi pustiti dupovca nakon iduce 2 evropske tekme jer je dosla jako dobra ponuda iz francuske. Takodjer mislim da ce njega pape pozvati u repku jer ce ocigledno traziti rjesenja na stoperima. Mislim da je zbog ovoga mitrevski i doveden koji ce se morati nametnuti tokom sezone. Ako dupe ode vjerovatno baric i tatko su stoperi sa postepenim ulijetanjem mitrevskog. Po meni ne bi puno izgubili, a vrijeme je dupetu da ide jer mi se nekako cini da stagnira iako je odigrao odlicnu tekmu u atini.
Osim toga, dobili smo jako dobre ponude za jos 3 igraca pa mozda jos i neko ode mada sumnjam. Zato su i dovedeni kostic, mitrevski itd. da se ne bi morale alternative traziti tokom sezone iako nam se sada igraci sami nude. Ipak Dzeno jednostavno vjeruje da igraci moraju provesti neko vrijeme sa timom i nametnuti se za 1 tim. Tako bi bilo i da je recimo benko doso :mrgreen:

Ja ocekujem vrlo brzo da bi Sarajevo moglo napraviti neki milionski transfer.Ali treba sacekati utakmicu sa Borrusijom,pa onda o transferima.Istog sam misljenja da je Dupovac dosta dao Sarajevu,da je dostigao neki limit ,i da ga treba prodati,u neku jacu ligu,a Francuska sigurno to jeste.I sam pred.Kusturica je rekao da ima ponuda za nase igrace,da je to Tan obustavio,i da su ponude za nase uslove,vise nego astronomske.O kojim igracima se radi i o kojoj je cifri rijec nije htio reci.

kopirano sa sportsport.ba

Transfer bomba sa Koševa: FK Sarajevo ruši sve rekorde.

Kako to obično i biva, mečevima Sarajeva posljednju godinu prisustvuje veliki broj menadžera i skauta, a gostovanje Sarajeva u Atini, u okviru 3. pretkola Evropa lige, iskoristiće i predstavnici Olympiakosa kako bi na djelu pogledali mladog Radovca, za kojeg su još ranije pokazali interesovanje.

Sportski direktor bordo sastava Abdulah Ibraković potvrdio je kako će u loži Peristeri stadiona biti sportski direktor i skaut slavnog grčkog kluba, a ukoliko Radovac ostavi pozitivan dojam, u što u redovima Sarajeva ne sumnjaju, transfer bi mogao biti odmah i realizovan.

Uz to, Sarajevo je postavilo visoko obeštećenje za jednog od svog najtalentovanijih igrača, za kojeg je svojevremeno bio zainteresovan i ruski Zenit, tako da bi prelazak Radovca u Grčku mogao biti propraćen rekordnom odštetom za jedan bh. klub.
Zadnja izmjena: amypitar, dana/u 09 avg 2014, 16:06, ukupno mijenjano 1 put.

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 09 avg 2014, 16:02

Borussia - Bilbao - 0:3
30 min

ahmic
Kontakt:

Post Postao/la ahmic » 09 avg 2014, 16:04

Pa nije Bajern,s njima se moze igrat..Hrabro ,hrabro pa sta Bog dadne..

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 09 avg 2014, 16:05

EXIT je napisao/la:Milos je stvarno majstor. Kakva kontrola lopte u trku. Da je imao jaca ``ledja`` u beogradu, danas bi igrao u ligama petice, ali nazalost ovo mu je tek najozbiljniji rad u seniorskom timu. Po meni je bolje za njega da igra za makedoniju i vec je pri kraju da sredi papire, otac mu je cini mi se porijeklom makedonac. Njima takav profil igraca fali, i vjerujem da bi se mogao nametnuti za prvih 11, a trenutno realno u nasoj repki ne bi imao mjesta u veznom redu pored pjanica, besica, lulica, hajrovica pa cak i susica i prcica koji su dosta mladji.
Dupovcu je i vakat. Nemam ništa protiv, mislim da imamo i sasvim adekvatne zamjene.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

BeSha1992
Kontakt:

Post Postao/la BeSha1992 » 09 avg 2014, 16:24

Neka ide Dupovac nemam nista protiv, ako je stigla pristojna ponuda, koja ce zadovoljiti upravu nikakav problem, ima Mitrevski, ima Baric :D
los ovaj MenhenGLABA, rasut cemo ih :D :D :D :njanjanja: :njanjanja: :njanjanja:
BITI SRCEM VEZAN U TOME LEZI SNAGA...
Visca Barca...

EXIT
Kontakt:

Post Postao/la EXIT » 09 avg 2014, 16:27

Jos jedna stvar, treba pohvaliti i toliko osporavanog IBRAKU... ja sam prvi bio skeptican kad je postao SD naseg kluba.., ali u zadnjih 6 mjeseci sa relativno malim, mizernim sredstvima, ne za nasu ligu, ali za region sigurno doveo je poprilican broj kvalitetnih igraca... nekoliko A reprezentativaca, nekoliko mladih reprezentativaca, nekoliko iskusnijih i bolji igraca koji su igrali u boljim ligama tipa stojcev, protic, kostic i bili medju najboljima tamo...bilo je i par fula al ko radi ima pravo i da grijesi.. takodjer je doveo jako puno mladih igraca (cini mi se preko 20) sirom bih od une do drine od save do mora, za akademiju koja i jeste nasa buducnost... ima klikera i slifa za prepoznati talenta.. jos ako je tacno da ce amidza dati troduplo veci budzet iduce zime, samo je nebo granica...
Brao Ibraka... zasluzio si pohvalu...
Zadnja izmjena: EXIT, dana/u 09 avg 2014, 16:34, ukupno mijenjano 1 put.

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 09 avg 2014, 16:33

EXIT je napisao/la:Jos jedna stvar, treba pohvaliti i toliko osporavanog IBRAKU... ja sam prvi bio skeptican kad je postao SD naseg kluba.., ali u zadnjih 6 mjeseci sa relativno malim, mizernim sredstvima, ne za nasu ligu, ali za region sigurno doveo je poprilican broj kvalitetnih igraca... nekoliko A reprezentativaca, nekoliko mladih reprezentativaca, nekoliko iskusnijih i bolji igraca koji su igrali u boljim ligama tipa stojcev, protic, kostic i bili medju najboljima tamo...bilo je i par fula al ko radi ima pravo i da grijesi.. takodjer je doveo jako puno mladih igraca (cini mi se preko 20) sirom bih za akademiju koja i jeste nasa buducnost... ima klikera i slifa za prepoznati talenta.. jos ako je tacno da ce amidza dati troduplo veci budzet iduce zime, samo je nebo granica...
Brao Ibraka... zasluzio si pohvalu...
:salut:

Dino takodjer :tokralju:

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 09 avg 2014, 16:37

Po meni posle Evrope treba proraditi na odbrani,koja nam je najslabija tacka u ekipi.Jednostavno Dupovac-Tatomirovic ne ulijeva sigurnost u ekipu.I mislim da je to glavni razlog, sto bi se mogao prodati Dupovac,a za njim vrlo brzo i Tatko.Svaki korner,ubacaj u nas sesnesterac je opsta panika, ili pola gola za nase protivnike.Ne smijem ni pomisliti kako ce to izgledati protiv jake Borrusije.Od prodaje Dupovca cemo sigurno uzeti dobru lovu,a onda dovesti neke mlade momke,s'kojim treba potpisati visegodisnje ugovore,te uz igru u Premijer ligu uvoditi i uigravati, ekipu za LS,slijedece godine.Pored njih treba dovesti golmana,jer je i Bandovic poprilicno nesiguran,te jednog klasicnog spica.

ShofaII
Kontakt:

Post Postao/la ShofaII » 09 avg 2014, 16:43

ima li iko link za borusiju- bilbao
Pesimista: ne moze gore od ovoga
Optimista: moze moze

EXIT
Kontakt:

Post Postao/la EXIT » 09 avg 2014, 16:47

Vidi, nas najveci problem su prekidi. A kod prekida svi moraju ucestvovati. Lose se postavljamo a losi smo i ofanzivno iz prekida. Tu bi prvo krenuo od golmana jer on je taj koji treba da komanduje, a onda i svih ostali. Po meni da nije prekida odbrana je i vise nego odlicna. Presjekli su sve skoro napade, imaju dobru kontrolu lopte, dobro se postavljaju pri kontrama, znaju dati odlican dugi pas (tatko prema stojcevu za 3 gol), ali smo losi u prekidima. To je jednostavno boljka ovog tima i nesto na cemu se najvise treba raditi da bi makar dosli do nekog prosjeka.
Zadnja izmjena: EXIT, dana/u 09 avg 2014, 16:50, ukupno mijenjano 1 put.

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 09 avg 2014, 16:50

ShofaII je napisao/la:ima li iko link za borusiju- bilbao
http://cdn.livetv.sx/webplayer2.php?t=h ... ad&lang=rs" onclick="window.open(this.href);return false;

:opaopa:

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 09 avg 2014, 16:56

Ovoj ekipi trebaju 3 kvalitetna igraca na sljedecim pozicijama da postane za ove uslove vanserijska i spremna za LP sljedece godine : golman,stoper,zadnji vezni ( uz pretpostavku da ce svi igraci iz prvih 11 ostati )

ShofaII
Kontakt:

Post Postao/la ShofaII » 09 avg 2014, 16:58

BordoArmy88 je napisao/la:
ShofaII je napisao/la:ima li iko link za borusiju- bilbao
http://cdn.livetv.sx/webplayer2.php?t=h ... ad&lang=rs" onclick="window.open(this.href);return false;

:opaopa:
Hvala

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 09 avg 2014, 16:59

mirzatele je napisao/la:Ovoj ekipi trebaju 3 kvalitetna igraca na sljedecim pozicijama da postane za ove uslove vanserijska i spremna za LP sljedece godine : golman,stoper,zadnji vezni ( uz pretpostavku da ce svi igraci iz prvih 11 ostati )
Za golmana i štopera se slažem, samo prije sredine terena (koju ODLIČNO mogu pokriti cimi, samir i kovačević) treba HITNO jedan KLASIČNI ŠPIC tipa škoro/komazec koji iz ničega zabija! Da se razumijemo: sutra bi potpisao ponovo Jajala ili sl. kapitalca! :mrgreen: Ali ne sumnjam u ibraka da će to srediti, možda već i u ovoj zimskoj pauzi jer koliko čujem imat' će pozamašan budžet za pojačanja! :kralj:

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 09 avg 2014, 17:08

Zadnji vezni Cimi je vec klasa od igraca.Dok se na Radovcu vidi veliki napredak, i vrlo brzo ce dici formu,da ce ekipa zavisiti od njega.Mislim da sa ovom dvojicom igraca, imamo dobru buducnost,a klub ce se dobro opariti od njihove prodaje.Onda Puzigaca i ta strana mi nikako nije jasna,igra toplo-hladno od katastrofe do odlicnog. :roll:
Fali nam igrac tipa npr.Vranjes u odbrani,te jedan napadac da bi mogli nesto vise, slijedece godine u Evropi.

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 09 avg 2014, 17:12

Mozda Nemanja napokon proradi nakon ove partije protiv grka

ShofaII
Kontakt:

Post Postao/la ShofaII » 09 avg 2014, 17:23

Pih, ova Borusija nit smrdi nit mirise.
Sa njima ne treba uci u neku trku, treba ozbiljno u odbrani odigrati i mislim da bi se ovo moglo proci.

macahz
Kontakt:

Post Postao/la macahz » 09 avg 2014, 17:32

Dzeno kao da se pretplatio na pobjede u kup takmicenjima od 1-3 u gostima. Prvo Zrinski, Haugesud, pa sad Atromitos. Moze se igrat sa Borrusiom, do sada fizicka sprema je bila bojka nasih klubova, zato nikad nismo bili spremni igrati utakmice sa ino klubobima. Sada je i to kod nas na visokom nivou, od treninga, do suplmentacije koja je jako bitna. Citao sam da nasi u klubu imaju magnezi, koji je osov za opravak misica, i da je to onaj najkalitetniji koji koriste svi veliki klubovi, tako da ovakva trka i fizicka sprema i ne cudi. Bice lijepo geldati u PL nas klub kako razvaljuje :)

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 09 avg 2014, 17:43

Nego samo da pozdravim cini mi se SarajlijaTM koji je nakon prve utakmice rekao da smo fizicki nespremni jer smo pali u 70-80 minuti :mrgreen: :mrgreen: Takodjer nije on jedini ovo govorio, pa me zanima sta sad takvi misle ?

Jel ti krivo istaaaaaaaaaaaaaa
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Lobudaraczapamcenje, Rule_hz, Uvijeknapravojstrani, Venom i 72 gosta.