Pomoc u vezi PC-a
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: "Pomoc u vezi PC-a"
Kako spojiti laptop sa tv-om, je li dovoljno samo spojiti usb kablom ili ?
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security
- OnlyUnited
- Kontakt:
@Papastathopoulos sto se tice instalacije preko cd-a, znaci da nisi ubacio kablove gdje trebas. Znaci kabal iz modema (zavisno koji ruter imas) ide iz ulaza br 1 u WAN (u tl WR740N) u drugi ruter.. Zatim drugi kabal iz tl-WRN740N rutera (iz prvog izlaza, znaci onaj pored WANa) u laptop... I onda ubacis cd u laptop i pokrenes instalaciju. Kada zavrsis, vratis taj kabal iz laptopa u prvi modem.. Jest komplikovano, ali jedino tako mozes pravilno konfig ruter.
- Ed Woodward for Prime Minister !
-
džakailibu
- Kontakt:
ovo nikada nisam skontao, ja sam do sada povezivao sa vga kablom (valjda se tako zove) i na nekim laptopima odmah prepozna na starijim sam morao neke drivere skidati recimo ali sa pc-a na tv mi je i dalje misaona imenica.brazzo je napisao/la:Kako spojiti laptop sa tv-om, je li dovoljno samo spojiti usb kablom ili ?
ja imam jedno pitanje koje ide vise u domen navigacije i gps-a, imam prestigio geovision 7777 sa instaliranim mapama evrope- na site-ovima sam nasao objasnjenja tipa preloaded ili preinstaled maps of europe- uopste ne znam sta to znaci i kako se spremam na daleki put ka istocnoj evropi nisam siguran da li trebam update-ovati mape? mislio sam kupiti sa oficijalne strane. pokuisavao preko torenta ali nisam siguran na sta nailiazim. hvala u svakom slucaju
strašno me stomak boli! može li od jukana "mene nosi mutna rijeka"!!!
- Papastathopoulos
- Kontakt:
Nema sanse ovako, onda nema nikako konekcije, odma mi izbaci dole ono "a network cable is unplugged"...samo da naglasim da ja nemam nikakve wireless kartice il nesto slicno ugradjeno u racunar ako je to potrebno jer ovo nije moj ruter, i PC mi je trenutno, nije laptop, ako je to bitno ista...probao sam s CD-om opet, al sad nece da prodje ni onaj prvi korakOnlyUnited je napisao/la:@Papastathopoulos sto se tice instalacije preko cd-a, znaci da nisi ubacio kablove gdje trebas. Znaci kabal iz modema (zavisno koji ruter imas) ide iz ulaza br 1 u WAN (u tl WR740N) u drugi ruter.. Zatim drugi kabal iz tl-WRN740N rutera (iz prvog izlaza, znaci onaj pored WANa) u laptop... I onda ubacis cd u laptop i pokrenes instalaciju. Kada zavrsis, vratis taj kabal iz laptopa u prvi modem.. Jest komplikovano, ali jedino tako mozes pravilno konfig ruter.
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan
- OnlyUnited
- Kontakt:
Re:
Ako imas samo ovaj ruter, neces moci imati weirless ili konekciju uopce, jer ti treba glavni ruter (modem)... Ovaj sluzi kao pomocni koji se nakaci i onda se mreza moze dijeliti tako da imas i na racunaru (kablovski) i bezicni. Nadam se da sma bio jasan. Imas upustvo koje dodje uz ovaj ruter i sve je objasnjeno.Papastathopoulos je napisao/la:Nema sanse ovako, onda nema nikako konekcije, odma mi izbaci dole ono "a network cable is unplugged"...samo da naglasim da ja nemam nikakve wireless kartice il nesto slicno ugradjeno u racunar ako je to potrebno jer ovo nije moj ruter, i PC mi je trenutno, nije laptop, ako je to bitno ista...probao sam s CD-om opet, al sad nece da prodje ni onaj prvi korakOnlyUnited je napisao/la:@Papastathopoulos sto se tice instalacije preko cd-a, znaci da nisi ubacio kablove gdje trebas. Znaci kabal iz modema (zavisno koji ruter imas) ide iz ulaza br 1 u WAN (u tl WR740N) u drugi ruter.. Zatim drugi kabal iz tl-WRN740N rutera (iz prvog izlaza, znaci onaj pored WANa) u laptop... I onda ubacis cd u laptop i pokrenes instalaciju. Kada zavrsis, vratis taj kabal iz laptopa u prvi modem.. Jest komplikovano, ali jedino tako mozes pravilno konfig ruter.
- Ed Woodward for Prime Minister !
- Papastathopoulos
- Kontakt:
Druze ja trenutno imam dva wifi rutera, svoj i ovaj rodjakov, tako da ovaj rodjakov kacim na svoj...i jedan momak mi je takodjer pomagao sad preko PP i objasnio mi isto kao i ti, i bilo mi sve proradilo, ali ne moze opet..znaci, sve uradio, usao u postavke rutera (ne preko cd, nego ono 192.168.0.1), stavio sifru, ime mreze, i jos dvije stvari promijenio, i pise ono da moram "reboot device" da bi se to spasilo, i odradim to, i samo se lampice pogasise na ovom novom ruteru i opet ono "network cable is unplugged"...sreca pa ovo nije moje, ja bi ga razbioOnlyUnited je napisao/la:Ako imas samo ovaj ruter, neces moci imati weirless ili konekciju uopce, jer ti treba glavni ruter (modem)... Ovaj sluzi kao pomocni koji se nakaci i onda se mreza moze dijeliti tako da imas i na racunaru (kablovski) i bezicni. Nadam se da sma bio jasan. Imas upustvo koje dodje uz ovaj ruter i sve je objasnjeno.Papastathopoulos je napisao/la:Nema sanse ovako, onda nema nikako konekcije, odma mi izbaci dole ono "a network cable is unplugged"...samo da naglasim da ja nemam nikakve wireless kartice il nesto slicno ugradjeno u racunar ako je to potrebno jer ovo nije moj ruter, i PC mi je trenutno, nije laptop, ako je to bitno ista...probao sam s CD-om opet, al sad nece da prodje ni onaj prvi korakOnlyUnited je napisao/la:@Papastathopoulos sto se tice instalacije preko cd-a, znaci da nisi ubacio kablove gdje trebas. Znaci kabal iz modema (zavisno koji ruter imas) ide iz ulaza br 1 u WAN (u tl WR740N) u drugi ruter.. Zatim drugi kabal iz tl-WRN740N rutera (iz prvog izlaza, znaci onaj pored WANa) u laptop... I onda ubacis cd u laptop i pokrenes instalaciju. Kada zavrsis, vratis taj kabal iz laptopa u prvi modem.. Jest komplikovano, ali jedino tako mozes pravilno konfig ruter.
Evo radi
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan
ukoliko imaš HDMI priključak na TV-u, dovoljan ti je samo HDMI kabal koji košta 10-ak maraka...brazzo je napisao/la:Kako spojiti laptop sa tv-om, je li dovoljno samo spojiti usb kablom ili ?
Dajte link za kakav Microsoft office-word, exel i te stvarke, nije bitno koja godina, ali da radi
Skidao sam nesto sa njihove stranice, ali ne mogu da instaliram. Nece neki qurac. Cucn`o sistem, pa se sve izgubilo.
Skidao sam nesto sa njihove stranice, ali ne mogu da instaliram. Nece neki qurac. Cucn`o sistem, pa se sve izgubilo.
Volimo Čelik i oči nam se cakle !
- _forzamilan_
- Kontakt:
Evo ti ovaj free office od kingsofta, tu imaš ono osnovno, word, excel i powerpoint. Bolje nego da krekuješ i zezaš se a radi sasvim dobro i kompatibilan je sa MS officom.
http://www.kingsoftstore.com/kingsoft-o ... eware.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.kingsoftstore.com/kingsoft-o ... eware.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Il Re Dell' Est - $́й ?́" %́&
Krepat ma ne molat!
Krepat ma ne molat!
- Illmatic09
- Kontakt:
Imam problem sa tonom, nema ga nikako
Mislim da je do drivera za zvucnu ali ne znam kako to rijesiti. Znam da ima neki program za pronalazenje odgovarajuci drivera, samo sam zaboravio kako se zove
Pomagajte ljudi
Pomagajte ljudi
- GazijaKalesija
- Kontakt:
Driverpacksolution, ili kopiraj nam Hardware id, ako znaš to naći, ako ne javi.Illmatic09 je napisao/la:Imam problem sa tonom, nema ga nikakoMislim da je do drivera za zvucnu ali ne znam kako to rijesiti. Znam da ima neki program za pronalazenje odgovarajuci drivera, samo sam zaboravio kako se zove
![]()
Pomagajte ljudi
U legendu je odavno ušao transparent koji se pojavio tada, „Volimo Jureka, više od Bureka“.
