Mlade selekcije BiH - Kosarka
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
Re: Mladi reprezentativci/potencijalni reprezentativci BiH
I Dordje Beronja je otputovao u Ameriku, igrace na nekom koledzu samo ne znam tacno kojem. Na Floridi je uglavnom.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
@edinjo
Moj ti nismo izgubili samo te... izgubili smo I relju knezevica I jos neke u Srbiji al nisam ih htio navoditi... I oni su hendikep (i keric i adzic (nije pozvan za Srbiju) i jos neki), al ona cetvorica sto sam ih naveo su fakat veliki nedostatak... top prospekti evrope nivoi muse, sikirasa i gegica...
@Lotus
Formalno ima pravnu snagu nastup na U14 prvenstvu... moze se promijeniti sport drzavljanstvo preko fiba sporova lakse nego poslije nastupa na U16 al valja se ganjati... I na taj nacin mi mozemo otezati svima da nam uzmu i uzimaju igrace... ako vec propisi u ligi to ne omogucavaju...
Moj ti nismo izgubili samo te... izgubili smo I relju knezevica I jos neke u Srbiji al nisam ih htio navoditi... I oni su hendikep (i keric i adzic (nije pozvan za Srbiju) i jos neki), al ona cetvorica sto sam ih naveo su fakat veliki nedostatak... top prospekti evrope nivoi muse, sikirasa i gegica...
@Lotus
Formalno ima pravnu snagu nastup na U14 prvenstvu... moze se promijeniti sport drzavljanstvo preko fiba sporova lakse nego poslije nastupa na U16 al valja se ganjati... I na taj nacin mi mozemo otezati svima da nam uzmu i uzimaju igrace... ako vec propisi u ligi to ne omogucavaju...
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO
Budi dio ŽELJE, budi Željovac...
-
- Kontakt:
evo konacnog spiska kadeta:
1. Ammar Gegić
2. Luka Labus
3. Sani Čampara
4. Mateo Zovko
5. Džanan Musa
6. Emir Čerkezović
7.Boško Bojović
8. Faris Verlašević
9. Njegoš Sikiraš
10. Sandro Antunović
11. Dario Drežnjak
12. Sabahudin Jahić
1. Ammar Gegić
2. Luka Labus
3. Sani Čampara
4. Mateo Zovko
5. Džanan Musa
6. Emir Čerkezović
7.Boško Bojović
8. Faris Verlašević
9. Njegoš Sikiraš
10. Sandro Antunović
11. Dario Drežnjak
12. Sabahudin Jahić
Nije mi jasno zasto je Mavric otpao al hajd, momak sigurno ima kvalitet da bude medju 12.... Trebali su voditi Zaklana na EP ako nista radi atmosfere jer momak je definitivno najpozitivniji od svih igraca i najvise se sali (treba uvijek imati jednog takvog).. Ionako 2-3 ovdje na spisku nece imati nikakvu minutazu....
Samo se nadam da cemo ostati u A diviziji.
Prica se da bi Milenko Predic mogao u Igokeu preci..
Izgubili nasi u prvoj prijateljskoj od Finske 83:67
.... Danas ili sutra revans nisam siguran.. Nema sta fina uvertira za EP koje pocinje za 4 dana...

Ubio nas Edon Maxhumi jedan od vecih talenata u ovoj kategoriji... Dakako nije Finac po porijeklu nego Kosovar...
Hajd ako nam je sta za utjehu i U18 su nam sutali na pripremnm utakmicama gdje god su stigli pa su opstali u A diviziji.. Valjda ce moci i ovi.... Da ebe rak raka ona trojica (Sikiras, Musa i Gegic) plus solidni Campara, Antunovic i Labus mogu obezbijediti ostanak u najboljem drustvu...

Ubio nas Edon Maxhumi jedan od vecih talenata u ovoj kategoriji... Dakako nije Finac po porijeklu nego Kosovar...
Hajd ako nam je sta za utjehu i U18 su nam sutali na pripremnm utakmicama gdje god su stigli pa su opstali u A diviziji.. Valjda ce moci i ovi.... Da ebe rak raka ona trojica (Sikiras, Musa i Gegic) plus solidni Campara, Antunovic i Labus mogu obezbijediti ostanak u najboljem drustvu...
Mislim da nismo bili kompletni protiv Finaca, Sikiras nije igrao i upitan je i za prvu utakmicu na sampionatu. Imao je povredu kad smo igrali prijateljske u Crnoj Gori.
Drugu izgubili 81-79, iako samo u 2. cetvrtini imali +22 (39-17).
skoro pa najvaznijubasketg je napisao/la:Mislim da nismo bili kompletni protiv Finaca, Sikiras nije igrao i upitan je i za prvu utakmicu na sampionatu. Imao je povredu kad smo igrali prijateljske u Crnoj Gori.
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
Sad gledam snimak na Bht i vidim smanjili su gotovo do kraja zvuk iz dvorane kad je bila himna i pjevala se Jedna si jedina, a pustili himnu u režiji, bht 

Izgleda da cemo biti uskraceni za streamove sa ovog EP U16 jer nijedna jaca stream stranica nije objavila da ce se raditi prenosi uopce a nema ni u kalendarskoj programskoj semi prenosa
... wiziwig lshunter drakulastream livebasketball itd nista..m
Valja pratiti onu ebenu live statistiku
... hajde valjda ce fiba obezbijediti da se gleda na youtubu kao u turskoj, mada msm da je ono vise dobra volja turaka nego ovih al hajd recemo da su oni zasluzni
Kad se sjetim da su nasi na U20 SP u rukometu obezbijedili stream iz sve 4 dvorane valjda ce I Latvijci koji su miljama tehnicki ispred nas...

Valja pratiti onu ebenu live statistiku

Kad se sjetim da su nasi na U20 SP u rukometu obezbijedili stream iz sve 4 dvorane valjda ce I Latvijci koji su miljama tehnicki ispred nas...
Mislim da ovi momci nisu adekvatno ispraceni sa informacijama jer od okupljanja do posljednje pripremne utakmice mogli smo procitati samo sporadicne informacije i to bez konkretnih rezultata i ucinaka igraca. Poznato mi je da su posljednju utakmicu sa Finskom izgubili 2 razlike nakon produzetaka i to zbog "rupe" u 3 cetvrtini kada su se zakovali na 39 poena. mislim da je Musa ako se ne varam zabio 27 poena ali su momci pokazali da mogu igrati sa ovakvim reprezentacijama. Mnogo srece sutra i nadalje i naravno ostanak u A diviziji najmanje,

Imamo li šanse za neko četvrtfinale? Razmišlja li iko o tome? Ove pripremne ne ohrabruju...
Samo naprijed Saraj'vo!
Na ovom portalu ne mozete ni saznati nista o kadetskoj repki zato sto bi neko ostao bez posla da nije odveo djecu iz SPARSA na Evropsko prvenstvo. Jos ako je istina da je Sikiras povrijedjen, onda tek nemamo sansi ni za dostojanstven poraz.ferida je napisao/la:Mislim da ovi momci nisu adekvatno ispraceni sa informacijama jer od okupljanja do posljednje pripremne utakmice mogli smo procitati samo sporadicne informacije i to bez konkretnih rezultata i ucinaka igraca. Poznato mi je da su posljednju utakmicu sa Finskom izgubili 2 razlike nakon produzetaka i to zbog "rupe" u 3 cetvrtini kada su se zakovali na 39 poena. mislim da je Musa ako se ne varam zabio 27 poena ali su momci pokazali da mogu igrati sa ovakvim reprezentacijama. Mnogo srece sutra i nadalje i naravno ostanak u A diviziji najmanje,![]()
![]()
Ovi iz Sparsa nisu sposobni zadrzati nasu Reprezentaciju u "A" Diviziji, vjerujte da ce se Halimic pokajati sto ih je odveo sa sobom.
Hej, za Mavrica nije bilo mjesta???
Ne bih dalje...
Ma hajde pusticemo djecu nek igraju...I meni je cudno sto nije Mavric u 12,a nejasno mi je zasto nema Alibegovica i Popica koji bi nam samo tako legli..Mutica i Marica necu da komentarisem jer ne znam nista o tome..edin74 je napisao/la:Na ovom portalu ne mozete ni saznati nista o kadetskoj repki zato sto bi neko ostao bez posla da nije odveo djecu iz SPARSA na Evropsko prvenstvo. Jos ako je istina da je Sikiras povrijedjen, onda tek nemamo sansi ni za dostojanstven poraz.ferida je napisao/la:Mislim da ovi momci nisu adekvatno ispraceni sa informacijama jer od okupljanja do posljednje pripremne utakmice mogli smo procitati samo sporadicne informacije i to bez konkretnih rezultata i ucinaka igraca. Poznato mi je da su posljednju utakmicu sa Finskom izgubili 2 razlike nakon produzetaka i to zbog "rupe" u 3 cetvrtini kada su se zakovali na 39 poena. mislim da je Musa ako se ne varam zabio 27 poena ali su momci pokazali da mogu igrati sa ovakvim reprezentacijama. Mnogo srece sutra i nadalje i naravno ostanak u A diviziji najmanje,![]()
![]()
Ovi iz Sparsa nisu sposobni zadrzati nasu Reprezentaciju u "A" Diviziji, vjerujte da ce se Halimic pokajati sto ih je odveo sa sobom.
Hej, za Mavrica nije bilo mjesta???
Ne bih dalje...
Nema ti sta biti nejasno, Alibegovic je uredno dobio poziv.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Hoces da kazes da nije dovoljno dobar za reprezentaciju?Jer znam da je i doso u BiH..neno#4 je napisao/la:Nema ti sta biti nejasno, Alibegovic je uredno dobio poziv.
Sta je bilo sa Popicem jer vidim nije ni za Hrvate otiso,a ne vjerujem da vise voli igrat sa Austrijom B-diviziju nego sa nama da bude u eliti..plus i ostale su nam kategorije u A-diviziji tako da bi mu stoputa kod nas bilo bolje..
Hocu da kazem da je odabrao nesto drugo, a ne reprezentaciju.Lotus je napisao/la:Hoces da kazes da nije dovoljno dobar za reprezentaciju?Jer znam da je i doso u BiH..neno#4 je napisao/la:Nema ti sta biti nejasno, Alibegovic je uredno dobio poziv.
Sta je bilo sa Popicem jer vidim nije ni za Hrvate otiso,a ne vjerujem da vise voli igrat sa Austrijom B-diviziju nego sa nama da bude u eliti..plus i ostale su nam kategorije u A-diviziji tako da bi mu stoputa kod nas bilo bolje..
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Ja kako sam cuo nesto se skola spominjala,al mislim da znam sta je u pitanju sad kad sam cuo to...neno#4 je napisao/la:Hocu da kazem da je odabrao nesto drugo, a ne reprezentaciju.Lotus je napisao/la:Hoces da kazes da nije dovoljno dobar za reprezentaciju?Jer znam da je i doso u BiH..neno#4 je napisao/la:Nema ti sta biti nejasno, Alibegovic je uredno dobio poziv.
Hoce li biti Sikiras spreman za sutra?U opasnoj smo grupi mada se s nama nikad ne zna...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.