FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

samo_lijevo
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la samo_lijevo » 17 avg 2014, 23:48

EXIT je napisao/la:Netrebaju nama nista komsije, oni sami mi sami, svak ima svoje probleme.

Mi imamo glavnu i najtezu stvar za naci, covjeka koji je spreman za investirati. Ne vidim poentu u saradnji sa njima?
P.S. Onaj stadion u grckoj od 9000-10000 je kostao oko 13 mil eura i zadovoljava sve kriterije uefe za grupna takmicenja.
Nesto kad ga gledam, fino bi legao u nasem kampu :mrgreen:

Mi kad napunimo manji stadion protiv drine, obarske itd. mozemo pricati o vecim stadionima. Do tad se samo fokusirati na sebe i na ono sto je tvoje.
evo stadiona za vas,kapacitet 15.000,cijena 17 miliona eura
slika

slika
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 17 avg 2014, 23:49

nukleusmember je napisao/la: od rekonstrukcije kosheva nema nishta,sve i da hochemo da ulazhemo u njega(kao shto nechemo jer nije nash) ne mozhemo jer je to nacionalni spomenik(nashi glupaci iz vlasti su mu dodijelili taj status radi olimpijade),zbog toga nema opcije da promijenish regulacioni plan shto bi bio tek prvi korak,a da ne pricham o daljim komplikacijama,eh,jedina realna opcija bi bila da skretnichari prodaju piljaru jer ni oni nikada neche renovirati istu,tj,niko nije tolika budala da im da pare za renoviranje koje nikada neche vratiti,i da se sa nama utale da napravimo negdje na nekoj ledini zajednichki stadion,jedno sedmicu da igramo mi a jednu oni,to je jedina isplativa opcija za investiciju te vrste,i u nashem tako i u sluchaju vase miskina crnog,znam da se ta ideja neche plaho svidjeti ni jednima ni drugima ali to bi bila jedina realnost

VVVBK

S kim brate? Možda kad dovedu u upravu iole sposobne, čestite, ozbiljne ljude. Gredić - Amar-Šiljak, s njima ni u projekat poljskog WCa.
Zadnja izmjena: VanBasten, dana/u 17 avg 2014, 23:49, ukupno mijenjano 1 put.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 17 avg 2014, 23:49

:ljepota: :ljepota: :ljepota: :ljepota: :ljepota: :ljepota: :ljepota: :ljepota: :ljepota: :ljepota:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

nukleusmember
Kontakt:

Post Postao/la nukleusmember » 17 avg 2014, 23:49

EXIT je napisao/la:Netrebaju nama nista komsije, oni sami mi sami, svak ima svoje probleme.

Mi imamo glavnu i najtezu stvar za naci, covjeka koji je spreman za investirati. Ne vidim poentu u saradnji sa njima?
P.S. Onaj stadion u grckoj od 9000-10000 je kostao oko 13 mil eura i zadovoljava sve kriterije uefe za grupna takmicenja.

Mi kad napunimo manji stadion protiv drine, obarske itd. mozemo pricati o vecim stadionima. Do tad se samo fokusirati na sebe i na ono sto je tvoje.
buraz,mislish da ja ne bi volio da u gruntu imamo stadion ala san siro 1/1,al" to se jednostavno ne isplati u ovoj kokuznoj drzhavi,niko pa ni amidza neche bacati pare tek tako,vjeruj mi,ulagache se samo u ono shto se isplati a takav projekat jednostavno ne bi bio isplativ,stadion bi se mor"o puniti svake sedmice,a i tu bi isplativost bila upitna

VVVBK

nukleusmember
Kontakt:

Post Postao/la nukleusmember » 17 avg 2014, 23:52

VanBasten je napisao/la:
nukleusmember je napisao/la: od rekonstrukcije kosheva nema nishta,sve i da hochemo da ulazhemo u njega(kao shto nechemo jer nije nash) ne mozhemo jer je to nacionalni spomenik(nashi glupaci iz vlasti su mu dodijelili taj status radi olimpijade),zbog toga nema opcije da promijenish regulacioni plan shto bi bio tek prvi korak,a da ne pricham o daljim komplikacijama,eh,jedina realna opcija bi bila da skretnichari prodaju piljaru jer ni oni nikada neche renovirati istu,tj,niko nije tolika budala da im da pare za renoviranje koje nikada neche vratiti,i da se sa nama utale da napravimo negdje na nekoj ledini zajednichki stadion,jedno sedmicu da igramo mi a jednu oni,to je jedina isplativa opcija za investiciju te vrste,i u nashem tako i u sluchaju vase miskina crnog,znam da se ta ideja neche plaho svidjeti ni jednima ni drugima ali to bi bila jedina realnost

VVVBK

S kim brate? Možda kad dovedu u upravu iole sposobne, čestite, ozbiljne ljude. Gredić - Amar-Šiljak, s njima ni u projekat poljskog WCa.
tu se slazhem,moraju dovesti puno sposobnije ljude,zato sam i rek"o da bi to bio dugorochan projekat u kojem nema mjesta za npr granapdziju iz brodareva

VVVBK

simon
Kontakt:

Post Postao/la simon » 17 avg 2014, 23:53

Samo Kosevo !

