Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

Greivis
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la Greivis » 20 avg 2014, 16:58

Meni samo nije jasno sta se treba desiti da Wenger shvati da Ox mora biti starter.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 20 avg 2014, 17:10

BigBigBang je napisao/la:Ali kakav potencijal ima Sanogo?.
Cuj kakav, 140 PA na fmu :mrgreen:

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 20 avg 2014, 17:30

AllGunsBlazing je napisao/la:Jack bio dobar? Ali je Giroud klada? I onda se vi pitate sto ja Girouda branim. Sto ga ne bih branio kad je Jack bas bio ta klada. Konstantno zabijanje u protivnike, ni jedna upotrebljiva lopta za napadace(ne mora to biti Giroud ima i Alexis), a ofanzivni vezni.
Realno,zadnje dvije tekme su svi do jednog bili klade (osim Alexisa)!
Ali početak je sezone i normalno je da se malo teže ulazi u ozbiljne tekme!
Arsenal have €25m bid rejected for Sporting Clube de Portugal star William Carvalho!
A.F.C. Bournemouth!

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 20 avg 2014, 17:32

Valencia je napisao/la:Znaci, Arsenal je vjerovatno zvrsio prelazni rok. Prilicno dobro odradjen posao. Prosle godine Ezil, sada Sancez i jos nekoliko prilicno kvalitetnih igraca.

Sastavili su dobar tim i imaju se cemu nadati. Medjutim, tesko ce ispred Celzija koji je sastavio strasan tim. Kosta bi mogao postati legenda kao i Drogba. Kako samo lik ulece u prazan prostor i trazi poziciju da ugrozi gol. To je ono sto fali Arsenalu da bi bili favoriti za titule. Ziru je solidan i nista vise. Sango je zanimljiv, ali jos uvijek neizbrusen. Volkot i Podolski nemaju golgeterski instikt.

Kavani ili Falkao bi odlicno dosli, ali je pitanje ima li Arsenal lovu za njih.

a-a :nene:

http://vivafootballcalcio.com/borussia- ... avourites/" onclick="window.open(this.href);return false;

Daj Marka :pray:

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 20 avg 2014, 18:07

AA23 je napisao/la:
Valencia je napisao/la:Znaci, Arsenal je vjerovatno zvrsio prelazni rok. Prilicno dobro odradjen posao. Prosle godine Ezil, sada Sancez i jos nekoliko prilicno kvalitetnih igraca.

Sastavili su dobar tim i imaju se cemu nadati. Medjutim, tesko ce ispred Celzija koji je sastavio strasan tim. Kosta bi mogao postati legenda kao i Drogba. Kako samo lik ulece u prazan prostor i trazi poziciju da ugrozi gol. To je ono sto fali Arsenalu da bi bili favoriti za titule. Ziru je solidan i nista vise. Sango je zanimljiv, ali jos uvijek neizbrusen. Volkot i Podolski nemaju golgeterski instikt.

Kavani ili Falkao bi odlicno dosli, ali je pitanje ima li Arsenal lovu za njih.

a-a :nene:

http://vivafootballcalcio.com/borussia- ... avourites/" onclick="window.open(this.href);return false;

Daj Marka :pray:
iako nam je sad najmanje potreban Marko,neka bar njega dovede ,ako ne planira dovesti napadaca ili dmf-a,imat cemo onda Reusa.Ozila,Ramiza,Alexisa, koji mogu zabiti tako da nam moze i Giroud ili Wolcott igrati u spicu,kad je Wemger izgleda digao ruke od dmf-a ;)
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 20 avg 2014, 18:21

slika

;)

Evo trebamo dovesti Jacku brata mozda bi im bilo dobro skupa,ovaj ima tek 18 god , a u tim god je Jack bio najbolji :D :rol:
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 20 avg 2014, 18:23

Pa to i ja Paja govorim. Medjutim za tu poziciju Alexis "mora" imati spica. Imao ga je i Suarez(Sturidge). A fazon u svemu ovome je sto i Cazorla voli uci u sredinu i onda ako udje i Alexis nastaje belaj. Jednom kad Cazorla izleti iz prve ekipe onda ce biti bolje.
Celik!3,2,2.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 20 avg 2014, 18:29

Alexis nije Jesus Navas ili Cuardado (to jest klasicno krilo koji pići uz aut liniju i koji služi za nabacivanje centarforima) :nene: :nene: jok to

on je krilni napadac,a to znaci za formaciju 4-3-3 ili 3-4-3 gdje je jedan od tri napadaca, trident, trozubac...ništa krilo i vezna linija :nene: a Arsenal fura neke 4-2-3-1

ili da igra u samoj špici ekipe....covjek je napadac, a ne krilno.

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 20 avg 2014, 18:33

let3 je napisao/la:Alexis nije Jesus Navas ili Cuardado (to jest klasicno krilo koji pići uz aut liniju i koji služi za nabacivanje centarforima) :nene: :nene: jok to

on je krilni napadac,a to znaci za formaciju 4-3-3 ili 3-4-3 gdje je jedan od tri napadaca, trident, trozubac...ništa krilo i vezna linija :nene: a Arsenal fura neke 4-2-3-1

Evo o tome je rasprava cijelo vrijeme, ;) lik ubacuje lopte ,Giroudu i Sanogu :rol:

VOLIM TE ČELIK!!!!!

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 20 avg 2014, 18:38

A to krilni napadac ne ubacuje? Da ih bar ubaci kako treba pa hajd. Mislim fakat glupe se rasprave vode. Spic ce tesko biti, a pitanje je hoce li biti i taj krilni napadac.
Celik!3,2,2.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 20 avg 2014, 18:38

topnik1

e pa to radi Navas u Cityu ili Milner ili ko vec, bocni probijaci i nabacivaci lopti...ili nekad Beckham u Unitedu.

ali to nije prava prica u vezi Alexisa...on nije ta tipa igraca

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: Arsenal

Post Postao/la JoseMourinho » 20 avg 2014, 18:40

Nevažno igrao ti 3-4-3 ili 4-5-1 alexis se najbolje snalazi na desnom krilu, e sad do taktikee i trenera je kako ce ga koristiti al njegova pozicija na terenu je desno gdje je nekad Theo igrao..
On u samom napadu nema sta tražit jer on sam nebi mnogo djelovat, on u napadu može igrati jedino ako se igra sa dva napadača (on i Vargas, rvp i robben i sl.), on na krilu gdje ima slobodu i prostor ispred sebe je najopasniji ;)

Edit: za napad bar dok se Theo ne oporavi neznam sto Wenger ne proba Joela ;)

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 20 avg 2014, 18:49

let3 je napisao/la:topnik1

e pa to radi Navas u Cityu ili Milner ili ko vec, bocni probijaci i nabacivaci lopti...ili nekad Beckham u Unitedu.

ali to nije prava prica u vezi Alexisa...on nije ta tipa igraca
Njemu samo Wenger treba dati vise slobode i but ce to odlicno,znam da nije tip igraca koji ce nabijati samo lopte u sredinu ;)

VOLIM TE ČELIK!!!!!

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 20 avg 2014, 18:58

Mrzim se koristiti FM izrazima, ali Alexis je klasični Inside Forward. Ni u kojem slučaju nije obično krilo.

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 20 avg 2014, 19:17

Jest al kao i obično krilo igra desno FM izrazom AMR, samo drugačije igra nije pravolinijski trkač nego inside forward, al ponovo je to ta ista pozicija kao et navasova njega ste spominjali ;)

suhi
Kontakt:

Post Postao/la suhi » 20 avg 2014, 19:46

Ima cut inside :mrgreen: Kako sam nekad mrzio ta krila u pm na starim fmovima ,prodji i ubaci,stas mi u sredini :D
Ozil is unique, there is no copy of him – not even a bad one. He is the best number 10 in the world. He makes things very easy for me and for his team-mates with his football vision and the decisions he makes. (c) José Mourinho

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 20 avg 2014, 20:02

JoseMourinho je napisao/la:Jest al kao i obično krilo igra desno FM izrazom AMR, samo drugačije igra nije pravolinijski trkač nego inside forward, al ponovo je to ta ista pozicija kao et navasova njega ste spominjali ;)
ma jok brate....nije to to ;) vjeruj...ne igraju uopšte u istoj liniji, to prvo ....Alexis igra mnogo bliže 16-ercu, zato što je u napadackoj liniji (trozubac) i zato što je formacija takva... a nemaju ni iste zadatke i kretnje.

ja ne znam šta ce igrati kod Wengera i šta ovaj planira sa njim, ali ja se moram referisati na Barcu i na ono što sam pratio 3 godine kad je AS u pitanju. (nemam na šta drugo jbg)

http://outsideoftheboot.com/wp-content/ ... 4/psg4.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://chalkontheboots.files.wordpress. ... /image.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

a Navas je skroz druga prica, druga linija

http://sharemytactics.com/1968/Manchest ... actics.png" onclick="window.open(this.href);return false;
http://cdn.bleacherreport.net/images_ro ... 1382558668" onclick="window.open(this.href);return false;

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 20 avg 2014, 20:06

let3 je napisao/la:Alexis nije Jesus Navas ili Cuardado (to jest klasicno krilo koji pići uz aut liniju i koji služi za nabacivanje centarforima) :nene: :nene: jok to

Pa to ja i pricam a neki su ovdje dolazili i pricali bajke o Alexisu krilu, on ce biti teski flop ukoliko bude nastavio da igra u ovom nakaradnom sistemu igre gdje sluzi samo da trci kontru i nabacuje lopte Giroudu i Sanogu...ne znam samo kako se treneru Wengerovog kalibra moze desiti da sa ovako amaterskom taktikom pocne sezonu. Alexis bi trpao nemilice u sistemu gdje je on neki spic a krila Campbell i Ox a iza njih Ramsey i Ozil i na tu ekipu dodaj jednog klasnog DMFA i onda mozes pricati da ces nesto napraviti sa ovom taktikom i ekipom sada 4 maksimum 3 mjesto je neminovnost.

Cuj ovog Mourinha eksperta Alexis bi mu na krilo a u spic bi gurao Campbella... :lol:
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

keno94
Kontakt:

Post Postao/la keno94 » 20 avg 2014, 20:48

Mislim da bi Sanchez puno bolje igrao poziciju na kojoj je Santi bio prosle godine. Krilo koje ulazi u sredinu. U sustini on to i jeste, inside forward sto bi rekli Englezi. Stavi ga da igra uz aut liniju i imas beskorisnog igraca. Stavi ga na lijevo krilo i daj mu slobodu u napadu, imas ubitacnog igraca koji se ubacuje u prostor iza odbrane i predstavlja ogromnu opasnost po protivnika.
“Ostrvski stadioni nemaju atletsku stazu jer su, kako Bog zapoveda, predviđeni za fudbal, a ne za nekakvo besmisleno trčanje u krug. Ovde igrači osećaju dah publike na sopstvenom potiljku, za opomenu. Valjda su zato i najbolji, ko zna.”

suhi
Kontakt:

Post Postao/la suhi » 20 avg 2014, 21:11

Dok god weneger gomila peglatore na ove ofanzivne pozicije nema tu napredka.Pogotovo santi na krilu,pored podlia ,cambela ,oxa,smijesno. O kapitenu ne treba trositi rijeci. ox/cambel ,mesut,alexis i iza ramiz,je kljuc za uspjeh.
Jednostavniji i okomitiniji nogomet se mora igrati ako hoce da izvuce max iz ozila i alexisa.
Ozil is unique, there is no copy of him – not even a bad one. He is the best number 10 in the world. He makes things very easy for me and for his team-mates with his football vision and the decisions he makes. (c) José Mourinho

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Invincibles14 i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []