FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 14 avg 2014, 23:29

Ne bih da pehiram, ali meni se ovaj Čuić ne sviđa nikako i klao nas kad je mogao i smio. Trenutno i može i smije.
Sjećam ga se baš protiv Slavije u Lukavici kad je bilo 0:0 (Džeko igrao za nas). To nam je bila zadnja šansa da se pobjedom uključimo u borbu za Evropu. Tad nas je perfidno uništavao cijelu tekmu.

tm8782
Kontakt:

Post Postao/la tm8782 » 14 avg 2014, 23:35

rodom s Mejtaša je napisao/la:Ne bih da pehiram, ali meni se ovaj Čuić ne sviđa nikako i klao nas kad je mogao i smio. Trenutno i može i smije.
Sjećam ga se baš protiv Slavije u Lukavici kad je bilo 0:0 (Džeko igrao za nas). To nam je bila zadnja šansa da se pobjedom uključimo u borbu za Evropu. Tad nas je perfidno uništavao cijelu tekmu.
Slazem se s tobom maloprije kad sam vidio mrak mi na oci pao. Znam kad god nam sudi nesto mora da sjebe, ali ostaje da se vidi.

@arelinho ako saznas kada je trening posalji mi na pp, hvala.
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 14 avg 2014, 23:41

Da ga je uvaliti u prvih 15 minuta bilo bi lakše. Onda predkraj poluvremena još jedan i onda je Čuićevo gotovo, jedino da pravi budalu od sebe i izmišlja penal ili crveni karton. Trebao bi Adžem skrenuti pažnju igračima da se paze kartona, da ne prave faulove bez veze da ne prigovaraju itd. jer dotični će iskoristiti svaku mogućnost da nam šukne. Da mu se barem sami ne nudimo.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 14 avg 2014, 23:50

Ljudi vala pravo da vam kažem ja se ne bojim sudija nešto previše, jer za mene nema tog sudije koji te može syebati ako ti odigraš dobro. Najsvježi primjer Meksiko-Kamerun (Svjetsko prvenstvo čovječe a ne neki lijevi turnir) Meksiku poništena dva čista gola (zamislite da se to desi Želji, linčovali bi sudiju) ali oni su zapeli i dadoše treći i pobijediše na kraju, zasluženo.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

bojamora
Kontakt:

Post Postao/la bojamora » 15 avg 2014, 00:20

Ja se sječam protiv njukastla da su kapije bile zatvorene 2 sata prije početka i da se više nije moglo uči a da je ispred stadiona ostalo 5000 ljudi.

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 15 avg 2014, 00:21

jovanmaksimovic je napisao/la:@pappy

nazalost nemam, ali sjecam se toga... kud to bacih poslije... :crazy:

strasno bi volio da vidim to opet, ali ako te interesuje mogu ti dati neke podatke o prijasnjih utakmicama gradskih derbija...
Ma ne moras se muciti, ako ja ne nadjem kod sebe, znam ko ima sigurno, pa cu uzeti i skenirati. Znam da je Slavija imala par opasnih dvocifrenih rezultata. Cini mi se i jedan 20:1.

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 15 avg 2014, 00:29

Ko ti garantuje da ćeš odigrati dobro ili dovoljno dobro da možeš glat uzeti.
Nije to više takva razlika u kvaliteti već vrlo često utakmicu može odlučiti jedan detalj - jedna sudijska odluka ili što oni vole reči slobodno sudijsko uvjerenje.
Igrači moraju uraditi ono što je do njih i ne davati mu povoda, a on ako će klat klaće, ali ako ništa neka se barem ofira. Dobar primjer kako se daje povod je Antolović prošlu tekmu sa onim istrčavanjem. Nekoliko puta sam gledao i ne mogu da skontam gdje je uhvatio onu loptu. Međutim, Čuić bi bez ikakve dileme mu udario ondje crveni pa ti gledaj snimke do ujutru. Valjić je našao kompromis jer vjerovatno ni on nije bio siguran je li u 16 ili nije pa mu je dao samo žuti.
Hajde, valjda će ako Bog da biti dobro nego mi neka šuhva od Čuića jer nije mi ostao u dobrom sječanju nikako.

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 15 avg 2014, 00:35

bojamora je napisao/la:Ja se sječam protiv njukastla da su kapije bile zatvorene 2 sata prije početka i da se više nije moglo uči a da je ispred stadiona ostalo 5000 ljudi.
Onako puno Koševo nije bilo od sezone 81/82 kad su igrali Sarajevo - Željo 2:1. Željo vodio 1:0. Meša igrao za nas. Pape nas uništio. Vidović je isto dao jedan.
Tada je skoro petoba nekako ušla unutra, a cener vani ostao. Doduše to je bilo staro Koševo, a ne olimpijsko.

Evo nađoh Papetov go sa te tekme. Pape vuće loptu, a sa tribina se ori Željo - Željo

" onclick="window.open(this.href);return false;
Zadnja izmjena: rodom s Mejtaša, dana/u 15 avg 2014, 00:47, ukupno mijenjano 1 put.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 15 avg 2014, 00:42

rodom s Mejtaša je napisao/la:Ko ti garantuje da ćeš odigrati dobro ili dovoljno dobro da možeš glat uzeti.
Nije to više takva razlika u kvaliteti već vrlo često utakmicu može odlučiti jedan detalj - jedna sudijska odluka ili što oni vole reči slobodno sudijsko uvjerenje.
Igrači moraju uraditi ono što je do njih i ne davati mu povoda, a on ako će klat klaće, ali ako ništa neka se barem ofira. Dobar primjer kako se daje povod je Antolović prošlu tekmu sa onim istrčavanjem. Nekoliko puta sam gledao i ne mogu da skontam gdje je uhvatio onu loptu. Međutim, Čuić bi bez ikakve dileme mu udario ondje crveni pa ti gledaj snimke do ujutru. Valjić je našao kompromis jer vjerovatno ni on nije bio siguran je li u 16 ili nije pa mu je dao samo žuti.
Hajde, valjda će ako Bog da biti dobro nego mi neka šuhva od Čuića jer nije mi ostao u dobrom sječanju nikako.
Ma sve ja to znam, al' ne utiče ti on direktno na igru, on te može poyebati u smislu da ti ne svira faulove a kontra strani svira sve i tako te isprovocira, u najgorem slučaju da ti poništi gol ili protivniku prizna nepostojeći (pomoćni sudija). A to što ti ne možeš napraviti ili ne znaš realizovati priliku nije kriv on nego igrači ;)
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

egocentrik
Kontakt:

Post Postao/la egocentrik » 15 avg 2014, 00:46

bojamora je napisao/la:Ja se sječam protiv njukastla da su kapije bile zatvorene 2 sata prije početka i da se više nije moglo uči a da je ispred stadiona ostalo 5000 ljudi.
25 000
VEDRAN PULJIĆ !!!!!!!!!
Mine's a Guinness

IlProfessore
Kontakt:

Post Postao/la IlProfessore » 15 avg 2014, 00:55

egocentrik je napisao/la:
25 000
Sumnjam, iskreno.
“Čuvajte i očuvajte svoju naciju i ime Bošnjak, vjeru i tradiciju. Gubitak identiteta plaća se ropstvom i poniženjem.”

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 15 avg 2014, 00:59

ChWilla je napisao/la:amar je pogrešno procijenio, a svraka potpuno prestao igrati i raditi na sebi. kad bi morao pretočiti u brojke ipak bi rekao da je 70-30 za svraku što se tiče krivice
On i Sesar su bili tad u reprezentaciji iz PL i ovaj ode u Tursku iz Sarajeva nakon par utakmica za A rep,a za Svraku je najviše Amar zatezo oko obeštećenja jer je bilo solidnih ponuda iz Austrije i Izraela taj momenat se morao iskoristiti i nije samo Svraka nego je i Josip Kvesić tad bio tražen i bajg čekali milion da uzmu čojk se povrijedi i to propade..ne znam kako je Zolotic nakon loma noge uspio otic za 300.000

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 15 avg 2014, 01:00

rodom s Mejtaša je napisao/la:
Onako puno Koševo nije bilo od sezone 81/82 kad su igrali Sarajevo - Željo 2:1. Željo vodio 1:0. Meša igrao za nas. Pape nas uništio. Vidović je isto dao jedan.
Tada je skoro petoba nekako ušla unutra, a cener vani ostao. Doduše to je bilo staro Koševo, a ne olimpijsko.

