BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Koliko vjerujete treneru Kovaču

1) Nikako, treba da ide
3
60%
2) Dobar je za ovaj klub
2
40%

Ukupno glasova: 5

Lokos19
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la Lokos19 » 21 avg 2014, 09:20

adnan24 je napisao/la:
Lokos19 je napisao/la: Pitanje svih pitanja. Prosle godine veli Fatzke da smo potrosili oko 77mio na profi ekipu. Kad to usporedim sa obrtom i dobiti ima tu pofajn lufta, odnosno prostora od 10-15 mio na gore, bez da gdje zafali ;)
Ali ovdje je rijec o profitu u sezoni u kojoj smo igrali 1/4 finale lige prvaka,finale kupa i bili drugi u Bundesligi a kod te racunice sa platama mora se ici sa pretpostavkom o nesto slabijoj sezoni,pa cak i propustanjem lige prvaka.
Naravno. Samo problem je ako uvjek riktas ekipu po tome onda ce ti i kvalitet biti takav (borba za CL). Sa tom taktikom se vrtis u krug. Ako zelimo napravit korak naprijed, onda moramo i plate dignut stepen vise preko worstcase scenarija ;-)
adnan24 je napisao/la:[
Kad smo bili pred bankrotom,problemi su i poceli neocekivanim propustanjem lige prvaka ispadanjem u kvalama od Brugge-a...ne smiju dozvoliti da se nesto slicno ponovi.
Da, zato sto su genijalci prihode od tv prava, merchandisnga i ulaznica kasirali par godina unaprijed i spichkali sve odjednom. Fatzke se drzi toga da trosimo samo ono sto je vec zaradjeno, sto ima moju apsolutnu podrsku. U tom scenariju da se nekvalifikujemo imamo vec 100 mio zastekanih. 20-30 mio se mogu komotno rezervisat za takav nedajboze slucaj, a u medjuvremenu top igrace i platit top.
Semir bvb je napisao/la:BVB trenutno izdvaja oko 70 mil. godišnje na igrački kadar (plate). Cilja Watzkea je da do 2017., što i nije tako daleko, taj budžet bude oko 120 mil. bez ikakvih kredita. :tokralju: Ako to uspijemo, onda neće uopšte više biti straha od toga da nam igrači idu za parama. :kafa:
Upravo o tome i trubim evo godinu i pol. Kamo srece da je prije skonto, pa bi sad imali judu u svojim redovima. Al bolje ikad nego nekiad, tako da BRAVO Fatzke.
Danas pressica. Suska se da Puma i Signal Iduna takodje postaju strateski partneri. Suma mala sitnica: 110 mio :cool:
samir1909 je napisao/la:Ja koliko sam shvatio,a i procitao sam da Reus-a bas i ne zanimaju pare da nije opterecen sa tim njegov glavni motiv je trofeji.
Upravo zato moramo dizati i plate kako bi zadrzali najbolje, sto opet povecava sansu na titule. Reusu sigurno nije milo da svake godine odlazi najbolji a mijenja ga talenat kojem ce trebat godina dvije da nadodje.
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 21 avg 2014, 12:07

Lokos19 je napisao/la:
Semir bvb je napisao/la:BVB trenutno izdvaja oko 70 mil. godišnje na igrački kadar (plate). Cilja Watzkea je da do 2017., što i nije tako daleko, taj budžet bude oko 120 mil. bez ikakvih kredita.
Upravo o tome i trubim evo godinu i pol. Kamo srece da je prije skonto, pa bi sad imali judu u svojim redovima.
Ne moze nista preko noci...

Opet je pocelo sa povredama...Kirch 2 mjeseca,Ji mjesec,Schmelzer 2 sedmice a i nastup Durma i Ramosa je upitan dok su Kuba,Sahin i Gundogan i dalje van terena.

raaymoon
Kontakt:

Post Postao/la raaymoon » 21 avg 2014, 17:13

BVB odobrio dokapitalizaciju od 114,4 milijuna eura.

Bundesligaški klub Borussia Dortmund želi prikupiti povećanje kapitala od 114,4 milijuna eura od investitora dobavljača sportske opreme Puma i osiguravateljskog društva Signal Iduna.
Prije otprilike dva mjeseca glavni sponzor Evonik već je uzeo oko devet posto dionica.
To je odlična vijest jer će sada BVB podići budžet plaća za oko 40 mil.
Željezničar
Borussia Dortmund

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 21 avg 2014, 17:20

samir1909 je napisao/la:Ja koliko sam shvatio,a i procitao sam da Reus-a bas i ne zanimaju pare da nije opterecen sa tim njegov glavni motiv je trofeji.
Vacke nastoji da ga nagovori i obeca mu jaku Borussiju koja osvaja trofeje pa vidjecemo sta ce biti,ali drago mi je sto nije pohlepan za parama tako da mislim to dosta olaksava situaciju za pregovaranje.
Svakog igrača zanimaju pare i te priče o ljubavi prema klubu se mogu okačiti mačku o rep.Dortmund može povećati plaću al' to je ništa u usporedbi koliko može dobiti u Bayernu,Barceloni itd.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

samir1909
Kontakt:

Post Postao/la samir1909 » 21 avg 2014, 17:34

Saurman je napisao/la:
Vacke nastoji da ga nagovori i obeca mu jaku Borussiju koja osvaja trofeje pa vidjecemo sta ce biti,ali drago mi je sto nije pohlepan za parama tako da mislim to dosta olaksava situaciju za pregovaranje.
Svakog igrača zanimaju pare i te priče o ljubavi prema klubu se mogu okačiti mačku o rep.Dortmund može povećati plaću al' to je ništa u usporedbi koliko može dobiti u Bayernu,Barceloni itd.
Nazalost vrlo mali broj fudbalera danas igra za klub iz ljubavi,ali eto kad je rijec o Reus-u on iz Gladbaha kada je prelazio mogao je otici u Bayern imao je tu ponudu koja je sigurno bila bolja nego nasa,ali eto nije nego je dosao kod nas.
Zato mi ovo sve ulijeva neki optimizam da ce on ostati kod nas,samo je bitno kako sam ranije napisao da mu se obecaju trofeji odnosno jaka Borussia.

P.S
Svakim danom smo sve jaci finansijski,evo opet smo potpisali neke extra sponzorske ugovore tako da mozemo i platiti extra igraca onoliko koliko on i vrijedi.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 21 avg 2014, 17:39

E ovo vam je s dokapitalizacijom značajan skok. Ne znači da će sada odmah sve biti moguće, ali dobra je ovo stvar.

Napredujete, samo mi nije jasno kako naš forumaš Franck Ribery, nikako ne želi vama poželiti dalji napredak, nego on kao Bayernove konkurente hoće ove druge klubove poput RB Leipziga. :D :D
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

raaymoon
Kontakt:

Post Postao/la raaymoon » 22 avg 2014, 12:13

[youtube][/youtube]

:salut: :salut:
Željezničar
Borussia Dortmund

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 22 avg 2014, 12:51

Kakve ugovore Watzke radi... :tokralju: Milioni se upumpavaju u klub. :opaopa:

Za dvije godine, rame uz rame sa velikanima po platama. :kafa:

Rummenige odmah rek'o da mi sad kopiramo Bauern... :urnebes:

Za sutra otpadaju Ramos i Hummels, dok će Durm igrati. Dakle, otprilike:
Langerak (Weidi) - Piszczek, Sokratis, Ginter (Subotić), Durm - Jojić, Bender (Kehl) - Auba, Reus, Miki - Ćiro :angel:
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 22 avg 2014, 14:40

Semir bvb je napisao/la:
Rummenige odmah rek'o da mi sad kopiramo Bauern... :urnebes:
Psihijatrijski slucaj...bas su se pogubili zadnjih par sedmica.

Dosta problema sa povredama ali ipak jak sastav za Leverkusen koji je zadnjih nekoliko godina znao odigrati odlicno u Dortmundu,posebno Son koji nam redovno zadaje velike probleme.
U svakom slucaju tezak posao u prvom kolu,bice zanimljivo.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 22 avg 2014, 17:02

effe_sa je napisao/la:E ovo vam je s dokapitalizacijom značajan skok. Ne znači da će sada odmah sve biti moguće, ali dobra je ovo stvar.

Napredujete, samo mi nije jasno kako naš forumaš Franck Ribery, nikako ne želi vama poželiti dalji napredak, nego on kao Bayernove konkurente hoće ove druge klubove poput RB Leipziga. :D :D
RB Leipzig, ime sve govori, pametnom dosta. :D
O BVB sam sve rekao već ranije, ne vidim ih kao konkurenciju dok se neke stvari drastično ne promjene. Dokapitalizacija je put ka tome, ali džaba sve kad se najbolji igrači ne mogu zadržati. Takav klub ne može biti konkurencija, bar ne u narednih 5 godina.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 23 avg 2014, 01:09

FRANK RIBERY je napisao/la:
O BVB sam sve rekao već ranije, ne vidim ih kao konkurenciju dok se neke stvari drastično ne promjene. Dokapitalizacija je put ka tome, ali džaba sve kad se najbolji igrači ne mogu zadržati. Takav klub ne može biti konkurencija, bar ne u narednih 5 godina.
Ja tebe i razumijem i ne razumijem.... :D Jednom sam ti na Wolfsburgovoj temi pokušao objasniti neke stvari, mislim svoja viđenja na BuLi i na to "konkurencija".
Malo je smiješna izjava, kada kažeš da ne vidiš nekoga kao konkurenciju, koji ti je po svim parametrima proteklih sezona glavni konkurent... :D U samim međusobnim duelima Borussia pruža Bayernu najveći otpor, u potpunosti se nosi s Bayernom, a i u Superkupu su pokazali da mogu dobit našu ekipu. Znači u 4 sezone BVB je osvojio 2 titule prvaka Njemačke, 1 kup, 2 superkupa. Pri osvajanju kupa i ova 2 superkupa su baš pobijedili Bayern.
Ali ni to čak nije bitno, da su se samo u tim duelima borili s Bayernom (a parirali su i vodili žestoku borbu u ostalim bitnim duelima kao što je finale LP), oni su odmah glavni konkurenti.
U suštini mi kao nekom ko navija za Bayern i nije bitno ko je konkurencija. Bitno mi je da je Bayern na vrhu.

A u Evropi svako ko voli nekog bundesligaša, ako pametno razmišlja uvijek će biti na strani bundesligaša (zašto bi to tako trebalo biti to ti ne moram objašnjavat).
E sad se pitam kakvu ti konkurenciju želiš? Konkurenciju po pitanju igrača? Znači sad bi trebalo kao želit da BVB može otet Bayernu igrača, pa će tek po tome mu biti prava konkurencija. Ili ti možda čak smatraš i želiš da RB Leipzig u budućnosti može otet Bayernu igrača? Ili da će oni moći lakše privući igrača nego što to može Dortmund?
Nekako imaš specifičan pogled na pojam konkurencije.... ;)

A ako ću posmatrati stvari iz ugla evropskih nastupa (vraćam se opet na to), onda smatram da će BVB i nakon ulaska RB Leiziga u BuLi, pa i njihovog plasmana u euro takmičenje, puno bolje predstavljati BuLi i biti puno ozbiljniji tim u evropi od Leipziga. Bar još dugo vremena....
A da bi se možda te neke stvari desile koje ti priželjkuješ, onda bi to prije svega morao slabiti Bayern, moralo bi doći do njegovog posrnuća, jer Bayern je trenutno po mnogo parametara top. I to toliko na vrhuncu, ko nikad do sad... ;)

Jedno treba biti jasno, niti samo pare privlače top igrače, niti samo sportska perspektiva privlači igrače. Od prilike je omjer novac - 70 %, a sportska perspektiva 30 %.
Da objasnim na primjeru, ako BVB nudi igraču 4 miliona eura, a Wolfsburg mu nudi 5,5 miliona, igrač će s velikom vjerovatnoćom odabrati BVB zbog njegovog rejtinga, sportske perspektive , tradicije (nije pravilo 100 %, ali bi to bio slučaj većinom). Ako Wolfsburg nudi tom igraču 7 miliona eura(opet u odnosu na ona 4 miliona eura BVB-a), postaje izuzetno veća šansa da će ga Wolfsburg dovesti. Ista će ti stvar biti i sa RB Leipzigom.

A npr. ako Bayern i BVB nude ta 4 miliona eura tom nekom igraču X, taj igrač bi većinom izabrao Bayern zbog bolje perspektive, veće šanse za osvajanje titula (uprava BVB bi ga mogla na neki drugi način ubijediti).
E sad zamisli pogotovo situaciju, kada Bayern ponudi još tom igraču 2 miliona više. Tek tada još bolje možeš shvatit koliko je BVB-u teže ili bilo kojem drugom njemačkom timu. Stvar je u tome što se Bayern uzdigao u te posebne sfere, jer je sada svake godine u top 3 kandidata za osvajanje LP, favoriti za nacionalne trofeje ionako.
A bilo je godina i drugačijih, poput onog perioda tokom devedesetih (kraćeg) i onog početkom 2000-tih (isto kraćeg) kada je BVB imao i bolju sportsku perspektivu a i mogao dati više para od Bayerna.
Uz sve to treba dodati da njemački igrači rado ostaju u Njemačkoj, pa je onda to Bayernu još jedan dodatni plus.
Prema tome, drugi njemački klubovi se bore s više prepreka, kada se bore da zadrže igrače ili da uzmu igrače a kada je u konkurenciji za tim igračem i Bayern.

Isti problem imaš sa ligama kao što je ruska. I ruski klubovi moraju preplaćivati igrače, kako bi ih uzeli i osvojili u konkurenciji s klubovima liga petice. Može se navest i Turska kao primjer.
Znači nije to samo doći uložiti pare, kupovat talente u kombinaciji sa izgrađenim zvijezdama i to je to. Odmah perspektiva , odmah sporstki uspjeh. Daleko je to od toga... ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 23 avg 2014, 11:09

effe_sa je napisao/la:
FRANK RIBERY je napisao/la:
Ja tebe i razumijem i ne razumijem.... :D Jednom sam ti na Wolfsburgovoj temi pokušao objasniti neke stvari, mislim svoja viđenja na BuLi i na to "konkurencija".
Malo je smiješna izjava, kada kažeš da ne vidiš nekoga kao konkurenciju, koji ti je po svim parametrima proteklih sezona glavni konkurent... :D U samim međusobnim duelima Borussia pruža Bayernu najveći otpor, u potpunosti se nosi s Bayernom, a i u Superkupu su pokazali da mogu dobit našu ekipu. Znači u 4 sezone BVB je osvojio 2 titule prvaka Njemačke, 1 kup, 2 superkupa. Pri osvajanju kupa i ova 2 superkupa su baš pobijedili Bayern.
Ali ni to čak nije bitno, da su se samo u tim duelima borili s Bayernom (a parirali su i vodili žestoku borbu u ostalim bitnim duelima kao što je finale LP), oni su odmah glavni konkurenti.
U suštini mi kao nekom ko navija za Bayern i nije bitno ko je konkurencija. Bitno mi je da je Bayern na vrhu.

A u Evropi svako ko voli nekog bundesligaša, ako pametno razmišlja uvijek će biti na strani bundesligaša (zašto bi to tako trebalo biti to ti ne moram objašnjavat).
E sad se pitam kakvu ti konkurenciju želiš? Konkurenciju po pitanju igrača? Znači sad bi trebalo kao želit da BVB može otet Bayernu igrača, pa će tek po tome mu biti prava konkurencija. Ili ti možda čak smatraš i želiš da RB Leipzig u budućnosti može otet Bayernu igrača? Ili da će oni moći lakše privući igrača nego što to može Dortmund?
Nekako imaš specifičan pogled na pojam konkurencije.... ;)

A ako ću posmatrati stvari iz ugla evropskih nastupa (vraćam se opet na to), onda smatram da će BVB i nakon ulaska RB Leiziga u BuLi, pa i njihovog plasmana u euro takmičenje, puno bolje predstavljati BuLi i biti puno ozbiljniji tim u evropi od Leipziga. Bar još dugo vremena....
A da bi se možda te neke stvari desile koje ti priželjkuješ, onda bi to prije svega morao slabiti Bayern, moralo bi doći do njegovog posrnuća, jer Bayern je trenutno po mnogo parametara top. I to toliko na vrhuncu, ko nikad do sad... ;)

Jedno treba biti jasno, niti samo pare privlače top igrače, niti samo sportska perspektiva privlači igrače. Od prilike je omjer novac - 70 %, a sportska perspektiva 30 %.
Da objasnim na primjeru, ako BVB nudi igraču 4 miliona eura, a Wolfsburg mu nudi 5,5 miliona, igrač će s velikom vjerovatnoćom odabrati BVB zbog njegovog rejtinga, sportske perspektive , tradicije (nije pravilo 100 %, ali bi to bio slučaj većinom). Ako Wolfsburg nudi tom igraču 7 miliona eura(opet u odnosu na ona 4 miliona eura BVB-a), postaje izuzetno veća šansa da će ga Wolfsburg dovesti. Ista će ti stvar biti i sa RB Leipzigom.

A npr. ako Bayern i BVB nude ta 4 miliona eura tom nekom igraču X, taj igrač bi većinom izabrao Bayern zbog bolje perspektive, veće šanse za osvajanje titula (uprava BVB bi ga mogla na neki drugi način ubijediti).
E sad zamisli pogotovo situaciju, kada Bayern ponudi još tom igraču 2 miliona više. Tek tada još bolje možeš shvatit koliko je BVB-u teže ili bilo kojem drugom njemačkom timu. Stvar je u tome što se Bayern uzdigao u te posebne sfere, jer je sada svake godine u top 3 kandidata za osvajanje LP, favoriti za nacionalne trofeje ionako.
A bilo je godina i drugačijih, poput onog perioda tokom devedesetih (kraćeg) i onog početkom 2000-tih (isto kraćeg) kada je BVB imao i bolju sportsku perspektivu a i mogao dati više para od Bayerna.
Uz sve to treba dodati da njemački igrači rado ostaju u Njemačkoj, pa je onda to Bayernu još jedan dodatni plus.
Prema tome, drugi njemački klubovi se bore s više prepreka, kada se bore da zadrže igrače ili da uzmu igrače a kada je u konkurenciji za tim igračem i Bayern.

Isti problem imaš sa ligama kao što je ruska. I ruski klubovi moraju preplaćivati igrače, kako bi ih uzeli i osvojili u konkurenciji s klubovima liga petice. Može se navest i Turska kao primjer.
Znači nije to samo doći uložiti pare, kupovat talente u kombinaciji sa izgrađenim zvijezdama i to je to. Odmah perspektiva , odmah sporstki uspjeh. Daleko je to od toga... ;)
meni se kod njemačkih klubova sviđa što ljudi prosto neće da suludo troše kao npr englezi. mada imaju mnogo jaču ekonomiju samim tim i sponzore. kad vidiš ko je sponzor štutgarta ili wolfsbuga a koliki su im budžeti prosto si iznenađen. da se ne lažemo bajern u Njemačkoj konkurenciji ima samo povremeno što po meni nije dovoljno da bi liga bila jača. Sada je to Dortmund, ali ko zna koliko će trajati njihova konkurentnost. Kad bi recimo moćni sponzori Šalkea, Wolsburga, Stutgarta uz dobre omladinske njemačke škole bacili koju kintu više liga bi postala još jača, a bajern ne bi bio prva želja mnogih..
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 23 avg 2014, 16:38

slika
:beba:
Pa šta radi čovjek :rol:
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

Cauchy23
Kontakt:

Post Postao/la Cauchy23 » 23 avg 2014, 16:41

S-Y-L-A-R je napisao/la:slika
:beba:
Pa šta radi čovjek :rol:
Naaučio u Dortmundu. :D
Drago mi je zbog njega.

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 23 avg 2014, 17:48

Auuuuf geeeec jungssss :evil:

Auba i miki po jedan :salut:

igramo sa:

.....Ciro...........................Aubame
......................Reus

.............Miki.............Jojic
......................Kehl

Durm.......Ginter.......Papa.......Piszu

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 23 avg 2014, 18:32

Koji qrac :lol:

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 23 avg 2014, 18:33

Momacki ste poceli :lol:

Sent from my Samsung Galaxy SIII using tapatalk.
#miasanmia

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 23 avg 2014, 19:21

Opet ista prica...Leverkusen u Dortmundu izgleda kao mnogo ozbiljnija ekipa nego to realno jesu a ni sreca ih nije izdala ni ovaj put.

Ne znam po kojem osnovu Kehl ima prednost ispred Bendera...Hoffman nam treba u nastavku...neko ko ima ideju u veznom redu.

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 23 avg 2014, 19:23

Ljudi nas zgazise... Ciro, miki, pisczek, ginter katastrofa...
Ukoliko Klopp nepromijeni smotu jojica za Bendera i nestabilizuje sredu, najjebat cemo sa dva tri razlike.

xinxee
Kontakt:

Post Postao/la xinxee » 23 avg 2014, 19:25

Apsolutno ste izdominirani :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.