FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 15 avg 2014, 11:12

Ma dobro teško je to prebrojati, ali onu noć protiv Newcastle-a je bilo 40 milja iako je zvaničan kapacitet 38 i uzmi još da onaj dio gdje su bili navijači Newcastela-a nije bio pun, e onda možeš zamisliti kakav je to bio krkljanac.
Nažalost, to na Koševu ne znači puno, bolja je cvaja na Grbavici nego gore petoba.

Veterani
Kontakt:

Post Postao/la Veterani » 15 avg 2014, 11:14

rodom s Mejtaša je napisao/la:Teško ti je pitanje.
Koliko se sječam Željo je od 68-76 god. igrao na Koševu i titulu osvojio na njemu. Vjerovatno u tom razdoblju treba tražiti odgovor. Najlogičnije bi bilo da je to u sezoni 71/72 neka utakmica protiv velike četvorke ili vas. Ja se tog perioda ne sječam.
Osim toga, moraš znati da veliki broj Željovaca Koševo doživljava kao nužno zlo i mnogi ne idu gore iako su redovni na Grbavici. Tako da nije ćudo što mi ne možemo parirati vama u posjeti u Evropi. Bez obzira što je to gradski stadion, nama ne leži.
Newcastle je bilo nešto izvanredno i rijetko ponovljivo. To čak ni reprezentacija protiv Danske nije mogla ponoviti.
Grbavica prije rata je mogla nagurati 25 milja kao protiv Videotona, a da je primala stoju bila pi puna. To je realno naš maksimum jer to je neka brojka koja se može skupiti iz razloga što ne možeš očekivati da ti neko ode na Koševo ko nije otišao na Grbavicu.
Mi smo prije rata imali odličan prosjek posjeta, ali opet u zbiru slabiji od timova sa većim stadionima iz prostog razloga što npr. Sarajevo kad igra sa Zvezdom napuniće 40 milja na Koševu, a mi nećemo jer ne možemo primiti toliko i ako je protiv Zvezde vazda bilo 20 milja na Grbavici.
Osim toga, Željo je uz Velež bio klub iz bh koji je imao najviše navijača u drugim dijelovima kako bh tako i bivše države. Ti navijači-simpatizeri nisu baš tako lahko mogli dolaziti na utakmice i doći do karata.
Velež je izgubio svoju bazu nakon škutorske agresije na Mostar tako da je danas Željo uvjerljivo peti po broju navijača u ex-yu odmah iza velike četvorke. Međutim, malo od toga ima koristi kad smo u velikom zaostatku u smislu infrastrukture i rezultata.
Ja mislim da je rekord Koševa BIH-Italija 1996 godine, a što se tiče Veleža on i dalje ima jaku bazu navijača to su pokazivala ona masovna gostovanja unazad par godina ali veležu trebaju reultati da bi se mase ponovo pokrenule, velež nikad nije imao navijačku bazu u zapadnoj i istočnoj Hercegovini oni su uglavnom navijali za Dinamo ili Zvezdu pozdrav

likusa
Kontakt:

Post Postao/la likusa » 15 avg 2014, 11:17

aS_Roma je napisao/la:
Aragon je napisao/la:Ima li potrebe da pominjemo cifre?
NIje mjesto niti tema.

Poslije rata,vi jeste imali tu jednu najposjeceniju utakmicu. Svaka cast, kapa dole.

Sve ostale euro tekme i posjete su mizerne.
Niti blizu posjeta Sarajeva protiv Besiktasa, Genka, Ekerena, Sartida, Helsinborga, Diyamo K.....
pusti ih vidis da ne znaju sta ce od sebe od muke , pa poceli da se izvlace na posjetu (od cega je bruku i nas bilo otislo da vidi Širera i ostale) al nema to veze , al kad sam vidio da pocese izvlaciti neke izvjestaje protiv Arsenala e to je onda bio vrh :lol: :lol: :lol: Pojedoše se al neka treba se navici polahko :D
Za tebe ne postoji rubrika na danasnji dan ? :facepalm:
Željeznicar za život cijeli !

reks
Kontakt:

Post Postao/la reks » 15 avg 2014, 11:18

Postao/la rodom s Mejtaša dana 15 aug 2014, 09:56
Teško ti je pitanje.
Koliko se sječam Željo je od 68-76 god. igrao na Koševu i titulu osvojio na njemu. Vjerovatno u tom razdoblju treba tražiti odgovor. Najlogičnije bi bilo da je to u sezoni 71/72 neka utakmica protiv velike četvorke ili vas. Ja se tog perioda ne sječam.

Dao si odgovor a konkretno radi se o tekmi protiv C.Zvezde To je staro koševo i posjeta koju je i teoretski nemoguće premašiti.Faktički je bilo sve stajanje.Nekih 55000- 57ooo gledalaca i nezvanični rekord.Bilo je naravno još tekmi koje su bile vrh tipa ona protiv Santosa itd ali je tekma protiv Zvezde potukla sve.

