Plate igrača premijer lige?

samoposmatram
Kontakt:

Re: Plate igrača premijer lige?

Post Postao/la samoposmatram » 21 avg 2014, 10:04

Djeco zdravije vam je igrati Kralja prstenova u sumi, nego ovdje pisati gluposti.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 21 avg 2014, 10:25

anel81m je napisao/la:
Pappy je napisao/la:Ali su vam zato premije za titulu bile vrhunske. ;)

Usput, najveca plata u Slaviji je 1200 KM, prosjek oko 400-500 što ih čini ubjedljivo najmanjim u ligi. :(
Šta čovjek može sa 400-500 KM?! :roll:
vise nego sto moze penzioner sa 300?
da ne govorim o 170 KM u RS.
Kakvi su igraci, gdje igraju i to im je puno.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

FanVitez
Kontakt:

Post Postao/la FanVitez » 21 avg 2014, 11:24

samoposmatram je napisao/la:Djeco zdravije vam je igrati Kralja prstenova u sumi, nego ovdje pisati gluposti.
hahahaha oplako sam :urnebes: :clap:
TH 1950

Ja te volim,ja te volim Hajduceee.....

anel81m
Kontakt:

Post Postao/la anel81m » 21 avg 2014, 15:15

samo_lijevo je napisao/la:
anel81m je napisao/la:
Pappy je napisao/la:Ali su vam zato premije za titulu bile vrhunske. ;)

Usput, najveca plata u Slaviji je 1200 KM, prosjek oko 400-500 što ih čini ubjedljivo najmanjim u ligi. :(
Šta čovjek može sa 400-500 KM?! :roll:
vise nego sto moze penzioner sa 300?
da ne govorim o 170 KM u RS.
Kakvi su igraci, gdje igraju i to im je puno.
Penzioner je osuđen na ta primanja ali ako momak sa 20 i kusur godina koji ima talenat za fudbal igra za 400-500KM u Premier ligi, neznam.Fudbal igraš 10-15 godina i to je to, bolje mu je odma okačit kopačke o klin i skupljat željezo, više će zaradit.
Zato je neminovno smanjenje ove lige ili je proglasiti amaterskom s tim da ljudi normalno rade a fudbal igraju poslije posla.

OdStruke
Kontakt:

Post Postao/la OdStruke » 21 avg 2014, 15:26

Višća je kod komšinica imao 500KM i plaćen stan.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 21 avg 2014, 15:35

anel81m je napisao/la:
Penzioner je osuđen na ta primanja ali ako momak sa 20 i kusur godina koji ima talenat za fudbal igra za 400-500KM u Premier ligi, neznam.Fudbal igraš 10-15 godina i to je to, bolje mu je odma okačit kopačke o klin i skupljat željezo, više će zaradit.
Zato je neminovno smanjenje ove lige ili je proglasiti amaterskom s tim da ljudi normalno rade a fudbal igraju poslije posla.
penzioner je radio citav zivot da bi imao 300 KM.Ovi nasi igraci,cast izuzetcima,da imaju bilo kakvu priliku oni bi odmah otisli,a za trud i znanje koje pokazuju na terenu,treningu su dobro placeni sa ovih 500 KM.Treba prvo pogledati koliko ostali imaju platu.
Ako misle zaraditi za zivota u ovoj nasoj ligi onda nesto nije u redu s njima.

anel81m
Kontakt:

Post Postao/la anel81m » 21 avg 2014, 19:22

anel81m je napisao/la:
penzioner je radio citav zivot da bi imao 300 KM.Ovi nasi igraci,cast izuzetcima,da imaju bilo kakvu priliku oni bi odmah otisli,a za trud i znanje koje pokazuju na terenu,treningu su dobro placeni sa ovih 500 KM.Treba prvo pogledati koliko ostali imaju platu.
Ako misle zaraditi za zivota u ovoj nasoj ligi onda nesto nije u redu s njima.
Nemožeš brate mjeriti plate običnog radnika sa "profesionalnim" fudbalerom u elitnom fudbalskom takmičenju jedne države.
U jednoj Austriji koja je ispod prosječna liga u Evropi jedan prosječni igrač zarađuje minimalno 5-6 prosječnih plaća, tako je u većini normalnih liga.Drugo su amaterske lige gdje ljudi imaju poslove a fudbal igraju sporedno i nešto zarađuju.Ovu ligu ili treba smanjit ili napravit amatersku, što ona ustvari i jeste.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 21 avg 2014, 23:00

anel81m je napisao/la:
Nemožeš brate mjeriti plate običnog radnika sa "profesionalnim" fudbalerom u elitnom fudbalskom takmičenju jedne države.
U jednoj Austriji koja je ispod prosječna liga u Evropi jedan prosječni igrač zarađuje minimalno 5-6 prosječnih plaća, tako je u većini normalnih liga.Drugo su amaterske lige gdje ljudi imaju poslove a fudbal igraju sporedno i nešto zarađuju.Ovu ligu ili treba smanjit ili napravit amatersku, što ona ustvari i jeste.
Je li tebi to normalno da nas prosjecni igrac ima platu 1500 KM,a recimo da isto to ima ljekar?
Meni nije normalno,prvo sto je liga smijesna,neprofesionalna,zadnja rupa u evropi itd.
Kad mi budemo normalno uredjena drzava onda se moze oko ovoga pricati,ovako to nema svrhe.
Ne mogu ja pricati o igracima koji igraju mahmurni na terena poput onog u Bijeljini.

anel81m
Kontakt:

Post Postao/la anel81m » 22 avg 2014, 10:31

anel81m je napisao/la:
Je li tebi to normalno da nas prosjecni igrac ima platu 1500 KM,a recimo da isto to ima ljekar?
Meni nije normalno,prvo sto je liga smijesna,neprofesionalna,zadnja rupa u evropi itd.
Kad mi budemo normalno uredjena drzava onda se moze oko ovoga pricati,ovako to nema svrhe.
Ne mogu ja pricati o igracima koji igraju mahmurni na terena poput onog u Bijeljini.
Odošmo u nedogled sa raspravom.Kažem da je u svijetu normalno da profesionalni igrač prima i nekoliko ljekarskih plata.Nepričam ja o vrhunskim ligama gdje igrači zarađuju milione, već o nekim prosječnim i ispodprosječnim.
Kod nas je fudbal sport broj 1 i bar ta 1 liga bi trebala na nešto ličiti.Ti kažeš igrači ovaki, onaki.Dobri su brate kako su plaćeni.Nemogu se pravilno sportski prehranit sa tim parama, da nepričamo o ostalim troškovima.
Pogledaj malo lige koje su jače od naših, kakvih sve igrača i indijanaca tamo ima, a imaju velika primanja.
Bar da imaju oko 1000KM i da su osigurani, to bi trebao biti neki minimum minimuma.Drugo su ovi juniori koji tek počinju i koji se još školuju.

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 30 avg 2014, 23:49

anel81m je napisao/la:
E vidis, ja ne vidim problem da igrac ima najmanje 1000 KM pa vise platu (prosjecna u drzavi nam je oko 830), ovih 1000 mjesecno je neki minimum koji smatram da treba da bude, znaci za one sto dolaze iz omladinskih kategorija ili rezerve. Ono sto me uzasava jeste niske plate u drugim sektorima nase drzave. Pa nema te sanse da bih pristao biti ljekar za 1500 KM, nisam potrosio tolike pare na studije, a da ne pricam pod kojim je stresom covjek i sta jos za mizernih 1500 KM (DA, mizerno za posao koji obavlja). Neki dan citam neko rece 600 KM nije losa plata, ne da nije losa, nego je prelosa... Ali dobro, nisu ni nasi radnici cvjecke, kada pogledam kako se ophode prema svom poslu i kakvu radnu etiku imaju, ni sam nebi dao im vecu platu iako priznajem da ima groznih poslodavaca koji zaista nemaju poduzetnickog duga i "slifa" za to da budu na tako visikoj poziciji. I da, od 390000 nezaposlenih u FBiH, njih cak 125000 su nekvalificirani (32%!!!!), a dodatnih 135000 kvalificiranih (35%) ali bez barem srednje strucne spreme. Znaci, 67% nezaposlenih nemaju barem srednju strucnu spremu. Meni je ovdje vise od cifre nezaposlenih porazno ovoliki broj ljudi bez srednje strucne spreme. Od ostalih 33% nezaposlenih, 25% su oni koji imaju srednju strucnu spremu, oni sa diplomom sa univerziteta ima svega 6% sto priznajem da je puno (sve preko 3% je puno).

salle86
Kontakt:

Post Postao/la salle86 » 20 jun 2015, 23:00

pare nisu problem

... para nema
Ti si mi sve na svijetu, u srcu nosim te ja,
ljubavi što te rodi klasa radnička.
Tebi posvetio život, sve dane, godine,
sa svojom braćom živim za tvoje uspijehe

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 27 jun 2015, 01:52

Kakvih 390000 nezaposlenih, pa meni prvi rodjak u Austriji kao inzinjer na crno radio prve 2 godine ...

Ontopic :
Za profesionalnog fudbalera u nasoj ligi sve ispod 3000 je malo... Profesionalni fudbaler mora barem 1000 KM na prehranu i dodatke prehrani potrositi.
Sve ispod je nizerno osim ako nije rijec o juniorima.
Mislim da je Benko trenutno sa najvecom platom pa Delac ili obrnuto. Uglavnom obojicu ih placaju Celzi i Cardiff.

salle86
Kontakt:

Post Postao/la salle86 » 27 jun 2015, 03:04

kakve veze benko ima sa cardifom ?

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 27 jun 2015, 03:23

HZ_ilidzaa je napisao/la:Za profesionalnog fudbalera u nasoj ligi sve ispod 3000 je malo... Profesionalni fudbaler mora barem 1000 KM na prehranu i dodatke prehrani potrositi.
Sve ispod je nizerno osim ako nije rijec o juniorima.
Tu prehranu i dodatke treba da placa klub pored plate.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 27 jun 2015, 04:15

Dodatke prehrani? Mislis pive? Jer jedino sto nasi igraci trose kao dodatke prehrani su pive.

I cuj sve ispod 3000 malo. On za 10 godina zaradi kao profesor za 36 godina, i jos zivi tih 26 i ne radi nista, a ovaj se lomi svaki dan na poslu. Da ne govorim o razlici u kvaliteti, ili znacaju fudbalera i profesora za okolinu i drustvo.
Celik!3,2,2.

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 27 jun 2015, 10:17

AllGunsBlazing je napisao/la:Dodatke prehrani? Mislis pive? Jer jedino sto nasi igraci trose kao dodatke prehrani su pive.

I cuj sve ispod 3000 malo. On za 10 godina zaradi kao profesor za 36 godina, i jos zivi tih 26 i ne radi nista, a ovaj se lomi svaki dan na poslu. Da ne govorim o razlici u kvaliteti, ili znacaju fudbalera i profesora za okolinu i drustvo.
Jeste,ali ko zavrsi za profesora za njega ce uvijek biti posla dok milijardu potencijalnih fudbalera se zrtvuju 24h dnevno ne bi li postali fudbaleri i od tih milijardu ne uspije ih ni 1% , ostalih 99% zive neki nizerazredni zivot.

salle86
Kontakt:

Post Postao/la salle86 » 27 jun 2015, 10:33

AllGunsBlazing je napisao/la:Dodatke prehrani? Mislis pive? Jer jedino sto nasi igraci trose kao dodatke prehrani su pive.

:thumbup:

realno milja prvotimcima, ovim jačim i do 5
ali sad da govorimo o cifri 3 milje svima kad imaš levata koji jedva hodaju :nene:

bambus
Kontakt:

Post Postao/la bambus » 27 jun 2015, 10:54

anel81m je napisao/la: Penzioner je osuđen na ta primanja ali ako momak sa 20 i kusur godina koji ima talenat za fudbal igra za 400-500KM u Premier ligi, neznam.Fudbal igraš 10-15 godina i to je to, bolje mu je odma okačit kopačke o klin i skupljat željezo, više će zaradit.
On da je talenat ne bi igrao za 5 stoja u ovoj ligi nego bi otisao negdje dalje.Sto se plata tice suti i uzimaj kad ti daju,bolje i da dobijas nego da nema.
!

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 27 jun 2015, 12:35

Naravno da je normalno, ako taj fudbalski klub moze normalno poslovati.
Jedino sto nijer normalno da se trpaju ogromne pare iz javnog sektora.

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 27 jun 2015, 13:41

HZ_ilidzaa je napisao/la:

Jeste,ali ko zavrsi za profesora za njega ce uvijek biti posla dok milijardu potencijalnih fudbalera se zrtvuju 24h dnevno ne bi li postali fudbaleri i od tih milijardu ne uspije ih ni 1% , ostalih 99% zive neki nizerazredni zivot.
Posvete se đoku mog.

Evo ako mi u BiH nađeš pet igrača koji 24h žive za fudbalom ja ti dam šta hoćeš. Većina treniraju fudbal da kažeš da treniraju, niko ne ostaje poslije treninga da dodatno radi, većina ih voli maznuti alkohola, nezdrave hrane i ostalog. I kako mi da pričamo o igraču koji 24h živi fudbal.

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.