RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA
Re: RSD Velež Mostar
Evo da Vam kaze nesto jedan Sarajlija. Ja nepamtim vremena kad je Velez bio Bog i batina. Rodjen sam na pocetku rata i ne mogu to pamtiti. Ali mi je stari uvijek pricao o Velezu i dan danas znam napamet sastav koji je igrao u finalu kupa Marsala Tita. Dobro znajte da 80 posto Sarajlija voli Velez i nikad nece presati voljeti, jer je to ono sto nam je ostalo urezano u misli, jer ni sam neznam koliko sam puta cuo pricu o Velezu, o Maricu, Bajevicu, Halihodzicu....Uvijek ce mi Mostar biti u srcu i uvijek kada krenem na more svratit cu u Mostar pa makar na 10 minuta. Zato nemojte da slusate pojedine papke i beze da dizemo tenzije. Dodjite u subotu u sto vecem broju i borite se lavovski, kao sto cemo se i mi boriti. Sretno 
Oj djevojko điđo moja, điđala te majka tvoja...
Nekulturni lik "Radovan Pastrmka" ili nekima poznat kao "rezervni golman",navija sada opet za Banoviće...Kadet91 je napisao/la:Slazem se zizu, slabo nas nesto u zadnje vrijeme.![]()
Gdje su Pastrmka, BMV i ostali?
And shepherds we shall be,For Thee,my Lord,for Thee...
-
MostarskiAntifasist
- Kontakt:
Neče biti neka mega posjeta na koševu kolika bi bila da smo uzeli Mladost. Mi smo malo pogani po tom pitanju. Nas kad euforija uhvati digne se čitav grad a tako nas isto može sjebat jedan slab rezultat. Jedno je istina. Predstava če biti vrhunska. Imamo sjajnog trenera i ekipu sa dobrim igračima potkovanu brzinom tehnikom i brzom tranzicijom. Care hvala na lijepom komentaru i neka bolji pobjediAmca007 je napisao/la:Evo da Vam kaze nesto jedan Sarajlija. Ja nepamtim vremena kad je Velez bio Bog i batina. Rodjen sam na pocetku rata i ne mogu to pamtiti. Ali mi je stari uvijek pricao o Velezu i dan danas znam napamet sastav koji je igrao u finalu kupa Marsala Tita. Dobro znajte da 80 posto Sarajlija voli Velez i nikad nece presati voljeti, jer je to ono sto nam je ostalo urezano u misli, jer ni sam neznam koliko sam puta cuo pricu o Velezu, o Maricu, Bajevicu, Halihodzicu....Uvijek ce mi Mostar biti u srcu i uvijek kada krenem na more svratit cu u Mostar pa makar na 10 minuta. Zato nemojte da slusate pojedine papke i beze da dizemo tenzije. Dodjite u subotu u sto vecem broju i borite se lavovski, kao sto cemo se i mi boriti. Sretno
14.02.1945
-
drakensang
- Kontakt:
+ prijenos će biti , tako da će masa raje ostat kući ..MostarskiAntifasist je napisao/la:Neče biti neka mega posjeta na koševu kolika bi bila da smo uzeli Mladost. Mi smo malo pogani po tom pitanju. Nas kad euforija uhvati digne se čitav grad a tako nas isto može sjebat jedan slab rezultat. Jedno je istina. Predstava če biti vrhunska. Imamo sjajnog trenera i ekipu sa dobrim igračima potkovanu brzinom tehnikom i brzom tranzicijom. Care hvala na lijepom komentaru i neka bolji pobjediAmca007 je napisao/la:Evo da Vam kaze nesto jedan Sarajlija. Ja nepamtim vremena kad je Velez bio Bog i batina. Rodjen sam na pocetku rata i ne mogu to pamtiti. Ali mi je stari uvijek pricao o Velezu i dan danas znam napamet sastav koji je igrao u finalu kupa Marsala Tita. Dobro znajte da 80 posto Sarajlija voli Velez i nikad nece presati voljeti, jer je to ono sto nam je ostalo urezano u misli, jer ni sam neznam koliko sam puta cuo pricu o Velezu, o Maricu, Bajevicu, Halihodzicu....Uvijek ce mi Mostar biti u srcu i uvijek kada krenem na more svratit cu u Mostar pa makar na 10 minuta. Zato nemojte da slusate pojedine papke i beze da dizemo tenzije. Dodjite u subotu u sto vecem broju i borite se lavovski, kao sto cemo se i mi boriti. Sretno
- pravnik1981
- Kontakt:

Jedno od najboljih gostovanja u Sarajevu (Grbavica)
Svi na Kosevo...Svi na JUG...nista istok,zapad...ovi sto ne idu iza gola a ici ce na Kosevo ima da navijaju..kad kuci ne idu iza gola mogu barem na Kosevu navijat....JUG
Kao što sam već govorio lokacija stadiona je glavni razlog za lošu posjetu. Da je stadion u gradu sigurno bi na utakmice dolazilo barem duplo više ljudi.
