RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

Kadet91
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la Kadet91 » 19 avg 2014, 21:25

um94mostar je napisao/la:kakva je situacija?jeste li se ohladili malo?
"Di" si Bekicu? "Nemores" ti bez nas. ;)

um94mostar
Kontakt:

Post Postao/la um94mostar » 19 avg 2014, 21:27

ha ha ha,,moram malo bola...sta se odmah ljutite..

Kadet91
Kontakt:

Post Postao/la Kadet91 » 19 avg 2014, 21:28

AlemC85 je napisao/la:
Chinaglia je napisao/la:dolazim u miru :salut:

može l' mi neko reći zašto vam je slaba posjeta, zašto je broj RA kritičan, a klub vam bez dugova, idete naprijed, imali ste odličnu sezonu nakon godina i godina patnje?! stvarno bih volio odgovor bez neumjesnih komentara, drž'te se isključivo ovog topica
Kriza sa novcem, kao i svugdje u BiH.
Smjena generacija....Raji treba vise da bi se vratili u vecem broju kao npr kontinuitet...Treba biti i ostati u vrhu. Mnogi su se razocarali. Kad god bi pozitivno krenuli neki domaci izdajnici, unutar kluba, to je najgora sorta, bi nesto napravili da nas unazade. Ja vjerujem da ce se Raja polako vratiti u velikom broju.

Kadet91
Kontakt:

Post Postao/la Kadet91 » 19 avg 2014, 21:30

um94mostar je napisao/la:ha ha ha,,moram malo bola...sta se odmah ljutite..
"Nejutin se Isami" :) vidim imas ovo mostar na nicku sada, pa ako si pravi Mostarac hajde prosetaj malo do Starog mosta, opusti se "idji" popij kavicu. ;)

aS_Roma

Post Postao/la aS_Roma » 19 avg 2014, 21:31

AlemC85 je napisao/la:

može l' mi neko reći zašto vam je slaba posjeta, zašto je broj RA kritičan, a klub vam bez dugova, idete naprijed, imali ste odličnu sezonu nakon godina i godina patnje?! stvarno bih volio odgovor bez neumjesnih komentara, drž'te se isključivo ovog topica
Kriza sa novcem, kao i svugdje u BiH.
Koliko su vam ulaznice ?

um94mostar
Kontakt:

Post Postao/la um94mostar » 19 avg 2014, 21:36

ja skoro svaku noc u starom gradu i pijem kafu a ne kavu,,,kavu ne pijem jer sam gradsko dijete i dijete sa asfalta..ima li jos pitanja kone?

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 19 avg 2014, 21:38

Pitanje na koje niko vjerovatno nezna pravi odgovor.
Mozemo samo nagadjati,ali definitivno imamo problem.Cinjenica je(ne i opravdanje)da je u RA doslo do smjene generacije i tamo momci jos nisu pofatali konce kako bi trebalo.Udaljenost stadiona i gotovo nikakav gradski prevoz je isto jedan od razloga.Losi posleratni rezultati kluba su isto jedan od razloga.Dalje, i kod nas su jedno vrijeme u klubu bili razni muljatori pa se desio i jedan bojkot koji je ocigledno ostavio traga.Opsta besparica i letargija u drustvu isto tako utice na slabu posjetu.Mozda ima jos ponesto,iznio sam moje licno misljenje i isto tako cu potvrditi da za onako losu posjetu nema opravdanja.Ali moram ti reci da se poduzimaju odredjene radnje na rjesenju tog problema,a sta ce biti vidjecemo
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 19 avg 2014, 21:50

Najvise je uticalo na slabu posjetu razno mesetarenje u klubu(u proslom periodu),neke sumnjive utakmice i raja izgubila povjerenje.Treba proci malo vremena da se to povjerenje vrati jer se vrlo lahko izgubi povjerenje ali se vrlo tesko stice.Rezultati u zadnjih 20 godina su dosta ohladili navijace .Pali smo bili na dno sada se polako dizemo ,a i navijaci ce se vratiti ako bude i dalje ozbiljan rad u klubu i ako se budemo borili za to neko evropsko mjesto ;)
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 19 avg 2014, 21:54

ok, hvala :thumbup:

stvarno vam ne želim zlo, kako Veležu, tako i vama navijačima :D ne bih se radovao da ispadnete iz lige, jer mogu vas ne volit' ili mrzit', al' uvijek radije mečevi i nadmetanja s vama, nego s ovim malim klubovima bez navijača :D inače, ne mrzim vas, nisam ni prije imao neko mišljenje o vama, pozitivno ili negativno, tako je i sada :D desilo se šta se desilo, vjerovatno nećete bit' dobrodošli u Tuzli, kažem vjerovatno, jer ipak su Rođeni imali simpatije ovdje, bili ste i učesnici memorijalnog turnira Mustafa Hukić, itd :D

liga nam je kita teška i tu nema šta da se priča, tako da je od same tekme zabavnije prisustvovati jednom lijepom ambijentu, punom stadionu, pogotovo kod klubova koji imaju navijačke skupine, pa da se nadmeću na tribinama, kad već na terenu nema šta da vidimo :D kod nas je sada dobro, posjeta je tu, kad klub ako Bog da odluči napravit' iskorak, biti će još bolje, pa onda i još veća posjeta, isto to želim i Veležu i Čeliku :D ja vam iskreno želim sve najbolje

govorim u svoje lično ime, možemo se podjebavat', provocirat' i slično, ja sam za to, čisto da nam bude zabavno, al' da to ne preraste u nešto veće, neka lična vrijeđanja pa da neko dobije ban :D

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 19 avg 2014, 22:21

Ma sve će to doći na svoje mjesto,mi smo preživjeli i gore od ovih praznih tribina pa ćemo i ovaj problem riješiti.
Na posjetu utiče skoro sve:lokacija stadiona,loši rezultati u prošlosti,loši odnosi uprave prema navijačima,mešetarenje lokalnih kabadahija sa ugledom kluba,smjena generacije u RAji a bogami i finansijska situcija kod ljudi,pogotovu van Mostara.RAja koja dolazi iz SA,Konjica,Prozora,G.Vakufa ili Jablanice ima bogami dosta troškova dok ode na utakmicu i vrati se.To što nećemo biti dorodošli u Tuzlu nije nikakav problem,i onako smo na to navikli sve ove godine da nas ne vole a pogotovo sada nakon što smo krenuli ka vrhu.Nisu nas voljeli ni u BG ni u ZG ni u ST pa evo nas vraćamo se iz mrtvih,iz pepela smo se digli samo što to neki ne žele ili neće da vide i ništa nas više neće zaustaviti na našem putu.RAja će se vratiti ne brinem se ja za to jer ljubav prema Veležu je jača od svega i to smo dokazali.
IDEMO PO POJEDU U SUBOTU ROĐENI MOJI.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 19 avg 2014, 23:13

Chinaglia je napisao/la:ok, hvala :thumbup:

stvarno vam ne želim zlo, kako Veležu, tako i vama navijačima :D ne bih se radovao da ispadnete iz lige, jer mogu vas ne volit' ili mrzit', al' uvijek radije mečevi i nadmetanja s vama, nego s ovim malim klubovima bez navijača :D inače, ne mrzim vas, nisam ni prije imao neko mišljenje o vama, pozitivno ili negativno, tako je i sada :D desilo se šta se desilo, vjerovatno nećete bit' dobrodošli u Tuzli, kažem vjerovatno, jer ipak su Rođeni imali simpatije ovdje, bili ste i učesnici memorijalnog turnira Mustafa Hukić, itd :D

liga nam je kita teška i tu nema šta da se priča, tako da je od same tekme zabavnije prisustvovati jednom lijepom ambijentu, punom stadionu, pogotovo kod klubova koji imaju navijačke skupine, pa da se nadmeću na tribinama, kad već na terenu nema šta da vidimo :D kod nas je sada dobro, posjeta je tu, kad klub ako Bog da odluči napravit' iskorak, biti će još bolje, pa onda i još veća posjeta, isto to želim i Veležu i Čeliku :D ja vam iskreno želim sve najbolje

govorim u svoje lično ime, možemo se podjebavat', provocirat' i slično, ja sam za to, čisto da nam bude zabavno, al' da to ne preraste u nešto veće, neka lična vrijeđanja pa da neko dobije ban :D
Ma nema veze to sa navijacima,sa nekim si dobar,sa nekim nisi i to je tako,ali ipak mislim da svi navijaci trebaju postovati ove stare renomirane klubove koji su nekad predstavljali nesto u Yu ligi pa i Evropi (Zeljo,Sarajevo,Borac,Sloboda,Celik i Velez).Ja postujem svaki ovaj klub i kad god se sretnem sa nekim navijacem bilo kojeg gore navedenog kluba bude uvijek fina prica.
Ja znam, da kad ti klub ispada da si kivan na sve i svasta,ali ipak se ne smije zaboraviti da smo vam dopustili predzadnje kolo da odlucujute sami o svojoj sudbini(a vi ste u zadnjem odlucili kako ste odlucili jbga).I nas su dobili i Zeljo i Sarajevo u obadvije utakmice one godine kad smo ispali pa opet nismo ljuti na njih,hebiga nismo bili dobri i neka smo ispali(barem su se neke stvari promjenile).

Svako dobro Slobodi a i ostalim BH klubovima i probajte nas dobiti kad god budete igrali protiv nas ,a kad god to uspijete sportski prvi cu vam cestitati.Sloboda mi je jedna od drazih klubova u PL jer je osnovana na istoj osnovi(radnickoj) i sto nije obojena nikakvim nacionalnim bojama ;)
.
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 19 avg 2014, 23:13

[youtube][/youtube]

šta je ovo bilo, rođeni moji.
Zadnja izmjena: shaman7, dana/u 19 avg 2014, 23:14, ukupno mijenjano 1 put.

blackmundir
Kontakt:

Post Postao/la blackmundir » 19 avg 2014, 23:14

jeko ovaj um94mostar?'jao papka majko moja...prva ljubav zaborava nema izgleda,,uhvatila ga nostalgija..

VigorMostarac
Kontakt:

Post Postao/la VigorMostarac » 20 avg 2014, 09:31

(U-18) NEUM – VELEŽ 1:3 (0:1)
Pobjedom nad selekcijom Neuma, mladi fudbaleri Veleža izborili su plasman u finale kupa HNK za juniore. U finalnoj utakmici, koja se igra 3. septembra u Mostaru, snage će odmjeriti sa juniorima Gošk-a iz Gabele, koji su jučer u polufinalu sa 3:1 savaldali Zrinjski.

KUP JE NAŠ!
VFC THE RELIGION

drakensang
Kontakt:

Post Postao/la drakensang » 20 avg 2014, 10:27

shaman7 je napisao/la:[youtube][/youtube]

šta je ovo bilo, rođeni moji.
Da se nadovežem i dodam još nešto kao odgovor kinalji, da je nama stadion iole bliže, sada kad su dobri rezultati išlo bi se korteom na utakmice i garantujem da bi pet puta više raje bilo, posebno iza gola .. Al jbg, daj sad da klepnemo Travnik 3-4 razlike, pa ćeš vidjeti Zenicu kako će se odraditi ..

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 20 avg 2014, 12:13

@drakensang

znaš li dokle se došlo sa stadionom?

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 20 avg 2014, 12:44

Moram vam reci da me pomalo nervira ova najava gostovanja u Zenicu,a jos nismo odigrali sa Travnikom.Valjda nam je Travnik prioritet.Da, mislim na navijace.Sve je to lijepo al daj da dobijemo vezire pa onda planirati Ze.3 dana je sasvim dovoljno vremena.Sjetite se da je isto bilo pred Sa,pa nam na MVO slaba posjeta bila,a i 2 boda odose.
Ali eto ko sam ja ,nek rade momci kako hoce,samo podjelih misljenje sa vama.Puno je bitnije da mr.Feja radi kako treba i eto nama radosti.
Hajde molim vas odgovorite nasem @Alemu dokle se sa vjestackom travom stiglo,i mene interesuje.

PS
@shaman 7 dobar onaj klip,msm da sam povezo neke stvari i da sam te vidio
Svaka cast :thumbup:
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..

mikki21
Kontakt:

Post Postao/la mikki21 » 20 avg 2014, 13:42

VigorMostarac je napisao/la:(U-18) NEUM – VELEŽ 1:3 (0:1)
Pobjedom nad selekcijom Neuma, mladi fudbaleri Veleža izborili su plasman u finale kupa HNK za juniore. U finalnoj utakmici, koja se igra 3. septembra u Mostaru, snage će odmjeriti sa juniorima Gošk-a iz Gabele, koji su jučer u polufinalu sa 3:1 savaldali Zrinjski.

KUP JE NAŠ!
Bravo mali dzavoli, nije nemum neka sila ali opet valja nesto osvojit! Cudi me da je gabela dobila kone ipak kone dobro stoje u juniorskoj ligi!!!? Kad je to finale sa gabelom? Vidim juniori imaju malo bolje rezultate ove sezone i tojaga im trener, koda je se malo ozbiljnije pocelo radit sa omladinom!!????

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 20 avg 2014, 15:07

SARADNJA VELEŽA I GSS-A

Fudbalski klub Velež potpisao je danas ugovor o saradnji sa Gorskom službom spasavanja. Ugovor podrazumjeva da 10 % vrijednosti članskih karti po osnovu projekta „Budi Rođeni“ koje budu uplaćene klubu od 1. augusta ove godine izdvoji se za potrebe GSS. S druge strane GSS će za prikupljeni novac kupiti potrebnu opremu za rad.

fkvelez.ba

:clap:

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 20 avg 2014, 15:15

PRODUŽENA SARADNJA SA MIRZOM ĆEMALOVIĆEM

UO FK Velež je danas, na molbu igrača Ćemalović Mirze, produžio saradnju sa istim.
Naime igraču je ugovor istekao u junu 2014, od strane Uprave ponuđen mu je produžetak saradnje, što on nije prihvatio zbog želje da nađe inostrani angažman.

Nakon što nije došlo do realizacije transfera, imajući u vidu činjenicu da je Mirza dijete Veleža koji je uvijek svoje obaveze izvršavao korektno i požrtvovano, svjesni da bi pauza u trenažnom procesu mogla biti pogubna za karijeru mladog igrača koji je ujedno i član mlade reprezentacije BiH, Upravni odbor je odlučio uvažiti njegovu želju da se vrati u njegov klub.

Nažalost brojni su primjeri mladih igrača koji zbog lažnih obečanja dovode u pitanje svoju karijeru. Upravni odbor će uvijek pomagati našim igračima i neće biti smetnja u razvoju njihovih karijera što smo pokazali dopuštajući Bašiću i Letiću da uz naknadu za treniranje koja je puno manja od one koja bi klubu po propisima pripadala napuste klub i pokušaju svoju sreću potražiti negdje drugo. Svaki njihov uspjeh je i uspjeh FK Velež.

fkvelez.ba

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.