Povrijeđen je Bajić i neće biti u konkurenciji za meč sa Radnikom,kao ni Kosorić zbog tri žuta kartona!galeb je napisao/la:Zna li ko sta je sa Bajicem?
Eto prilike Turkoviću da pokaže još jednom šta zna ako išta zna!

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Povrijeđen je Bajić i neće biti u konkurenciji za meč sa Radnikom,kao ni Kosorić zbog tri žuta kartona!galeb je napisao/la:Zna li ko sta je sa Bajicem?
E pa neka onda neko od viđenijih forumaša otvori račun, recimo boccacio-on mi se čini najboljibagrcavi je napisao/la:Nema od toga ništa drugovi moji.
Ja bih njega vise volio vidjeti u nasem klubu nego nekog extra napadaca. Po meni je tu i najveca rupa kod nas. Nemamo klasicnog zadnjeg veznog, koji moze da trci, oa se bori, da gine za svakom loptom.Igraju nam u sredini Jamak,Tomic i Sadikovic,Ono sto je sigurno da Adzem mora naci neko rjesenje za zadnjeg veznog, jer ako ova trojica budu igrali u isto vrijeme dosta lose nam se piseadi93 je napisao/la:Al bi nam on legao malo je recihttp://www.transfermarkt.com/patrick-ge ... eler/56275" onclick="window.open(this.href);return false;
Ovdje je predlagano na desetine dobrih ideja samo finta je sto mi volimo puno pricati a malo konkretno djelovati.. Bila je prije par godina akcija ciscenja snijega na koju se odazvalo tridesetak ljudi a po pricama se moglo ocekivati bar hiljadu.. FB stranica broji 150.000 ljudi a mi nemamo ni dvije hiljade aktivnih clanova a toliko, otprilike, u prosjeku imamo i gledalaca na tribinama.. Svi nadju neko opravdanje da ne dodju na tekmu.. Pojedinci koji i ovdje pisu jos nisu postali clanovi iz ovih ili onih razloga (uglavnom nemaju vremena)..Astren je napisao/la:E pa neka onda neko od viđenijih forumaša otvori račun, recimo boccacio-on mi se čini najboljibagrcavi je napisao/la:Nema od toga ništa drugovi moji...i da mi drugi njemu uplaćujemo, pa kad dodje do neke konkretnije cifre, razmotriti u šta i kome proslijediti kapital
S ovim dijelom si ubo u srz problema, pogotovo sto se Sadikovica tice.. Ocigledno je da momak zna igrati lopte ali da se u ovoj formaciji i poziciji ne snalazi najbolje upravo iz razloga sto nije taj tip igraca kao sto su bili Zola ili Nijema.. Samim tim i Tomic nastrada jer ne moze sam pokriti citavu sredinu.. Slican slucaj je i sa Stanicem koji je zavaljen na krilu dok se Benjo, najblaze receno, pati na beku.. Zbog takve njihove postavke automatski "gubimo" igraca i naprijed i nazad tj. nemamo kvalitetu na tim pozicijama.. I slozio bih se sa tobom da nije realno ocekivati veliki napredak kod omladinaca sa ovakvim iskusnijim saigracima od kojih apsolutno nista korisno ne mogu nauciti..boccaccio je napisao/la: Imamo tri igraca po sredini, od kojih dvojica ne trce defanzivno niti imaju duel igru. Tomic sam mora ganjati, pa se desi da ode skroz naprijed i ima neke sanse za gol. Hajde sto to i ne iskoristi, vec odmah dalje nastane problem ,jer se treba vratiti, posto nastaje ogromna rupa na sredini terena. To normalno kvalitetna ekipa odmah moze iskoristiti. Pri tome ne dobijamo pomoc od krila, jer oni sire totalno do aut linije, sto je dobra varijanta samo ako imas Zolotica i Nyemu u sredini, a ne Jamaka i Sadikovica. Znaci radimo sistem igre na terenu koji nismo u stanju kvalitetom da odrzimo. I tim sistemom si dobio varijantu da ofanzivno nisi u stanju da pomognes napadu, jer je i dalje nas napadac totalno sam i prepusten nekoj svojoj igri i kretanju, pa ako se neka lopta slucajno zalomi do njega, a istovremeno si izgubio drugog zadnjeg veznog, da bar tom igrom zatvoris prilaze na sredini terena. Nazalost, zakljucak je da smo tupi u napadu, a da pravimo svojom netrkom propuh u sredini ,gdje je posljedicno odbrana na udaru. No onda nemamo ni toliko kvalitetnu odbranu da to moze izdrzati.
Skoncentrisu se svi na taj sredisnji dio odbrane, panika je da se to izbije, a normalno kvalitetna protivnicka ekipa odmah to iskoristi da tu udari, pa da zacas promijeni na krilnu poziciju, odakle nam se na kraju i dese primljeni golovi. I tu je pravi kosmar. Colic tu ne zna gdje udara, jer niti je dovoljno spreman, kako nije spreman tako je i spor i trom, zacas moze biti pretrcan ako ispadne samo dva metra, i ne moze biti dovoljno koncentrisan da to ne uradi. Bude onda lagano poentirati sa te strane. Kod Kvese se to rjedje desava ,ali se desava i kod njega. To je to kad nisi u folu i kad nisi spreman, kad si rekonvalescent. Dosta golova ove sezone je otislo sa Coline strane.
Sve je to posljedica loseg veznog reda, odnosno sistema koji je neodrziv sa ovakvim kvalitetom veznih igraca.
Tomic ne moze sve sam pokriti i jos postizati golove, Jamak nema tu trku defanzivno niti duel igru da presijeca lopte, bas kao i Sadikovic.
Cudilo me je da ne igra Hasanovic, jer po onako nakvasenom i losem terenu ima upravo tih startova i kvarenja igre koju bi Hasanovic mogao korisno da otkloni za razliku od navedene dvojice. I nikako ovaj sistem ne moze da urodi plodom kada su u igri zajedno Sadikovic i Jamak. Nijedan ne moze da trci za ovaj sistem, primorani su da kao pokusaju pomoci, a onda svojom netrkom nisu u stanju da ojacaju ofanzivu i da stvaraju sanse iz drugog plana. To je mogao raditi jedan Bekric ili takvi tipovi igraca, koji imaju bolju motoriku a znaju igrati lopte, znaju proturiti ili cak i sutirati sa distance. Od 90 minuta od Jamaka i Sadikovica, smo vidjeli jedan sut sa distance Sadikovica pred kraj utakmice. Znaci nikakva ofanziva.