aS_Roma je napisao/la:vala im previse lizete guzicu, kako li neki likovi dozivljavaju fudbal i kako gledaju na njega meni to nije jasno
Onda ako ce te tako gledati MVO po vasem pisanju je igrala samo bunker branila se, pa ste kukali kako ste ih trebai dobiti, niti jedan od vas nije napisao kako je to zasluzeno, a kad se vi branite 90 minuta onda je bod zasluzen, mrzim licemjerstvo u nekim stvarima, al dobro sretni ste radi boda i treba te biti, al prica da je zasluzeno

MVO je igrala bunker od prve minute do 90, a mi smo se igrali sa vama do isključenja.Ako ne shvataš onda ti se ne može pomoći.Porediš 11 protiv 11 i 11 protiv 10 što je blago retardirano i vrlo podcjenjivački.MVO svaka im čast i za proljeće i za ovu prošlu utakmicu.Igraju uvijek isti stil i nema im se šta zamjeriti.Naša igra je puno drukčija, to si se mogao uvjeriti i na proljeće kad ste isto drhtali do zadnje minute, a vjeruj mi ni tad ne bi dobili a vam naš golman iz čista mira ne pokloni go, možeš pogledati taj gol i uvjeriti kakav je to go bio.Ali tebi sam davno napisao da se strpiš do kraja oktobra, početka novembra pa ću ti tada ponoviti šta sam napisao početkom 6 mjeseca.Ostalim pitarima koji objektivno ovdje pišu i koji objektivno sagledavaju sinoćnju utakmicu svaka čast, a svima onima koji misle da 10 igrača na gostujućem terenu po onakvom terenu i kiši trebaju napasti domaćih 11 igrača samo preporuka ima jedan čiko psiholog pa ga posjetite.
Kadet i ostali koji su skužili šta je ovdje po srijedi svaka čast, a mene je toga najviše strah.Ove protuhe iz saveza Begić(koji ima kaznenu prijavu za žestoki kriminal na sarajevskom aerodromu) i njemu slični u svojim glavama nikad nisu i nikad neće moći shvatiti poimanje Veleža kao kluba i Mostara kao grada.Takvim likovima je to nemoguće, ali nažalost oni vladaju ovim savezom po partijskim i najrigidnijim i najzaostalijim nacionalističkim postulatima.Eh onda je normalno da ono veliko crveno na našem grbu njima bode oči.Oni su svoje partijske knjižice davno prefarbali i na njih stavili nacionalne simbole i sad nama talamude o prijeratnim i poslijeratnim godinama.Nedo bog da se "BRAVAR" vrati iz mrtvih e tek bi tad svi vidjeli kakvi su to ufljuzi i šljemovi od ljudi.Prvi bi poboli na glavu kape sa petokrakom i zapjevali druže tito mi ti se kunemo.Crkni bagro mi se ne mijenjamo mi smo vazda jedni te issti Rođeni od srca rođeni i u Velež zadojeni.
Samo par detalja sa tekme koje sam sinoć zaboravio reći, a vrlo lako mogu pokazati kako mi razmišljamo.Za 96 minuta ni jednom liječničke ekipe oba tima nisu ušle u teren, a gostujući tim koji se 50 minuta žestoko branio nijednom za tih 50 minuta nijedan igrač nije ostao na zemlji i tražio pomoć iako to sve ekipe na svijetu obavezno rade.E tu smo RAja žestoko naivni.Svaki tim koji bi bio u sličnoj situaciji bi do iznemoglosti tražio ukazivanje pomoći.4 žuta koja smo dobili pogledajte dobro nijedan zbog grubog starta, a ako ne vidite Maletić zbog sudara nenamjernog, Hebibović zbog ostavljanja lopte da drugi igrači izvede aut što je sasvim normalno osim za spodobu u crnom,Andrija zbog odugovlačenja ispucavanja lopte iako sam se ja lično nagledao za svog života bar milion slučajeva klasičniji od onga Andrijinog, te Mujo zbog čini mi se prvog prekršaja kojeg je napravio zbog povlačenja igrača za dres e hajde bar je to normalan žuti.Koliko smo nekad naivni svi dobro pogledajte trenutak kad Škalja spašava čist go i u otklizavanju žestoko udara leđima u stativu, on ne traži pomoć ne ostaje ležati ne odugovlači nego ustaje i nastavlja igru.Klasičan primjer naše naivnosti.Sjetiti ću se ja mnogo štošta a do tad pozdrav objektivnim navijačima sarajeva sa željom da ako ne mogu proći Borusiju da ih izmore do iznemoglosti, a nekad treba misliti i da se može proći pa nisu oni izmislili fudbal.Zato sretno vam u četvrtak, hvala na lijepom ambijentu sinoć ono vrijeme je dosta toga pokvaril što se tiče posjete, a onaj sudija je pokvario jednu u perspektivi vrlo efikasnu utakmicu.
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA