Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

L_blancos
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la L_blancos » 15 avg 2014, 14:24

Tankovic, Hrgota, Halilovic, Tabakovic - igraci koje treba okrenuti na nasu stranu u skorije vrijeme

Arslanagic, Prcic, Vrancic, Maletic- igraci koje treba pozvati za narednu utakmicu, oni su malo blize reprezentaciji od ovih gore

Cimirot, Grahovac, Zolotic, Hadzic (Hercules), Buric, Horic, Zec- Igraci koji bi mogli dobiti poziv, ovisno o igrama u svojim klubovima

Zukanovic, Vranjes, Medunjanin, Visca, Sunjic, Vrsajevic, Susic, Hadzic- skupina od onih koji bi uglavnom trebali biti na spisku, ali pod uvjetom da su redovni u svojim klubovima

Dzeko, Pjanic, Salihovic, Lulic, Bicakcic, Ibisevic, Besic, Begovic, Hajrovic, Mensur - okosnica reprezentacije

Znaci na ovo okosnicu nadovezivat neke iz ovih ostalih nizova, zavisno od forme. Dosta je tu mladih igraca i mislim da nemamo razloga za strah sto se tice buducnosti.

AhmetNY
Kontakt:

Post Postao/la AhmetNY » 15 avg 2014, 14:27

sanelmasetic je napisao/la:Idealna prilika za podmladjivanje repke, a glede Arslanagica mislim da su mu iz saveza dali jasno na znanje da najozbiljnije racunaju na njega, a to sto on mozda i dalje ceka poziv Belgije, nije do nas :-(
:thumbup: :kafa:

Iskren
Kontakt:

Post Postao/la Iskren » 15 avg 2014, 14:54

L_blancos je napisao/la:Tankovic, Hrgota, Halilovic, Tabakovic - igraci koje treba okrenuti na nasu stranu u skorije vrijeme

Arslanagic, Prcic, Vrancic, Maletic- igraci koje treba pozvati za narednu utakmicu, oni su malo blize reprezentaciji od ovih gore

Cimirot, Grahovac, Zolotic, Hadzic (Hercules), Buric, Horic, Zec- Igraci koji bi mogli dobiti poziv, ovisno o igrama u svojim klubovima

Zukanovic, Vranjes, Medunjanin, Visca, Sunjic, Vrsajevic, Susic, Hadzic- skupina od onih koji bi uglavnom trebali biti na spisku, ali pod uvjetom da su redovni u svojim klubovima

Dzeko, Pjanic, Salihovic, Lulic, Bicakcic, Ibisevic, Besic, Begovic, Hajrovic, Mensur - okosnica reprezentacije

Znaci na ovo okosnicu nadovezivat neke iz ovih ostalih nizova, zavisno od forme. Dosta je tu mladih igraca i mislim da nemamo razloga za strah sto se tice buducnosti.
I zaboravio si standardnog spic igraca u Rusiji fc Ufa Handzic

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 15 avg 2014, 17:47

Iskren je napisao/la:
L_blancos je napisao/la:Tankovic, Hrgota, Halilovic, Tabakovic - igraci koje treba okrenuti na nasu stranu u skorije vrijeme

I zaboravio si standardnog spic igraca u Rusiji fc Ufa Handzic
I jos veca greska - zaboravio je Sea. Da sam ja admin, trajni ban bi ti meni dobio, to je neoprostiva greska! :mrgreen:
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 15 avg 2014, 18:02

Sta je s onim momkom sto igra u Salkeu desnog beka, bio je povrijedjen (ime sam mu zaboravio :? )? Sta je sa onim jednim sto je bio u Aston Villi, ili sam ja to nesto pomijesao? I, sta je sa Svedjanima Suljicem i Halvadzicem?
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 15 avg 2014, 18:09

Ajax je napisao/la:Ovaj momak mora biti prioritet i treba sve uraditi da cim prije zaigra za reprezentaciju. Naravno treba mu obecati mjesto startera u prvom timu nesto slicno kao Sei. Jer se radi o igracima slicnog kalibra.
slika

Slicno vazi i za ovog igraca. Mada on nebi bio siguran starter ali bio bi jako blizu tome.
slika
:thumbup: :wave:
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

mravojed
Kontakt:

Post Postao/la mravojed » 15 avg 2014, 19:40

Najbolji napadač Hrvatske fudbalske reprezentacije, donedavno igrač njemaačkog prvaka Bayerna iz Minhena, trenutno igrača Atletico Madrida Mario Mandžukić je Bosanac. Do ovog saznanja smo došli nedavno nakon što smo razgovarali sa grupom navijača reprezentacije BiH u Zenici. Jedan od momaka s kojim smo razgovarali o kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu nam je rekao kao ima prijatelja u Kaknju, tačnije u mjestu Brnjic koji mu je ispričao nevjerovatnu stvar, a to je da je Mario Mandžukić, jedan od najpopularnijih hrvatskih nogometaša njegov rođak. Kopajući za informacijama doznajemo kako amidža Marija Mandžukića i dalje živi u pomenutom selu i da se zove Hilmo Mandžuka. Potražili smo gospodina Mandžuku i zatekli ga na njegovom dobrostojećem imanju veličine pet dunuma. Hilmo je poljoprivrednik koji se bavi stočarstvom. Na svom imanju ima deset krava, četrdeset ovaca, četiri konja i dvadeset i pet koka nosilja.

Gospodin Hilmo Mandžuka kada nas je vidio, sišao je sa svog traktora dok je orao njivu. Njegova hanuma Fata nam je skuhala kahvu i počastila rahat-lokumom. Nakon kraće besjede, upitasmo Hilmu za Marija Mandžukića.

Bježeći od granata do svjetske slave

„Bilo ti je to sinko moj 95′ godine kad je moj brat Mirsad sa ženom Mensurom otiš’o u Švajcarsku. Bježali su od rata ispod granata tražeći bolji živo. U Švajcarskoj su se fino snašli. Mirsad je radio k’o šofer kamiona a Mensura je bila domaćica. Tamo su ti živjeli godinu dana pa su otišli u Hrvatsku kod ženinog brata Vedrana.“ – rekao nam je u svojoj priči Hilmo.

„Vedran je u Hrvatskoj živio već duži niz godina. Kad je došao tamo predio si je ime, a inače se zvao Vehbija. Rat je učinio svoje pa se nije osjećao sigurno“- nastavlja Hilmo.

Nas je zanimalo koliko je zapravo istine u tome da je Mario Mandžukić zapravo iz Kaknja?

Mario je zapravo Mahir

„Mahir Mandžuka ti je njegovo pravo ime. On se rodio 86′ sjećam se k’o danas. Kad su oni otišli u Hrvatsku promjenili su imena kako ne bi bili sumnjivi, ipak rat je, a mi bošnjaci muslimani gdje god se pojavimo svi misle da smo teroristi. Tako ti je Mahir postao Mario, Mirsad i Mensura su postali Mato i Marija Mandžukić“ – rasvjetlio nam je Hilmo.

Mnogo mu pomogao.

U razgovoru sa Mariovim amidžom Hilmom saznajemo da se ne viđaju toliko često, ali da ipak navrate.

„Bili su mi predprošle godine u posjeti. Od kako je Mahir post’o popularan, svako malo mi nešto pošalje. Ovo imanja što imam je i Mahirova zasluga. Recimo prošle godine mi poslao para da mogu kupit’ dvije krave, a ove da mogu napraviti štalu. On ima veliko srce i uvijek pomaže onoliko koliko stigne.“ – rekao je za kraj Hilmo Mandžuka, amidža Marija Mandžukića.

Tako smo došli do istinite informacije. Mario Mandžukić je zapravo Mahir Mandžuka iz mjesta Brnjic kod Kaknja. Rođen je 1986.godine u porodilištu u Kaknju. Njegovi roditelji su Mirsad i Mensura Mandžuka koji su za vrijeme rata pobjegli u Švajcarsku. Nakon pet godina su otišli u Hrvatsku kod Mensurinog brata Vehbije koji je u međuvremenu promjenio ime u Vedran. Tako su Mandžuke postali Mandžukići, a mali Mahir, sada Mario, je postao jedan od najboljih igrača Hrvatske reprezentacije u fudbalu.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 15 avg 2014, 19:46

Biće nam veselo u odbrani ako idućih godina budemo o Arslanagiću ovisili. :rol:
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

DzemoVoliMarmeladu
Kontakt:

Post Postao/la DzemoVoliMarmeladu » 15 avg 2014, 20:54

ZVANICNO: Felix Magath je u Fulham doveo bivseg mladog reprezentativca Dinu Fazlic-a. :bih: :bih: :bih:

http://www.bbc.com/sport/0/football/28812097" onclick="window.open(this.href);return false;

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 15 avg 2014, 20:56

zizu1991 je napisao/la:Biće nam veselo u odbrani ako idućih godina budemo o Arslanagiću ovisili. :rol:
Zar nam moze ikad biti veselije nego sad nakon odlaska Velikog Vodje.... Ostali na kikseru Bicakcicu, neiskusnom Sunjicu (u smislu reprezentativnih nastupa), Vranjesu akak Facebooku kojeg ne treba spominjati i Zukanovicu koji je stavio repku (ili repka njega kako god) na stand by aranzman....
Bogami ne pise nam se dobro ako ne dovedemo Dinu pod svoju zastavu.......
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO

Budi dio ŽELJE, budi Željovac...

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 15 avg 2014, 21:01

zizu1991 je napisao/la:Biće nam veselo u odbrani ako idućih godina budemo o Arslanagiću ovisili. :rol:
Bice nam jos gore ako ne dovedemo Arslanagica. Sjecam se prije par mjeseci Arslanagic nije bio aktualan za SP ( a mozda bi ga bas SP privuklo ) zato jer smo imali prema tadasnjim izjavama 6 stopera tada :crazy: :crazy: I sta bi sada sa svim tim stoperima ?? Dvojica nisu bila potrebna, jedan se oprostio a jedan nema kluba odnosno igrati ce u drugoj Turskoj ligi.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 15 avg 2014, 21:06

DzemoVoliMarmeladu je napisao/la:ZVANICNO: Felix Magath je u Fulham doveo bivseg mladog reprezentativca Dinu Fazlic-a. :bih: :bih: :bih:

http://www.bbc.com/sport/0/football/28812097" onclick="window.open(this.href);return false;
Magath voli gomilati igrace, u Wolfsburgu je jedno vrijeme imao oko 50 igraca. Onda od njih izabere one koji mu trebaju a ostale sutne na tribine gdje znaju provesti godine i godine. Ako mu se ne svidjaju, nema kod njega nekih emocija niti simpatija. S druge strane imas Mourinha koji voli raditi sa malim ali provjerenim kadrovima jer sa takvim trupama je lakse napraviti atmosferu "mi sami protiv svih" sto je njegov stil...
Ali eto drago mi je zbog Dine, on je inace sin Husnije Fazlica. Mozda se pokaze u Championshipu, ovo mu je dobra prilika. Zadnjih par godina ga nije bilo nigdje.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 15 avg 2014, 21:41

Mogli bi se zajebat' svi što se Tonija tiče.
Inače vidim doktora Arslu mantaju u onoj miki - maus ligi. Vidjećemo kakav će da bude na internacionalnom nivou ako zaigra u našem dresu.

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 15 avg 2014, 22:15

Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 15 avg 2014, 22:58

Ocekujem da Fazlic odigra 3 minute i da ga se proglasi novim Misimovicem.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

AhmetNY
Kontakt:

Post Postao/la AhmetNY » 15 avg 2014, 23:19

Sjecam se da je taj mali Fazlic bio veliki talent, izgubio se :? ili...

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 15 avg 2014, 23:33

Očekujem da yebe majku Tankssonu, pa da makar na taj način od njega vidimo neku korist. :rol:

fkv123
Kontakt:

Post Postao/la fkv123 » 15 avg 2014, 23:34

Reci ti nama je li se izgubio?! Valjda čitaš koji komentar prije nego što napišeš nešto na temi. :facepalm:

AhmetNY
Kontakt:

Post Postao/la AhmetNY » 15 avg 2014, 23:37

Ne budi bukvalac., ali evo kazem to jer vec sada haman ima 23 godine.. a citao sam o njemu kad je imao 16,7 kad je igrao u sel. Werdera B do 18godine a bio je i kapiten kasnije u istim...

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 15 avg 2014, 23:40

Ma nista od Fazlica. Njemu je stari bio scout u Werderu, on ga je i gurao. Vjerovatno nece ni sekunde odigrat za Fulham.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: edvaE2, Leotar, MrPink i 16 gostiju.