Babayaro je napisao/la:Aragon je napisao/la:Sarajevo vise nije samo Sarajevaki klub nego svih onih koji ga vole. Svako bilo odakle da je, dobro doaao je na Kosevo a i medju nasu raju. Svima veliki pozdrav. Respekt svakom onome ko dodje iz drugog grada samo radi utakmice. Momci, svaka vam cast.
FK Sarajevo nikad nije bio samo sarajevski klub. I prije rata smo imali navijače po cijeloj BiH, pa i šire.
U pravu si od riječi do riječi.
Obično ne pišem na ovako nešto ali vidim da se tema ozbiljno zagužvala ovakvim i sličnim postovima, vezano za nekakvu geografsku opredijeljenost, pa da i ja šta kažem. Ja nisam iz Sarajeva, FKS pratim od kada me stari odveo na moju prvu tekmu na Koševo, valjda kao i svi. I to je to. Valjda se nekako rodiš ko pitar, od toga i umreš. Prva ljubav i sve što krene uz nju. Od 2004 mogu na prste jedne ruke nabrojati tekme na kojima nisam bio. Bježanje iz škole, propuštanje ispita, uzimanje bolovanja na poslu, sve zbog Saraj'va. Čitam ovdje dosta stvari, pa neko reče da Saraj'vo ne treba ni proći ako neće igrati u Sarajevu utakmice grupne faze EL. Čovječe ja sam posuđivao pare da odem stajati uz ogradu u Sanskom Mostu. I opet bih, i uvijek ću, dok god mogu. Po kakvim smo vrletima išli i da ih ne gledamo u Zenici, tobejarabi... To što sam ja odavde ili odande ne određuje boju mog srca, a ja znam da je ono bordo. I nikad nigdje do na ovako internetu nisam vidio takvo neko iščuđavanje ljudima koji navijaju za FKS, a nisu iz Sa. Stek'o sam vala i drugara na tribini dosta koji su iz Sarajeva i nikome nije smetalo odakle sam, štaviše to niko nije ni spominjao. Valjda je to problem samo ono nekih iskompleksiranih ljudi čiji je najveći uspjeh u životu to što žive u Sarajevu. Zato bih vala molio i da završi ova priča o tome, kome god bordo boja teče venama, moj je brat. To što klub nosi ime grada, pa šta!? Nosi ime mog glavnog grada!