Teretana

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88,Crixus

tuzlak1987
Kontakt:

Re: Teretana

Post Postao/la tuzlak1987 » 12 avg 2014, 17:14

Nerminovic je napisao/la:Ja ovaj moj whey protein ne pijem vise, povraca mi se i prdim non stop. :lol:
Koji kreten, kupio 10 kila od vanilije, imam jos koji 5-6 kila. :facepalm:
E jbg ko zna kakav si to whey uzeo. To je generalno problem kod nas u Bosni, kupuje se smece. Niko nece da uzme za stoju nesto kvalitetno, vec svi kupe kreatina ili wheya slabije kvalitete kao da je brasno pa se kupuje na 10 kila :mrgreen:

Ja kupio kilu npr, a izasla me skupo. Vise nego dvije tri kile u nekoj jeftinijoj radnji, ali je provjerena :cool:

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 12 avg 2014, 17:20

krmpotich je napisao/la:Jedno pitanje za vas strucnjake :D Zbog prirode svog posla stvarno nemam vremena za teretane. Zbog tog istog posla(koji je statican) nabio sam stomak. Pretpostavljam da kuci s trbusnjacima to se moze srediti. Ali zbog velikih kolicina piva odvalio sam i sise. Kako da ih skinem kod kuće?? :D Ima li kakva vjezba? **** me zderanje kasno uvecer :thumbdown: Eto ako ima ko kakav prijedlog, bio bih zahvalan. Pretpostavljam da se to sve u teretaani moze oblikovati ali stvarno sam knap sa cajtom :facepalm: Hvala unaprijed i pozz.
1. Trcanje, jest da ce te u toj fizickoj spremi i sa tom kondicijom obeshrabrit ali mora se..
2. Biciklo ako imas, po meni odlicna stvar
3. Manje jedi, manje npr hljeba. Hljeb iako nije sladak po meni je ovaj pekarski secer cisti. Manje drugih masnih stvari.
4. Vise vode :thumbup:

Nakon mjesec trcanja, a mozda i manje ti preporucujem l-carnitin. A djeluju i trbusnjaci ali kada ih bas radis, vecina ne zeli da ih radi. Hoce napredak odmah ali djeluje..

GameFKS
Kontakt:

Post Postao/la GameFKS » 12 avg 2014, 17:29

Trbušnjaci djeluju kada se radi cardio , a sami oni neće otopiti stomak!
Ja nisam poseban. Običan čovjek sa običnim mislima. Vodim običan život. Nema spomenika koji je posvećen meni i moje će ime biti zaboravljeno. Ali u jednoj stvari sam uspio. Volio sam svoj klub svim srcem i dušom, a za mene to je uvijek bilo dovoljno.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 12 avg 2014, 17:33

GameFKS je napisao/la:Trbušnjaci djeluju kada se radi cardio , a sami oni neće otopiti stomak!
Normala, jos su bolji u kombinaciji sa tegovima. Za mjesec lagano ravan stomak :mrgreen:

LFC_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la LFC_YNWA » 12 avg 2014, 17:57

A kako skinuti ovo salo na kukovima ? Ne moram skroz samo da ga smanjim malo!?trbusnjacima a ?
Na lijevoj ruci traka suvereno leži,desnom nogom projektile on lansira ka mreži

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 12 avg 2014, 18:00

LFC_YNWA je napisao/la:A kako skinuti ovo salo na kukovima ? Ne moram skroz samo da ga smanjim malo!?trbusnjacima a ?
Pa te bubrege ces zadnje skinut vjeruj, njih je najteze :mrgreen:

LFC_YNWA
Kontakt:

Re: Odg: Teretana

Post Postao/la LFC_YNWA » 12 avg 2014, 18:06

tuzlak1987 je napisao/la:
LFC_YNWA je napisao/la:A kako skinuti ovo salo na kukovima ? Ne moram skroz samo da ga smanjim malo!?trbusnjacima a ?
Znam da je tesko,ali nije nemoguce,a i ne moram skroz bar trecinu.
Na lijevoj ruci traka suvereno leži,desnom nogom projektile on lansira ka mreži

ZuZa3
Kontakt:

Post Postao/la ZuZa3 » 13 avg 2014, 06:22

Morate shvatiti da trbusni nece "topiti stomak", niti se moze samo mrsati u jednom, odredjenom, dijelu tijela. Cak sto vise, ako radite iskljucivo trbusne, stomak ce vam se povecati, a salo nece nestati. Povecat ce se zato sto ce vam trbusni misi dobiti na volumenu, tako da necete postici zeljeni cilj.

