FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Za one koji nisu u mogucnosti da dodju u RP, mozeli se nekako drugo pomoci?
- zlatniljiljan
- Kontakt:
Posalji po nekom onoliko koliko si naumio dati i stvar rijesenaRozzie je napisao/la:Za one koji nisu u mogucnosti da dodju u RP, mozeli se nekako drugo pomoci?
Ples brojeva na Koševu: Sarajevo će ove godine od Evrope 'okrenuti milione'
Nezapamćen interes: FK Sarajevo prodalo 2.000 ulaznica sedam dana prije dolaska Gladbacha
Fudbalski klub Sarajevo evropsku sezonu otvorio je briljantno. Bordo tim zablistao je u najljepšem obliku: nakon slabih nastupa i poraza na Koševu, pobijedili su svoje rivale u gostima i sasvim zasluženo našli se u bubnju s brojnim velikanima ove čarobne igre na Starom kontinentu.
Rezultati i pobjede donijeli su im dvomeč s jednim od najvećih njemačkih klubova - Borussijom M'gladbach. Ulog je veliki, ogroman. Ne treba podsjećati šta bi eventualni plasman u Evropa ligu značio domaćem klupskom fudbalu, već godinama na ivici opstanka.
Autsajder s planovima
Sarajevo jeste autsajder i treba to priznati. Koševski premijerligaš svoje je ciljeve već ''debelo prebacio'', sve ostalo je navijačima ''gratis''. Rezultat je napravljen, a vrijeme je da se napravi i konkretan novac.
A novca će za Sarajevo ove godine biti u izobilju. Ozbiljna ulaganja u svakom se ozbiljnom biznisu vrate na ovaj ili onaj način. Klubu iz bh. prijestolnice vratit će se u najljepšem obliku - kroz rezultate, pune tribine i premije od Evropske fudbalske federacije.
Nakon pobjede nad Haugesundom i Atromitosom, Sarajevo je ukupno zaradilo velikih 420.000 eura, a cifra bi mogla rasti novim uspjesima na terenu.
Govorimo, dakle, samo o premijama iz Nyona. O novcu od marketinških, televizijskih prava i naposlijetku - ulaznica za utakmice, ne treba ni pričati. Za bh. uvjete, operira se ogromnim ciframa, velikim parama i praktički zatvorenom godišnjem budžetu. Sjajno!
A kad smo već kod ulaznica, brojevi su ponovo nevjerovatni. S obzirom na ime protivnika, njegov ugled i zemlju iz koje dolazi, Sarajevu se smiješe novi milioni.
Dakle, između 3.500 i 4.500 hiljada ulaznica gostujućih navijača po cijeni od 40 konvertibilnih maraka kasu Sarajeva napunit će do vrha. Istočna tribina našeg najvećeg stadiona i u dosadašnjim evropskim nastupima bila je puna, sjeverna također, a obično je ''znao zakazati'' zapad.
I do 25.000 gledalaca na Koševu
No, sada će biti drukčije. Osim onih odanih, pravih navijača na istočnoj i posebno sjevernoj tribini, na Koševo će pohrliti i oni koji vole fudbal više od Fudbalskog kluba Sarajevo. Klub ranga Gladbacha ne dolazi u BiH tako često, barem deset godina u Sarajevu nije gostovao tako ugledan protivnik i pretpostavke su da će na Hasetovom stadionu biti više od 20.000 gledalaca, možda i cijelih 25.000.
U brojevima, to otprilike znači novih 300.000 maraka u bordo kasici samo od ulaznica! Jeste da su troškovi organizacije evropskih mečeva ogromni, ali od Evrope će u Titovoj 38b zadovoljno trljati ruke bez obzira na ishod dvomeča s njemačkim velikanom. Para je bilo i dosad, bit će ih još više.
Nezapamćen interes: FK Sarajevo prodalo 2.000 ulaznica sedam dana prije dolaska Gladbacha
Fudbalski klub Sarajevo evropsku sezonu otvorio je briljantno. Bordo tim zablistao je u najljepšem obliku: nakon slabih nastupa i poraza na Koševu, pobijedili su svoje rivale u gostima i sasvim zasluženo našli se u bubnju s brojnim velikanima ove čarobne igre na Starom kontinentu.
Rezultati i pobjede donijeli su im dvomeč s jednim od najvećih njemačkih klubova - Borussijom M'gladbach. Ulog je veliki, ogroman. Ne treba podsjećati šta bi eventualni plasman u Evropa ligu značio domaćem klupskom fudbalu, već godinama na ivici opstanka.
Autsajder s planovima
Sarajevo jeste autsajder i treba to priznati. Koševski premijerligaš svoje je ciljeve već ''debelo prebacio'', sve ostalo je navijačima ''gratis''. Rezultat je napravljen, a vrijeme je da se napravi i konkretan novac.
A novca će za Sarajevo ove godine biti u izobilju. Ozbiljna ulaganja u svakom se ozbiljnom biznisu vrate na ovaj ili onaj način. Klubu iz bh. prijestolnice vratit će se u najljepšem obliku - kroz rezultate, pune tribine i premije od Evropske fudbalske federacije.
Nakon pobjede nad Haugesundom i Atromitosom, Sarajevo je ukupno zaradilo velikih 420.000 eura, a cifra bi mogla rasti novim uspjesima na terenu.
Govorimo, dakle, samo o premijama iz Nyona. O novcu od marketinških, televizijskih prava i naposlijetku - ulaznica za utakmice, ne treba ni pričati. Za bh. uvjete, operira se ogromnim ciframa, velikim parama i praktički zatvorenom godišnjem budžetu. Sjajno!
A kad smo već kod ulaznica, brojevi su ponovo nevjerovatni. S obzirom na ime protivnika, njegov ugled i zemlju iz koje dolazi, Sarajevu se smiješe novi milioni.
Dakle, između 3.500 i 4.500 hiljada ulaznica gostujućih navijača po cijeni od 40 konvertibilnih maraka kasu Sarajeva napunit će do vrha. Istočna tribina našeg najvećeg stadiona i u dosadašnjim evropskim nastupima bila je puna, sjeverna također, a obično je ''znao zakazati'' zapad.
I do 25.000 gledalaca na Koševu
No, sada će biti drukčije. Osim onih odanih, pravih navijača na istočnoj i posebno sjevernoj tribini, na Koševo će pohrliti i oni koji vole fudbal više od Fudbalskog kluba Sarajevo. Klub ranga Gladbacha ne dolazi u BiH tako često, barem deset godina u Sarajevu nije gostovao tako ugledan protivnik i pretpostavke su da će na Hasetovom stadionu biti više od 20.000 gledalaca, možda i cijelih 25.000.
U brojevima, to otprilike znači novih 300.000 maraka u bordo kasici samo od ulaznica! Jeste da su troškovi organizacije evropskih mečeva ogromni, ali od Evrope će u Titovoj 38b zadovoljno trljati ruke bez obzira na ishod dvomeča s njemačkim velikanom. Para je bilo i dosad, bit će ih još više.
pare nisu problem, para neeeema
pardon, ima ko šodera

pardon, ima ko šodera
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest
željkan vazda mačić čest
Mene samo interesuje kakav je dogovor sa Tanom, hoce li svake godine uloziti u klub 3 miliona km ili je to samo bilo u pocetku ??
kakvi su njegovi planovi za ulaganje u klub?? znali se koliko godisnje bi trebao ulagati u klub?
kakvi su njegovi planovi za ulaganje u klub?? znali se koliko godisnje bi trebao ulagati u klub?
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine
Konzerva je napisao/la:Mene samo interesuje kakav je dogovor sa Tanom, hoce li svake godine uloziti u klub 3 miliona km ili je to samo bilo u pocetku ??
Mislim da je sad budzet oko 4 miliona km,a da ce iduce godine ici i na 6 mil km.Mislim da su za sve pare obezbjeđene i za dugove,plate,akademiju ,i za radove na kampu.Ali eto valjda neko zna nesto vise,pa ce napisati.
Što bi bio?mma_hz je napisao/la:za dame je ulaz slobodan kontra svaba![]()
![]()
![]()
Budjet je preko 5 miliona.amypitar je napisao/la:Konzerva je napisao/la:Mene samo interesuje kakav je dogovor sa Tanom, hoce li svake godine uloziti u klub 3 miliona km ili je to samo bilo u pocetku ??
Mislim da je sad budzet oko 4 miliona km,a da ce iduce godine ici i na 6 mil km.Mislim da su za sve pare obezbjeđene i za dugove,plate,akademiju ,i za radove na kampu.Ali eto valjda neko zna nesto vise,pa ce napisati.
1946
Ako sa pet milona ne osvojite one prave kvalifikacije za Ligu prvaka, dobri ste!
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.
[youtube][/youtube]England je napisao/la:Ako sa pet milona ne osvojite one prave kvalifikacije za Ligu prvaka, dobri ste!
1946
Nisam rekao ni da treba biti,samo sam postavio pitanje...a ti ako veze nemas sa ovim pitanjem nemoj Bgt ni odg..LvG je napisao/la:Što bi bio?mma_hz je napisao/la:za dame je ulaz slobodan kontra svaba![]()
![]()
![]()
ja mentola cuj Van Gaal..
FK SARAJEVO.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
Nikad voda, vjeruj. Zasto to mozes pomisliti, svi imaju svoje, zar ne? Previse ima svijesti da je lova najznacajni faktor, danas. Nema opustanja. Siguran sam da sa tom lovom mozete biti prvaci, stabilnost igraca u financijskom smislu, najvaznije je da tu ne bude lose atmosfere, treba i znati to drzati, vrijeme ce pokazati kontinuitet.Head je napisao/la:[youtube][/youtube]England je napisao/la:Ako sa pet milona ne osvojite one prave kvalifikacije za Ligu prvaka, dobri ste!
Imam se pravo nadati da udje proklestvo kao kod npr. Shalkea04.
Winners (7): 1933–34, 1934–35, 1936–37, 1938–39, 1939–40, 1941–42, 1957–58
Runners-up (9):' 1932–33, 1937–38, 1940–41, 1971–72, 1976–77, 2000–01, 2004–05, 2006–07, 2009–10
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.
Tako se obraćaj kući.mma_hz je napisao/la:Nisam rekao ni da treba biti,samo sam postavio pitanje...a ti ako veze nemas sa ovim pitanjem nemoj Bgt ni odg..LvG je napisao/la:Što bi bio?mma_hz je napisao/la:za dame je ulaz slobodan kontra svaba![]()
![]()
![]()
ja mentola cuj Van Gaal..![]()
- BernardBarnjak
- Kontakt:
vest je napisao/la:http://sportsport.ba/assets/pictures/ga ... poel17.JPG
poznaje li neko licno amara osima pa da ga pita gdje je nabavio ovu sarenu majcu sa stilom pa da je obucem protiv gladbacha na kosevu?
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.
A ti kvazi novi navijacu odg na pitanje ne pdg ako veze nemas..ovi nashi navijaci nicu ko gljive odjednom.

FK SARAJEVO.
- Camoranesi
- Kontakt:
Ma takvi mi se gade, ima ih i kod nas na izvoz, kad klub stagnira igra loše ne niže uspjehe nigdje ih, stoje sa strane i pljuju a kad se počnu nizati dobri rezultati odmah su najvjerniji, najvatreniji ma sve naj naj..mma_hz je napisao/la:A ti kvazi novi navijacu odg na pitanje ne pdg ako veze nemas..ovi nashi navijaci nicu ko gljive odjednom.![]()
Ognjen Valjić vam sudi protiv Mostaraca..
Ja ti dajem sve - dušu, tijelo i srce cijelo, jer ludo volim te!
1921
1921
- diplomatija
- Kontakt:
Feningas se malo preracunao..
barem se ima cim preracunavatidiplomatija je napisao/la:Feningas se malo preracunao..
Istina za Vedrana !!! 1946 !!!
Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019, 2019/2020
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014, 2018/2019, 2020/2021
Superkup - 1996/1997
Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019, 2019/2020
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014, 2018/2019, 2020/2021
Superkup - 1996/1997
majke ti, nakon svih lazi sto si ispricao, i svih sramota koje si prezivio, imas obraza da se javisdiplomatija je napisao/la:Feningas se malo preracunao..
Dobro, ocekujem u narednih mjesec- do pola godine da te srce opališ kad čuješ nešto
- BordoMahala
- Kontakt:
Moci ces donirati na sjeveru protiv Veleza koliko hocesRozzie je napisao/la:Za one koji nisu u mogucnosti da dodju u RP, mozeli se nekako drugo pomoci?
Trenutno korisnika/ca: Burberry46 i 13 gostiju.