- JoseMourinho
- Kontakt:
Re: Odg: "Pomoc u vezi PC-a"
.
Zadnja izmjena: JoseMourinho, dana/u 14 avg 2014, 22:05, ukupno mijenjano 1 put.
Skidao sam nesto sa torrenta,i od tad mi stalno izbacuje one neke reklame (prozorčiće) pri dnu stranice( na kojoj god sam stranici izbacuje mi to). Do tad mi toga nije bilo. -.- Kako da to sprijecim?
e-mail mi treba hitno , ali kada se logujem izbaci mi nešto da im pošeljem neki kod kako bi imao pristup svom e-mailu , evo dva sata se hebem , mijenjao sam i lozinku , ali nikako da riješim , mail mi je [email protected]. , traži mi neki kod , a ja nemam pojma gdje mi je , ako je onaj što šalju na mob. ...to sam davno izgubio ...
- HELP !
- HELP !
Microsoftov račun
Pomozite nam da zaštitimo vaš račun
Da biste mogli pristupiti osjetljivim podacima, morate potvrditi račun pomoću sigurnosnog koda. Na koji način želite primiti kod?
Da biste potvrdili da je to vaša adresa e-pošte, unesite je u nastavku pa kliknite "Dalje" da biste primili šifru.
[email protected]
Imam kod
- JoseMourinho
- Kontakt:
Re: Odg: "Pomoc u vezi PC-a"
Saljes kod na backup adresu koju si stavio prilikom registracije, napish ti oni par slova pa *** a zi ispod je uneses i doći ce ti kod na tu backup adresu 
Ima li neka verzija skype-a da radi na Windows xp SP2,nisam dugo koristio i maloprije pokusao kaze trebam preci na novu verziju,ali ta nova ne moze na SP2 
- JoseMourinho
- Kontakt:
kkoji ti error izbaci, ja ga nekoristim al pise da radi sa xp-om
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
probaj sa compatibility, mada sumnjam prekinuta je podrska za XP nedavno, a ti jos Sp2 imasautogol je napisao/la:Ima li neka verzija skype-a da radi na Windows xp SP2,nisam dugo koristio i maloprije pokusao kaze trebam preci na novu verziju,ali ta nova ne moze na SP2
jednom sam uspio povratiti live racun zbog ove gluposti ne sjecam se kako, ali ubrzo nakon slicna stvar se desila i nisam mogao utvrditi da sam to ja pa mi je microsoft blokirao e mail na 1 mjesec, sto sam naravno popizdio, fino mi je sad yahoo primarni e mail, a outlook je sekundarni, samo za neke microsoftove servise, tek tolikono rules je napisao/la:e-mail mi treba hitno , ali kada se logujem izbaci mi nešto da im pošeljem neki kod kako bi imao pristup svom e-mailu , evo dva sata se hebem , mijenjao sam i lozinku , ali nikako da riješim , mail mi je [email protected]. , traži mi neki kod , a ja nemam pojma gdje mi je , ako je onaj što šalju na mob. ...to sam davno izgubio ...
- HELP !Microsoftov račun
Pomozite nam da zaštitimo vaš račun
Da biste mogli pristupiti osjetljivim podacima, morate potvrditi račun pomoću sigurnosnog koda. Na koji način želite primiti kod?
Da biste potvrdili da je to vaša adresa e-pošte, unesite je u nastavku pa kliknite "Dalje" da biste primili šifru.
[email protected]
Imam kod
imao sam live e mail godinama i godinama, i zbog te gluposti sam morao mjenjati nazalost
Ma imam SP3 na kompu al ne znam sad to sprzit na CD ili sa sticka da instaliram,moram od nekog naci CDQUARESMA 18<<< je napisao/la:probaj sa compatibility, mada sumnjam prekinuta je podrska za XP nedavno, a ti jos Sp2 imasautogol je napisao/la:Ima li neka verzija skype-a da radi na Windows xp SP2,nisam dugo koristio i maloprije pokusao kaze trebam preci na novu verziju,ali ta nova ne moze na SP2
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
ma nabaci windows 7 ili 8.1
kakav XP, taj nema vise podrske
kakav XP, taj nema vise podrske
Trenutno korisnika/ca: kraljttbvb i 63 gosta.