VFL Wolfsburg

Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers

Pale_Companion
Kontakt:

Re: VFL Wolfsburg

Post Postao/la Pale_Companion » 11 avg 2014, 01:45

Najnovija opcija za napad vukova, Antony Modeste slika
Agieren statt reagieren

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 11 avg 2014, 03:03

Današnja petica je pokazale da je ovaj klub daleko da bude neka ozbiljna konkurenicija, također da moja priča i moje veliko razočarenje nisu bez osnova. Zvuči nevjerovatno, ali ovaj klub je slabiji no prošle godine, na papiru možda ne no na terenu bi se itekako to dalo zaključiti. Kako god transfer rok završio oni su gubitnici, zajebavali su se pola ljeta, menadžer se glupirao oko dva igrača i sad su u situaciji da iole kvalitetnog napadača ne mogu dovesti, Modeste i njemu slični su napadači sa kojima oni mogu sad baratati. No nije jedini problem napadač, problema u ekipi je dosta, počevši od toga da nemaju zamjenu za desnog beka, da im odbrana jednostavno nije kvalitetna, te da u ekipi sem De Bruynea nemaju igrača sa idejom u veznom redu. Ponavljam, da sam na mjestu Aloffsa imao bi isnomniju i migrene čitavu sezonu, odradio je prelazni rok katastrofalno, govorimo o klubu koji na raspolaganju ima bar 50 mil eura za pojačanja ovo ljeto, a on ni pored silnog novca ništa specijalno nije uradio. Još kad sam vidio da je za posudbu igrača plati 5,5 mil eura, nači Bože, nači čojik platio 5,5 milja evrića za posudbu igrača u trenutku kad se kvalitetni igrači dovode za manje cifre. Vjerujem da ovo neki menadžeri ne bi uradili da im je u krvi 4,5 promila i da su pošmrkali bar gram bijelog. :thumbdown: :oops:
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 11 avg 2014, 09:13

FRANK RIBERY je napisao/la:Današnja petica je pokazale da je ovaj klub daleko da bude neka ozbiljna konkurenicija, također da moja priča i moje veliko razočarenje nisu bez osnova. Zvuči nevjerovatno, ali ovaj klub je slabiji no prošle godine, na papiru možda ne no na terenu bi se itekako to dalo zaključiti. Kako god transfer rok završio oni su gubitnici, zajebavali su se pola ljeta, menadžer se glupirao oko dva igrača i sad su u situaciji da iole kvalitetnog napadača ne mogu dovesti, Modeste i njemu slični su napadači sa kojima oni mogu sad baratati. No nije jedini problem napadač, problema u ekipi je dosta, počevši od toga da nemaju zamjenu za desnog beka, da im odbrana jednostavno nije kvalitetna, te da u ekipi sem De Bruynea nemaju igrača sa idejom u veznom redu. Ponavljam, da sam na mjestu Aloffsa imao bi isnomniju i migrene čitavu sezonu, odradio je prelazni rok katastrofalno, govorimo o klubu koji na raspolaganju ima bar 50 mil eura za pojačanja ovo ljeto, a on ni pored silnog novca ništa specijalno nije uradio. Još kad sam vidio da je za posudbu igrača plati 5,5 mil eura, nači Bože, nači čojik platio 5,5 milja evrića za posudbu igrača u trenutku kad se kvalitetni igrači dovode za manje cifre. Vjerujem da ovo neki menadžeri ne bi uradili da im je u krvi 4,5 promila i da su pošmrkali bar gram bijelog. :thumbdown: :oops:
Ti si franck baš nasilan dečko :mrgreen:

brijem da ti oćeš da oni miljončeke potroše više nego ja, a to je jako teško za htjeti! :lol:

Pa nemoj bit tako tvrd. kada bi čovjek primjenio tvoju logiku onda bi se ista stvar mogla reči i za BvB sad kad su spušili 4:0 od Poola ili Bayern kad je zgubio od MLS-a, no to nije tako zar ne.

Naravno da ima stvari koje se MORAJU poboljšat u Wolfsburgu no ajmo pričektat (po 100 put), da vidimo kaj buju na kraju ispalo i kaj buju na kraju doveli. Nadam se da igrači poput Modestea neće bit rješenje no ajmo vidjeti jel će stvarno to biti taj napadač, dal bu se kupovo štoper i tak.

Inaće zločesto je čak od tebe da im se sere po pitanju desnog beka kad su osigurali 3 komada i sva tri se strgaju. Pa nije vrag da se sad od njih očekuje da se i 4. kupuje...

