Navijaci..

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

Valencia
Kontakt:

Re: Najbolji navijači na svijetu su ...?

Post Postao/la Valencia » 07 jan 2009, 20:40

Da vam 'cika' Vale proba 'objasnit' neke stvari. Tesko se moze OBJEKTIVNO odgovorit na pitanje koja je grupa najbolja na svijetu. Postoje velike razlike u stilovima, tako da ce svako reci da je najbolji onaj ciji mu se stil najvise svidja. To je vrlo cesto daleko od istine.

U startu trebate razgranicit dvije stvari. To su simpatizeri i ultras/casual/hool/fantik... navijaci. Simpatizeri su oni koji dolaze na stadion SAMO iz ljubavi prema klubu. Dakle, ne navijaju CIJELO vrijeme, ne doprinose navijackoj grupi itd itd. Ne mozes biti npr. Manijak ako si na sjeveru (ili kod kuce), ako ne navijas kada grupa navija, ako ne doprinosis svojoj grupi... Ako nisi iz Sarajeva, a PRAVI si navijac, ti ces koristit svaku priliku da pratis svoj klub i da pomazes svoju grupu shodno svojim mogucnostima. Navijaci su oni koji su u kopu na navijackoj tribini, koji navijaju cijelu tekmu, koji doprinose svojoj grupi na neki nacin itd itd. Znaci, ljudi kojim je uspjeh navijacke grupe priblizno bitan kao uspjeh kluba. Ovo boldirano je jedna od glavni stavki koje karakterisu ultra navijaca. Vidim da tu rijec mnogi na forumu koriste, a vjerujem da nemaju pojma sta to znaci. Kod kuce i na strani, u dobru i u zlu, na laganim i teskim, na blizim i dalekim gostovanjima UVIJEK uz svoj klub. Veliko (kao i za klub mozda i vise) zrtvovanje za uspjeh, izgled, reputaciju,... svoje navijacke grupe. To su glavni principi znacenja rijeci Mentalita' Ultras. Poslije idu finese kao sto su odjevanje, izgled tribine itd itd

Dvi drzave koje su pocele sa 'modernim' navijanjem i ciji se standardi i dalje slijede su Italija i Engleska. Italijani su izmislili pojam Ultras, navijanje popraceno bakljadama, koreografijama, sukobima sa protivnickim grupama itd Englezi su izmislili casual/hool stil koji je popracen navijanjem grlo-dlanovi, sukobi sa protivnickim navijacima. Oni su prvi poceli sa hulaganizmom. I jednim i drugim je odjevanje jako vazno, samo sto su Englezi pridaju veci znacaj odjevanju nego bilo koji drugi navijaci na svijetu. Radi njih su pojedine marke okarakterisane kao huliganske. Dakle, sve navijacke grupe su ucile od njih, neko je prihvatio Engleski na neko (vecina) Italijanski stil.

Sada su dosla neka druga vremena. Engleze su zakoni i murija skroz razvalili, tako da im je navijacka scena (izuzimajuci rijetke grupe iz nizih liga) dotakla dno i vrlo vjerovatno ce na tome dnu i ostati. U zadnjih nekoliko godina ista sudbina gazi i Italijane, tako da se moze ockivat da i oni za koju godinu zavrse kao Englezi. To je velika tragedija za navijacki pokret. Jedan od dva najbolja je gotovo prop'o, a i ovaj drugi sve vise propada. Francuzi koji su skoro cista kopija Italijana sada su po svim kriterijima ispred svojih 'ucitelja' Rusi koji su bili u izolaciji za vrijeme komunizma sada su za svega nekoliko godina navijanja dosli ispred Engleza koji su uzor za huliganizam.