Evo nađoh Papetov go sa te tekme. Pape vuće loptu, a sa tribina se ori Željo - Željo

Bilo je na novom Koševu. Stadion renoviran za ZOI84. Samo su na zapadu bile stolice (ove što su skoro skinute). Ostale tribine bez stolica.

Tomislava Čuića dobro pamtim po ovoj utakmici, kada nam u polufinalu protiv Širokog na Grbavici nije svirao TRI PENALA.
[youtube][/youtube]
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 15 avg 2014, 01:05

U pravu si, zaboravio sam na te stolice. Već je bilo renovirano.
Imao sam nekad davno i snimak od pola sata sa te tekme na VHS-u.
Ne znam da li ima negdje na Youtube-u, teoretski bi mogao postojati jer je bila snimka.

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 15 avg 2014, 01:14

Vidim mnogi kritikuju igru bekova u ofanzivi. Znaci Adzem je naredio, a to znaju ljudi koji su na treninzima cesto, da bekovi napade zavrsavaju na centru,eventualno malo iznad. Sto se tice utakmice u foci, ocekujem rezultat 0:2 uz gol Bajica i prvijenac Base..
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 15 avg 2014, 01:17

rodom s Mejtaša je napisao/la:U pravu si, zaboravio sam na te stolice. Već je bilo renovirano.
Imao sam nekad davno i snimak od pola sata sa te tekme na VHS-u.
Ne znam da li ima negdje na Youtube-u, teoretski bi mogao postojati jer je bila snimka.
Ne znam da li ima snimak, ali znam da smo poveli golom Nikića, a oni preokrenuli preko pokojnog Kelija i Papeta. Mi bili bolji prvo, oni drugo poluvrijeme. Ujedno, to je bila najbolja utakmica Sušića protiv nas. Obično bi ga Tašo Komšić uštopao bez faula u većini utakmica :D
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 15 avg 2014, 01:20

Ja se ne sječam je li Tašo uopšte igrao, ali se sječam Čipeta kad ga je Pape na guz.icu bacio. Sječam se i da je Vlaški imao mrtvu šansu. Snimak je bio 100% odnosno reportaža od pola sata kako se to tada zvalo.

bojamora
Kontakt:

Post Postao/la bojamora » 15 avg 2014, 01:31

avlami97 je napisao/la:
rodom s Mejtaša je napisao/la:

Bilo je na novom Koševu. Stadion renoviran za ZOI84. Samo su na zapadu bile stolice (ove što su skoro skinute). Ostale tribine bez stolica.

Tomislava Čuića dobro pamtim po ovoj utakmici, kada nam u polufinalu protiv Širokog na Grbavici nije svirao TRI PENALA.
[youtube][/youtube]
Nije valjda da su nam iz saveza namjestili ovoga da nam sudi i još nam navijači ne mogu prisustvovati. Ne mogu da vjerujem.

bojamora
Kontakt:

Post Postao/la bojamora » 15 avg 2014, 01:34

rodom s Mejtaša je napisao/la:Ja se ne sječam je li Tašo uopšte igrao, ali se sječam Čipeta kad ga je Pape na guz.icu bacio. Sječam se i da je Vlaški imao mrtvu šansu. Snimak je bio 100% odnosno reportaža od pola sata kako se to tada zvalo.

Ja znam da protiv Želje nikad ništa nije pokazao sem nešto na toj utakmici.

egocentrik
Kontakt:

Post Postao/la egocentrik » 15 avg 2014, 01:42

IlProfessore je napisao/la:
egocentrik je napisao/la:
25 000
Sumnjam, iskreno.
Mozda sam trebao napisati 100 000 da bi shvatio sarkazam.
VEDRAN PULJIĆ !!!!!!!!!
Mine's a Guinness

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Ferroviere1987, Giba87, Hazre i 47 gostiju.