Isto tak očekuje se da se i švabama da prilika a s druge strane da se dovode zvijezde, e pa nemreš htjet i jedno i drugo jer kupovina veznog igrača automatski Arnolda izbacuje iz jednadžbe i kaj onda?

Zato sam polako već bu se to posložilo :mrgreen:
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 11 avg 2014, 12:34

Modeste je dobar napadač. Nije on prva, najviša klasa, ali momak se dosta dobro pokazao u Hoffenheimu i svidio mi se...Međutim, problem je što su svi, a tu prije svega navijači Wolfsburga, očekivali da se dovede neko baš zvučno ime. I nekako tu bi onda Modeste bio neko skoro ko osrednje rješenje, iako ne bi to bilo tako loše.
Koliko sam mogao upratit i po njihovim forumima, oni očekuju da možda Allofs sačuva pare pa potrebi nekog sjajnog napadača dovede na zimu. Iako se mnogi nadaju da bi do kraja roka se nešto još značajno moglo desit.

Poneko pojačanje da popune neke šupljine bi trebali još dovest i mislim i da hoće...
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Klare

Post Postao/la Klare » 11 avg 2014, 14:00

Ja vec objasnio sta i kako, a ovaj Frank je nevjerovatan. :oops:
Ma znas sta, ti si prvi sto meni ide na block da ne citam ove pizdarije vise :!: ,
stvarno si jedan ters insan, znas li procitati sta drugi pisu, s tobom nikakva diskusija nije moguca.

e nes vise...

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 11 avg 2014, 15:29

Klare je napisao/la:Ja vec objasnio sta i kako, a ovaj Frank je nevjerovatan. :oops:
Ma znas sta, ti si prvi sto meni ide na block da ne citam ove pizdarije vise :!: ,
stvarno si jedan ters insan, znas li procitati sta drugi pisu, s tobom nikakva diskusija nije moguca.

e nes vise...
Ko sa tobom diskutuje, decko produzi, nisam te nista pitao i sigurno i necu. Ja iman svoje misljenje o ovom klubu i ono se nece promjeniti, a ti rezi vene od zora, zaboli me.

I zasto Modeste, pa čak je i Dost bolji od njega, nije valjda da boljeg napadača ne mogu naći. :lol:
Antone, Trasch nije desni bek vec zadnji vezni, silom prilika igra nekad na toj poziciji, a ko jos Ochsa smatra ozbiljnim igracem, on je kvalitet za drugoligaske klubove. Vidjecemo sts ce se desiti, ali ne mirise na dobro. Vooio bih da budes upravu, a ja u krivu zbog Bundeslige same. ;-)

Htjeli su Lukakua otišao u Everton, htjeli su JImeneza otišao u Atletiko, htjeli su Moratu otišao u Juventus, oni služe samo za dizanje cijene igraču. KEvin De Bruyne u intervju za spox.com još jednom naglasio neophodnost da klub dovede zvučna pojačanja, jer bez njih klub nema šanse na dva fronta.
Zadnja izmjena: FRANK RIBERY, dana/u 11 avg 2014, 15:47, ukupno mijenjano 1 put.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 11 avg 2014, 15:47

FRANK RIBERY je napisao/la:
Klare je napisao/la:Ja vec objasnio sta i kako, a ovaj Frank je nevjerovatan. :oops:

e nes vise...
Ko sa tobom diskutuje, decko produzi, nisam te nista pitao i sigurno i necu. Ja iman svoje misljenje o ovom klubu i ono se nece promjeniti, a ti rezi vene od zora, zaboli me.
Al budimo realni, jednom si mišljenje već promijenio. Donedavno su ti bili miljenici, a sada si prešao na Leipzig... :D
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 11 avg 2014, 15:56

effe_sa je napisao/la:
FRANK RIBERY je napisao/la:

e nes vise...
Al budimo realni, jednom si mišljenje već promijenio. Donedavno su ti bili miljenici, a sada si prešao na Leipzig... :D
Da, imao sam simpatije prema ovom klubu iz samo jednog razloga, veća konkurencija za BAyern, ja sanjam tu konkurenciju 15-20 godina. Nakon što su prošlo ljeto doveli Gustava i De Bruynea očekivao sam da će isto uraditi u ovoj sezoni, dići kvalitet za još jednu stepenicu i polahko praviti gužvu na vrhu, no nakon BVB još jedan konkurent prežaljen. Što se tiče Leipzig svima je jasno da je to klub koji će dići kvalitetu lige i iskreno se nadam klub koji će konačno uzdrmati BAyern na vrhu. NE treba nam škotska liga, a idemo ka tome. KAd jedan klub ima 25-30 bodova više od prvog pratioca onda je potreba za klubom poput Leipziga još veća. Ljudi će ih osporavati u početku i onda će im postati interesantni. WOlfsburg će ostati pingvin u ovoj ligi, nikad se neće razviti u giganta. Pojačanja koja su doveli su solidna, Hunt, Joshua i Jung su dobri igrači, ali oni ne prave razliku koja je Wolfsburgu potrebna. HAjde, možda iznenade pa se budem kajao za svaku napisanu riječ. :lol: :lol:

Premierliga- Chelsi, Man Utd, Livrepool, Man City, Arsenal
Primera - Real, Barsa , Atletiko
Seria A - Juventus, Roma, Napoli
Lique 1 - PSg , Monaco
Bundesliga - Bayern - bez konkurencije! Ne pišite kako je BVB osvojio dvije titule, kad su trenutno klasu iza Bayerna.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 11 avg 2014, 16:46

FRANK RIBERY je napisao/la: Bundesliga - Bayern - bez konkurencije! Ne pišite kako je BVB osvojio dvije titule, kad su trenutno klasu iza Bayerna.
Samo sam ovo citirao....
Al osvrnut ću se i na ostatak posta. Ja isto želim jake klubove u BuLi, volio bi da bude ove sezone više uzbuđenja, jer ga je premalo bilo u borbi za titulu. A i sve smo trofeje pokupili, pa neka sad bude uzbudljivije, neka opet adrenalin radi. Samo meni jedna stvar nije nekad jasna......Ja evo želim uzbuđenje, a želim naravno da nakon toga Bayern bude u vrhu, da osvoji titule. I nema me šta brinut ako će Bayern pet titula zaredom osvojit. Samo nekad steknem dojam da bi neki htjeli da neko po 2-3 godine krade Bayernu titule. Nije BVB Bayernu konkurencija zato što je uzeo tada 2 titule, nego zato što mu učini život teže (u protekle dvije godine manje u BuLi, ali u drugim takmičenjima, primjer je i kup gdje smo ih teško dobili). Konkurent je onaj koji ti otežava put do titule i bori se s tobom za titulu, a ne mora je po svaku cijenu uzeti (s tim ako je još uzme onda ti je još veći konkurent).
A tek kada Bayern bude zaredom nabijao BVB-a sa po 3-4 gola razlike i izdominira ga totalno, onda ću ja govorit o tome kako Bayern nema konkurencije.

A ja želim jake bundesligaše u Evropi, a u BuLi želim jak Bayern, Bayern na vrhu i Bayernove titule. A svaka ekipa druga koja osvoji titulu ja mogu samo reči svaka čast. Ispadne nekad da bi trebao želit toliko jake klubove koji će redovno otimat titule Bayernu. Pa mi sami onda predstavljamo ligu slabom. Treba poći od onog koliko je Bayern jak, a ne koliko su drugi slabi.
A ja ne vidim te probleme u njemačkom fudbalu, jer činjenice govore drugačije: Njemačka - svjetski prvak, 2013-njemačko finale u LP, osvajač Bayern, protekla sezona polufinale LP-Bayern, četvrtfinale - BVB.
A ja čak nisam vidio da je Bayern nakantao oba puta i jednog Leverkusena, a da ne idemo sada dalje.

A Borussijine dvije jake godine su pogurale Bayern da bude još jači. Koliko god izgledalo da sada nastaje i neka mržnja među klubovima, ipak ta 2 kluba profitiraju jedan od drugog. Ovo su ostalo izmišljeni problemi.
A mi možemo pričat o drugim problemima po pitanju njemačkih klubova, poput ispada kakve su imali Leverkusen i Schalke u osmini finala LP prošle sezone ili ovakvim crnim trenucima kakve doživi Mainz.
Eto ovo je malo bilo off topic....Al et bilo je potrebe da se razjasne neke stvari i da dam mišljenje na stvari koje su mi malo čudna pojava na ovom pdf BuLi generalno... ;)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Klare

Post Postao/la Klare » 12 avg 2014, 02:36

effe sve odlicno receno, nemam protiv toga nista da Bayern i 10 titula zaredom osvoji samo neka ostane ovako jak...

Neki bi da Wolfsburg nesto na brzinu kupuje, a vidite kakvo je trziste.
Gledam ovaj Mangala stoper iz Porta koji je jako neprovjeren igrac ode za 50 mil. :o

Meni je ovim potezima Wolfsburg i racionalnim ulaganjem postao jos drazi,
a Modeste uopste ne bi bilo lose pojacanje(ako neku zvijerku povoljno ne nadju), jer taj igrac nije los, zna on igrati lopte.

