FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

sergejevic
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la sergejevic » 12 avg 2014, 14:12

Tacno mi kad krenemo kritikovati nesto onda ne znamo stati. Neko je opravdano, bar ja tako mislim, kritikovao situaciju na jugu, i onda se krenulu kopati jos dublje i dublje samo eto da ne bi stali s kritikama. Sreca pa se ne zna jos mnogo stvari jer sam siguran da bi mnogi ovdje jedva docekali da ih iskoriste pa da iskritikuju jos nekoga. Odjednom nam ne valja ni Siljak, ni Adzem, ni Bajic, ni Tomic, Amar, a sto je najgore vise nam ne valja ni Zeljo. Sramota stvarno. Mislim da je vrijeme da se stane s tom glupom pricom oko finansija, jer para nema i ne moze ih niko stvoriti. Svim losim stvarima smo se trebali baviti jos davno, dok smo imali rezultate, ali tada veliku vecinu i nije bilo briga sta se radi u sjeni trofeja. Mislim da ce se pronaci oni koji su na svaku kritiku(opravdanu) primitivno pisali "sta ti znas", "glup si" "imamo trofeje, sta ti hoces?" Samo mali dio glupe price. Sada se i ne moze mnogo uraditi, nemamo vise 10-ak hiljada ljudi na stadionu, nemamo kriticnu masu koja moze donjeti promjene, Zeljo vise nije furka, niti je u trendu kao prije par godina. Nema vise euforije, sve je splasnulo i sada moramo cekati neka nova vremena i zivjeti u sjeni, prije svega komsija koji sada imaju ono sto smo mi imali kada se Amar vratio.

Amaterizam se mora iskorijeniti iz kluba i organizacija podici na vecini nivo jer bez nje i nema uspjeha. To je svima jasno. Niko normalan nece uloziti pare u tako mutan projekat kao sto je Zeljo bio prije dolaska novih ljudi u upravu. Trofeje smo osvajali na prepad, onda pokupili sve sto valja iz ove lige i nadali se nekoj dominaciji, ali svako je mogao vidjeti da to nije pravi put. Nije nam to doslo dugorocnim planiranjem, nije bilo vizije, nije bilo organizacije i svega ostalog sto bi nam otvorilo sva vrata i ponudilo mnoge puteve kojima mozemo ici dalje. Splasnulo je sve, nije bilo pomaka i poslije stagnacije je uslijedio pad. Priodan tok stvari.

Sada se ipak radi drugacije, proritet je vracanje dugova i stabilizacija u finansijskom smislu. Klub mora biti solventan da bi se mogao nadati nekim ulaganjima sa strane. Na tome se sada i radi, i neko je bas pisao o dugovima i vracanju istih, cak je i datum napisan kada bi se sve to trebalo ocistiti ovom dinamikom, naravno svaka injekcija koju dobijemo nenadano nas lansira ka brzem ozdravljenju. Ne smijemo ocekivati trofeje i neke rezultatske uspjehe jer nemamo uslova za iste. Moze se pricati o podmladjivanju ekipe i sl, ali istina je da se rezu troskovi da u ekipi imamo ono sto nas ne kosta puno, godine i nisu vazne. Umjesto nekog iskusnog igraca na klupi nam sjede momci od 17 ili 18 godina. To je prava istina i ne znam kako se neko moze zaliti onda kako nam je ekipa ovakva ili onakva, imamo to sto imamo. Pored svega sto nas je snaslo mi jos ocekujemo da napravimo stadion ili bar tribinu, samo ne znam od kojih para, za koga napraviti tu tribinu, ko ce na njoj sjediti ?

Bilo je za nas i gorih vremena, ali i boljih, sve ovo nas nece unisitit, mi cemo nastaviti dalje kao i ovih gotovo 100 godina koliko traje nasa plava prica. Dosla su teska vremena, ali sada se trebamo izdignuti i pomoci Zelji kako mozemo i umjemo, jer ce sve ovo biti nekada iza nas, a onda cemo negdje u dnu duse znati da smo bili dio ove velike price i da smo nekako pomogli da se ona nastavi i da krene ka boljim danima. Nema smisla vise kritikovati sve i svasta, ajmo malo gledati ljepse stvari. Spomenuti kako igra Bajic ovih par utakmica, kako Memija grize po terenu i kako mali Amir vec skuplja ligaske minute.

