SipakUlicar1922 je napisao/la:Pa gdje je ta preskonferencija grob je yebo? Tri sata prosla a nidje nista, dozla da u Mogolij zivimo

RESPEKT PROTIVNIKU, ŽELJA ZA NADIGRAVANJEM
Datum kreiranja petak, 15 Avgust 2014 13:12
velez flag1U subotu se na Koševu igra jedan od najvećih bosanskohercegovačkih derbija. Duel klubova čije sportsko rivalstvo traje decenijama unazad. Ono što je najvažnije, obzirom na ugled klubova, kvalitetu koju imaju, ali i izuzetnu sportsku atmosferu na njihovim utakmicama, sutra večer na našem najvećem stadionu se može očekivati i rekordna posjeta.
- Ova dva kluba svojim rejtingom svakako zaslužuju jedan ovakav derbi. Mi smo spremni, motivisani i koncentrisani za sutrašnji meč. O Sarajevu zaista mogu reći samo pohvale. To je ekipa koja ima daleko najveći budžet u našoj ligi, pa prema tome i koncentraciju velikog broja kvalitetnih fudbalera. Oni su u formi, a to su pokazali u utakmicama UEFA lige, sa puno riječi hvale prema protivniku počeo je današnje izlaganje Nedim Jusufbegović, šef stručnog štaba „Rođenih“ i dodao:
- Bez obzira na kvalitetu koju imaju, mi nećemo ni sutra odustajati od naše igre. Mislim da imamo dovoljno kvalitetnih igrača da odigramo dobru utakmicu i uz malo sreće dođemo do željenog cilja.
Današnja press konferencija po prvi put je organizovana i u novim prostorijama Veleža. Osim trenera, medijima su se obratili Darko Maletić i Anel Hebibović.
Darko Maletić u svojoj karijeri ima mnogo derbija. Uoči sutrašnjeg sarajevskog respektuje protivnika.
- Prije svega ugođaj je igrati ovakve utakmice. Sarajevo je za nastup u UEFA ligi zaslužilo pohvale i to najbolje govori o njihovom kvalitetu. Mi smo svjesni snage protivnika, ali to opet ni u čemu ne umanjuje našu želju da sutra večer prikažemo dobru predstavu i naravno dođemo do cilja kojeg priželjkujemo, ističe iskusni bočni igrač Veleža, koji je dosta dobro otvorio ovu sezonu i već upisao jednu asistenciju.
U sličnom tonu razmišlja i Anel Hebibović, koji je na protekla dva gostovanja na Koševu oba puta bio strijelac. U posljednjem, prisjetit će se ljubitelji fudbala, postigao je eurogol.
- O Sarajevu su sve rekli moji prethodnici, tako da se zaista nema šta puno tu dodati. Drago mi je da utakmica privlači veliki interes, jer derbi to i zaslužuje, kaže Hebibović.
Uoči sutrašnjeg duela stručni štab Veleža ne može računati na dva fudbalera.
-Vladavić je kao što znate zbog povrede napustio igru protiv Mladosti i nije spreman za sutrašnju utakmicu, a eto kao po tradiciji svakog četvrtka nam jedan igrač otkaže nastup zbog povrede. Nažalost, ovaj put slučaj je sa Samirom Merzićem, koji se na povredu žalio još u duelu sa Mladosti, ali je tada „stisnuo zube“ i nastupio. Povreda se malo pogoršala i on ne može pružiti 100 % protiv Sarajeva, istakao je Jusufbegović.
Fudbaleri Veleža već danas će otputovati u karantin, gdje će se boraviti do sutrašnjeg meča. Utakmica Sarajeva i Veleža igra se sutra od 20.15 uz direktan prenos na BHT-u. Glavni sudija je Ognjen Valjić iz Banja Luke.
Yeblo ih nadigravanje

,bolje da imaju zelju za pobjedom a nadigravanje nek puste Pitarima
FORZA VELEZ
P.S.Ne igraju nam 2 ponajbolja igraca,ali koga nema bez njega se moze i mora(imamo mi dovoljno kvalitetnih igraca da ovo nadomjestimo)
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA