recimo na netu sam i hoću da sačuvam na laptopu shortcut od te neke stranice, i sačuvam ga, ali kasnije kad opet hoću da uđem na tu istu stranicu preko shortcuta, samo me prebaci na google.
Pomoc u vezi PC-a
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- alan_kardec
- Kontakt:
Re: "Pomoc u vezi PC-a"
imam jedan mali problem sa laptopom.
recimo na netu sam i hoću da sačuvam na laptopu shortcut od te neke stranice, i sačuvam ga, ali kasnije kad opet hoću da uđem na tu istu stranicu preko shortcuta, samo me prebaci na google.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
- Illmatic09
- Kontakt:
Odjednom ne mogu da skinem nista sa neta, npr. "malwrebytes" samo pise na kraju nepotvrdjeno
P.S rijesio sam problem u vezi zvuka
P.S rijesio sam problem u vezi zvuka
MElloo je napisao/la:Nekada kad' udjem na neke stranice vecinom forume, poludi mi sve velika slova se pretvore u mala, kad caps lock upalim slova mala a samoglasnici veliki nece mi enter, ne mogu nsita selektovatrestartujem sve normalno
kako ukloniti reklame u pretrazivacu, isti problem i na Chromu i Mozilli i Operi, pa i kada kliknem negdje otvori mi u novom prozoru neku drugu reklamu. Pomagajte 
Re:
pokusavao sam i to, al mi nije moglo preuzeti preko Chromove aplikacije, izbacivalo mi net::ERR_CONNECTION_TIMED_OUT, al instalirao sam novu verziju Chroma i sad je dobro, uglavnom hvalakad_kako je napisao/la:Ad Block
I ja zbog reklama pizdim
- OnlyUnited
- Kontakt:
Koji browser koristis (mozila, chrome, safari,...)?MElloo je napisao/la:MElloo je napisao/la:Nekada kad' udjem na neke stranice vecinom forume, poludi mi sve velika slova se pretvore u mala, kad caps lock upalim slova mala a samoglasnici veliki nece mi enter, ne mogu nsita selektovatrestartujem sve normalno
- Ed Woodward for Prime Minister !
OnlyUnited je napisao/la:Koji browser koristis (mozila, chrome, safari,...)?MElloo je napisao/la:MElloo je napisao/la:Nekada kad' udjem na neke stranice vecinom forume, poludi mi sve velika slova se pretvore u mala, kad caps lock upalim slova mala a samoglasnici veliki nece mi enter, ne mogu nsita selektovatrestartujem sve normalno
ma Chrome, iako sam instalirao novi Chrome, nista se nije pormijenilo i opet ne mogu instalirati ovaj Ad Block
- OnlyUnited
- Kontakt:
Klik na gornji desni ugao, tj.
...
Zatim ides na settings - extensions te iskljuci (disable) sve sto nadjes...
Pokreni Ccleaner, te pod advanced cekiraj sljedece:
...
Analiziraj, te nakon toga run cleaner..
...Zatim ides na settings - extensions te iskljuci (disable) sve sto nadjes...
Pokreni Ccleaner, te pod advanced cekiraj sljedece:
...Analiziraj, te nakon toga run cleaner..
Zasto mi chrome onemogucava neka prosirenja(extensions) kada god izadjem i ponovo udjem na chrome
? Moze li se to kako rijesiti ?
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!
- OnlyUnited
- Kontakt:
Procitaj ovo, mozda pomogne:
http://newsblog.wti.com/index.php/2014/ ... ification/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://newsblog.wti.com/index.php/2014/ ... ification/" onclick="window.open(this.href);return false;
I meni se to dešava, na kraju sam prešao na Mozillu al taj problem nisam riješio. Isključivao ona sranja od dodataka, brisao pa ponovo instalirao pa tako u krug al bezuspjesno i dalje čim izađem i pokušam ponovo ući vrati sve na stare postavkeZZtop10 je napisao/la:Zasto mi chrome onemogucava neka prosirenja(extensions) kada god izadjem i ponovo udjem na chrome? Moze li se to kako rijesiti ?
Za Čelik i Zenicu,
za crno i crveno,
za naše voljeno,
mi pjevamo...
za crno i crveno,
za naše voljeno,
mi pjevamo...
- Cautinho
- Kontakt:
Opet problemi u mene.
Riječ je o usb-u.Od opreme imam laptop i kompjuter.
Na kompjuteru mi je nekad moglo,sada više ne može da učita onu sd karticu sa adapterom.
Na laptopu mi neće usb da učita,i ako ga nekad učita onda piše tamo da treba popraviti neke probleme sa usbom,a tako je sa svakim,jedno 10-tak njih sam samo jučer ubacio.Neće ni mobitel da mi učita,nit moj nit tuđi.
Jel može to bit problem do usb-a ili do kompjutera,i kakva su moguća rješenja ako netko ima iskustva?
Riječ je o usb-u.Od opreme imam laptop i kompjuter.
Na kompjuteru mi je nekad moglo,sada više ne može da učita onu sd karticu sa adapterom.
Na laptopu mi neće usb da učita,i ako ga nekad učita onda piše tamo da treba popraviti neke probleme sa usbom,a tako je sa svakim,jedno 10-tak njih sam samo jučer ubacio.Neće ni mobitel da mi učita,nit moj nit tuđi.
Jel može to bit problem do usb-a ili do kompjutera,i kakva su moguća rješenja ako netko ima iskustva?
Keep walking.
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
ma sa USB-a je jako jednostavno i brze, evo ti i upute, ako hoces Win8.1 poslacu ti link za dw na ppautogol je napisao/la:Ma imam SP3 na kompu al ne znam sad to sprzit na CD ili sa sticka da instaliram,moram od nekog naci CDQUARESMA 18<<< je napisao/la:probaj sa compatibility, mada sumnjam prekinuta je podrska za XP nedavno, a ti jos Sp2 imasautogol je napisao/la:Ima li neka verzija skype-a da radi na Windows xp SP2,nisam dugo koristio i maloprije pokusao kaze trebam preci na novu verziju,ali ta nova ne moze na SP2
skini ovaj program i preko njega ubaci iso od windowsa i on ce napraviti sto treba, ti samo u bios opcijama trebas staviti da ti ucitava USB na prvo mjesto za boot
http://rufus.akeo.ie/
[/quote][/quote]QUARESMA 18<<< je napisao/la:Ima li neka verzija skype-a da radi na Windows xp SP2,nisam dugo koristio i maloprije pokusao kaze trebam preci na novu verziju,ali ta nova ne moze na SP2
ma brate gledaj ti kako da predjes na win 7, ja sam prije 3-4g presao na win7 (od prije godinu i na win8 pa na 8.1) ali kad sam presao na win7 sa xp-a pa to je nova dimenzija
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
sto na win7 kad ima modernije i bolje?
iako po sluzbenim performansama win 7 i win 8 treba da zahtjevaju istu konfiguraciju, primjetio sam na svim racunarima gdje sam instaliravao oba sistema da se stariji racunari mnogo bolje ponasaju na win 7, i cesto zbog onih preskakanja slike na win 8 gdje samo ulazis iz kocke u kocku a sve ostalo ostaje pozadi i mnogo smeta starijim racunarimaQUARESMA 18<<< je napisao/la:sto na win7 kad ima modernije i bolje?
takodje kod igara je osjetna razlika, win 8 vuce mnogo mnogo vise
e sad nek decko instalira ili win 7 ili 8.1 pa nek vidi koji mu se vise svidja, u svakom slucaju nece pogrijesiti da predje sa xp-a na jedan od ova dva
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
bome kod mene je ipak drugacija situacija, win8.1 mi nekako lakse radi, brze pali gasi se, metro nije nikakav problem, moze se i iskljuciti
neka nabaci x86 verziju i pici, ukoliko ima do 4gb, sve je do njega sta ce win 7 ili win8.1
neka nabaci x86 verziju i pici, ukoliko ima do 4gb, sve je do njega sta ce win 7 ili win8.1
Raja laptop mi se grije i gasi. Očistio sam ga ali dzaba. Da li je otišla neka važna komponenta i koliko bi otprilike bio popravak?
Sent from my iPhone 4 using Tapatalk
Sent from my iPhone 4 using Tapatalk
naprijed rejal
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Giuseppe1, HP46, VolimBiH96 i 30 gostiju.