ne mislim bukvalno da "igra s loptom" u smislu da je vodi stalno kao iverson vec na to da se vecina napada igra za njega i da je on taj koji najcesce suta... evo nije mi bilo mrsko potraziti statistiku prosle sezone...adriano_leite je napisao/la:Pick and pop ce izgledati nestvarno sa Loveom i Irvingom/Jamesom. Pick and roll ce takodjer biti tesko obranjiv sa ta tri igraca, pa i Waiters je dobar u pick and rollu. Love ce imati svoje suteve i cak bih rekao mnogo lakse suteve nego sto je uzimao u Minnyu. Vjerovatno ljudi zbog njegovog broja poena misle da ce propasti ako ne bude prva violina tima, a ja mislim da bi bas mogao igrati dobro sa Jamesom i Irvingom, koji mu sigurno mogu izraditi bolje akcije od Rubia i ostalih s kojima je igrao. Jedino cega me strah kod Lovea i zbog cega ne bih dao Wigginsa za njega su povrede kojih je vec imao i previse. Odbrana mu i nije toliko losa koliko se ovdje predstavlja. Nije aman zaman defanzivac, ali nije ni rupa, pogotovo ako Blatt i treneri instaliraju dobar defanzivni sistem, u sto ne sumnjam.NEZALAGANJE je napisao/la:@KK Bosna A sto mislis da je Love igrac koji igra s loptom?Ja to kod njega nisam vidio,osim kad je morao.Covjek je jedan od najboljih P'n'Pop igraca u ligi i to se se forsirati u njegovoj igri,a ne igra na niskom postu.Nece njemu to biti nikakav problem.
Love FGA: 18.5 FTA: 8.2
Martin FGA: 15.0 FTA: 5.0
Pekovic FGA: 13.0 FTA: 4.6
Brewer FGA: 10.0 FTA: 2.8
Rubio FGA: 8.2 FTA: 3.5
znaci od prve petorke on uzima 28,6% suteva i 34% slobodnih bacanja, sto ce reci da on voli da se otprilike trecina napada kreira za njega...
za lebrona je suvisno govoriti koliko on zeli loptu, sto je i normalno s obzirom da je najbolji igrac danasnjice i mora on biti taj koji vuce sve konce igre...
pitanje je koliko ce love biti ucinkovit sa smanjenim brojem pokusaja i akcija...
a love je jedan od najgorih defanzivaca na PF poziciji, mislim da je to glupo uopce i dovoditi pod neki upitnik, ali eto... @adriano tako misli i to je to...