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 15 avg 2014, 11:18

Tačno je i to, škutor je vazda volio više Hajduka nego Veleža, ali ipak bila je to nemjerljivo veća baza. Trenutno je Velež sigurno i ispod Sarajeva. Velež je najviše izgubio, drugi nisu ni blizu toliko. Mostar je živio za Velež, a sad barem trećinu "mostaraca" ne zanima ni Velež ni Zrinjski.

Aragon
Kontakt:

Post Postao/la Aragon » 15 avg 2014, 11:19

I dalje niko ne rece koja je bila najveca vasa euro posjeta nakon rata na Kosevu, nakon Newcastla.

Maribor 18 000?

Fakat evo kontam i ne mogu se sjetiti.
"Znaš kako ti je to - rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju"

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 15 avg 2014, 11:21

reks je napisao/la:Postao/la rodom s Mejtaša dana 15 aug 2014, 09:56
Teško ti je pitanje.

Dao si odgovor a konkretno radi se o tekmi protiv C.Zvezde To je staro koševo i posjeta koju je i teoretski nemoguće premašiti.Faktički je bilo sve stajanje.Nekih 55000- 57ooo gledalaca i nezvanični rekord.Bilo je naravno još tekmi koje su bile vrh tipa ona protiv Santosa itd ali je tekma protiv Zvezde potukla sve.
Hvala na informaciji, pretpostavljam da se radi o šampionskoj sezoni. Logično. Sa Zvezdom smo se borili tada za titulu.

fkzeljeznicarba
Kontakt:

Post Postao/la fkzeljeznicarba » 15 avg 2014, 11:22

Na današnji dan Arsenal gostovao na Grbavici

http://fkzeljeznicar.ba/na-danasnji-dan ... ici/11089/" onclick="window.open(this.href);return false;

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 15 avg 2014, 11:24

meni dobar prijatelj od tamo kaže da je čak i kasnih osamadesetih u širokom brijegu jedno 20-25% ljudi još uvijek bilo za velež. što stvarno zvuči nadrealno :mrgreen: al' čovjek je vrlo ozbiljan, a nije navijač i nema razloga da bude neobjektivan.

Blagoje
Kontakt:

Post Postao/la Blagoje » 15 avg 2014, 11:25

fkzeljeznicarba je napisao/la:Na današnji dan Arsenal gostovao na Grbavici

http://fkzeljeznicar.ba/na-danasnji-dan ... ici/11089/" onclick="window.open(this.href);return false;
Bio. Cini mi se Serbo strijelac za FKZ. Vrucina i golman Arsenala koji je poderao grlo na toj utakmici.

Arsenal bio tanak, a gdje je danas. :D
Katastar.ba - 2174, 2175, 2176, 2177.

Nastavice se...

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 15 avg 2014, 11:26

Aragon je napisao/la:I dalje niko ne rece koja je bila najveca vasa euro posjeta nakon rata na Kosevu, nakon Newcastla.

Maribor 18 000?

Ma sumnjam da je tada bilo i 18 milja. Ja fakat ne znam. Bilo je na Plzenu fino raje, bilo je i na Kilmarnock-u. Ruku na srce mi nismo nakon Newcastle-a imali neko zvučno ime tako da je kad se uzme u obir ono što sam ti ranije napisao, to je očekivana posjeta. Mi preko cvaje teško na Koševu možemo više dok ne dođe zvučno ime i kako-tako naša potentna ekipa.

dino lj
Kontakt:

Post Postao/la dino lj » 15 avg 2014, 11:27

Rekord Koseva prije rata je Sarajevo (2)-Zeljo (1), poslije renoviranja, a poslije rata Zeljo-Njukastl.A ovi sto spominju tekme protiv Haburga ili M.U pojma nemaju, Kosevo je tada imalo manji kapacitet, istu takvu posjetu je imala tekma Zeljo- Derbi Kaunti 27.09.1972 godine(bio sam na ovoj tekmi i na Sarajevo - Hamburg, pe ne pricam napamet), mozemo se ovdje prepucavati,medjusobno ne podnositi, ali nema razloga izmisljati neke stvari.Na tekmi BIH - Danska bilo je manje raje nego na Zeljo -Nukastl jer je Zeljo iskoristio malo blaze propozicije i pustio 5.000 ulaznica mimo pravila.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 15 avg 2014, 11:28

kakvih ba 18 milja i gdje, zapad nije bio u funkciji (dečkić se očito toga ne sjeća iako je i sarajevo igralo evropska takmičenja te godine, njegov svijet i navijanje su počeli 2014. godine), a na sjeveru su bile viole, njih 300-400.

Aragon
Kontakt:

Post Postao/la Aragon » 15 avg 2014, 11:32

rodom s Mejtaša je napisao/la:
Aragon je napisao/la:I dalje niko ne rece koja je bila najveca vasa euro posjeta nakon rata na Kosevu, nakon Newcastla.

Maribor 18 000?

Ma sumnjam da je tada bilo i 18 milja. Ja fakat ne znam. Bilo je na Plzenu fino raje, bilo je i na Kilmarnock-u. Ruku na srce mi nismo nakon Newcastle-a imali neko zvučno ime tako da je kad se uzme u obir ono što sam ti ranije napisao, to je očekivana posjeta. Mi preko cvaje teško na Koševu možemo više dok ne dođe zvučno ime i kako-tako naša potentna ekipa.
Hvala na normalnom odogovoru. :thumbup:
"Znaš kako ti je to - rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju"

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 15 avg 2014, 11:37

Nema ovdje njihove starije raje i to jeste problem. Ova im mlađa raja vrlo malo zna o klubu i to što zna vezano je za poslijeratni period. Nekad sam razočaran kad malo s njima popričam uživo koliko malo znaju i koliko su dezinformisani. Mi znamo svaki korak Želje malte ne od osnivanja i nas drži cijeli život kod njih se to raspada puno brže. Privrženiji smo u tom nekom smislu klubu jer drugačija smo mi ideologija od njih. Njih je vrbovalo i držalo sistemski kod nas je to više išlo na ljubav. Kod nas je to bilo prirodnije i tradicionalnije kod njih više na sistem, furku itd. J.ebig.a nema tog sistema koji je mogao ljude u recimo Novom Sadu natjerati da navijaju za Želju, a bilo ih prije rata i znali smo za njih. Ili recimo u jednom Konjicu, Travniku ili Kiseljaku.

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 15 avg 2014, 11:39

Bilo je protiv Plzena oko 20 000 i to je najveca posjeta od Amaravog povratka, a tamo onih sezona oko Njukastla znalo se skupit oko 20 000 protiv Lilestroma, ne znam kolko je bilo protiv Malage, Kilmanorka, Anortozisa, bilo je i na tim tekmama preko 15 000 sto posto

Aragon
Kontakt:

Post Postao/la Aragon » 15 avg 2014, 11:39

ChWilla je napisao/la:kakvih ba 18 milja i gdje, zapad nije bio u funkciji (dečkić se očito toga ne sjeća iako je i sarajevo igralo evropska takmičenja te godine, njegov svijet i navijanje su počeli 2014. godine), a na sjeveru su bile viole, njih 300-400.

Pomijesam sam Maribor i Plzen.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 15 avg 2014, 11:41

rodom s Mejtaša je napisao/la:Nema ovdje njihove starije raje i to jeste problem. Ova im mlađa raja vrlo malo zna o klubu i to što zna vezano je za poslijeratni period. Nekad sam razočaran kad malo s njima popričam uživo koliko malo znaju i koliko su dezinformisani. Mi znamo svaki korak Želje malte ne od osnivanja i nas drži cijeli život kod njih se to raspada puno brže. Privrženiji smo u tom nekom smislu klubu jer drugačija smo mi ideologija od njih. Njih je vrbovalo i držalo sistemski kod nas je to više išlo na ljubav. Kod nas je to bilo prirodnije i tradicionalnije kod njih više na sistem, furku itd. J.ebig.a nema tog sistema koji je mogao ljude u recimo Novom Sadu natjerati da navijaju za Želju, a bilo ih prije rata i znali smo za njih. Ili recimo u jednom Konjicu, Travniku ili Kiseljaku.
pa dobro poslijeratni period, mlad sam i ja, nisam bio na tekmama prije rata. skupljao sam sličice italija '90, ali nisam znao šta znače :mrgreen: al' ovi vrijeme računaju od zadnje zime.

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 15 avg 2014, 11:52

rodom s Mejtaša je napisao/la:Nema ovdje njihove starije raje i to jeste problem. Ova im mlađa raja vrlo malo zna o klubu i to što zna vezano je za poslijeratni period. Nekad sam razočaran kad malo s njima popričam uživo koliko malo znaju i koliko su dezinformisani. Mi znamo svaki korak Želje malte ne od osnivanja i nas drži cijeli život kod njih se to raspada puno brže. Privrženiji smo u tom nekom smislu klubu jer drugačija smo mi ideologija od njih. Njih je vrbovalo i držalo sistemski kod nas je to više išlo na ljubav. Kod nas je to bilo prirodnije i tradicionalnije kod njih više na sistem, furku itd. J.ebig.a nema tog sistema koji je mogao ljude u recimo Novom Sadu natjerati da navijaju za Želju, a bilo ih prije rata i znali smo za njih. Ili recimo u jednom Konjicu, Travniku ili Kiseljaku.
A kako ce znati prijatelju, kako ovo danas, tj mislim na navijenja pretezno odlucuje mahala.

Zasto ti ovo govorim?

U mojoj mahali bilo nas 12 manijaka i 8 pitara.
Kako su godine odmicale, taj broj manijaka spao na 2 a pitara poslao njih 18.

Zasto je to tako?

Svi se pravdaju, cijela mahala za Sarajevo, pa i mi cemo.
Neces mi vjerovati, znam par njih sto su se kleli u Zelji a onda postali vode na sjeveru.

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 15 avg 2014, 11:58

U pravu si. To je kad se nema korijena ili gena.
Ma i bolje je jer od takvih nemaš ništa. Šuplje.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Bonton i 77 gostiju.