O Dinamu bi se trebala napisati knjiga.Garantirano bestseller u Hrvatskim okvirima a vrlo vjerojatno i šire,štoviše,možda bi se čak snimio i film . Filmsku verziju gurnuo bih u ruke nekome poput Davida Lyncha, on se vjerojatno ne bi sav pogubio u svim tim paradoksalnim i pomalo bolesnim stvarima koje se u tom klubu događaju na dnevnoj bazi. Čak me sve to pomalo podsjeća na Twin Peaks koji sam gledao kao mali - i nisam kužio ništa. Nakon toga sam opet gledao kao veliki - i opet nisam skužio ništa.
Kada malo bolje razmislim ,u zemlji gdje ministar gospodarstva za pomočnika izabire čovjeka koji je poslao u propast dvoznamenkasti broj firmi , u kojoj gradolnačelnik glavnog grada ne zna da ne može pozvati na koncert Freddy Mercurya ,jer je ovaj mrtav već....ono....23 godine....,u zemlji, kojoj usput prijeti bankrot se opraštaju milijuni kuna poreznog duga,a u isto vrijeme sveprisutni ovršitelji plijene 700 kuna kazne za pojas u roku 30 dana............mi se čudom čudimo što neki tamo tip,koji kao da je ispao iz romana C.Bukowskog , koristi udrugu građana kao sredstvo za zgrtanje para.
Ako stvari sagledam iz druge perspektive,zašto i ne bi.Sve mu je omogućeno mrtvim slovima na papiru koji nosi ime "zakoni RH" - ili nešto slično tome. Nacija je poprilično degenerična,pomalo i mazohistički nastrojena,što mogu i argumentirano dokazati,jer u doba kada nema inkvizicijskih sprava za mučenje,s radia te bombardiraju uradcima nekih bljedolikih anoreksičarki čiji su tekstovi toliko kreativni da se mogu komotno koristiti umjesto laksativa. I to su hitovi. Umjesto da ,kada već ne smiješ nikoga dirati ni povući za uho , kažeš : sine,ako ne budeš dobar,pustim ti Rozgu ( ne predugo,ne želiš jadnom djetetu izazvati trajno oštečenje mozga ) - nama je to hit.......no comment.
Da spomenem malo i Dinamo ,ipak je ovo "analiza" o njemu. Kao prvo,da odgovorim na postavljeno pitanje . Mamiću ne trebaju aduti jer nema špil. Ne trebaju mu isprike jer se , najjednostavnije rečeno,nema kome ispričati,koga još,osim nekolicine zagriženih fanova ,uopće i zanima Dinamo. Oni koji su nekada navijali postali su indiferentni,barem velika većina njih.S druge strane postoje i ljudi poput Daje,nažalost,Zdravka živo boli ona stvar za njih.
Sve je meni jasno,transparentnost...bla,bla,bla.......poštena liga,bla,bla,bla,.....uredno poslovanje,bla,bla,bla...."dobročinitelj" u funkciji izvršnog predsjednika/podpredsjednika ili nekog desetog naziva mi nije jasan u nekoliko stvari. Kune se u Dinamo.Voli Dinamo.Gaće bi zadnje dao za Dinamo. Nije da bi itko htio Mamićeve gaće,pogotovo ne one rabljene,ali čovjek ima dobre namjere. Kada smo kod toga,ne kaže se badava " put u pakao popločan je dobrim namjerama" - barem neka satisfakcija za antimamičevce koji vjeruju u te stvari.
" Dobre namjere " dovele su dobročinitelja tu gdje je sad.
Simptomi depresije :
- potištenost, turobno raspoloženje, navala crnih misli
- samosažaljenje, napadaji plača
- strah, tjeskoba, zabrinutost, strepnja
- osjećaj bezvrijednosti("nitko me ne voli", "nitko me ne treba")
Ima još.Postoji legenda o lijepom mladiću koji je vidio svoj odraz u vodi i zaljubio se u samog sebe. Očaran vlastitim odrazom, ali ne znajući da zapravo gleda vlastiti lik, pokušao je sam sebe zavesti, a kada mu to to nije uspjelo, uzeo je svoj mač i od tuge si presudio, a tamo gdje je umro izrasao je svijet kojeg zovemo narcis.
Logičkim zaključivanjem,mislim da bi svi mi trebali pomoći ovom bolesnom čovjeku,umjesto da mu vičemo "odlazi" i "****".Ipak je to čovjek koji je sve dao za Dinamo i trebalo bi ga hospitalizirati prije nego nanese sebi ili nekome drugome zlo. A na pravom je putu.
Nakon što smo utvrdili da je dobročinitelj zreo za hospitalizaciju u Vrapču ili Jankomiru,nejasan mi je u još nečemu.
Mamić Stav.......i brata također :
Kako on tvrdi,sve dobro u ovom klubu počelo je od njega,napravio je hrpu dobrih stvari,posluje kao u najmanju ruku Coca-Cola . Jedina stvar koju je izgubio putem,uz zdrav razum,naravno,su navijači.......i simpatizeri......i gledatelji...... Nitko nije prepoznao njegov rad i entuzijazam,svi ga mrze. Da preciziram - gotovo nitko,buraz je prepoznao...i zasjeo na klupu,na koju se kunuo da neće zasjesti jer nije to za njega,ali prevladala je ljubav prema bratu.....i Dinamu,naravno. Ja ne znam što bi prosječni navijač Dinama htio ??? Prezimiti u Europi ??? Ma kako Vas nije sram navijači ??? Ovaj dvojac na pariće radi 18satno radno vrijeme u klubu bez da išta traži zauzvrat jer je ljubav tolika da to nije podnošljivo !!! Trude se od svih tih Pivarića,Ibaneza ,Antolića i ostalih napraviti nove Modriće i Xavie a vi tako - drvljem i kamenjem. Buraz,umjesto da sjedi kući sa familijom,skoro badava radi u Dinamu kao trener,sportski direktor,čistač WCa , individualni trener - 4 ili 5 u 1.I sve bi to bilo još i OK,ali jedino za što je kvalificiran je ono "čistač WC-a " - sve ostalo je iz čiste ljubavi !!!!
Ma može Vas biti sram.....
Moj stav :
Imam stvarno velik problem u shvačanju logike kojom se vode ova dvojica.
Kako god završila ova priča,koja,prije ili poslije,vodi ka unaprijed znanom kraju,nešto nalik Dinastiji,svi znamo kraj,ali priča je to što pratimo.Problem kod toga je da čak i najzagriženijim fanovima,ponavljanje istih stvari 990 puta uz uvijek isti epilog na kraju ipak dosadi.Prestanu je gledati i čekaju nešto novo,može biti isto kao Santa Barbara,može biti nešto drugo.....ali dosta im je više Dinastije.Ništa ne može biti gore od toga.
Dinamu gore ne može biti. U redu je kad te netko voli,u redu je i kad te netko ne voli,ali imaš ogroman problem ako su ljudi prema tebi potpuno ravnodušni.Znači da si nebitan. A ljudi su prema Dinamu postali ravnodušni......žalosno.......