Smrsat ( zdravo i ispravno ) je najbolje sa pravilnom ishranom i treninzima. Za pravilnu ishranu sam vec pisao, a treninzi moraju ukljucivati cardio + tezine. Ako ne volite raditi kardio, mozete smrsati i bez njega. Naravno preporucujem da radite i cardio, HIIT najbolje.

Ako mislite da sa tezinama ne mozete smrsati, evo prosta matematika. Samo izvodjenje vjezbi ( compound, ne izolacije bicepsa ) trosi mnogo energije, uz to pravite krakte pauze i vase srce ce radit kao ludo. Dobijate na misicnoj masi, a istrazivanja su pokazala da 0.45kg lean muscle trosi izmedju 250-350 kcal sedmicno. Ako tome dodate da vase tijelo trosi energiju samo kako bi "prezivilo", a to je izmedju 1700 pa sve do 2500kcal dnevno, shvatit ce te da sjedeci za racunarom vi mozete mrsati. Pa vidite zasto stalno govorim radite noge, ako zelite smrsati, jer noge su pola tijela i na njih odpada veliki dio misicne mase. Uz to, ako se drzite pravilne ishrane, vas metabolizam ce sagorijevati mnogo vise kcal nego inace. Uz to sve, kad odradite 2-3 puta sedmicno HIIT ujutru prije dorucka, mozete ocekivati taj famozni 6pack veoma brzo.
Chelsea, Chelsea
We're gonna make this a Blue Day

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 14 avg 2014, 16:01

Radim sklekove svaki drugi dan, nista posebno stotinjak komada, 10-12 u seriji.... Ali problem imam poslije kad se ohladim, boli me zglob desne ruke, i desno rame, odnosno ovaj vanjski misic na ramenu. Ne pravi mi probleme u toku vjezbe, vec samo kasnije. Ne mogu se sjetiti neke ranije povrede, niti nekog drugog razloga zasto samo jedna ruka :hmmmmm:
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 14 avg 2014, 16:05

Nema šanse da se smrša samo na jednom mjestu. To je isto kao da kažete želim da mi palac smrša u odnosu na druge prste.

Čitajte, ZuZa, daje odlične savjete.

Noge su 50% tijela, ko ih ne radi neka kasnije ne plače kada postane:

slika

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 14 avg 2014, 16:09

Jest dobro nama što imamo genetski ekstra jake noge :mrgreen: Mogu mislit kakve bih noge imao da trčim više od 0.5 puta u godini :mrgreen:

Al sam zato gore prilično slab. Planiram sad da krenem u teretanu, valjda izdržim :mrgreen:
Zadnja izmjena: Donnie Darko, dana/u 14 avg 2014, 16:55, ukupno mijenjano 1 put.

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 14 avg 2014, 16:53

Donnie Darko je napisao/la:Jest dobro dana što imamo genetski ekstra jake noge :mrgreen: Mogu mislit kakve bih noge imao da trčim više od 0.5 puta u godini :mrgreen:

Al sam zato gore prilično slab. Planiram sad da krenem u teretanu, valjda izdržim :mrgreen:
Ma gore se lakse razviti kad krenes. Oni koji imaju slabe noge na pocetku, obicno i ostanu na slabim nogama. :mrgreen:

Koja ti je kilaza? :mrgreen:
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 14 avg 2014, 16:56

Nemam pojma, negdje između 72 i 74. :mrgreen:

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 14 avg 2014, 16:58

Malo. Jedi vise. :kafa:
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 14 avg 2014, 18:24

Nerminovic je napisao/la:Ja ovaj moj whey protein ne pijem vise, povraca mi se i prdim non stop. :lol:
Koji kreten, kupio 10 kila od vanilije, imam jos koji 5-6 kila. :facepalm:
E jbg ko zna kakav si to whey uzeo. To je generalno problem kod nas u Bosni, kupuje se smece. Niko nece da uzme za stoju nesto kvalitetno, vec svi kupe kreatina ili wheya slabije kvalitete kao da je brasno pa se kupuje na 10 kila :mrgreen:

