Atletika
Moderator/ica: rio_Ferdy88
Re: Atletika
Trka za dijamante se nastavlja večeras u Stockholmu! Prenos na Areni od 20:00!
A.F.C. Bournemouth!
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Tako je, nemoj da vas ometu neka sekundarna sportska nadmetanja tipa play-off EL 

DukeOfWellington je napisao/la:Tako je, nemoj da vas ometu neka sekundarna sportska nadmetanja tipa play-off EL
ajd i ja ću probati naći na netu
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Opet se neki idiot od sudije navadio da drži atletičare pet sekundi u setu. Gdje ih samo nabave.
Kakav kretenizam na startu. nevjerovatno više, upropastiše miting.
Kakav kretenizam na startu. nevjerovatno više, upropastiše miting.
Što kažu oni sa Arene:" Neke čudne podzemne vode!" xd
U skoro svim sprinterskim disciplinama smo imali pogrešan start! Inače miting nije bio nešto posebno. Nesta Carter (jedan od meni dražih atletičara) je uspio pobijedit u "nikakvoj" konkurenciji! xd
Lavillenie je "oduševio"! Ja malo prebacio na FTV,vratim na Arenu kad ono govore da nije uspio preskočit 5.60!
Kszczot opet odličan na 800!
U skoro svim sprinterskim disciplinama smo imali pogrešan start! Inače miting nije bio nešto posebno. Nesta Carter (jedan od meni dražih atletičara) je uspio pobijedit u "nikakvoj" konkurenciji! xd
Lavillenie je "oduševio"! Ja malo prebacio na FTV,vratim na Arenu kad ono govore da nije uspio preskočit 5.60!
Kszczot opet odličan na 800!
A.F.C. Bournemouth!
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Jučer je Pawel Fajdek na mitingu u Varšavi bacio kladivo na 83.48 m, postavivši tako novi nacionalni rekord Poljske, a ovo je i najbolji rezultat sezone, štaviše najbolji hitac još od 2008. kada je svoj show imao Tsikhan. Pored toga, popravio je vlastiti rekord za preko jedan metar (stari rekord 82.27 metara), a svih šest njegovih jučerašnjih hitaca išlo je preko 80 metara. Na EP-u u Cirihu nije mogao da pobijedi Parsa, ali ovaj čovjek će imati šta da kaže u godinama koje dolaze, ni svjetski rekord nije isključen. U Varšavi je trčao i Bolt i to na 100 metara i pobijedio uz vrijeme 9.98 sekundi.
Inače, da vas podsjetim, miting Dijamantske lige u Birmingemu na rasporedu je danas od 16:00.
Inače, da vas podsjetim, miting Dijamantske lige u Birmingemu na rasporedu je danas od 16:00.
Ja mislim da ne može!!Usain Bolt says going sub-19 in 200M is a possibility: "I would love to take that record below the 19 second mark, as that is something I’d be really proud of. That is a goal of mine and the possibility is there. I need to stay injury free for an entire season, from pre-season training all the way through, then I know I can do it.
A.F.C. Bournemouth!
rambo16 je napisao/la:Ja mislim da ne može!!Usain Bolt says going sub-19 in 200M is a possibility: "I would love to take that record below the 19 second mark, as that is something I’d be really proud of. That is a goal of mine and the possibility is there. I need to stay injury free for an entire season, from pre-season training all the way through, then I know I can do it.
i ja,već ga godine pomalo hvataju
Španovićka pobijedila na mitingu u Zurichu sa 6.80. Inače prijenos ide od 20:00!
A.F.C. Bournemouth!
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Nadam se dobrim rezultatima večeras, prođe sezona u velikim očekivanjima ali bez puno velikih ostvarenja u smislu rezultata.
Kakvo takmičenje u troskoku! Taylor u zadnjem skoku uzima dijamante!!
A.F.C. Bournemouth!
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Podsjetilo me na čuveni duel Lewisa i Powella iz Barcelone.rambo16 je napisao/la:Kakvo takmičenje u troskoku! Taylor u zadnjem skoku uzima dijamante!!
Ono na Olimpijadi??DukeOfWellington je napisao/la:Podsjetilo me na čuveni duel Lewisa i Powella iz Barcelone.rambo16 je napisao/la:Kakvo takmičenje u troskoku! Taylor u zadnjem skoku uzima dijamante!!
Onakav spektakl je teško ponovit! Možda da je kojim slučajem Compaore u zadnjem skoku vrečeras išao preko 17.51! xd
A.F.C. Bournemouth!
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Da, baš to, ima i snimak na yt, kakva borba je to bilarambo16 je napisao/la: Ono na Olimpijadi??
Onakav spektakl je teško ponovit! Možda da je kojim slučajem Compaore u zadnjem skoku vrečeras išao preko 17.51! xd

Pravo se zakuhalo u borbi za dijamant radi duplih bodova, mnogi gube prve pozicije.
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Britanke u B sastavu u štafeti 4x100 metara nacionalni rekord i prvo mjesto
Ova dvojica na Areni fkt veze nemaju
Kakva drama u visu, šteta za Anu.

Ova dvojica na Areni fkt veze nemaju

Kakva drama u visu, šteta za Anu.
Nisam ispratio vis do kraja. Ugasio poslije 100m jer me poraz Asafe demoraliso!
A.F.C. Bournemouth!
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Anita Wlodarczyk na mitingu ISTAF u Berlinu postavila novi svjetski rekord u bacanju kladiva - 79.58 metara, popravivši stari rekord Betty Heidler za 16 cm.
http://www.athleticsweekly.com/featured ... ord-11475/
http://www.athleticsweekly.com/featured ... ord-11475/
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Počinje Brisel, posljednji miting sezone u Dijamantskoj ligi.
Eee fala. Znao sam da će biti ali ni na kraj pameti!DukeOfWellington je napisao/la:Počinje Brisel, posljednji miting sezone u Dijamantskoj ligi.
A.F.C. Bournemouth!
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Razumijem te, i meni se često dešavalo da propustim, al' sad imam godišnji raspored svih sportskih događaja koje pratim da mi se to ne dešava.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.