FK Slavija
Re: FK Slavija
Nije do nase uprave, vec do Saveza, i nasa i vasa uprava su za to da se igra na Grbavici, ali Savez nesto koci, ne znam sta je problem tacno...
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
ima sad prica da se nece uopste pustati raja dole na teren nego samo na tribine.... e sad malo mi je i to nerealno jer su se stampale ulaznice i sa parter(teren)... kazu blizu 30 000 ulaznica je u prodaji....AdiFKS je napisao/la:Fin imate stadioncic, samo malo jos da se usminka. I jos trava sada, steta sto ce je taj koncert totalno unistiti.
Nije tacno da se igra bez gledalaca, tacnije nije jos uvijek tacno, i vjerovatno ce se igrati sa gledaocima, s tim da vjerovatno Zeljo nece moci dobiti vise od 100-150 karata. Slavija je u problemu ako se igra bez gledalaca, jer je to 7000 kazne u startu. 
p.s U utorak delegacija Saveza ide u obilazak, i tada ce se znati na cemu smo.
p.s U utorak delegacija Saveza ide u obilazak, i tada ce se znati na cemu smo.
Bod po bod, opustena varijanta.
Sad tri protiv Zelje i taman. 
Evo ga i SS.ba saznao..Naime, kako SportSport.ba saznaje sutra će članovi Komiteta za stadione i bezbjednost Fudbalskog saveza BiH posjetiti stadion u Foči nakon čega će se znati da li će susret biti odigran pred publikom, odnosno da li će gostujući navijači moći bodriti svoj tim ili će pak meč biti odigran pred praznim tribinama.
Ma svi su bolje upuceni od ovih sa ss.ba oni nisu ni izvjestaj iz Bijeljine objavili na portalu.Pappy je napisao/la:Evo ga i SS.ba saznao..Naime, kako SportSport.ba saznaje sutra će članovi Komiteta za stadione i bezbjednost Fudbalskog saveza BiH posjetiti stadion u Foči nakon čega će se znati da li će susret biti odigran pred publikom, odnosno da li će gostujući navijači moći bodriti svoj tim ili će pak meč biti odigran pred praznim tribinama.Ja sam to već prije par dana ovdje najavio.
Danas se saznaje da je bez navijača, ali ipak do utakmice su četiri dana svašta je tu moguće, pritisci sa svih strana.
a ima i ovo...Slavija iz Istočnog Sarajeva danas je u Vogošći u prijateljskoj utakmici protiv Unisa slavila sa 1:0, a strijelac jedinog gola bio je Nikola Radović iz penala.
Utakmicu, po izuzetno teškom vremenu za sve fudbalere, šef stručnog štaba Slavije, Dragan Radović iskoristio je da priliku da fudbalerima koji su malo ili nikako igrali u prva dva kola BH Telekom Premijer lige.
Slavija je nastupila u sastavu: Kubura, Osmanković, Hodžurda, Pušara, Kartal, Karić, Radović, Smječanin, Prodanović, Oglečevac, Salković. Priliku su još dobili Zeba, Gluhović i Čalija.
Slavija će narednu utakmicu u ligi igrati u nedelju u Foči protiv Željezničara, i to bez prisustva publike.
Fudbaler Slavije, Miljan Govedarica, nastupio je za BiH reprezentaciju do 21 godine u utakmici protiv U19 reprezentacije u Vogošći.
Mladi fudbaler Slavije dobio je poziv selektora U21 reprezentacije, Vlade Jagodića, a priliku koju je dobio iskoristio je da se pokaže javnosti da selektor mlade reprezentacije nije pogriješio uvrstivši ga u tim.
- Od kada sam počeo da treniram bila mi je želja da zaigram za reprezentaciju. Kada sam dobio poziv selektora bio sam oduševljen jer mi je velika čast, ali i velika odgovornost predstavljati reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Nadam se da sam ispunio očekivanja selektora Jagodića, a ovo mi je veliki podstrek za nastavak karijere, rekao je za Sportbal.net Miljan Govedarica.
Miljan Govedarica je prošao omladinsku školu Slavije, a onda prešao u Donji Srem. Ipak, početkom ove sezone vratio se među "Sokolove" i zauzeo svoje mjesto u startnoj postavi ekipe iz Istočnog Sarajeva
- diplomatija
- Kontakt:
Zna li neko kakvu vezu ima vas trener sa vogoscom, Non stop je tu na stadionu..?
- alan_kardec
- Kontakt:
Vidim stigla trava, ali kvalitet dosta upitan, bar ono što sam ja vidio na onim paletama pored stadiona. Isto ka da su busenje skinuli sa neke ledine, nigdje one prave engleske trave.
Zanima me kad se planira postavljanje? Hoće li biti gotovo do Cecinog koncerta da je raja može fino izgaziti i uništiti ili će se postavljati poslije koncerta? Cijenim ipak da su dvije sedmice previše da busenje leži na paletama jer će se osušiti.
Zanima me kad se planira postavljanje? Hoće li biti gotovo do Cecinog koncerta da je raja može fino izgaziti i uništiti ili će se postavljati poslije koncerta? Cijenim ipak da su dvije sedmice previše da busenje leži na paletama jer će se osušiti.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
Busen je čni mi se sa Vlašića (nemoj me držati za riječ). Inače busen ne treba mješati sa travom, on niti treba, a u krajnjoj liniji niti može da bude osnova za fudbalski teren. Da ne dužim, busen treba da je osnova dok ne nikne trava. Dakle, on se stavi na teren a istovremeno se posije i trava na teren (prava engleskaalan_kardec je napisao/la:Vidim stigla trava, ali kvalitet dosta upitan, bar ono što sam ja vidio na onim paletama pored stadiona. Isto ka da su busenje skinuli sa neke ledine, nigdje one prave engleske trave.![]()
Sto se tice postavljanja, meni rekose radnici oko 25. Dakle oni nisu dobili instrukcije da se ceka 1. septembar. E sad to je mač sa dvije ostrice, mada prema informacijama koje imam stavlja se zastita koja kosta nekih 19 000 evra. Nisam neki poznavalac toga, ali to bi trebao da je neki kvalitet i da moze sacuvati travu. Ili se hvatam za posljednju slamku da nas FIFA nece oguliti.
- alan_kardec
- Kontakt:
Pappy je napisao/la: Da ne dužim, busen treba da je osnova dok ne nikne trava. Dakle, on se stavi na teren a istovremeno se posije i trava na teren (prava engleska) i zato se uglavnom uzima sa planina jer je planinski busen bogat mineralima i ostalim stvarima.
Aha, znači u tome je kvaka. Fakat nisam znao, hvala na informacijama.
Pappy je napisao/la:Ili se hvatam za posljednju slamku da nas FIFA nece oguliti.
Što bi vas FIFA ogulila?
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
Pa FIFA placa 80% radova, i onih 60-ak hiljada sto daje Opstina. I te pare nisu uplacene jos uvijek, jer FIFA ceka kraj radova i ukoliko bude kasnjenja, zajebancije ili ovakvih avantura kao koncert i da se unisti teren a da nismo ni poigrali, Slavija ce morati umjesto FIFA da isplati tih 170 000 i nesto vise.
U ovom trenutku, to je nemoguca misija da Slavija odradi za 10 godina.
- alan_kardec
- Kontakt:
Ja samo znam prije nekoliko godina kad se na Marakani zamijenila trava, a odmah poslije toga bio Čolin koncert, e pa nakon koncerta je tek postavljena trava bila uništena, teren bio užasan, ni na šta nije ličio, sjećam se da je zbog toga repka svoje utakmice sa Marakane prebacila na jna.Pappy je napisao/la:Pa FIFA placa 80% radova, i onih 60-ak hiljada sto daje Opstina. I te pare nisu uplacene jos uvijek, jer FIFA ceka kraj radova i ukoliko bude kasnjenja, zajebancije ili ovakvih avantura kao koncert i da se unisti teren a da nismo ni poigrali, Slavija ce morati umjesto FIFA da isplati tih 170 000 i nesto vise.![]()
A što se tiče tih 170000... samo se molite Bogu da do toga ne dođe.
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
Ee tu su Srbi bili svoj na svome. Odnosno uradili smo ono sto najbolje znamo, usrali stvar.
Zastitu stavili direktno na travu, pa da je ne znam kakva zastita i ne znam kakva trava to se mora unistiti.
Istina, ne bi me cudilo da i nasi "inzinjeri" tako nesta odrade, ali valjda su pametni pa da znaju da se mora odignuti odredjena visina da bi trava mogla da dise.
- alan_kardec
- Kontakt:
A ako već i opština daje dio keša, budi siguran da će jedan dio para i oprati preko te trave. jbg, izbori su pred vratima. 
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
Teško će to uspjeti, jer je FIFA glavna, i jedini uslov pod kojim je FIFA htjela dati pare je da učestvuje lokalna zajednica. Nekako sam mišljenja da je logičnije ako hoće da peru pare da se opasno uvale u klub i da krenu malo više da daju keša. A vidimo novi sastav UO, ništa od toga.alan_kardec je napisao/la:A ako već i opština daje dio keša, budi siguran da će jedan dio para i oprati preko te trave. jbg, izbori su pred vratima.
- alan_kardec
- Kontakt:
Boga ti ko je u tom novom sastavu UO? Ako ima stranačkih ljudi lokalnih političara, ništa od toga.
Mislim ono, ajde nek ih ima, ali tu treba jedan jak sponzor-jak privrednik koji će biti glavni u klubu i čija će biti zadnja, jer političari ko političari, jedno pričaju, drugo rade, treće misle.
Ima li Kulina još svoje prste u klubu?
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
Eto na prosloj strani ja ostavio. Kulina je još uvijek član UO. Iskren da budem jedan od rijetkih koji još uvijek u Savezu lobira za Slaviju.alan_kardec je napisao/la:Boga ti ko je u tom novom sastavu UO? Ako ima stranačkih ljudi lokalnih političara, ništa od toga.Mislim ono, ajde nek ih ima, ali tu treba jedan jak sponzor-jak privrednik koji će biti glavni u klubu i čija će biti zadnja, jer političari ko političari, jedno pričaju, drugo rade, treće misle.
Fudbalski klub Slavija iz Istočnog Sarajeva dobila je danas na vanrednoj sjednici Skupštine kluba novo rukovodstvo koje će pokušati da Slaviju stabilizuje.
Novo rukovodstvo sačinjeno je od dijela starog rukovodstva ali tu se nalazi i nekoliko novih imena.
Za predsjednika Skupštine re-izabran je Miloš Glogovac. Podsjećamo, on je podnio neopozivu ostavku na to mjesto prije nekoliko mjeseci, ali se pak na nagovor radne grupe ponovo vratio na tu poziciju.
Na mjesto predsjednika UO stigao je Zdravko Šavija. On je podnio ostavku prije par mjeseci sa mjesta direktora kluba, a sada je u dogovoru sa predsjednikom Radne grupe, načelnikom Ljubišom Čosićem, pristao da dođe na ovu poziciju.
Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo, Ljubiša Ćosić, ujedno i predsjednik Radne grupe istakao je u svome govoru da je Radna grupa u period od 4. juna pa do danas uspjela sastaviti ekipu za novu sezonu, uspjela isplatiti jedan dio dugovanja, kao i poslati ekipu na pripreme. Ipak, i on sam priznaje da je moglo još više da se uradio, te da ipak nisu uspjeli da ostvare jedno jedinstvo sa kojim bi Slavila krenula naprijed. On je predložio, a zatim je skupština i prihvatila prijedloge za novi upravni odbor kluba, koji će biti nešto brojniji nego ranije.
U UO kluba nalaze se:
Slobodan Ujić, Zoran Pušara, Ljubiša Ćosić, Mirko Šarović, Siniša Dodik, Darko Babalj, Risto Trivun, Davor Ristović, Nenad Nešić, Dragan Kulina, Milivoje Tošić predstavnik navijača, predstavnik veterana kluba, te predstavnik grada Istočno Sarajevo.
Za ove posljednje tri stavke ostavljeno je da oni sami izaberu svoga predstavnika. Takođe ovaj broj članova UO će se sasvim sigurno povećati budući da predsjednik UO, Zdravko Šavija, ima pravo po statutu da dovede još 3-5 članova, a interesovanje da pomogne funkcionisanju kluba pokazao je i Rus Vladimir Šebankov.
- Cilj ovolikog broja ljudi u Upravnom odboru kluba jeste da se skupi grupa 15-20 ljudi koji bi mogli da klubu donesu oko 15-000 ponaosob, što bi uz 100-ak hiljada koje izdvaja opština Istočno Novo Sarajevo bilo dovoljno za funkcionisanje kluba, rekao je načelnik opštine I.N Sarajevo Ljubiša Ćosić.
Član UO kluba, Dragan Kulina iskoristio je ovu priliku da još jednom pozove navijače da fer i korektno bodre Slaviju i da se ne stvara problem sam sebi, budući da je nekako dogovoren reprogram duga od 18,000 KM savezu na ime kazni, a da je od utakmice sa Zrinjskim kazna 1500 KM.
- Mi narednih mjesec-dva gotovo sigurno nećemo igrati na našem stadionu. Želio bih da se zahvalim svim navijaima na podršci podršci, ali i da ih zamolim da prevaziđemo ono što naš klub samo košta. Dogovorili smo sa Savezom reprogram vraćanja duga od 18,000 KM što je cijela jedna mjesečna plata za sve u klubu, a podsjećam to je najmanja plata u ligi, istakao je Dragan Kulina na vanrednoj sjednici Skupštine FK Slavija.
Prvi korak ka stabilizaciji jednog od najstarijih klubova u regiji je učinjen. Ipak, izabrani će morati mnogo toga da urade da bi se to konačno i postiglo.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.