Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Post od do na mjestu. Recimo da mene ovo sve malo podsjeća na eru Jarnija na klupi, pogotovo onu tekmu sa Olimpicom ako se ko sjeća. Igra, se ako ćemo pošteno i iskreno polako vraća na taj neki fol, dominacija držanje lopte sa sve težom egzekucijom, dok nam ulaze protivničke frljoke iz jedinog njihovog pokušaja ili iz naših grešaka. Realizacija se od tada znatno popravila, Krste stao u špic, zabijao... sad ne znam, mislim da zbog tih golova koje je nazabijao ima kredit da igra, a mislim da na krilu imamo hrpu boljih rješenja. Sa Krletom po meni nema puno dileme, il' u špic il' na klupu. Sačekat ću da vidim, opet i Bekića, pa ću dalje analizirati, ali mislim da ovaj naš napad trenutno ne odgovara kvalitetno na izazove kakvi će stizati sa livada poput Bijeljinske. Kao što si rekao mehanički smo počeli držati loptu na sredini izlačeći tako i Bilbiju k'o jedinog napadača van 16-erca, za to ni sam nemam ideje kako iz takve pozicije zabiti. Treba dati protivniku malo loptu u noge da pokaže koliko ne zna, pa onda pokazati znanje, to je moje mišljenje. Ovako nekako kad su zbijeni u svojih 30tak metara čak ne možemo iznijeti na vidjelo ni to što smo fizički spremniji.kengur je napisao/la:Ja sam protiv pljuvanja i trovanja atmosfere, ali da bi dalje napredovali opravdana analiza/kritika je pozeljna. Iz nase zadnje 2 tekme ima stvari na kojima se treba raditi i malo unaprijediti.
Bilbija je poluspic a Krste spic inace ce nam rezultati i igra trpiti (sto se vidi iz prilozenog). Baric i Puric nisu za nas nikako i steta je sto im placamo ugovore. Dzemo ne bih rekao da se usudio da centrira ni jednom protiv Mladosti. Da bi se probio bunker i predaja i prijem lopte moraju biti kvalitetni jer si okruzen protivnickim igracima. Predugo meljamo loptu oko centra i trosimo vrijeme protiv losih ekipa ala Mladost. Treba nastaviti raditi da se smanji "carinjenje" lopte i da se ponekad odigra iz trka i na prvu jer to izbacuje odbrane iz balansa. Druga je stvar kada se to radi takticki ali mi smo to pocesto radili mehanicki. Cim je nas igrac bio 1 na 1 sa golmanom postigli smo pogodak, a ostalo je sve ili izblokirano ili odbranjeno. Ona polusansa na desnoj strani kad je lopta malo pobjegla Dulji - opet tvrd prijem lopte i covjek ga izblokira. Pravimo potez vise umjesto zavrsnog udarca i tako dajemo vremena da nas odbrana izblokira. Korneri su trebali biti veca prevaga u rezultatu a nismo ih bas iskoristili. Igra nam je solidna ali ove stvari treba malo popraviti i rezultati bi bili puno bolji. Eto kako se igra protiv bunkera - nije nauka.
Tvrdnje tek je cetvrto kolo su naivne, jer vrijeme brzo leti a bodovi polako odlaze. Nije katastrofa ali smanjiti kikseve na minimum jer nema se previse vremena. Sa 3 ekstra boda prosle bi godine bili prvaci. Ne zaboravite titula se gradi protiv malih timova i vrijeme je da i mi to naucimo.
Nakon 5 promasenih sansi Bilbija nije trebao pucati penal ali nije on kriv za tu odluku.
Takodje nam nisu potrebne price prosetacemo se ligom jer time stvaramo pritisak nasima i motivisemo protivnike a plus mi jos nismo na tom nivou iako nam je liga sabanska. Treba se broj timova smanjiti na 12 ako hocemo da se uozbiljimo.
Do sada je napravljen ogroman napredak, ali treba teziti vise i dalje jer Sarajevo to moze.
