FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Fidelito
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Fidelito » 15 avg 2014, 09:04

Ispred stadiona je ostalo 10 000 ljudi !

Blagoje
Kontakt:

Post Postao/la Blagoje » 15 avg 2014, 09:06

rodom s Mejtaša je napisao/la:Ja se ne sječam je li Tašo uopšte igrao, ali se sječam Čipeta kad ga je Pape na guz.icu bacio. Sječam se i da je Vlaški imao mrtvu šansu. Snimak je bio 100% odnosno reportaža od pola sata kako se to tada zvalo.
Na samom pocetku drugog, kod 1:0, Vlaski glavom s jedno 5-7 metara pogodio precku. Bio sam na jugu i pamtim sok nakon tog promasaja. Da smo tu uzeli, bili bi prvaci 100%.

Jedino smo mi mogli napunit (prepunit) Kosevo. Samo MI!!!!
Katastar.ba - 2174, 2175, 2176, 2177.

Nastavice se...

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 15 avg 2014, 09:15

nego...svraka?

Aragon
Kontakt:

Post Postao/la Aragon » 15 avg 2014, 09:22

Blagoje je napisao/la:
rodom s Mejtaša je napisao/la:Ja se ne sječam je li Tašo uopšte igrao, ali se sječam Čipeta kad ga je Pape na guz.icu bacio. Sječam se i da je Vlaški imao mrtvu šansu. Snimak je bio 100% odnosno reportaža od pola sata kako se to tada zvalo.
Na samom pocetku drugog, kod 1:0, Vlaski glavom s jedno 5-7 metara pogodio precku. Bio sam na jugu i pamtim sok nakon tog promasaja. Da smo tu uzeli, bili bi prvaci 100%.

Kolika vam je slijedeca najveca posjeta na Kosevu, nakon Newcastla?
"Znaš kako ti je to - rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju"

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 15 avg 2014, 09:27

evo, sad ste namamili ivu andrića...

Choks
Kontakt:

Post Postao/la Choks » 15 avg 2014, 09:36

Ima dobar intervju malo duži sa Brkicom u avazovom Sportu :)
Brkica

Blagoje
Kontakt:

Post Postao/la Blagoje » 15 avg 2014, 09:54

Aragon je napisao/la:
Blagoje je napisao/la:

Kolika vam je slijedeca najveca posjeta na Kosevu, nakon Newcastla?
Drzimo sve rekorde na "vasem" stadionu. Nesto nije u redu. S vama. :problem:

Nastavice se...

Aragon
Kontakt:

Post Postao/la Aragon » 15 avg 2014, 09:58

Nisi mi odgovorio na pitanje. Ponavljam pitanje, nakon Newcastla, vasa najveca posjeta na Kosevu?

I nije istina da drzite bilo kakav rekord.
Rekord je utakmica Sarajevo-Zeljeznicar koju je vec neko pomenuo.
Rekord u Euro utakmicama je Sarajevo-Hamburg i Sarajevo-MU.
Nesto nije u redu?
"Znaš kako ti je to - rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju"

Blagoje
Kontakt:

Post Postao/la Blagoje » 15 avg 2014, 10:05

Aragon je napisao/la:Nisi mi odgovorio na pitanje. Ponavljam pitanje, nakon Newcastla, vasa najveca posjeta na Kosevu?

Nesto nije u redu?
Dakle, prijeratni rekord je utakmica kona s nama. A poslijeratni nas sa "svrakama". Ne znam sta ti nije jasno.

Nastavice se...

Aragon
Kontakt:

Post Postao/la Aragon » 15 avg 2014, 10:13

Blagoje je napisao/la:
Aragon je napisao/la:Nisi mi odgovorio na pitanje. Ponavljam pitanje, nakon Newcastla, vasa najveca posjeta na Kosevu?

Nesto nije u redu?
Dakle, prijeratni rekord je utakmica kona s nama. A poslijeratni nas sa "svrakama". Ne znam sta ti nije jasno.
Ahaaa. Nije rekord rekord, nego je poslijeratni rekord ;)

Ali i dalje mi nisi odgovorio na postavljeno pitanje :hmmmmm:

Blagoje
Kontakt:

Post Postao/la Blagoje » 15 avg 2014, 10:23

Aragon je napisao/la:
Blagoje je napisao/la:

Nesto nije u redu?
Ahaaa. Nije rekord rekord, nego je poslijeratni rekord ;)

Ali i dalje mi nisi odgovorio na postavljeno pitanje :hmmmmm:
Vrijeme je pred nama. Bitno je da vi tom broju gledalaca ne mozete ni prismrdit. Nikad. I slijedeci rekord ce bit nas. :salut:

Nastavice se...

Aragon
Kontakt:

Post Postao/la Aragon » 15 avg 2014, 10:31

Ima li potrebe da pominjemo cifre?
NIje mjesto niti tema.

Poslije rata,vi jeste imali tu jednu najposjeceniju utakmicu. Svaka cast, kapa dole.

Sve ostale euro tekme i posjete su mizerne.
Niti blizu posjeta Sarajeva protiv Besiktasa, Genka, Ekerena, Sartida, Helsinborga, Diyamo K.....

aS_Roma

Post Postao/la aS_Roma » 15 avg 2014, 10:52

Aragon je napisao/la:Ima li potrebe da pominjemo cifre?
NIje mjesto niti tema.

Poslije rata,vi jeste imali tu jednu najposjeceniju utakmicu. Svaka cast, kapa dole.