- pravnik1981
- Kontakt:
Pa sta ces sad i da se podje gradit stadion u sjevernom opet ces iducih 5+ godina ic u vrapcice gledat domace tekme...bolan nije toliki problem gdje je stadion koliko je lijenost problem...imas sad taxi 1km - 1KM iskupi vas se 4 i svi po 1,5KM i sa musale si u Vrapcicima...ako nemas para fino prst na stanici i u Vrapcicima si...jednostavno je SVE ZA SVETINJU !!!!mellow je napisao/la:Kao što sam već govorio lokacija stadiona je glavni razlog za lošu posjetu. Da je stadion u gradu sigurno bi na utakmice dolazilo barem duplo više ljudi.
-
drakensang
- Kontakt:
Evo, citiraću pravnika vjerujem da on zna, a i ako neko drugi zna nek mi javi na pp. Koliko bi izašao put do Sarajeva vozom i kad se polazi iz Mostara i u koliko je povratak (nešto sam načuo ima ujutro u 6 i navečer u 6) ali ipak ako neko zna tačno neka javi na pppravnik1981 je napisao/la:Pa sta ces sad i da se podje gradit stadion u sjevernom opet ces iducih 5+ godina ic u vrapcice gledat domace tekme...bolan nije toliki problem gdje je stadion koliko je lijenost problem...imas sad taxi 1km - 1KM iskupi vas se 4 i svi po 1,5KM i sa musale si u Vrapcicima...ako nemas para fino prst na stanici i u Vrapcicima si...jednostavno je SVE ZA SVETINJU !!!!mellow je napisao/la:Kao što sam već govorio lokacija stadiona je glavni razlog za lošu posjetu. Da je stadion u gradu sigurno bi na utakmice dolazilo barem duplo više ljudi.
Apsolutno. Evo ja u subotu protiv Mladosti dogovorio sa prijateljima s automobilom i čekao ih uz magistralu, sve normala. Nisam stopirao, imao Veležov šal u rukama dva automobila mi stadoše i pitaše me hoću li na utakmicu da me povezu. Naravno, lijepo sam im se zahvalio i rekao da imam prevoz.
Ko hoće nađe način, ko neće, nađe razlog!
Ko hoće nađe način, ko neće, nađe razlog!
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
Ko hoće naći će način da dođe do Vrapčića. Problem je što najveći broj gledatelja (ne samo Veleža nego i općenito u svijetu) ne čine oni hardcore navijači nego obični simpatizeri kluba a njih bi bilo puno više da je stadion u gradu.
Ne znaci. Jest dio problema, ali nije najveci problem.mellow je napisao/la:Ko hoće naći će način da dođe do Vrapčića. Problem je što najveći broj gledatelja (ne samo Veleža nego i općenito u svijetu) ne čine oni hardcore navijači nego obični simpatizeri kluba a njih bi bilo puno više da je stadion u gradu.
Da imamo rezultate, raja bi pjeske isla do stadiona.
Dakle, ako je predstava na terenu na nivou, stadion u Vrapcicima ne bih bio problem.
Inace, kad ekipa ima nesto losije rezultate, tada se nalaze drugi razlozi za navijace da dodju na stadion. Naprimjer, popusti, neki dogadjaji na poluvremenu, itd.
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.
I žene feredže nose.
Kamenja i bijede bose.
I da me put juga nose.
Takvim simpatizerima recimo i da je stadion u S.Logoru bi smetalo opet nesto drugo kao kao na primjer: sto nema pokrivene tribine(recimo da su tribine ko sada u Vrapcicim) udara mu navodno sunce u oci pa nemoze da vidi,sto nema reflektora,sto nisu kozne stolice na stadinu ,sto je mali parking pa se nema gdje parkirati,sto je stadion u SL ko ce iz Opina dolaziti u SL bolje da su stadion u Opinama napravili i milion jos raznih drugih izvlakusa,sit sam togamellow je napisao/la:Ko hoće naći će način da dođe do Vrapčića. Problem je što najveći broj gledatelja (ne samo Veleža nego i općenito u svijetu) ne čine oni hardcore navijači nego obični simpatizeri kluba a njih bi bilo puno više da je stadion u gradu.
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
Slozio bih se sa Pirketovim misljenjem.Rezultat bi sigurno vratio raju na stadion.Predugo mi cekamo plasman u Evropu.U medjuvremenu "potrosili" smo mnoge generacije navijaca,mahom one sto im je to furka bila,znaci mladje ljude koji bi se mozda ponekad pojavili na stadionu kad su jace utakmice.Dosta starije raje jednostavno negledaju poslijertni fudbal ali bi se vjerovatno zbog ljubavi prema Velezu ponekad i oni pojavili na stadionu u slucaju da imamo rezultat.Dobar primjer je FKS,prije 8 dana protiv Zvijezde 500 ljudi,a za 8 dana protiv svaba ce doci preko 30 milja.
Dakle pred nama je tezak put ali i ostvariv da vec ove godine abd izborimo Evropu a onda naravno napravimo konstantu igranja u Evropi i na taj nacin ponovo probudimo interes raje u gradu a i sire.
Jbg. ja sam naseg Veleza gledao i u losijem i u puno boljem izdanju,mene mozes samo u grob strpati pa da bar nepitam za Velez,ovako dok sam ziv dolazicu kad god mogu bez obzira na rezultat.Razumiju to ova starija RAja.
Mostar u srcu Velez do groba
PS Pozdrav @Pastrmki i BMV22 gdje god da su
Dakle pred nama je tezak put ali i ostvariv da vec ove godine abd izborimo Evropu a onda naravno napravimo konstantu igranja u Evropi i na taj nacin ponovo probudimo interes raje u gradu a i sire.
Jbg. ja sam naseg Veleza gledao i u losijem i u puno boljem izdanju,mene mozes samo u grob strpati pa da bar nepitam za Velez,ovako dok sam ziv dolazicu kad god mogu bez obzira na rezultat.Razumiju to ova starija RAja.
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..
-
MostarskiAntifasist
- Kontakt:
Objasniorodjenisa je napisao/la:Slozio bih se sa Pirketovim misljenjem.Rezultat bi sigurno vratio raju na stadion.Predugo mi cekamo plasman u Evropu.U medjuvremenu "potrosili" smo mnoge generacije navijaca,mahom one sto im je to furka bila,znaci mladje ljude koji bi se mozda ponekad pojavili na stadionu kad su jace utakmice.Dosta starije raje jednostavno negledaju poslijertni fudbal ali bi se vjerovatno zbog ljubavi prema Velezu ponekad i oni pojavili na stadionu u slucaju da imamo rezultat.Dobar primjer je FKS,prije 8 dana protiv Zvijezde 500 ljudi,a za 8 dana protiv svaba ce doci preko 30 milja.
14.02.1945
Veležove navijače je potrošila prvo druga liga pa kad smo se vratili svi smo mislili krenulo je nabolje a velež opet loš borbe za opstanak onda je dosta raje pogotovo članova Red Army-a ohladilo pa je uslijedio bojkot koji je skoro pa ugasio Red Army veležu trebaju konstantni rezultati i naravno evropa pa če se raja vratiti na stadion nije problem udaljenost.
-
MostarskiAntifasist
- Kontakt:
[youtube][/youtube]
Tek sam se registrovao nedavno i ne mogu da se ne sjetim svog kolege,svog brata s tribine koji je živio Velež i sa njim otišao na drugi svijet. Nek ti je laka zemlja brat moj.
O kad bi naša pjesma znala,o kad bi pjesma mogla da vrati,svog bi dječaka dočekala jedna tužna mostarska mati
RIP NENAD NEŠO ORUČEVIĆ 1981-2008
Tek sam se registrovao nedavno i ne mogu da se ne sjetim svog kolege,svog brata s tribine koji je živio Velež i sa njim otišao na drugi svijet. Nek ti je laka zemlja brat moj.
