BV Borussia Dortmund
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: BV Borussia Dortmund
Ja nesto ne vjerujem u uspjesan start ni nas a ni Bayerna,glavni igraci su se prikljucili kasno pripremama i kod jednih i kod drugih tako da ce trebati vremena dok se nadje optimalna forma i uigra idealni sastav.
Mozda jedino Bayernu ide u prilog kvalitetnija klupa ali opet 7-8 reprezentativaca je preskocilo pripreme koji su kljucni igraci,opet vidjecemo ali ne nadam se nicemu spektakularnom na pocetku sezone.
Mozda jedino Bayernu ide u prilog kvalitetnija klupa ali opet 7-8 reprezentativaca je preskocilo pripreme koji su kljucni igraci,opet vidjecemo ali ne nadam se nicemu spektakularnom na pocetku sezone.
Krenuli smo odlicno prosle sezone,docekali i kiks Bayerna pa opet poslije pusiona...s druge strane ne mislim samo na Bundesligu vec i na ostala takmicenja.Treba tempirati formu i za ligu prvaka,kup a u Bundesligi cemo da vidimo...ako Bayern opet ode na 90 bodova,ta prica je za BvB zavrsena.effe_sa je napisao/la: Pa ne mora baš da znači, jer BVB-u možda baš (i to najvjerovatnije) treba dobar start i ovako možda 5 vezanih pobjeda, ako žele baš da pritisnu Bayern i imaju prave šanse u borbi za titulu. Ovo bi pogotovo bilo potrebno ako Bayern furiozno krene i bude mu se sve poklapalo. Ako naši furiozno krenu, a kod vas bude većih slabosti, onda će borba za titulu biti brzo odlučena...
Ali bit će interesantno vidjet koja će ekipa nakon ovog SP ući bolje u sezonu....
U konacnici,vazno je da se dobro pripreme,da se pokusaju izbjeci povrede u onoj proslosezonskoj mjeri a onda ce doci i forma a sa njom rezultati.Ne treba ici na silu...
Zato sto se za moj pojam radi 10-15 mio baca sezona, odnosno ide se na to "ako opali dobro je" u smislu mozda miki se trgne, mozda Hofman proradi, mozda mozda... Od odlaska judasa ja vise nevjerujem u fudbalsku romantiku, carobne stapice ili pricu Robin Hood-a u borbi protiv mracne sile. Jos kad na to dodas tradicionalni PEH koji prati BVB eto ti negativne energije.samir1909 je napisao/la:Zašto tolika ironija? i toliki nalet negativne energije ti kao da molis Boga da tako bude?
Kamo srece da nisam ni u cemu u pravu, pa da osvojimo salataru, Reus produzi bez klauzule, mlatnemo buyern, Shinji se vrati, ...nebi mi smetalo da me zovete kako hocete i lijepite razne etikete poput negativca, gloryhuntera, nenavijaca, vegetarijanca, ... ali od tog nema nista. REALNOST ukazuje ipak na moje crne slutnje, koliko god vi to gledali kroz ruzicaste naocale. Ybga, ironija ti onda dodje kao izraz nemoci, dok gledas greske/propustene prilike
Ja bih prvi volio da miki razvali BL, ali momak jednostavno nije kreativac nego tipicni winger, igrac kojem treba pofajn kvadrata slobodnog prostora da bi bio top. Nije slucajno sto ga je Dr. bacio na lijevu stranu. Jesil vidio Coutinha jucer? Eh takav nam jedan treba, da stvara sanse iz nicega, jer nit ce Ramos nit Ciro sebi moci napravit priliku kao levat, pa da se neosjeti nedostatak kreativnosti.
Istog sam misljenja. Ako uopste zelimo zeznut buyern onda sansa postoji samo na pocetku sezone dok se Pep bude jos zayebavao sa formacijama. Kad se zalaufaju pisi kuci po haljinku... Imam nekakav osjecaj da bi Vizekusen ove godine mogao biti prvi buyernJäger.samir1909 je napisao/la:Ja nesto ne vjerujem u uspjesan start ni nas a ni Bayerna,glavni igraci su se prikljucili kasno pripremama i kod jednih i kod drugih tako da ce trebati vremena dok se nadje optimalna forma i uigra idealni sastav.
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"
Reus jutros ponovo odradio kompletan trening.
Vrlo je moguće da sutra bude makar na klupi.

Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!
Semire, jel tacno da Rojsova klauzula za ovaj prelazni rok iznosi 25 miliona?
Znam da je bila prica da tek od sljedece sezone moze ici za 37.5 miliona.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.
- sorcnapruge
- Kontakt:
To niko sa ovog foruma ne moze znati...znamo svi ono sto se po medijima spekulise...Valencia je napisao/la:Semire, jel tacno da Rojsova klauzula za ovaj prelazni rok iznosi 25 miliona?
Za ovaj prelazni rok nema nikakve klauzule! To je 100 % sigurno! Da ima klauzula za ovaj prelazni rok, već bi izašla lista klubova koje je Reus odbioValencia je napisao/la:Semire, jel tacno da Rojsova klauzula za ovaj prelazni rok iznosi 25 miliona?
Na kraju sljedeće sezone postoji klauzula i ona iznosi 35 mil. eura, a to da ona iznosi 25 mil. je samo Rummenige rekao pozivajući se na glasine.
Klasičan pokušaj unošenja nemira u protivničke redove pred sutrašnju utakmicu Superkupa.
P.S.
Ich bin stolz und es ist mir eine sehr große Ehre Kapitän dieser Mannschaft und dieses Vereins sein zu dürfen!
It´s an honor for me to be captain of this team/club! - Mats Hummels
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Hummelsu bas nofi stoji kapitenska traka..jos da Reufa omadjijamo i da on produzi..uz zdravog Gundu. ..bilo bi heklanje po bundes ligi.
Sutra akBda opet demolisemo kobasicare u super kupu
Sretno sutra pregazite ih kao plitak potokSemir bvb je napisao/la:Reus jutros ponovo odradio kompletan trening.Vrlo je moguće da sutra bude makar na klupi.
![]()
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!
VOLIM TE ČELIK!!!!!
VOLIM TE ČELIK!!!!!
Hummelsu bas nofi stoji kapitenska traka..jos da Reufa omadjijamo i da on produzi..uz zdravog Gundu. ..bilo bi heklanje po bundes ligi.
- anton 1983
- Kontakt:
Ne kažem da je ovo imalo točan podatak, nego pročitah zanimljivo pitanje danas. navodno da bi izbacili tu klauzulu iz ugovora u Bvb-u su Reusu spremni ponuditi povećanje plače sa 4,5 na 6 miljona eura - pretpostavimo da se radi o brutto cifri.
Kroos i Gotze navodno po tom brutto izračunu plače zarađuju po 12 milja i neću pogriješiti ako kažem da po kvaliteti Reus spada u taj rang igrača.
Iz tog razloga ne vjerujem da bi 6 milja bila dovoljna plača koja bi omekšala Reusa da potpiše novi ugovor.
Zato pitam kaj mislite koja cifra bi bila dovoljna da Reus potpiše novi ugovor i malo duže se veže za BvB i isto tako se pitam kaj mislite kolkio visoko je BvB spreman ići po pitanju Reusa. Obratite pažnju na to da bi ovo mogle biti različita cifre - tipa Reus bi potpisao za 12, a bvb bi maximalno ponudio 10...
Isto tak makar u Bayernu demantriaju kontakt s Reusom, poučen onime što znam iz povjesti ne bi se čudio da je Bayern kolko tolko "dogovorio" transfer sa Reusom ili da se na tome iza kulisa radi! Čim se tak jako puno o tome priča i još uz to demantira i KHR se javno razbacuje sa tom klauzulom tu neš ima...
Kroos i Gotze navodno po tom brutto izračunu plače zarađuju po 12 milja i neću pogriješiti ako kažem da po kvaliteti Reus spada u taj rang igrača.
Iz tog razloga ne vjerujem da bi 6 milja bila dovoljna plača koja bi omekšala Reusa da potpiše novi ugovor.
Zato pitam kaj mislite koja cifra bi bila dovoljna da Reus potpiše novi ugovor i malo duže se veže za BvB i isto tako se pitam kaj mislite kolkio visoko je BvB spreman ići po pitanju Reusa. Obratite pažnju na to da bi ovo mogle biti različita cifre - tipa Reus bi potpisao za 12, a bvb bi maximalno ponudio 10...
Isto tak makar u Bayernu demantriaju kontakt s Reusom, poučen onime što znam iz povjesti ne bi se čudio da je Bayern kolko tolko "dogovorio" transfer sa Reusom ili da se na tome iza kulisa radi! Čim se tak jako puno o tome priča i još uz to demantira i KHR se javno razbacuje sa tom klauzulom tu neš ima...
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"
Po meni realno 7-8 mil. neto plate plus bonusi mislim da je to realno za igraca svjetske klase ako mu je i to malo onda kud koji mili moji neka mu je sa srecom.
Gotze i Kross imaju bruto platu koju si naveo a neto je otprilike priblizna ovoj cifri od 7-8 mil.
Gotze i Kross imaju bruto platu koju si naveo a neto je otprilike priblizna ovoj cifri od 7-8 mil.
- anton 1983
- Kontakt:
7-8 je puno više...samir1909 je napisao/la:Po meni realno 7-8 mil. neto plate plus bonusi mislim da je to realno za igraca svjetske klase ako mu je i to malo onda kud koji mili moji neka mu je sa srecom.
No nisam tražio ovakav odgovr jer ti si odgovorio u stilu "ja bi mu ponudio pa kaj bude".
Pitanje tj. dva glase
1.) Za kolko bi on potpiso - znači ako BvB ponudi tu i tu cifru "ja" mislim da on potpisuje
2.) Smatram da će BvB maximalno ići do te i te cifre....
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
7 mil. mislim da ce sigurno potpisati novi ugovoranton 1983 je napisao/la:7-8 je puno više...samir1909 je napisao/la:Po meni realno 7-8 mil. neto plate plus bonusi mislim da je to realno za igraca svjetske klase ako mu je i to malo onda kud koji mili moji neka mu je sa srecom.
No nisam tražio ovakav odgovr jer ti si odgovorio u stilu "ja bi mu ponudio pa kaj bude".
Pitanje tj. dva glase
1.) Za kolko bi on potpiso - znači ako BvB ponudi tu i tu cifru "ja" mislim da on potpisuje
2.) Smatram da će BvB maximalno ići do te i te cifre....
Uprava nece ici od 8 mil. vise sigurno.
- anton 1983
- Kontakt:
U tvom odgovoru čovjek se gubisamir1909 je napisao/la:
7 mil. mislim da ce sigurno potpisati novi ugovor
Uprava nece ici od 8 mil. vise sigurno.
Max brutto plača Bayernovog igrača prema medijima je 12 milja. Sad kad to znaš
1.) za kolko brutto bi reus potpiso ziher
2.) do koje brutto cifre će ić BvB
Druze usitni ga ti pravo
Bruto plata 10 milja. potpis 100%
Uprava nece ici preko tog iznosa to je limit koji ce dati znaci 10 milja limit.
- anton 1983
- Kontakt:
Znači ti se onda uopće ne brineš, jer ako on oće 10 a uprava to daje iz tvoje perspektive on je potpisosamir1909 je napisao/la:Druze usitni ga ti pravo![]()
Bas tako,mislim da je i uprava naucila nesto iz predhodna dva slucaja Gotze-Lewa da ako zelis svjetske klase da moras i kesu da odrijesis.anton 1983 je napisao/la:Znači ti se onda uopće ne brineš, jer ako on oće 10 a uprava to daje iz tvoje perspektive on je potpisosamir1909 je napisao/la:Druze usitni ga ti pravo![]()
Reus je previse vazan igrac za BVB da bi ga se olako pustilo,tako da sam siguran da uprava nece stedjeti na njegovom ostanku.
Reus ce postati najplaceniji igrac kluba odnosno pocinje(ja barem tako razmisljam) neka nova era gdje se nece vise osipati vrhunski igracki kadar i vjerujem da ce se iz sezone u sezonu plate dizati,jedino tako mozemo biti konkurentni.
Iz ljubavi nam nece niko igrati,a da mu neko mase milionima pred ocima to je jednostavno tako.
- anelbavarac
- Kontakt:
Nista od onog svedjanina sto je trebao kod vas, pao na ljekarskom pregledu.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.