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 12 avg 2014, 14:13

Ko hoce na trening veceras evo da zna da je trening u 18:30 :)

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 12 avg 2014, 14:16

IlProfessore je napisao/la:Ma smiješno je porediti nas i Hajduk... ljudi širom dalmacije žive za, kako oni vole reći, 'ajduka, dok za razliku od njih mi imamo onaj pogani mnetalitet i okrećemo leđa klubu kad je najpotrebnije. Dovoljno je samo otići na more i u putu vidjeti xy grafita podrške i ljubavi prema njihovoj svetinji, a da ne spominjem onu "bilu" rapsodiju (misleći na atmosferu) u utakmici protiv Intera gdje su poraženi.
Oni na tekmi protiv Hrvatskog Dragovoljca imaju posjetu od 20 000 ljudi a protiv Sakhtera 35 000. A mi protiv Travnika imamo 1500 ljudi a protiv Metalurga u revanšu 5000. Mi nemamo više šta pričati ;)
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Schwarz
Kontakt:

Post Postao/la Schwarz » 12 avg 2014, 14:18

Sto se tice mahalanja, mislim da je najvise Dzelo tome doprinosio dok je bio u klubu.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 12 avg 2014, 14:19

Hajduk nema puno od Dalmacije, Hajduku najviše daje Splita. Dalmacija je tu kad je Dinamo, Evropa ili neka druga jača tekma. Isto ko i kod nas.
Ali zato Hajduk ima upravu koja je svjetlosnim godinama ispred nase. Imaju Torcidu koja je isto svjetlosnim godinama ispred naše grupe. Imaju strašan marketing.
NO PYRO NO PARTY

Camoranesi
Kontakt:

Post Postao/la Camoranesi » 12 avg 2014, 14:31

Možda ću vas smoriti, ali neka ću :)

Antolovića obavezno zamijeniti malim Kjosevskim (koliko sam mogao da upratim, potencijal, siguran), lik je kiksao u svakoj utakmici do sad osim Olimpica, bespotrebno izlijeće, kad treba da izleti ostaje na liniji. Kosorić ima malo problema da se navikne da igra u tandemu sa Zeljkovićem, imao je par grešaka protiv Širokog, ali nadam se da će to popraviti, dobar je on igrač. Zeljković solida, bori se trči izgara na terenu, samo mora poraditi malo na defanzivnim zadacima. Bogdanović, dosta lošiji nego kad je tek došao, ništa posebno o njemu. Čola i Kvesa nisu ni ublizu kakvi su bili prije povreda, Kvesa se polako vraća i nije loš ali Čola se baš zapustio, nema kondicije, igra bezvoljno, zreo za klupe. Stana, momak izgara na terenu ali mislim da ga treba nazad povući, ova pozicija mu nikako ne odgovara, prošle sezone naš najbolji igrač po meni, ove baš i ne, al rano je još vidjećemo. Jamak zna lopte što bi se reklo ali i on očigledno nije u formi, ima pas ima centaršut, ali ne daju piva i pljuge potrčati. Tomić ima dobre poteze, šut, ma sve, samo mu zamjeram što neće da potrči, kad ode naprijed šetka se nazad, Adžem mu mora skrenuti pažnju na to. Hasanović, kao i uvijek ništa specijalno, ima tu prostora za napredak. Dado se popravio što se tiče pas igre, ubačaja, ali u nekim trenucima kao 'drvo' na terenu, ima vremena nadoći će. Sejo - motor ekipe, prodoran, ima dobar dribling, ponekad malo sebičan, ali treba nam ovakav igrač, iskustvo u spoju sa mladošću. Muamer Svraka, i dalje vjerujem u ovog momka, znam da zna igrati ali, jedno veliko ALI, momak je nezadovoljan zato što ne može da ode nigdje, kad je mogao nisu mu dali, vjerujem da je to uveliko uticalo na njegov pristup igri. Nedo izgleda potpuno izgubljen na terenu, što reće Adžem kad treba da šuta on dodaje, kad ne treba on šuta, ali vjerujem u ovog momka i kada bude bio u tandemu sa Bajićem mislim da će to biti puno puno bolje. Memija i Riad su me oduševili, stvarno svaka čast momcima za borbenost, za talenat koji itekako imaju, samo nek ovako nastave, ali Baja poradi malo i na šutu desnom nogom, ne može vazda lijeva majka mu stara. Za Amira sam čuo sve riječi hvale, još da ga Adžem počne forsirati pa da vidimo našeg dijamanta na djelu. Što se tiče novopridošlih, Nuspahića sam gledao - odličan, brz, prodoran, eksplozivan jedno veliko pojačanje za nas, Varea treba malo stomačić skinuti poraditi na kondiciji iskusan je to i dobar igrač, Baša ili ti ga novi Arben Avdija (to je neko moje poređenje) momak ima sve ono što nam fali. Ostatak ekipe, Količić i ovi koji su priključeni ekipi iz mlađih kategorija - vidjećemo, valjda budu dobri. :kafa:
Ja ti dajem sve - dušu, tijelo i srce cijelo, jer ludo volim te!