Dakle, moje je misljenje da se ne mogu poredit grupe sa razlicitim stilovima navijanja, jer svako ima svoj ukus. Moze te poredit grupe koje imaju isti ili slican stil navijanja. Ima te npr. situaciju kada huligani Feyenoorda dolaze u Basel, prave belaje po gradu, a domacina nigdje da ih doceka. Feyenoord ima jednu od najjacih hool ekipa u Evropi, ali Basel ima bolje koreografije, bolje transparente itd itd I ko je sada tu bolji stvar je ukusa. Jedni su dobri u ovom, a drugi u onom. Za mene je naravno Feyenoord bolji, jer imaju jednu od jaci hool ekipa, dok su Baselovi obicni pozeri. Ali, razumijem da je nekom bolji Basel, jer ne voli huliganizam, nego voli ovo drugo. Za mene su npr. Grci puno bolji od Turaka. I jedni i drugi su vrlo dobri sto se tice gromoglasnog navijanja... Ali, zato ih Grci sisaju u svim drugim segmentima navijanja. Imaju ljepse pjesme, ljepse koreografije, bakljade, ljepse im izgleda tribina... Puno vise imaju Ultras smeka. Turci imaju puno potencijala, ali fali im edukacije i jos dosta vremena da dodju na nivo Grka. Svaki Ultras ce reci da ima puno bolje misljenje za Grke nego za Turke. Iako Rusi imaju najvecu reputaciju kao huligani, za mene su Poljaci dosta ispred Rusa. Poljaci mozda malo zaostaju za Rusima u huliganizmu posebno jer neke grupe ne postuju fer tuce, ali zato imaju neuporedivo ljepse pjesme, transparente, izgled tribine itd itd Imate Juznoamerikance cije se navijacke grupe identifikuju kao Barra Bravas (to je njima kao nama Ultras). Moje je misljenje da su oni najbolji navijaci na svijetu trenutno i da dosta sisaju uspavanu (zakonima i murijom unistenu) Evropu. U Evropi su po meni najbolji Grci i Poljaci, a navijacka grupa Gate7. Razumijem da se mnogi ne slazu, jer je stvarno tesko izabrat najboljeg medju toliko razlicitim...
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

HOS
Kontakt:

Post Postao/la HOS » 07 jan 2009, 21:29

Par stvari da dodam. Slazem se da pomalo umire navijacki pokret u Italiji, ali **** krivi su sami kad se skoro nijedna njihova vrijedna grupa(izuzetci su organizovane grupe Atalante, Sconvolts Cagliari za koje imam ogroman respekt u nekim stvarima, najvece frakcije navijaca Napolija i Curva Nord Cosenza) nebori protiv murije i novi zakona. Kako stvari sada stoje, najbolji tifo i mentalitet ultras je u nizim ligama u Italiji poput Serie C i cak D. Sto se tice Basela, nemaju mozda najveci i najsnazniji firm, ali su se zato odlicno prestavili u onoj tekmi protiv Zuricha prije par godina i naravno na gostovanju kod Intera gdje su se kurcili po cijelom Milanu(ko sto niko nije vise ponovio nakon one legendarne "posjete" BBBa u tom gradu) i totalno poravnali one pizde. Feyenoord imaju odlicne momke u Vak X-u, ali i njih sve vise jebu sankcije murije pa cak i svog vlastitog kluba. Nebih rekao da su poljski hoolsi vise "dirty" nego Ruski hoolsi, vise bih rekao da su Rusiji vise prgavi od Poljaka i vise koriste oruzje. Plus organizovana hool scena u Poljskoj je sredjenija nego ona u Rusiji. Samo su svoje ideale vecina Poljski grupa izdali nakon podrske srbadiji prosle godine. Na ostrvu tradiciju sada nastavljaju dvije najmocnije firme u Walesu, Soul Crew i naravno Jack Army koji su se odlicno predstavili u derbiju Swansea-Cardiff u liga cupu proslog oktobra. Zulus su prije par godina preuzeli pola Villa Parka u slavnom derbiju protiv Ville, ali i oni pomalo nestaju nazalost. Ali sto se tice onog pravog pravog fanatizma, tu su Argentinci pa i donekle Cileanci vrh. Respect njima.
U inat svima.

hammers
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la hammers » 08 jan 2009, 01:41

Nerim je napisao/la:za mene naj bolji navijači su:DELIJE, navijači od FENERBAHČEA, WEST HAM-a :twisted: :twisted: :twisted:
To kralju,svaka cast :mrgreen: :mrgreen:
http://www.youtube.com/watch?v=aWGDXKSxjn0

"West Ham taking liberties at Millwall, they come to Millwall's ground, they smash there pubs up and to them it's a victory".

GoRaN
Kontakt:

Post Postao/la GoRaN » 08 jan 2009, 02:36

Valencia svaka cast na duzini i kvaliteti posta.... :)
A ovo na slici je upravo G7. 8-)

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 08 jan 2009, 12:28

HOS, vidim da dobro poznajes evropsku navijacku scenu i uglavnom se slazem sa svime sto si napis'o. Jedino se malo razilazimo kada su u pitanju Rusi i Poljaci, odnosno fer tuce. U Rusiji je u navijackim tucama bilo dosta mrtvi i tesko ranjenih dok se sve vodece grupe nisu dogovorilo oko kodeksa kada su tuce u pitanju. Sada mozes jedino vidjet poneku baklju koja se upali cisto radi dekora, ali vrlo rijetko (ili nikako) se sa njome pali protivnik. Jedini koji ovo nisu postovali su CSKA Moscow, koji su koristili oruzije... To je u Rusiji velika sramota, pa su ih onda svi izbjegavali kao grupu koja nema hrabrosti za tucu. U posljednje vrijeme su i oni iskorjenili oruzije, tako da skoro pa nema grupe koja koristi oruzije. Za razliku od njih, dvi grupe iz samog vrha poljske scene javno priznaju da se ne odricu oruzja, jer je to njihov fazon borbe. To su Wisła Krakow i Cracovia (gradski rivali). http://i36.tinypic.com/kd90mq.jpg - ovo su murijaci nasli u Wislinom busu koja je isla na tucu sa Legia Warsaw. Koliko znam, ostale grupe ne koriste oruzje.

http://www.youtube.com/watch?v=i-j12PIhKOA - Spartak vs Zenit
http://www.youtube.com/watch?v=I7Ez8FRo ... re=related

Imate masu njihovih dogovoreni tuca na netu. Inace Fratria Spartak Moscow je jedna od najjacih hool ekipa u Rusiji (samim tim i u Evropi). Volio bih vidjet njihov duel sa nekom od poljski grupa. Bilo bi zestoko, samo mi nekako Poljaci izgledaju glomaznije :mrgreen: .

http://img162.imageshack.us/img162/5101/14516865cw6.jpg - Ovo je nadjeno kod No Name Boys (Benfica). Inace, grupa koja ima jako slabu reputaciju kao i cijela portugalska scena. Debilcine i kukavice!!
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

AdemirBHF
Kontakt:

Post Postao/la AdemirBHF » 08 jan 2009, 12:31

TM i HZ DDDDDDDDDDDDDD
Nobody is smart....I'm Nobody....:D:D

HOS
Kontakt:

Post Postao/la HOS » 08 jan 2009, 21:41

Valencia je napisao/la:HOS, vidim da dobro poznajes evropsku navijacku scenu i uglavnom se slazem sa svime sto si napis'o. Jedino se malo razilazimo kada su u pitanju Rusi i Poljaci, odnosno fer tuce. U Rusiji je u navijackim tucama bilo dosta mrtvi i tesko ranjenih dok se sve vodece grupe nisu dogovorilo oko kodeksa kada su tuce u pitanju. Sada mozes jedino vidjet poneku baklju koja se upali cisto radi dekora, ali vrlo rijetko (ili nikako) se sa njome pali protivnik. Jedini koji ovo nisu postovali su CSKA Moscow, koji su koristili oruzije... To je u Rusiji velika sramota, pa su ih onda svi izbjegavali kao grupu koja nema hrabrosti za tucu. U posljednje vrijeme su i oni iskorjenili oruzije, tako da skoro pa nema grupe koja koristi oruzije. Za razliku od njih, dvi grupe iz samog vrha poljske scene javno priznaju da se ne odricu oruzja, jer je to njihov fazon borbe. To su Wisła Krakow i Cracovia (gradski rivali). http://i36.tinypic.com/kd90mq.jpg - ovo su murijaci nasli u Wislinom busu koja je isla na tucu sa Legia Warsaw. Koliko znam, ostale grupe ne koriste oruzje.

http://www.youtube.com/watch?v=i-j12PIhKOA - Spartak vs Zenit
http://www.youtube.com/watch?v=I7Ez8FRo ... re=related

Imate masu njihovih dogovoreni tuca na netu. Inace Fratria Spartak Moscow je jedna od najjacih hool ekipa u Rusiji (samim tim i u Evropi). Volio bih vidjet njihov duel sa nekom od poljski grupa. Bilo bi zestoko, samo mi nekako Poljaci izgledaju glomaznije :mrgreen: .