Sve ostale euro tekme i posjete su mizerne.
Niti blizu posjeta Sarajeva protiv Besiktasa, Genka, Ekerena, Sartida, Helsinborga, Diyamo K.....
pusti ih vidis da ne znaju sta ce od sebe od muke , pa poceli da se izvlace na posjetu (od cega je bruku i nas bilo otislo da vidi Širera i ostale) al nema to veze , al kad sam vidio da pocese izvlaciti neke izvjestaje protiv Arsenala e to je onda bio vrh :lol: :lol: :lol: Pojedoše se al neka treba se navici polahko :D

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 15 avg 2014, 10:56

Teško ti je pitanje.
Koliko se sječam Željo je od 68-76 god. igrao na Koševu i titulu osvojio na njemu. Vjerovatno u tom razdoblju treba tražiti odgovor. Najlogičnije bi bilo da je to u sezoni 71/72 neka utakmica protiv velike četvorke ili vas. Ja se tog perioda ne sječam.
Osim toga, moraš znati da veliki broj Željovaca Koševo doživljava kao nužno zlo i mnogi ne idu gore iako su redovni na Grbavici. Tako da nije ćudo što mi ne možemo parirati vama u posjeti u Evropi. Bez obzira što je to gradski stadion, nama ne leži.
Newcastle je bilo nešto izvanredno i rijetko ponovljivo. To čak ni reprezentacija protiv Danske nije mogla ponoviti.
Grbavica prije rata je mogla nagurati 25 milja kao protiv Videotona, a da je primala stoju bila pi puna. To je realno naš maksimum jer to je neka brojka koja se može skupiti iz razloga što ne možeš očekivati da ti neko ode na Koševo ko nije otišao na Grbavicu.
Mi smo prije rata imali odličan prosjek posjeta, ali opet u zbiru slabiji od timova sa većim stadionima iz prostog razloga što npr. Sarajevo kad igra sa Zvezdom napuniće 40 milja na Koševu, a mi nećemo jer ne možemo primiti toliko i ako je protiv Zvezde vazda bilo 20 milja na Grbavici.
Osim toga, Željo je uz Velež bio klub iz bh koji je imao najviše navijača u drugim dijelovima kako bh tako i bivše države. Ti navijači-simpatizeri nisu baš tako lahko mogli dolaziti na utakmice i doći do karata.
Velež je izgubio svoju bazu nakon škutorske agresije na Mostar tako da je danas Željo uvjerljivo peti po broju navijača u ex-yu odmah iza velike četvorke. Međutim, malo od toga ima koristi kad smo u velikom zaostatku u smislu infrastrukture i rezultata.

aS_Roma

Post Postao/la aS_Roma » 15 avg 2014, 10:59

hoces da kazes da je vise ljudi bilo na Zeljo - Newcatle , nego Bosna - Danska ? :o :o :o :facepalm: :facepalm: :facepalm:

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 15 avg 2014, 11:02

Naravno. Željo nije poštovao tad nikakva pravila i sreća da UEFA nije tada bila rigorozna kao danas.
Sve je bilo prekrcato mimo svih pravila. Stepenice nisu postojale tj. nisu ni vidjele, hale, hodnici sve je tu puno bilo i što je najtragičnije ostalo je vani raje sa uredno plačenim kartama.
Sa Danskom je to bilo malo kulturnije odrađeno.

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 15 avg 2014, 11:02

aS_Roma je napisao/la:hoces da kazes da je vise ljudi bilo na Zeljo - Newcatle , nego Bosna - Danska ? :o :o :o :facepalm: :facepalm: :facepalm:
Ovaj lazov jos pise, a davno se zarekao da nece pisati na forumu, jer je izgubio opkladu. :lol: :lol: :lol: Kakav lazov, ni trunke obraza. :lol: :lol:
Sport je lijek za tijelo i duh.

aS_Roma

Post Postao/la aS_Roma » 15 avg 2014, 11:04

rodom s Mejtaša je napisao/la:Naravno. Željo nije poštovao tad nikakva pravila i sreća da UEFA nije tada bila rigorozna kao danas.
Sve je bilo prekrcato mimo svih pravila. Stepenice nisu postojale tj. nisu ni vidjele, hale, hodnici sve je tu puno bilo i što je najtragičnije ostalo je vani raje sa uredno plačenim kartama.
Sa Danskom je to bilo malo kulturnije odrađeno.
vjeruj da nije , bio sam na zapadu usao 2 sata prije utakmice cak tad se nije moglo uci, zatvorene kapije bile dosta raje ispred stadiona pocelo probleme praviti jer su imali regularne karte pa nisu mogli uci, bruku raje ostalo vani.
A ni tad se stepenice nisu vidjele niti bilo sta, cak mislim da su Danske navijace smjestili izmedju juga i zapada u onom malom prostoru, dok su navijaci newcastla bili na pola sjevera

" onclick="window.open(this.href);return false;

IlProfessore
Kontakt:

Post Postao/la IlProfessore » 15 avg 2014, 11:05

Nije mi jasno kako se možete raspravljati sa trolovima koje pucaju žestoki kompleksi prema BH instituciji iako njihova udbaška tvorevina za manje od 7 dana igra jednu, možda i najvažniju tekmu poslije rata. I to su uglavnom uvijek isti likovi. Pustite ih nek' ubijaju svoju adolescenciju cyber putem, pitaće ih starost gdje im je bila mladost.

Protiv slavije bih volio vidjeti Bajica - Vareu - Basu u napadu, uz neku 4 - 3 - 3 formaciju. Još jednog kreativca u sredinu i ravnopravno se boriti da se osvoji nešto, makar KUP, tu smo ionako godinama bez poraza.
“Čuvajte i očuvajte svoju naciju i ime Bošnjak, vjeru i tradiciju. Gubitak identiteta plaća se ropstvom i poniženjem.”

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 15 avg 2014, 11:05

Kakav lazov. :mrgreen: :mrgreen: :kafa:
Sport je lijek za tijelo i duh.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 16 gostiju.