BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Koliko vjerujete treneru Kovaču

1) Nikako, treba da ide
3
60%
2) Dobar je za ovaj klub
2
40%

Ukupno glasova: 5

Lokos19
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la Lokos19 » 18 avg 2014, 09:02

Momci, manje Price vise ...slika :mrgreen:

slika

Nenormalno dobro mi se svidja ova fleksibilnost u igri. Furamo malte ne 3 do 4 sistema u jednoj tekmi. 4-2-3-1, 4-1-2-1-2, 4-4-2 te 4-3-3... Sistem sa dva napadaca nam odlicno lezi. Aubame bi mogao biti igrac sezone. :cool:
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"

TammoHarder
Kontakt:

Post Postao/la TammoHarder » 18 avg 2014, 09:59

Semire pa kako ti više nije dosadilo dijeliti šamare ovih kravarskim kriminalnim kobasičarima :urnebes: , btw. pozdrav Prle je, ali ne mogu se ulogirat sa starim acc. jer sam zaboravio šifru :facepalm: pa sam otvorio novi s imenom igrača jednog vhunskog potencijala iz naše U23 momčadi. Pozdrav momci! Poseban pozdrav Lokosu, najvećem kritičaru naše uprave i najboljeg Geschäftsführera na danjaluku :kafa:
FC Buy€rn - najveće zlo njemačkog nogometa - karcinom kojeg treba odstraniti.

Borussia Dortmund - posljednja šansa za spas nogometa.

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 18 avg 2014, 12:34

TammoHarder je napisao/la:Pozdrav momci! Poseban pozdrav Lokosu, najvećem kritičaru naše uprave i najboljeg Geschäftsführera na danjaluku :kafa:
Pozz brate :bih:
Samo stalna kritika i maksimalni doprinos nas cine boljim, jacim, vecim. Nista labavo.
Nedam ja naseg Fatzketa ni za sto dukata ;) :kafa:

Kad vec spomenu, Imamo najjacu drugu ekipu u svapskoj :cool:

Na golu Zlatan i Bonman, u odbrani Sar, Hornsu i Stankovic, na bekovima Bandovski, Knistok i Njarko (ovaj ce bit igracina :cool: ), u vezi Amini, Maruka (extrica mali), Dudžak i Flores, u napadu pomenuti Harder, Finac od haman 2m i Jordanov (sledeci za prve ekipe).

I sto je najbolje svi su u rasponu od 18 do 23 godine i igra se Kloppov sistem sto znaci jos bolji protok iz druge u prvu ekipu :njanjanja:

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 18 avg 2014, 16:48

Semir bvb je napisao/la: • Matthias Dersch von den Ruhrnachrichten im Doppelpass
Ako je on tako rekao onda je vjerovatno i tacno...nadam se samo da ce Reus ostati dosljedan do kraja.

Naravno nije Bayern jedini koji ce ga htjeti dovesti...pozitivno je sto ne vidim Barcelonu i Real u toj prici s obzirom da su itekako popunjeni na tim pozicijama ali problem bi mogli biti Englezi.

I dalje ostaje pitanje koliku platu mu moze ponuditi BvB...nije problem njemu dati 8-9 miliona godisnje ali problem je sto u tom slucaju on postaje duplo placeniji od ostatka ekipe.Onda valja dizati platu i Hummelsu,Mikiju,Sokratisu i svim ostalim igracima a nisam siguran da smo to u stanju tako da ipak ovisimo i o Marco-ovoj dobro volji.

autogol
Kontakt:

Post Postao/la autogol » 18 avg 2014, 17:42

U ovom trenutku postoji preko 20 timova koji Reusu mogu obezbjediti bolju platu,samo je pitanje gdje ce on otici u narednih godinu dana,jer vi nemate nista za ponudit jednom ovakvom igracu,sreca vasa sto nije igrao na SP,vec bi ga sad gledali u drugom dresu :kafa:

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 18 avg 2014, 17:53

Najvažnije je da je on od*ebo Bauern DVA PUTA, a ostalo manje-više... :kafa:

BVB mu nudi najbolji Gesamtpaket :!: :shh: To mu nijedan drugi tim ne može ponudit' :arrow: niti blizu... :kafa:

:njanjanja: :opaopa: :njanjanja: :zviz:
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 18 avg 2014, 18:06