O kad bi naša pjesma znala,o kad bi pjesma mogla da vrati,svog bi dječaka dočekala jedna tužna mostarska mati
RIP NENAD NEŠO ORUČEVIĆ 1981-2008
14.02.1945
A sta cemo sa simpatizerima? Razumjem tvoj stav, ali nije sve crno ili bijelo... Ne dozivljavaju svi Velez kao ti/ja/neko treci.rodjak je napisao/la:Takvim simpatizerima recimo i da je stadion u S.Logoru bi smetalo opet nesto drugo kao kao na primjer: sto nema pokrivene tribine(recimo da su tribine ko sada u Vrapcicim) udara mu navodno sunce u oci pa nemoze da vidi,sto nema reflektora,sto nisu kozne stolice na stadinu ,sto je mali parking pa se nema gdje parkirati,sto je stadion u SL ko ce iz Opina dolaziti u SL bolje da su stadion u Opinama napravili i milion jos raznih drugih izvlakusa,sit sam togamellow je napisao/la:Ko hoće naći će način da dođe do Vrapčića. Problem je što najveći broj gledatelja (ne samo Veleža nego i općenito u svijetu) ne čine oni hardcore navijači nego obični simpatizeri kluba a njih bi bilo puno više da je stadion u gradu.![]()
.Ja svakoga pitam kad mi se ovako pravda:jesi li ti navijac Veleza,ako kaze da jeste slijedi dalje pitanje zasto nisi otiso na utakmicu,a ako mi navede ove gore razloge ,ja mu onda odgovorim ti si qarina od navijaca,bolje ti je idi sjedi kraj TV-a ima ZMBT na Hayatu mozes se fino zabaviti ne moras se vise sekirati za Velez ha ja,i rijesen problem.
Ako se osjecas nekim navijacom Veleza ti ces imati izvadjenu clansku i pod povoljnim uslovima(u pola cijene) ces moci gledati sve domace utakmice najdrazeg tima(ako je vec do para).Najbolje je s r ati i izmisljati razloge ne dolaska na stadion(ovo se ne odnosi na @melow nego na uopsteno sve koji se prave navijaci kluba a nikad ga na utakmicama nema,a po facebook-u milion statusa i lajkova u vezi Rodjenih.Odyebaus takvi "navijaci"
Trebas se boriti za navijace. Sport je danas biznis, nije vise samo sport. I ako hoces da imas gledaoce na stadionu i ako hoces da izvadis masu clanskih karata, ne mozes se osloniti na "ljubav" prema klubu, zato jer je to, nazalost, manjina. Koliko god to cudno/ruzno zvucilo, Velez se treba boriti za svakog klijenta. Posebno u ovoj globalizaciji gdje mozes gledati Real-Barcu na mobitelu... Vremenom ce ti "klijenti" postati navijaci.
Velez, kao i vecina velikih klubova bivse Juge, ima tu srecu da se to moze postici u jako kratko vrijeme, zbog narave ljudi, njihove nostalgije kao i zelje da i oni dozive sve sto vide na televiziji (Europa ligu i CL).
I žene feredže nose.
Kamenja i bijede bose.
I da me put juga nose.
I žene feredže nose.
Kamenja i bijede bose.
I da me put juga nose.
Ma znam Pirke,brat moj u pravu si 100%,dio krivice snosi i uprava sto nema nikakve borbe za "kliente(ova moja gore kritika je najvise upucena onima kad se prica o Velezu ne mozes do rijeci doci od njih ,a kad je podrzati klub i otici na utakmicu milion izvlakusa se izmisli,nosi mi toPirke je napisao/la:A sta cemo sa simpatizerima? Razumjem tvoj stav, ali nije sve crno ili bijelo... Ne dozivljavaju svi Velez kao ti/ja/neko treci.rodjak je napisao/la:Takvim simpatizerima recimo i da je stadion u S.Logoru bi smetalo opet nesto drugo kao kao na primjer: sto nema pokrivene tribine(recimo da su tribine ko sada u Vrapcicim) udara mu navodno sunce u oci pa nemoze da vidi,sto nema reflektora,sto nisu kozne stolice na stadinu ,sto je mali parking pa se nema gdje parkirati,sto je stadion u SL ko ce iz Opina dolaziti u SL bolje da su stadion u Opinama napravili i milion jos raznih drugih izvlakusa,sit sam togamellow je napisao/la:Ko hoće naći će način da dođe do Vrapčića. Problem je što najveći broj gledatelja (ne samo Veleža nego i općenito u svijetu) ne čine oni hardcore navijači nego obični simpatizeri kluba a njih bi bilo puno više da je stadion u gradu.![]()
.Ja svakoga pitam kad mi se ovako pravda:jesi li ti navijac Veleza,ako kaze da jeste slijedi dalje pitanje zasto nisi otiso na utakmicu,a ako mi navede ove gore razloge ,ja mu onda odgovorim ti si qarina od navijaca,bolje ti je idi sjedi kraj TV-a ima ZMBT na Hayatu mozes se fino zabaviti ne moras se vise sekirati za Velez ha ja,i rijesen problem.
Ako se osjecas nekim navijacom Veleza ti ces imati izvadjenu clansku i pod povoljnim uslovima(u pola cijene) ces moci gledati sve domace utakmice najdrazeg tima(ako je vec do para).Najbolje je s r ati i izmisljati razloge ne dolaska na stadion(ovo se ne odnosi na @melow nego na uopsteno sve koji se prave navijaci kluba a nikad ga na utakmicama nema,a po facebook-u milion statusa i lajkova u vezi Rodjenih.Odyebaus takvi "navijaci"
Trebas se boriti za navijace. Sport je danas biznis, nije vise samo sport. I ako hoces da imas gledaoce na stadionu i ako hoces da izvadis masu clanskih karata, ne mozes se osloniti na "ljubav" prema klubu, zato jer je to, nazalost, manjina. Koliko god to cudno/ruzno zvucilo, Velez se treba boriti za svakog klijenta. Posebno u ovoj globalizaciji gdje mozes gledati Real-Barcu na mobitelu... Vremenom ce ti "klijenti" postati navijaci.
Velez, kao i vecina velikih klubova bivse Juge, ima tu srecu da se to moze postici u jako kratko vrijeme, zbog narave ljudi, njihove nostalgije kao i zelje da i oni dozive sve sto vide na televiziji (Europa ligu i CL).
De ti meni/nama reci hoce li se moci ista uraditi ono o cemu smo pricali,i kako ide.Ja vjerujem u tebe,a i imas kapacitet/znanje da ti to sve fino profesionalno upakujes pa da poboljsamo ovu posjetu ,jer je zabrinjavajuca .
FORZA VELEZ
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
Dje nece.rodjak je napisao/la:Ma znam Pirke,brat moj u pravu si 100%,dio krivice snosi i uprava sto nema nikakve borbe za "kliente(ova moja gore kritika je najvise upucena onima kad se prica o Velezu ne mozes do rijeci doci od njih ,a kad je podrzati klub i otici na utakmicu milion izvlakusa se izmisli,nosi mi toPirke je napisao/la:A sta cemo sa simpatizerima? Razumjem tvoj stav, ali nije sve crno ili bijelo... Ne dozivljavaju svi Velez kao ti/ja/neko treci.rodjak je napisao/la: Takvim simpatizerima recimo i da je stadion u S.Logoru bi smetalo opet nesto drugo kao kao na primjer: sto nema pokrivene tribine(recimo da su tribine ko sada u Vrapcicim) udara mu navodno sunce u oci pa nemoze da vidi,sto nema reflektora,sto nisu kozne stolice na stadinu ,sto je mali parking pa se nema gdje parkirati,sto je stadion u SL ko ce iz Opina dolaziti u SL bolje da su stadion u Opinama napravili i milion jos raznih drugih izvlakusa,sit sam toga![]()
Velez, kao i vecina velikih klubova bivse Juge, ima tu srecu da se to moze postici u jako kratko vrijeme, zbog narave ljudi, njihove nostalgije kao i zelje da i oni dozive sve sto vide na televiziji (Europa ligu i CL).![]()
De ti meni/nama reci hoce li se moci ista uraditi ono o cemu smo pricali,i kako ide.Ja vjerujem u tebe,a i imas kapacitet/znanje da ti to sve fino profesionalno upakujes pa da poboljsamo ovu posjetu ,jer je zabrinjavajuca . FORZA VELEZ
Za ovo ostalo, razumjem te. Ja sam u dijaspori i svaki put kad vidim sliku sa praznim tribinama, pece me savjest sto nisam tu. Mogu mislit kako je tebi kad se vratis sa tekme i vidis frajere koji ispijaju kafu na Musali...
I žene feredže nose.
Kamenja i bijede bose.
I da me put juga nose.
I žene feredže nose.
Kamenja i bijede bose.
I da me put juga nose.
Prike svaki put je tako, vratim se sa utakmice kafići puni, nema mjesta uopšte koliko je puno 
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.