Oni su vec puno uradili transferom Junga, jer je na toj poziciji i najvise stekalo, a JUng je veliki kvalitet jedan od najboljih u ligi sa jos potencijala da napreduje.

Dodamo li tu Hunta zvucno ime, dodatan kvalitet za rotaciju, te Joshu igraca koji moze eksplodirati, jer kao bas veliki talenat glasi, onda vidimo da Wolfsburg uopste nije lose radio. ;)

Niko imalo bitan ih nije napustio, i kad se uigraju siguro da ce opet u Evropu, ne mora to LP da bude,
znacilo bi da se klub ucvrstio u vrhu.

Sto je najvaznije vise nece biti neprovjerenih imena, radi se pametno i odmjereno se ulaze, stvara se dosta cvrsta podloga, ide se korak po korak, a to je najbolji moguci put. ;)

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 12 avg 2014, 10:53

Klare je napisao/la:
Sto je najvaznije vise nece biti neprovjerenih imena, radi se pametno i odmjereno se ulaze, stvara se dosta cvrsta podloga, ide se korak po korak, a to je najbolji moguci put. ;)
Ali problem su Gustavo i De Bruyne.

Naime kad je završila sezona znalo se da je pozicija koju Wolfsburg mora pojačati desni bek i špica - to je bilo ono kaj se mora, a ovo sve ostalo je nekako drugi plan.

I sad znalo se da će desni bek biti Jung ili će se morati otvoriti kasa. Koje god rješenje od ta dva bilo gledatelji su zadovoljni. No kad je u pitanju napadač, onda se zbog ove dvojice predpostavljalo ili htjelo da se dovede zvjerka i sada kada se to ne događa, počinju kritike i sumnja u rad wolfsburga. Realno u Wolfsburgu je sada sve pet, no kako su nas naučili, fali to jedno skupo izvanserijsko pojačanje koje je iznad razine kluba poput Wolfsburga.

Na kraju krajeva Wolfsburg bi trebao već ove godine složiti kadar koji garantira Ligu Uefe (znači da je iznad Glabacha) i kadar koji mora moći pomrsiti račune Kusenu i Schalkeu - e sad dal će to uspjeti to je drugi par cipela.
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 12 avg 2014, 18:22

Izgleda da je odluka pala na Mitrovicu i da bi Srbin mogao biti to pojacanje u napadu.
Ovo vec moze proci iako sam negdje procitao da su poslali ponudu za Torresa. :S
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 13 avg 2014, 20:16

„Bild“ meldet: Bendtner zu Gesprächen in Wolfsburg

Der ablösefreie Stürmer Nicklas Bendtner (26, Dänemark) weilt nach Informationen der „Bild“ aktuell zu Gesprächen in Wolfsburg. Bendtner spielte zuletzt beim FC Arsenal in der Premier League, sein Vertrag wurde aber nicht verlängert.
Das sagt Tom Brookes, der Berater von @bendtnerb52 zu dänischen Journalisten: "wir sind vielleicht kurz davor, etwas perfekt zu machen."
:lol: :lol: :lol: :lol:

No comment...
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 13 avg 2014, 20:32

:urnebes: :urnebes: :urnebes:
Agieren statt reagieren

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 13 avg 2014, 20:35

Ako dovedu Danca, Aloffsu je najbolje onda da se rokne.

Znao sam i nisam džaba pričao dva mjeseca kako će ovo biti loš prelazni rok za Vukove.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 13 avg 2014, 20:40

Ak Bendeter stvarno bude "taj" napadač onda ga stvarno ****! Pa taj kad je igrao najbolji nogomet u karijeri je bio smeće!

nedim93
Kontakt:

Post Postao/la nedim93 » 13 avg 2014, 20:49

nemaš ti onda pojma
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 14 avg 2014, 00:09

Ne bi bilo lose da dovedu i Adriana pa da Niklas ima s kim piti. :lol:

Lukaku,Morata,Jimenez, Torres, Abubakar, Bony, Modeste, Bendtner, Lazar Popović :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 14 avg 2014, 01:54

Cuj Lord, pa nisu valjda toliko ocajni? :mrgreen:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 14 avg 2014, 21:52

Former Arsenal striker Nicklas Bendtner is in talks with Bundesliga side Wolfsburg, his agent has confirmed
slika
poklonimo se lordu
:tokralju:
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []