Posjeta sinoć
Cimirotu čestitke za poziv u repku. Vala je zaslužio, nevjerovatno igra. Sada će mu se cijena povećati još više zato što je u repci, posebno ako dobije minutažu. Potaviti klauzulu od 1 500 000 eura minimalno ispod ove cijene ne treba pristati.
Uživancija je gledati ovako jako Sarajevo, ali ja mislim da ćemo do kraja slijedeće sezone ostati ja mislim bez minimalno 3 igrača koji će otići za lovu jer nećemo biti toliko moćni da zadržimo glavne igrače tipa Cimirota, Radovca, Dupovca, već sada pljušte ponude za naše najbolje igraće, ali još odoljevamo tim ponudama.
Nakon pregledanog snimaka tekme da kažem šta mislim:
Bilbija - trčao i riknuo je u 75 minuti i više nije mogao, a vala nije ni mogao ništa između stopera Borusije da napravi šta ozbiljno. Niti smrdi niti miriše
Velkoski- 2 asistencije vrlo dobar
Okić - ništa nije uradio u napadu, ali u odbrani je bio solidan. Niti smdi niti miriše
Stojčev - znala je Borusija da nama dosta zavisi igra od noge pa su ga kvalitetno zatvorili i nije mogao više, ali borio se je trčao pokušavao koliko može da proigrava i veže igru i na kraju umro u 75 minuti da više nije mogao normalno lopte da primi
Radovac - kakav je ovo potencijal sa 18 godina. Uskoro novi Cimirot. Kapa dole majstore
Cimirot - šta reći koju poruku poslati kome. Konto sam poslije Saida neću zadugo više vidjeti orginal majstora, ali izgleda da sam se zahebao. Ali kako je samo spreman to je prosto nevjerovatno. Igrač utakmice
Duljević - trenutno među 6 najboljih igrača Sarajeva ogroman potencijal i pokazao još jednom da je majstor, rutinerski zabija. Posebno se sada vidi koliko ga je Olimpic i Gracić kočio u karijeri na vrijeme se je spasio.
Kovačević - za onoliko vremena koliko je igrao odradio je korektno svoju minutažu za nešto više nije imao minutažu, ali vidi se da u njemu ima talenta
Puzigaća - dao gol i oduzeo loptu kod našeg drugog gola. Trčao, borio se, nije griješio, igrao i u napadu i u odbrani odlično. Pored Cimija igrač utakmice.
Džemo - konto sam dohakat će nam, ali sam se zahebao. Džemo odigrao vrlo dobru utakmicu očito je ovo igrač za velikih utakmica. Ali je u napadu ograničen sa znanjem samo zna centaršut u kazneni i ništa više.
Tatomirović - gdje su oni što su stavljali Mitrevskog ispred njega, neka ih je stid. I ako je on pa skoro dodao onome žući loptu kod prvog gola Borusije, ali nije imao namjeru morao je onome crnji izbiti loptu da ga on ne zabije. Sve u svemu bravo care tako se igra za Sarajevo
Dupovac - imao je jedno 3 greškice, ostalo odigrao rutinerski jedan od naših najvrednijeh igrača
Protić -

kuknjava šta je ono. Razmišljao sam ili se je podlegao atmosferi i težini utakmice pa nije tračao i ako je ušao s klupe i ljudi su ga prolazi kao da nepostoji, ili je jednostavno ubleha od igrača ili je to zbog brade koju je obrijao kao što Vedad komentator na FACE TV kaže glatko se obrijao
BANDOVIĆ - vidim mnogi sada pljuju po njemu, a jedino to pravo imaju navijači FKS i niko više. Ali hajmo krenuti redom.
Sarajevo - Kukesi, nije Dejo jedini krivac za ispadanje. Melun kriv 50%, 25% Husref (nije odredio ko će izvesti penal) u revanšu, a Dejo kriv za gol u Albaniji na prvoj utakmici. Znači ovdje je samo djelimični krivac.
Sarajevo - Atromitos da izgubili smo na Koševu radi njegove greške, ali ipak smo prošli i ja sam nakon prolaza zaboravio na ovu njegovu grešku kao da se nije desila.
Sarajevo - Borusija - moći ćemo ga pljuvati tek poslije revanša u Njemačkoj, ako rezultat u Švabiji bude 1-2, 0-1 za Sarajevo , 2-2, 3-3, a do tada nemamo toliko veliko pravo da ga pljujemo, Jer šta ako u Švabiji bude 2-0 za Borusiju onda nam je džaba i Dejina greška, ali shvatam ja svi smo željeli da ostanemo neporaženi da bi se mogli malo hvaliti i da bi u istoriji bilo zapisano da smo igrali neriješeno protiv Borusije na Hasetu. Vidim mnogi su zaboravili kako je penale branio protiv Viteza u kupu prošle sezone, kako nam je bod spašavao u Mostaru protiv Veleža itd. itd., ali ranije sam govorio treba nam bolji rezervni golman. Ali naravno treba i priznati ono je amaterska greška golmana koja se ne bi smijela dogoditi ni golmanima koji brane za naše juniore i kadete. I za kraj svako ko kaže da je Borusija igrala pod ručnom laže i to je dušman. Vidjelo se zadnjih desetak minuta da su se i oni umorili, poslije utakmice na facama igrača Borusije se je dao primjetiti umor, a mokri su bili dresovi kao Marijanova kosa
Ništa sada u Bijeljinu da na onom pašnjaku uzmemo 3 boda, da ostanemo prvi na tabeli i da se vratimo našoj surovoj realnosti PLBiH. Izvinjavam se na dužem postu