1921

Letach
Kontakt:

Post Postao/la Letach » 12 avg 2014, 14:42

Ljudi, htio neko priznati ili ne HAJDUK JE HAJDUK, i kada se to spomene treba ustati. To kako cijela, ali bukvalno cijela Dalmacija voli svoj Hajduk, kako grizu za svoj klub, i kako ga vole, trebalo bi biti primjer svima nama. Istina, U Dalmaciji sve gravitira prema tom Splitu, i zbog toga toliko ljudi na utakmicama, ali niko nikoga ne moze natjerati da iz Dubrovnika dodje u Split na utakmicu, tako da se ovdje radi o ocitoj ljubavi. To kazem zbog toga sto ima nasih simpatizera kojima je mrsko doci i sa Ilidje, a da za druge i ne pricam. To kakva je politika u Klubu, ko nam smeta, i kako se taj isti Klub vodi, ne smiju biti prepreka da dodjes na utakmicu, jer kad sudija svira pocetak, sve prestaje, i bitan je rezultat. Torcida je milion puta spasila svoj Klub bankrota, milion puta su im slagali, isto ko i nama, ali tribina je tribina, i zna se za sta ona sluzi... To sto kod nas ne postoji navijacki KODEKS prije svega, pa onda i navika da dolazis na utakmice, krivi smo mi sami. Ako ti jaran kaze da ide na utakmicu na Grbavicu, koji ti to jos marketing treba da dodjes... Plakati, RSG radio, Avaz, ili sta vec... Treba ti ljubav, i 5 maraka, a to nije puno... a nekima je sve malo. Kod nas u Klubu stvari nisu ni lose, vise bi se moglo reci katastrofalne, i Klub je na infuzijama, i sad je najgora stvar traziti krivce za sve. Kad ima dovodis, kad nemas poklopis se po usima, i gotova stvar. Hajde da predlozimo da imamo pravo traziti od Uprave i pojacanja, i novi stadion, i pojacanja tipa Maicon, Neimar, Ibisevic, Xavi (karikiram naravno), ali da prije toga na svakoj utakmici nas bude 10000, sa uredno placenim kartama. Tesko, a nije tesko. Zato sto u ekipi nemamo majstora kao prije, nemamo nekog Janjosa, Bazdarevica, Baljica, Zebu, Vazdu, ne znaci da su ovi danas manje vrijedni, i da im treba okrenuti ledja. Pustiti Upravu da radi svoj posao, a mi da pocnemo dolaziti na utakmice. Racunica nikad nije bila jasnija, a znaci da bi nas 10000 moglo svaku drugu subotu Klubu donijeti oko 60000 maraka. 5000 ljudi po 10 maraka, plus 3000 na jugu po 5 maraka. I to znaci da si platio troskove te utakmice, i bio dobar koju hiljadu. Bar nisi u minusu. Ono sto zelim reci, kad budemo to u stanju, tada ce nam stvari biti bolje. Htio neko priznati ili ne, Klub je imao takmicarskog uspjeha zadnjih 5, 6 godina, a nas je bilo sve manje. I za kraj, ko nije pogledao, evo link... " onclick="window.open(this.href);return false;
... jer stojimo, prkosimo, u srcima te nasim nosimo...

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 12 avg 2014, 14:59

prvo i prvo, smiješna je ba priča mi - hajduk. uvijek bila, i u staroj državi.

ali hajduk nije nikakav uzor domaćinskog poslovanja, već upravo obratno. omjer potrošenih para i podrške klubu (realno, među najjačim u evropi šta god neko mislio o njima) i rezultata kod hajduka je katastrofalan i ne treba biti uzor nikome. da je kod nas takav ne bismo bili ovdje gdje jesmo, već u drugoj federalnoj centar. oni ove godine imaju budžet 10 miliona eura, i mega uspjeh je što prođu šahter karagandi? jašta je. pa široki je prošao klub iz kazahstana u LE prošle godine. APOEL je s manje od toga igrao 1/4 lige šampiona, to je uspjeh s malo love, a hajduk je potpuno obratan primjer od toga. svake druge godine neki bankrot, i svaki put grad i država ulete i izvade. prošle godine ispali od gruzijaca, dila gori. u nas bi naši navijači napravili tragediju od toga, a oni ispadnu s 10 puta većim godišnjim budžetom.

