FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

EXIT
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la EXIT » 12 avg 2014, 02:11

samosarajvo je napisao/la:
EXIT je napisao/la:Skupa je rekonstrukcija Koseva... Da bi se dotjeralo za grupne faze treba minimum 15 mil eura. Niko nije budala da ulaze u nesto tolike pare kad sutra mogu da te otjeraju ili ti utrpaj merlinov koncert pa ti saniraj teten itd.
Druga je stvar da ti upravljas sa tim, a to je kocesija. Opet onda snosis visoke troskove odrzavanja a nemas pravo iznajmljivati poslovne prostore kojih je ionako malo da pokriju troskove odrzavanja...
Ja sam sentimentalan, vezan za Kosevo od 80`tih, ali sa poslovne strane, novi stadion sa shoping centrom i hotelom je ipak puno bolja investicija i za klub koji se pkusava podici na noge da bude samodrziv od svojih "biznisa"...
jesi li siguran da je dotjerivanje koševa do nivoa grupne faze LP (ne dalje) toliko skupo? a i da jeste i to je daleko...prvo ga srediti do grupe EL ...:)
Nema tu razlike LP i EL grupne faza cini mi se da su svi 4 level
Moja racunica je ugrubo u KM.
Treba ti milion za teren pa ti uvale koncert merlina itd. ko sto rekoh pa ti saniraj, pa isto toliko za svacionice, dva displeja su sigurno 4 mil.
Krovna konstrukcija za zapad recimo 10.
Ima tu jos stvari za doraditi na tribinama zato sam i reko 30 il 15mil eura. Al i da je 10 puno je kad nije tvoje.
2 parkinga, 1 gostujuci, vjerovatno bi se radilo na spratove.

AdiFKS
Kontakt:

Post Postao/la AdiFKS » 12 avg 2014, 02:15

Prenapuhana je to kolicina miliona, hej miliona :D , al ok.

Jos mi kao ekipa nismo zreli za taj iskorak. Moja nadanja su u slijedeci, il onaj iza, evropski izlet. Do tada ce se vec nesto regulisati i oko ove price.
Ko krene na nas, u startu se zajeb'o. - 1987 -

"Uvijek trava, nekad bijelo, nikad zuto, nikad Zeljo"

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 12 avg 2014, 02:16

Bica ove sezone bas proradio, 5 utakmica 3 gola 3 asistencije. :njanjanja: :njanjanja:
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

wienultras
Kontakt:

Post Postao/la wienultras » 12 avg 2014, 02:19

sto momak baca te milione,pa za te pare ljudi napravi se komplet stadion,NATKRIVEN sa 25 000 mjesta,cuj 30 mil..
da izgleda top 4 kategorija,kosevu treba max 10 mil km.. :salut:
i da budes liga peta ti si nama centar svijeta FUKARE 87

EXIT
Kontakt:

Post Postao/la EXIT » 12 avg 2014, 02:21

AdiFKS je napisao/la:Prenapuhana je to kolicina miliona, hej miliona :D , al ok.

Jos mi kao ekipa nismo zreli za taj iskorak. Moja nadanja su u slijedeci, il onaj iza, evropski izlet. Do tada ce se vec nesto regulisati i oko ove price.
Slazem se adi, i sam rekoh da mislim da je u ovom trenutku ovo za nas prekrupan zalogaj, ali uz povoljniji zrijeb iduce sezone ko zna...
Pri ovom svemu dobro bi bilo koji gol zabit, a za sta ce biti dovoljno, vidjecemo :mrgreen:

mravojed
Kontakt:

Post Postao/la mravojed » 12 avg 2014, 02:23

RIP Robin Villiams

EXIT
Kontakt:

Post Postao/la EXIT » 12 avg 2014, 02:24

wienultras je napisao/la:sto momak baca te milione,pa za te pare ljudi napravi se komplet stadion,NATKRIVEN sa 25 000 mjesta,cuj 30 mil..
da izgleda top 4 kategorija,kosevu treba max 10 mil km.. :salut:
Gdje se pravi stadion za 30 miliona km-ova ti mi reci za 15 mil eura?
Eno ti primjer olimpije pa istrazi malo prije nego osjetis potrebu da bombas i repliciras svakome.
Hvala!

Amca007

Post Postao/la Amca007 » 12 avg 2014, 02:34

Ja neznam kako svi Vi gledate na Sarajevo. Ja od Sarajeva nemam nista, ali meni dusa treperi od onog dana kad sam cuo da igramo sa Borusijom. Necemo se zamarati sa nekim pricama iz medija. Sarajevo je stalo na noge i toga su svi svjesni. Gospodin Husic je jako dobro objasno da cemo mi narednih 10 godina harati ovom ligom, i to je upravo razlog sto nas ocima ne mogu gledati. Srce meni kuca za Sarajevo otkad sam prvi put otisao na Kosevo i tako ce biti dok neumrem. Braco budimo slozni i napunimo Kosevo 21-og. Zagrmimo iz sveg glasa. Nasa prica je pocela i ko zna kada ce stati. Ovo je ono sto smo oduvijek cekali. Budimo zahvalni svi gospodi iz uprave i gospodinu Tanu. Mi smo Sarajevo, a oni su qrac.

P.S

Sto se tice stadiona, najbolje bi bilo Skenderija ili Marijin Dvor. A kad bi sad prosli Kosevo bi se osposobilo za grupnu fazu u to sam siguran, jer Dino nikada nece dozvoliti da igramo na Poljudu ili slicno. Budimo jaki i nedajmo na se.

VOLIM TE SARAJEVO
Oj djevojko điđo moja, điđala te majka tvoja...

Hedg
Kontakt:

Post Postao/la Hedg » 12 avg 2014, 03:41

Amca007 je napisao/la: P.S

Sto se tice stadiona, najbolje bi bilo Skenderija ili Marijin Dvor. A kad bi sad prosli Kosevo bi se osposobilo za grupnu fazu u to sam siguran, jer Dino nikada nece dozvoliti da igramo na Poljudu ili slicno. Budimo jaki i nedajmo na se.
Hmm, kad bi bilo šta od stadiona, al' o tom po tom, ni lokacija kod US ambasade nije loša, realno.
4.10.2009

OdStruke
Kontakt:

Post Postao/la OdStruke » 12 avg 2014, 07:42

Odvratniji lik od Sinanovića ne postoji u ovoj državi. Spodoba jedna, gad! Čuj mu rezona, nek da 50 miliona ako voli Sarajevo. Jedi muda svoja nakazo, papčino rumena.

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 12 avg 2014, 08:23

A furate da ste gledali ovu emisiju :lol:
1946

nuerta
Kontakt:

Post Postao/la nuerta » 12 avg 2014, 08:49

Ima li ko da postavi ovaj clanak iz jutrosnjeg Sporta?

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 12 avg 2014, 08:57

slika
slika

http://s4.uploads.im/SznVE.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://s4.uploads.im/GtbEl.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

350-400 hiljada eura samo za TV prava. :cool:
1946

Konzerva
Kontakt:

Post Postao/la Konzerva » 12 avg 2014, 09:17

ove godine ce se sarajevo dobro opariti izgleda :cool: sto ce ga ciniti jos jacim tako da nece imati konkurenciju vec ove godine a da nepricam narednih godina.
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 12 avg 2014, 09:29

ne znam zasto sad opet pricamo o zaradi i kako cemo igrati ligu prvaka ili el ,meni je to bas bezz ,ljudi dragi budimo realni i uzivajmo u ovome sto trenutno imamo a to je da nam dolazi borusija na kosevo, da imamo extra ekipu ,da igramo odlicno atmosfera oko kluba olicna uzivajte ba u tome .a hocemo li zaraditi 1 ili 2 miliona mene licno zaboli ima ko o tome treba da razmislja .stvarno imamo mocan tim za nase uvjete ,radovac ,cimirot ,duljevic sve mladi reprezentativci bilbija,kovacevic,duljevic bili u mladoj krste makedonski ,kalasi sirijski reprezentativac .tatko prosao srbijanske sve selekcije ,dzemo bio A reprezentativac ,stojcev klasa .znaci ljudi nase je da uzivamo i dolazimo na utakmice ostalo je ne bitno .

nuerta
Kontakt:

Post Postao/la nuerta » 12 avg 2014, 09:43

bordobijeli je napisao/la:ne znam zasto sad opet pricamo o zaradi i kako cemo igrati ligu prvaka ili el ,meni je to bas bezz ,ljudi dragi budimo realni i uzivajmo u ovome sto trenutno imamo a to je da nam dolazi borusija na kosevo, da imamo extra ekipu ,da igramo odlicno atmosfera oko kluba olicna uzivajte ba u tome .a hocemo li zaraditi 1 ili 2 miliona mene licno zaboli ima ko o tome treba da razmislja .stvarno imamo mocan tim za nase uvjete ,radovac ,cimirot ,duljevic sve mladi reprezentativci bilbija,kovacevic,duljevic bili u mladoj krste makedonski ,kalasi sirijski reprezentativac .tatko prosao srbijanske sve selekcije ,dzemo bio A reprezentativac ,stojcev klasa .znaci ljudi nase je da uzivamo i dolazimo na utakmice ostalo je ne bitno .
Pa kako cemo onda, kao priznati forumski strucnjaci, planirati i prizivati pojacanja ako ne znamo s koliko nam love klub raspolaze :kafa:

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 12 avg 2014, 09:53

nuerta je napisao/la:
bordobijeli je napisao/la:ne znam zasto sad opet pricamo o zaradi i kako cemo igrati ligu prvaka ili el ,meni je to bas bezz ,ljudi dragi budimo realni i uzivajmo u ovome sto trenutno imamo a to je da nam dolazi borusija na kosevo, da imamo extra ekipu ,da igramo odlicno atmosfera oko kluba olicna uzivajte ba u tome .a hocemo li zaraditi 1 ili 2 miliona mene licno zaboli ima ko o tome treba da razmislja .stvarno imamo mocan tim za nase uvjete ,radovac ,cimirot ,duljevic sve mladi reprezentativci bilbija,kovacevic,duljevic bili u mladoj krste makedonski ,kalasi sirijski reprezentativac .tatko prosao srbijanske sve selekcije ,dzemo bio A reprezentativac ,stojcev klasa .znaci ljudi nase je da uzivamo i dolazimo na utakmice ostalo je ne bitno .
Pa kako cemo onda, kao priznati forumski strucnjaci, planirati i prizivati pojacanja ako ne znamo s koliko nam love klub raspolaze :kafa:
ma ok je to :D samo pocelo se pretjerivati s ciframa i s tom pricom kolikood tv prava,igraca ,ulaznica ,marketinga i ostalog ,daj malo o igracima, utakmici ,navijacima ,ocekivanjima za velez i borusiju ,mi vec pricamo kako cemo biti dobri za 2 godine :D .sto bi puzigaca rekao stepenica po stepenica :salut:

lupus
Kontakt:

Post Postao/la lupus » 12 avg 2014, 09:53

Nasmijahse do suza Nuerta :D

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 12 avg 2014, 09:54

nuerta je napisao/la: Pa kako cemo onda, kao priznati forumski strucnjaci, planirati i prizivati pojacanja ako ne znamo s koliko nam love klub raspolaze :kafa:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :kafa: :kafa:

@bordobijeli je jednim dijelom u pravu, ali mi kao sto ti rece ''priznati forumski strucnjaci'' moramo malo da prokomentarisemo, ali prije svega uzivajmo u ovim sjajnim trenucima ;) ;)

AdiFKS
Kontakt:

Post Postao/la AdiFKS » 12 avg 2014, 10:29

Ne znam zasto je sada problem sto nam je drago sto je klub zaradio oko milion eura. A tu ce negdje biti cifra, mozda i veca zavisno od finalizacije prodaje reklamnog prostora i TV prava.
Drugi potpisu ugovore, il naprave transfer od 100 000-200 000 KM mediji i oni sami mjesecima pisu o tome. I neka pisu, i jedni i drugi, trebaju.

Cifre koje smo mi uzeli, i koje ce nam biti na racunu, a ni sada nam racuni nisu bas prazni, nisu zahebancija za nase okvire...i ne vidim problem da se prica i o tom segmentu kluba. Kada vec nije poslovna tajna, jer evo i Kusturica javno prica o tome.
Ko krene na nas, u startu se zajeb'o. - 1987 -

"Uvijek trava, nekad bijelo, nikad zuto, nikad Zeljo"

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Hajdeee, jurisicduska, WeekendOffender i 28 gostiju.