http://img162.imageshack.us/img162/5101/14516865cw6.jpg - Ovo je nadjeno kod No Name Boys (Benfica). Inace, grupa koja ima jako slabu reputaciju kao i cijela portugalska scena. Debilcine i kukavice!!
Odlican post, samo bi dodao da bilo je par momaka iz Fratrie u Zagrebu protiv Dinama, izgleda da su izvukli deblji kraj tamo onda.
U inat svima.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 08 jan 2009, 22:33

Da, Purgeri kazu da su pocistili asfalt sa nekim likovima za koje oni kazu da su Fratria. Moguce je, ali poznavajuci Purgere nebi smjeo stavit ruku u vatru da je to tacno :mrgreen: . Vjerujem da su prebili neke likove, ali da je to bila neka ozbiljna grupa Rusa, tesko mi je vjerovat u to. Pa jbt, to su 'bokseri' (redovno treniraju u teretanama i pripremaju se za tuce), a kao Purgeri ih zgazili bez problema :mrgreen: . Mislim da sa Rusima i Poljacima na fer sa istim omjerom ljudi ne moze niko.

http://www.youtube.com/watch?v=RjoCzuh5xCk - Grobari vs Delije

Eto, necu vise sirit huliganizam medju omladinom, nije to bas lijepo od mene :mrgreen: .

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 08 jan 2009, 22:54

Vale, ti kao expert za tu scenu kako se predstavljas...trebao bi znati da su Grobari u periodu od 87-91 bili najjaci sto se tice tih "ferki" okrsaja na prostoru bivse nam drzave.
Jedan od glavnih vodja je bio Belgija,koji je ulijevao strah i trepet medju ostalim huliganima.
Da dalje ne duljim tu pricu, nema smisla medju ovom omladinom, nek se zavrsi sa ovom raspravom...samo da ne mislis da si ti jedino bio(ili vidjeo) ucesnik tih okrsaja...mozda... 8-)
Vom Jäger zum Gejagten

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 08 jan 2009, 23:48

Da, u pravu si, Grobari su pioniri huliganizma na ovim prostorima. Torcida je kao osnovana 1950, ali to je njihova ubleha. Mozda i jesu osnovani tada, ali tada nije bilo organizovanog navijanja (zasto nema nikakvih dokaza)... A po njihovom oni ispadaju kao da su prvi poceli sa oragnizovanim navijanjem u Evropi :mrgreen: . Oni su osnovali grupu po uzoru na brazilsku Torcidu, ali navijackog kopa nije bilo (realni Torcidasi to priznaju). Oni su poceli sa organizovanim navijanjem pocetkom 70-tih (imaju slike koje svojedoce i jasno pokazuju njihov kop), sto je opet mnogo prije drugih grupa u EX-YU. Oni su znaci pioniri organizovanog navijanja.

A sto se tice Belgije, u pravu si on je bio jedan od vodja Grobara. Koliko znam sada nije aktivan. Meni je gotivniji (po pricama mnogih Grobara) bio Pampi koji im je bio vodja sredinom 80-tih. A imas i onu pjesmicu; 'procvetala bela lala j.e.b.o Zare Parangala' :mrgreen: . Zare je takodje bio jedan od opjevanih vodja Grobara, a Parangal je bio Torcidas. Prije je kruzila prica da je Parangal dos'o kod Zareta u BG, jer su se valjda bili dopisivali... Na kraju ga ovaj odvede na Mancetov grob da ljubi sliku, ovaj nije htio i desi se ovo sto je u pjesmici opjevano (ali bas tako) :roll: .

Jbt, kad krenem o ovome pisat, ne znam stat nikako.

END

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 09 jan 2009, 00:21

Svaka cast, skidam kapu. Ali stvarno...mislio sam da ovdje nema tih osoba koje te stvari znaju, moram priznati da sam ih i ja gotov zaboravio, da znas da si me podsjetio. :)
Sto se tice reportoara pjesama,huliganstva ,bucnosti na tribinama,Grobari su bili neprikosnoveni u ex jug.
Torcida je imala najbolju pirotehniku...delije ili cigani su bili najbrojniji...sto im je bila i ostala glavna odlika, BBB je tad bio tek u razvoju...poznata po raznim ispadima.
Nasa BH scena u to vrijeme je bila u pelenama...tj. tek je se radjala.
Nemoj da mi neko zamjeri, jer tad...bio sam vrlo mlad...mozda i grijesim u tim mojim vidjenjima ex-yu navijacke scene...mada sumnjam.. ;) :lol: :roll:
Vom Jäger zum Gejagten

RođeniMostar
Kontakt:

Post Postao/la RođeniMostar » 13 jan 2009, 16:59

Kako sam ja čuo HZ i RA su ubjedljivo naj bili iz BiH ! Tu su još bili Manijaci ali nisu kao ove dvije grupe...
Morate znati da je prva registrovana grupa u Jugi bio Red Army i to 1981. godine ! ;)
Torcida je prva počela s navijanjem,nije 1950.godine,ali jeste prva ! tu su još Grobari koji su prema mnogima bili najjači u Jugi ! Torcida se isticala s koreografijama i bakljadama ! Cigana je bilo najviše i bili su uz Torcu i Grobare najbolji a BBB do poznatog okršaja s Delijama na Maksimiru bila pravo loša grupa !
...kraj Neretve rođeni,mi smo raja iz Mostara...

GoRaN
Kontakt:

Post Postao/la GoRaN » 13 jan 2009, 17:28

A sto volim sto i dan-danas kad neka balkanska ekipa igra u europi gostujuci navijaci ili se pojave u malom broju ili nedodju nikako,a kad ovi idu u goste klub upozorava svoje navijace kakvi su ovi budale....I onda ih ti navijaci kao lijepo docekaju.....ne zelimo mi probleme itd.....budale bili i ostali...... :D

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 13 jan 2009, 17:54

RođeniMostar je napisao/la:Kako sam ja čuo HZ i RA su ubjedljivo naj bili iz BiH ! Tu su još bili Manijaci ali nisu kao ove dvije grupe...
Morate znati da je prva registrovana grupa u Jugi bio Red Army i to 1981. godine ! ;)
Torcida je prva počela s navijanjem,nije 1950.godine,ali jeste prva ! tu su još Grobari koji su prema mnogima bili najjači u Jugi ! Torcida se isticala s koreografijama i bakljadama ! Cigana je bilo najviše i bili su uz Torcu i Grobare najbolji a BBB do poznatog okršaja s Delijama na Maksimiru bila pravo loša grupa !
Pogresno si cuo! HZ su bile najbolje, a odmah iza njih su bili Manijaci, pa onda Lesinari, pa RA (tu negdje sa Lesinarima)... Koliko ja znam (a znam puno :mrgreen: ) 1981. su osnovani Crveni Sejtani, a ne Red Army. Crveni Sejtani su bili totalno marginalna grupa, pa se ubrzo i ugasila bez nekih znacajniji postignuca. Red Army je nastao 1986. Sjecam se podgrupa Zealots, Eagles i Furia. Ovi prvi (najpoznatiji, najjaca njihova grupa tada, nesto kao kod Manijaka Joint Union) su imali prijateljstvo sa United Force (FK Rad Beograd - sada jedna od boljih grupa u Srbiji, ultra desnicari i ekstremni nacionalisti :mrgreen: ) koliko me sjecanje sluzi... Da li Zealots sada postoji?

Eagles
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Eagles » 13 jan 2009, 18:02

Valencia je napisao/la:
RođeniMostar je napisao/la:Kako sam ja čuo HZ i RA su ubjedljivo naj bili iz BiH ! Tu su još bili Manijaci ali nisu kao ove dvije grupe...
Pogresno si cuo! HZ su bile najbolje, a odmah iza njih su bili Manijaci, pa onda Lesinari, pa RA (tu negdje sa Lesinarima)... Koliko ja znam (a znam puno :mrgreen: ) 1981. su osnovani Crveni Sejtani, a ne Red Army. Crveni Sejtani su bili totalno marginalna grupa, pa se ubrzo i ugasila bez nekih znacajniji postignuca. Red Army je nastao 1986. Sjecam se podgrupa Zealots, Eagles i Furia. Ovi prvi (najpoznatiji, najjaca njihova grupa tada, nesto kao kod Manijaka Joint Union) su imali prijateljstvo sa United Force (FK Rad Beograd - sada jedna od boljih grupa u Srbiji, ultra desnicari i ekstremni nacionalisti :mrgreen: ) koliko me sjecanje sluzi... Da li Zealots sada postoji?
Ja sam jednom prilikom pricao sa jednim Torcidasem koji je stara garda (bivsi huligan i to) i on je rekao da je od BiH gostovanja najzajebaniji bio Mostar,Sarajevo je bilo onako nekad zajebano,nekad ne.Zenica je ponekad bila zajebana a ostalo su bili izleti.

RođeniMostar
Kontakt:

Post Postao/la RođeniMostar » 13 jan 2009, 18:14

Evo jedan isječak iz novina ! Pa ti vidi gdje je npr. RA !
slika

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 13 jan 2009, 18:16

Pa Eagles jos uvijek postoji :mrgreen: :mrgreen: . Sasvim je normalno da tako prica pripadnik Torcide, jer je izmedju Splita i Mostara prije (sada ih pola grada voli, a pola mrzi... eurokrem odnosi :mrgreen: ) bilo veliko neprijateljstvo. Torcida je u Mostaru uvijek nailazila na veliko neprijateljstvo, sto od strane Red Army sto od strane 'obicni' (Toricda se znala zalit da su ih babe gadjale saksijama i tako to :mrgreen: ) ljudi... Red Army je uvijek jako dobro odradjivo gostovanje u Splitu. Da su na druge bili nalozeni kao na Splicane, bili bi u samom vrhu YU scene. Zenica je bila standardno zajebana i neprijateljski raspolozenena. U zenici su postojale grupe Smogovci (pocetkom osamdesetih), HZC (huligani zenickog celika), Celzy,... (mozda jos neka),... da bi se Robijasi osnovali 1988. Tuzla je takodje bila nezgodna. Jedne prilike (dosta davno, znam iz prica) su na gostovanju u Beogradu greskom usli na sjever Marakane i sukobili se sa navijacima Zvezde (Delije tada nisu postojale)... Navodno su Zvezdasi izvukli deblji kraj.

RođeniMostar
Kontakt:

Post Postao/la RođeniMostar » 13 jan 2009, 18:18

Valencia je napisao/la:
Koliko je meni poznato Manijaci su samo belajili i to baš ono malo u Sarajevu i zapamćeno je otimanje njihovog transa od UF-a(tada ekipe koja je brojila 50-tak članova),HZ su se najviše istakli u BG kada je bilo izbodenih Grobara a RA je jedini razvalio Torcu u Splitu,uvijek je bilo nereda sa Torcom u Mostaru,zadnje gostovanje Delija u Mostaru je bilo na desetine povrijeđenih i otetih rekvizita Zvezdaša a i moram spomenuti gostovanje u TZ kada je bukvalno jedno naselje uništeno pred RA! neredi u TZ su najpoznatiji poslije Maksimira ;)
Što se tiče podgrupa prva je bila Furia a Zealots je imala prijateljstvo s Grobarima a za UF ne znam koje imao prijateljstvo znam samo da su u pitanju bili neki pojedinci,mislim da čak nisu ni podgrupe !
A kako znam,po neredima i belaju su se isticali CHS !

RođeniMostar
Kontakt:

Post Postao/la RođeniMostar » 13 jan 2009, 18:24

Valencia je napisao/la:Pa Eagles jos uvijek postoji :mrgreen: :mrgreen:
Ova ti je najjača dosad ! Debili nisu mogli smisliti nešto,nego preuzeli od drugog ime ! :lol:

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 13 jan 2009, 18:35

Ma dobro, ti si meni sada postavio tabelu iz 1985., a Red Army je osnovan 1986 :mrgreen: . Huliganstvo nije jedini kriterij kada se ocjenjuje kvaliteta neke grupe. Mozda te godine i jeste bili dobri, ali sve ukupno gledano, niste nikako bili bolji od Manijaka. Te Grobare u Beogradu je izbo Manijak, a oni su tada cesto isli jedni sa drugim na gostovanja, posebno kada su isli u BG ili ST. Manijacima (tacnije Joint Unionu) je pao trans u Beogradu od United Force. A taj belaj sto navodis da se desio u Tuzli, to je bilo kada ste izgubili titulu u zadnjem kolu. Narmalno je da ih odvalite poslije tekme, jer su vas pobjedili samo (uopste im bodovi nisu tebali) da bi Zvezda uzela titulu, jer su sa njima bili u dobrim odnosima. Horde zla su bile u bratskim odnosima sa Lesinarima :mrgreen: .

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.