maribor ima budžet tu negdje k'o hajduk, nema ni tačku njegove tradicije, ali s tim parama radi neuporedivo više i bolje zadnjih godina. to je domaćinsko poslovanje.

ennis
Kontakt:

Post Postao/la ennis » 12 avg 2014, 15:14

Ivica u bolnici u Gracu :cry: :cry: :cry:
SLOBODA NAVIJAČIMA

corleone87
Kontakt:

Post Postao/la corleone87 » 12 avg 2014, 15:17

ennis je napisao/la:Ivica u bolnici u Gracu :cry: :cry: :cry:
Rutinske pretrage..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

ennis
Kontakt:

Post Postao/la ennis » 12 avg 2014, 15:18

corleone87 je napisao/la:
ennis je napisao/la:Ivica u bolnici u Gracu :cry: :cry: :cry:
Rutinske pretrage..
Problemi s bubrezima,tako pisu
SLOBODA NAVIJAČIMA

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 12 avg 2014, 15:35

Gdje pišu, nisam u toku.
Nadam se da nije ništa ozbiljno.

mellow
Kontakt:

Post Postao/la mellow » 12 avg 2014, 15:48

Hajduka je bivša uprava ostavila u dugu od preko 100 mil. kuna. Pravo je čudo što klub ikako i igra u Europi,većina klubova bi s takvim dugovanjima ispalo u 3-4. ligu.
O potpori navijača da ne govorim. Prosjek od 10000 u HNL-u u kojem se zna da ne mogu bit prvaci čak i da su kvalitetniji (a nisu) dok u Europi stalno imaju pun stadion. Evo primjer od prije par dana. U prvoj utakmici su izgubili 4:2,na Poljud dolaze neki anonimni Kazahstanci a opet se skupi 30000 ljudi. Nijedan klub s ovih prostora ne bi uspio sakupiti ni 10000 ljudi u takvoj situaciji osim Crvene Zvezde ali nju je nezahvalno stavljati u usporedbu jer je Beograd sigurno nekih 7-8 puta veći od Splita.

anonimni
Kontakt:

Re: Odg: FK Željezničar

Post Postao/la anonimni » 12 avg 2014, 16:02

rodom s Mejtaša je napisao/la:Gdje pišu, nisam u toku.
Nadam se da nije ništa ozbiljno.
Ima na Avazovoj stranici
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 12 avg 2014, 16:05

Hvala drug

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 12 avg 2014, 17:01

slika

Dado sa dvije asistencije, poslije prva dva kola na vrhu. Još samo da počne trčati, fudbalsko znanje posjeduje, ali je lijen
Ja te volim, volim Željo..

RiverPlate
Kontakt:

Post Postao/la RiverPlate » 12 avg 2014, 17:46

Braćo, papiri su gotovi za Vareu i Bašu!!!
Grbavica naš je Hram!!!

jovanmaksimovic
Kontakt:

Post Postao/la jovanmaksimovic » 12 avg 2014, 17:56

RiverPlate je napisao/la:Braćo, papiri su gotovi za Vareu i Bašu!!!
odlicno... sada ih jos samo dovesti u formu... :cool:
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL

lolfgoptica
Kontakt:

Post Postao/la lolfgoptica » 12 avg 2014, 17:58

Za Vareu se znalo prije dva dana, a i za Bašu je ovaj momak što piše na fkž.ba rekao da bi Baša trebao biti u konkurenciji za meč sa Slavijom.

Ja sam prvi skeptičan što se Varee tiče, ali opet kad skontam kada su Zeka Turković ili Said Husejinović sa 10ak kila viška mogli dominirati u ovoj ligi, zašto ne bi mogao i Varea koji je isto tako majstor?

RiverPlate
Kontakt:

Post Postao/la RiverPlate » 12 avg 2014, 18:04

jovanmaksimovic je napisao/la:
odlicno... sada ih jos samo dovesti u formu... :cool:
Varea je debel po meni, nema on još kuveta, a doduše i ovi spremni padnu u 60. minuti, Baša je sportista pravi, čeka da igra kao zapeta puška!
Grbavica naš je Hram!!!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: kontra, Levin, NazorUso i 44 gosta.