Ja kupio kilu npr, a izasla me skupo. Vise nego dvije tri kile u nekoj jeftinijoj radnji, ali je provjerena :cool:
Brate, dobar kvalitet - kupio sam preko....http://www.bulkpowders.co.uk/ samo ga ne mogu vise gledati tako mi je gadan od vanilije. Ne znam sta da radim, da se mucim svaki put ili da ga ostavim. :hmmmmm:
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 14 avg 2014, 21:20

ZuZa3 je napisao/la: cardio, HIIT najbolje.
Sta je tacno najbolje kao cardio trening? Neki dan pricam s likom i on rece kako trcanje razvaljuje misice :? , sto me itekako zbunilo pa evo pitam tebe.

HIIT? A to je? Od cega se sastoji i jel` to zamjena za cardio? Moze i u kratkim crtama da te, ili nekog drugog, ne mucim previse.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

GameFKS
Kontakt:

Teretana

Post Postao/la GameFKS » 14 avg 2014, 21:55

Razvaljuje misice ? To prvi put cujem ... Biciklo , steper, orbitek , traka sve vrste cardia. Treba mijenjat malo ovo malo ono.
Ja nisam poseban. Običan čovjek sa običnim mislima. Vodim običan život. Nema spomenika koji je posvećen meni i moje će ime biti zaboravljeno. Ali u jednoj stvari sam uspio. Volio sam svoj klub svim srcem i dušom, a za mene to je uvijek bilo dovoljno.

ZuZa3
Kontakt:

Post Postao/la ZuZa3 » 14 avg 2014, 22:36

ZuZa3 je napisao/la:Prednosti HIITa su visestruke u odnosu na cardio trening u kojem otkucaj srca konstantno drzis umjeren na duzi vremenski period. Prije svega, ustedis na vremenu. HIIT mozes odradit za 20minuta, a dobit ces bolje rezultate nego da lagano trcis 1h ( ako ti kondicija nije primarni cilj ).

Druga prednost HIITa je to sto ne dolazi do razgradnje misica, nego direktno crpis energiju iz masnih naslaga, dok kad trcis na duze vrijeme sporijim tempom uzimas energiju iz misica i dolazi do razgradnje istih ( najbolji vizuelni primjer: Mo Farah - Usain Bolt ). HIIT je najbolji nacin da se izgubi visak kilograma, narocito ako zelis da imas 6pack, pa ti treba veoma nizak bf da ti se vide zadnja 2 trbusna.

Jos jedna od prednosti HIITa, je to sto ti ubrza metabolizam, narocito ako radis ujutru. Nakon sto odradis HIIT, nekoliko sati nakon toga tijelo ti idalje gori kalorije, tako da dok sjedis na poslu i kucas na temi teretana ti trosis znatno vise kalorija nego sto bi trosio da nisi ujutru radio HIIT. Brz metabolizam je veoma dobra stvar, tako da ako radis HIIT i jedes 5-6 puta dneveno, metabolizam ce ti radit kao lud, sto u prevodu znaci da ti body fat pada.

Zadnja prednost HIITa, koju zelim da napisem, je mogucnost da ga radis bilo gdje. Za HIIT ti ne treba traka za trcanje ni biciklo, dovoljna ti je samo dobra volja i da razumijes kako HIIT funkcionise.

Eto ukratko o HIITu.
Chelsea, Chelsea
We're gonna make this a Blue Day

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 14 avg 2014, 22:45

Jel` ima kakav pristojan video na YT o HIIT-u? Ukucah i izbaci mi trilion klipova. :mrgreen:
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

Kevin
Kontakt:

Re: Odg: Teretana

Post Postao/la Kevin » 15 avg 2014, 12:04

LFC_YNWA je napisao/la:
Znam da je tesko,ali nije nemoguce,a i ne moram skroz bar trecinu.
kod mene tu nema previse ali ima nesto sala..primjetio sam da sam trčanjem i preskakanjem špage to dosta doveo u red, zategao.a radim i trbusnjake..nista previse..pomalo sam...pa eto probaj špagom..ali ako ćeš žderat i gledat radit vježbe, nema od toga nista..moras regulirat ishranu
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

Odgovori

Natrag na “Fitness & Bodybuilding”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.