Ako bi dosli u tu situaciju gradnje novog stadiona kapacitet bi trebao biti nekih 23.000 jer 15.000 je dovoljno za nasu ligu ali za europu vec nastaje frka, ovo je jos daleko od realizacije jer akademija je u prvom planu ali siguran sam da ce se uskoro na ovu temu ozbiljno razgovarati.
Ti si opet šampion !

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 17 avg 2014, 23:54

Gledajući sadašnje vrijeme i u naredne dvije tri godine, 15 000 bi bilo taman. Međutim realizacija takvog projekta i kada bi se krenulo sa idejom ne bi počela otprilike za dvije godine (moja procijena), taman bi vidjeli gdje smo i šta smo i šta nam je potrebno.

Niti grad, niti ijedna općina a ni mi ne bi mogli sami izgurati taj prijekat, to bi opet morali tražiti kakvih partnera po Maleziji :D

Ali neka treba malo maštati o tome, maštali smo i o stabilnom Sarajevu pa evo nas :)

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 17 avg 2014, 23:57

EXIT je napisao/la:
samosarajvo je napisao/la:Ti bi stadion od 12-15k? I sta ces kad dođe europa? Drugo pretkolo LP,malo jaci protivnik, ljepo vrijeme i eto ti 20 hiljada ljudi.Trece pretkolo, play off (valjda cemo ga cesce u buducnosti igrati), eto ti Borusije,Intera isl ...30.000 ljudi na stadionu.
Gdje ces sa njima?

FK Sarajevu treba stadion od 30 hiljada mjesta, nece uvijek biti puno ali u buducnosti ce ove tekme biti cesce nadam se...

Neslazem se i nemoze me niko ubjediti da ti treba stadion od 30000 kad ti je prosjek 4 hiljade. Ekonomista sam po profesiji i na stranu emocije, ekonomski je neisplativo. Pa sta da nam dodju velike utakmice? Iduce godine neces ni playoff moci igrati na kosevu takvi uslovi postaju, i igrali bi ih u zenici vjerovatno a ni tamo stadion neprima vise od 15 hiljada. Za rekonstrukciju koseva nece niko sa strane finansirati. Hoce ko i komsijama grbavicu.
Kad bi mi taj recimo od 12 hiljada napunili niko sretniji od mene a mi pricamo o utakmicama od 30 kakva se jednom desi u 10-15 godina. Poenta svega je, i da recimo budemo igrali u grupama nekad narednih godina, sigurno necemo moci igrati na kosevu jer para za sve sto je potrebno od vlasti nema, a privatno se pare nemogu ulagati u javna/drzavna sredstva niti bi ih ikakava budala donirala.
Dok mi dodjemo do nivoa grupne faze EL (nadam se za 2 szone max) se moze izganjati neka renovacija koševa da mozemo igrati grupu EL te maximalno play off LP.Do grupa LP sumnjam da cemo u narednih 6-7 godina dogurati pa je to glupo i spominjati trenutno.
Sumnjam da su to ogromna ulaganja, krov nije potreban.VIdjeti sa uefom da dodju u inspekciju i detaljno nam kazu sta sve treba uraditi i to je to.
Kazes ekonomski neisplativo? Zasto? svakako ne placamo odrzavanje stadiona, bilo kakve popravke na njemu (osim ako mi ne sje*emo nešto)
Platimo za tekme i to je to.A generalno mislim da nije velika razlika u odrzavanju stadiona sa 15 i sa 30 hiljada gledalaca al nas se to ne interesuje jel tako?
Malo veci troskovi za organizovanje utakmice zbog velicine stadiona (vise redara isl) i to je to.

Ja ne patim od te atmosfere, to sto stadion izgleda prazan ako je 10 hiljada ljudi na njemu i da bi bolje izgledalo da je kapacitet 15k isl...ako je 10 hiljada ljudi na stadionu onda je 10 hiljada, nevezano kolko je praznih mjesta.
Ono sto ja ne zelim je da 10-15 hiljada ljudi ostane bez karte za neku vecu tekmu, pa makar to bili i obicni simpatizeri koji dodju 2-3 puta godišnje.Hocu da svoje starcije clanove porodice, koji ne dolaze svaku tekmu, mogu serbez povesti na Koševo protiv gladbaha bez straha da ce ostati ispred.

I trece, gdje bi pravio stadion? Stadion FK sarajeva ne moze biti ni u opcinama Novi grad i Novo Sarajevo.Ilidza,Butmir isl opet ne dolazi u obzir jer je predaleko.Naš stadion jednostavno mora biti negdje u centru grada a ne vidim lokaciju gdje bi ga pravio.

aS_Roma

Post Postao/la aS_Roma » 17 avg 2014, 23:58

Stadion kad bi sami gradili odprilike 25 do 28 milja kapaciteta, kakvih ba 15 :crazy:

Evolution87
Kontakt:

Post Postao/la Evolution87 » 17 avg 2014, 23:59

Mozda se i pokusati dogovoriti sa gradom po pola da pravimo stadiono. Pola oni tj. zemljiste i sve te dozvole, dok cemo pola mi (citaj amidza) :mrgreen:
Napraviti stadion kapaciteta nekih 20ak milja, koji zadovoljava sve uslove, a evo i idealne lokacije po meni.
slika
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 18 avg 2014, 00:01

a sta mislite jedan od 12 hiljada za nase prvenstvo a jedan za evropu da pravimo od 30 hiljada :lol:

EXIT
Kontakt:

Post Postao/la EXIT » 18 avg 2014, 00:01

nukleusmember je napisao/la:

buraz,mislish da ja ne bi volio da u gruntu imamo stadion ala san siro 1/1,al" to se jednostavno ne isplati u ovoj kokuznoj drzhavi,niko pa ni amidza neche bacati pare tek tako,vjeruj mi,ulagache se samo u ono shto se isplati a takav projekat jednostavno ne bi bio isplativ,stadion bi se mor"o puniti svake sedmice,a i tu bi isplativost bila upitna

VVVBK
Neznam sto meni brate repliciras, i sam to naglasavam i govorim da nam je potreban manji stadion koji bi bio ekonomski isplativ, te zadovoljavao kriterije fife. Vrsena su ispitivanja marketa zna se sta je isplativo i sta moras imati. Nisu ovi kriteriji daba postreni. Nas investitor nece ulagati u nesto sto nije nase, poznato je to meni dobro. U nesto nase tj. svoje je spreman da ulozi.
Zadnja izmjena: EXIT, dana/u 18 avg 2014, 00:07, ukupno mijenjano 4 puta.

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 18 avg 2014, 00:02

Odlična lokacija, sa Efendićem se može pregovarati, mlad čovjek pun ambicija. GRAS i onako propada, a meni blizu :njanjanja: :njanjanja: :njanjanja: :njanjanja:

@bordobijeli :clap: :clap: :clap: :rol:

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 18 avg 2014, 00:03

Mi ako se kojim cudom domognemo grupe od ova dva takmicenja stadion ce uci u razmatranje odmah poslije akademije a sto se tice invenstitora za to se ne sekiram visit malaysia ce svoje odradit pa koliko god bude potrebno mozda i kosevo bude taj stadion uz ulaganje infraskture pod uspovom da nama dadnu stadion na 100 god uz ovu sposobnu upravu bi mogli sredit stadion kosevo sa drzavoom i savezom 50:50 ili 60 :40za nas i uz to ko god bude igrao sem repke da nam plate koristenje stadiona.
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 18 avg 2014, 00:03

samosarajvo je napisao/la:
I trece, gdje bi pravio stadion? Stadion FK sarajeva ne moze biti ni u opcinama Novi grad i Novo Sarajevo.Ilidza,Butmir isl opet ne dolazi u obzir jer je predaleko.Naš stadion jednostavno mora biti negdje u centru grada a ne vidim lokaciju gdje bi ga pravio.
Umjesto Holiday inna. :mrgreen:
Svakako ničem ne služi, osim pranju para.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

Ledesma10
Kontakt:

Post Postao/la Ledesma10 » 18 avg 2014, 00:09

ma gradit u parkuši :D ima mjesta

BordoMahala
Kontakt:

Post Postao/la BordoMahala » 18 avg 2014, 00:11

VanBasten je napisao/la:
samosarajvo je napisao/la:
Umjesto Holiday inna. :mrgreen:
Svakako ničem ne služi, osim pranju para.
Nema se nazalost vise sta ni oprati, sto se moglo prati opralo se vec godinama unazad od strane onog kockara. Al' nije to tema uglavnom :)

A sto se stadiona tice, kad se vec igramo gradnje ja bih ga napravio na skenderiji ili eventualno u kovacicima, taman da mogu pljunut' na centar.

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 18 avg 2014, 00:11

Kakav gras crni, kakvo rusenje holdeja? nadam se da se salite.
Vi bi ovdje gasili GRAS jer on kao propada, **** ostale građane i GRAS bitno je da mi pravimo stadion....rusenje holdeja? pa rusenje onog **** i ciscenje iza toga bi kostalo 10 miliona.

BordoMahala
Kontakt:

Post Postao/la BordoMahala » 18 avg 2014, 00:13

samosarajvo je napisao/la:Kakav gras crni, kakvo rusenje holdeja? nadam se da se salite.
Vi bi ovdje gasili GRAS jer on kao propada, **** ostale građane i GRAS bitno je da mi pravimo stadion....rusenje holdeja? pa rusenje onog **** i ciscenje iza toga bi kostalo 10 miliona.
Ma opusteno buraz, nista ozbiljno :)

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 18 avg 2014, 00:16

Stadion ce biti ili iza zapada livada prema barama ili bivsa americka ambasada ili marin dvor kod trznog centra
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 41 gost.