Što se tiče ove priče iz Doppellpassa, ona se ne poklapa s nekim drugim informacijama.
Naime prije par dana BILD je objavio (ne znam jel o tome neko pisao, koliko mogu upratit nije) kako je uprava Bayerna podijeljena oko dovođenja Reusa. Naime Sammer i novi tehnički direktor Reschke su svakako za dovođenje, a Rummenigge i Dreesen (član uprave, finansijski upravitelj u klubu) nisu.
Znači ako još ne postoji jedinstvo i usaglašenost, što bi neko išao s upitom prema Reusu.
Rummeniggeova izjava je vjerovatno trebala malo skrenut pažnju s nekih drugih stvari i bio je i pokušaj unošenja nemira. O toj izjavi sam svoje rekao. Samo u ove sve druge špekulacije i ne treba previše vjerovat.

A ono što je fakt, neće vam definitivno biti lako zadržati Reusa. Ne gledam to sada samo po pitanju Bayerna, nego općenito, jer i drugi top klubovi će probati iskoristiti priliku koja se nudi ovom klauzulom da takvog igrača uzmu.

Ali čak i njegov odlazak ne vjerujem da bi značio sad neko dalje osipanje vaše ekipe, jer kod jednog Hummelsa npr se ne osjeti želja za odlaskom. Ostali igrači isto nisu na "vagi". A zadržavanje Reusa bi vam bila prekretnica i na tom personalnom planu. Na sportskom se pokazalo da vam je ekipa već na visokom nivou... ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 18 avg 2014, 18:13

Sammer I beckenbauer kao I ostala bajernova vlastela mi fakat pocinje ici na neku stvar... Sta su se fatili reusa , svake sedmice neki komentar o njemu... Izgleda da se fakat boje da ce kloop I doofmund biti ti koji ce konacno stati u kraj jajernu...nebitno, po meni doofmund bi morao dici reusovu I matsovu platu na 10 miliona eura jer jednostavno ih je nemoguce zamjenit a I bice lakse privuci potencijalna pojacanja kad u klubu ima nekoliko superzvijezda...u isto vrijeme bi se poslala jasna poruka jajernovcima da traze pojacanja negdje drugdje... Velike plate nebi trebale biti toliki problem jer klub redovno igra ligu prvaka... Bojim se da bi odlazak njih dvojice dao doofmundu arsenalov imidz...

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 18 avg 2014, 18:32

autogol je napisao/la:U ovom trenutku postoji preko 20 timova koji Reusu mogu obezbjediti bolju platu,
To i nije toliko vazno...nije on igrac koji ce preci u PSG ili Monaco.Bayern,Real,Barcelona i engleski "veliki" su opcija s tim da bi ja i Bayern iskljucio iz te price.
effe_sa je napisao/la:Što se tiče ove priče iz Doppellpassa, ona se ne poklapa s nekim drugim informacijama.
Dersch je jedanod najboljih novinara kada je u pitanju BvB(top 3 sigurno)...ne pise mnogo i samim tim ne prica bezveze.Ne kazem da je 100% tacno ovo sto je izjavio ali nije ni obicna glasina.

Ni meni nije jasno ovo sto je pisao @gruezi...ne znam kako bi se Bayernova uprava ponasala da BvB stvarno uspije za par godina povecati plate i zadrzavati ove najbolje...uzeli 2 titule nakon kojih je Bayern opet vratio primat a oni i dalje ne prestaju da smaraju-kao da na silu zele doci do odnosa Reala i Barcelone.

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 19 avg 2014, 09:10

adnan24 je napisao/la:
Semir bvb je napisao/la:I dalje ostaje pitanje koliku platu mu moze ponuditi BvB...nije problem njemu dati 8-9 miliona godisnje ali problem je sto u tom slucaju on postaje duplo placeniji od ostatka ekipe.Onda valja dizati platu i Hummelsu,Mikiju,Sokratisu i svim ostalim igracima a nisam siguran da smo to u stanju tako da ipak ovisimo i o Marco-ovoj dobro volji.
A zasto se mora svima povecat? Jednostavno ako je Reus duplo bolji od Mikija onda nek ima i duplo jacu platu. Mikiju, Sokratisu ili lupam Kubi ako negodi imaju dvije opcije a) da budu bolji i dostignu igru i vaznost jednog Reusa ili b) da kmece i nadju drugi klub koji ce im dati tu lovu (u sta jako sumnjam).

Najbolji igraci jedne ekipe, top 3-5 moraju imati duple i troduple plate od ostalih. Pogledaj velike klubove. Buyern, Real, ManU. Ribery ima duplo vise od Alabe, Rooney od Kagawe, Ronaldo od Khedire...

Klasa A:
RollsReus 10 mio
Mats 9 mio
Gündogan 8 mio

Klasa A2:
Aubame 6 mio
Bender 5,5 mio
Miki 5,5 mio

Klasa B:
Nurko 4,5 mio
Papa 4,5 mio
Piszu 4,5 mio
Weide 4,5 mio
Kuba 4 mio
Subo 4 mio
Ciro 4 mio

Klasa B2:
Kevin 3,5 mio
Ramos 3,5 mio
Schmelle 3,5 mio
Ginter 3 mio
Durm 2,5 mio

Klasa C:
Jojic 2 mio
Hofman 2 mio
Mitch 1,5 mio
Ji 1 mio
Kirch 1 mio

To je nekih 100 mio kojih, gledajuci brojke zadnjih godina, lako mozemo podnijet.

edo07
Kontakt:

Post Postao/la edo07 » 19 avg 2014, 09:44

Zanimljivo Reus samo suti..bojim se da vam se ne desi ista situacija kao i sa Gotzeom, pogotov jer ste smatrali Gotzea najlojalnijim...realnost je to da ce vas Reus napustiti 2015god...sad dal ce to biti Bayern ili neko drugi, to ce momak odluciti a nikakav amater poput Watzkea...covjek kad samo spomene Watzkea odmah se moze nasmijati..znaci lik je obicni mrav koga svi mogu gaziti kad god hoce :) a pokusava da ima nekakav machtwort...ocekujem ovih dana od doticnog da pocne pljuvanje po Kaiseru...

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 19 avg 2014, 13:26

Lokos19 je napisao/la: A zasto se mora svima povecat? Jednostavno ako je Reus duplo bolji od Mikija onda nek ima i duplo jacu platu. Mikiju, Sokratisu ili lupam Kubi ako negodi imaju dvije opcije a) da budu bolji i dostignu igru i vaznost jednog Reusa ili b) da kmece i nadju drugi klub koji ce im dati tu lovu (u sta jako sumnjam).

Najbolji igraci jedne ekipe, top 3-5 moraju imati duple i troduple plate od ostalih. Pogledaj velike klubove. Buyern, Real, ManU. Ribery ima duplo vise od Alabe, Rooney od Kagawe, Ronaldo od Khedire...
Pa moze Ribery imati duplo vecu platu od Alabe ali ne moze od Robbena,Milera ili Lahma...moze i Reus primati duplo vise od Schmelzera ali ne moze od Hummelsa,Mikija,Sokratisa...

Cak u slucaju da Reus dobije 9,to bi znacilo da od odredjenih prvotimaca ima 3x vecu platu sto nije realan odnos...znaci kod sljedecih ugovora svaki igrac mora dobiti 2 ili 3 miliona vise sto nije uopste malo.Isto tako bi kod dovodjenja novih igraca tih Reus-ovih 9-10 miliona dirigovalo zahtjeve igraca.

Sad ostaje pitanje koliko daleko se moze ici...ne bi se u isto vrijeme povecale plate svih igraca tako da bi se moglo planirati i na duze staze...ja ipak ne vjerujem da ce se ici toliko daleko i mislim da ce Reus imati maksimalno 8 miliona eura godisnje.

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 19 avg 2014, 14:59

adnan24 je napisao/la: Pa moze Ribery imati duplo vecu platu od Alabe ali ne moze od Robbena,Milera ili Lahma...moze i Reus primati duplo vise od Schmelzera ali ne moze od Hummelsa,Mikija,Sokratisa...
Slazem se. Zato i kazem da treba imati grupe ili klase kod plata. Superzvijezde (trojca) koje drmaju maksimum (3x prosjek), Zvijezde (3,4 igraca) sa 2x prosjek, i onda hrpu ovih prosjecnih sa realnom platom i na kraju buraniju koja je ispod prosjeka.
adnan24 je napisao/la: znaci kod sljedecih ugovora svaki igrac mora dobiti 2 ili 3 miliona vise sto nije uopste malo.Isto tako bi kod dovodjenja novih igraca tih Reus-ovih 9-10 miliona dirigovalo zahtjeve igraca.
Ne svaki, ali privh 3 do 5 igraca kluba treba da imaju DOOOBRE ugovore. Novajlije mogu traziti Reusovu platu samo ako su toliko i kvalitetni. Smijesno bi bilo da Ramkan ili Ciro traze Reusovu platu, nisu je cak ni sad dobili ;)
adnan24 je napisao/la: Sad ostaje pitanje koliko daleko se moze ici...
Pitanje svih pitanja. Prosle godine veli Fatzke da smo potrosili oko 77mio na profi ekipu. Kad to usporedim sa obrtom i dobiti ima tu pofajn lufta, odnosno prostora od 10-15 mio na gore, bez da gdje zafali ;)

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 19 avg 2014, 16:29

Lokos19 je napisao/la: Pitanje svih pitanja. Prosle godine veli Fatzke da smo potrosili oko 77mio na profi ekipu. Kad to usporedim sa obrtom i dobiti ima tu pofajn lufta, odnosno prostora od 10-15 mio na gore, bez da gdje zafali ;)
Ali ovdje je rijec o profitu u sezoni u kojoj smo igrali 1/4 finale lige prvaka,finale kupa i bili drugi u Bundesligi a kod te racunice sa platama mora se ici sa pretpostavkom o nesto slabijoj sezoni,pa cak i propustanjem lige prvaka.

Kad smo bili pred bankrotom,problemi su i poceli neocekivanim propustanjem lige prvaka ispadanjem u kvalama od Brugge-a...ne smiju dozvoliti da se nesto slicno ponovi.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 19 avg 2014, 17:59

Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 19 avg 2014, 22:42

Semir bvb je napisao/la:
[youtube][/youtube] :D
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

sorcnapruge
Kontakt:

Post Postao/la sorcnapruge » 20 avg 2014, 09:40

Jebote, karte za tekmu protiv Freiburga su se rasprodale za manje od dvije minute (naravno mislim na ove što su bile u slobodnoj prodaji)...razočaran sam pravo, a baš sam se nameračio da idem :puke:

GazijaKalesija
Kontakt:

Post Postao/la GazijaKalesija » 20 avg 2014, 15:23

Kirsch i Ji su se povrijedili.
U legendu je odavno ušao transparent koji se pojavio tada, „Volimo Jureka, više od Bureka“.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 20 avg 2014, 17:26

BVB trenutno izdvaja oko 70 mil. godišnje na igrački kadar (plate). Cilja Watzkea je da do 2017., što i nije tako daleko, taj budžet bude oko 120 mil. bez ikakvih kredita. :tokralju: Ako to uspijemo, onda neće uopšte više biti straha od toga da nam igrači idu za parama. :kafa:

Idemo Watzke kralju, još produži s Reusom i da ti napravimo statuu ispred stadiona. :kafa:
sorcnapruge je napisao/la:Jebote, karte za tekmu protiv Freiburga su se rasprodale za manje od dvije minute (naravno mislim na ove što su bile u slobodnoj prodaji)...razočaran sam pravo, a baš sam se nameračio da idem :puke:
Obzirom da je preko 50 000 sezonskih ulaznica rasprodato, onda ne ostaje velik broj karata za slobodnu prodaju, ali msm da se ispred stadiona na crno može nabavit'. ;)

P.S.
Atletico Madrid Präsident Cerezo über Marco Reus:"Er hat ein sehr hohes Angebot von Manchester United vorliegen und er ist nicht gegangen." [Guardian]
http://www.sportske.net/vest/transferi/ ... 91336.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Izgleda da je Reusika odbio i Utd...
:opaopa:

samir1909
Kontakt:

Post Postao/la samir1909 » 20 avg 2014, 18:50

Ja koliko sam shvatio,a i procitao sam da Reus-a bas i ne zanimaju pare da nije opterecen sa tim njegov glavni motiv je trofeji.
Vacke nastoji da ga nagovori i obeca mu jaku Borussiju koja osvaja trofeje pa vidjecemo sta ce biti,ali drago mi je sto nije pohlepan za parama tako da mislim to dosta olaksava situaciju za pregovaranje.

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.