Rizik je to pustati dole,da nebude sutra nema ga nazad.Otisao je i Kaudio tako na "odmor" pa zapeo na granici negdjemrvinzymohaa je napisao/la:Fudbaler Fudbalskog kluba Sarajevo, Ahmad Kalasi dobio je poziv selektora reprezentacije Sirije.
Kalasi je dobio poziv za prijateljski duel Sirije sa Omanom u Omanu, osmog septembra ove godine.
Sirijac je u Sarajevo stigao ovog ljeta, ali još uvijek nije upisao zvanični nastup u dresu tima iz Titove. Ipak iz bordo tima kažu kako će reprezentativac Sirije do kraja ove sedmice steći pravo nastupa.
"Očekujemo da ćemo do kraja sedmice finalizirati vu dokumentaciju kada je u pitanju Ahmad Kalasi, te da će pravo nastupa steći već početkom septembra, čime ćemo dodatno pojačati konkurenciju u timu," rekao je direktor bordo tima Dino Selimović.
![]()
Pravo da ti kazem nisam nesto razmisljao o tomemiky_hz je napisao/la:Rizik je to pustati dole,da nebude sutra nema ga nazad.Otisao je i Kaudio tako na "odmor" pa zapeo na granici negdjemrvinzymohaa je napisao/la:Fudbaler Fudbalskog kluba Sarajevo, Ahmad Kalasi dobio je poziv selektora reprezentacije Sirije.
Kalasi je dobio poziv za prijateljski duel Sirije sa Omanom u Omanu, osmog septembra ove godine.
Sirijac je u Sarajevo stigao ovog ljeta, ali još uvijek nije upisao zvanični nastup u dresu tima iz Titove. Ipak iz bordo tima kažu kako će reprezentativac Sirije do kraja ove sedmice steći pravo nastupa.
"Očekujemo da ćemo do kraja sedmice finalizirati vu dokumentaciju kada je u pitanju Ahmad Kalasi, te da će pravo nastupa steći već početkom septembra, čime ćemo dodatno pojačati konkurenciju u timu," rekao je direktor bordo tima Dino Selimović.
![]()
To i ja kazem lave. Moze se protiv bunkera ali sa vise preciznosti u prijemu lopte i brzim dubinskim loptama ne dozvoliti da se odbrana postavi. Nasi igraci imaju tehniku samo da se malo vise fokusiraju na to. Recimo imali smo par puta 3 na 3 i to je dovoljno prostora da se napravi blic sansa - ali nije lako.Oerde je napisao/la: Post od do na mjestu. Recimo da mene ovo sve malo podsjeća na eru Jarnija na klupi, pogotovo onu tekmu sa Olimpicom ako se ko sjeća. Igra, se ako ćemo pošteno i iskreno polako vraća na taj neki fol, dominacija držanje lopte sa sve težom egzekucijom, dok nam ulaze protivničke frljoke iz jedinog njihovog pokušaja ili iz naših grešaka. Realizacija se od tada znatno popravila, Krste stao u špic, zabijao... sad ne znam, mislim da zbog tih golova koje je nazabijao ima kredit da igra, a mislim da na krilu imamo hrpu boljih rješenja. Sa Krletom po meni nema puno dileme, il' u špic il' na klupu. Sačekat ću da vidim, opet i Bekića, pa ću dalje analizirati, ali mislim da ovaj naš napad trenutno ne odgovara kvalitetno na izazove kakvi će stizati sa livada poput Bijeljinske. Kao što si rekao mehanički smo počeli držati loptu na sredini izlačeći tako i Bilbiju k'o jedinog napadača van 16-erca, za to ni sam nemam ideje kako iz takve pozicije zabiti. Treba dati protivniku malo loptu u noge da pokaže koliko ne zna, pa onda pokazati znanje, to je moje mišljenje. Ovako nekako kad su zbijeni u svojih 30tak metara čak ne možemo iznijeti na vidjelo ni to što smo fizički spremniji.
I naravno samo da dodam još to, da je i po meni sasvim u redu kritikovati i analizirati, to je uveliko donijelo ovaj dosadašnji napredak nama. Nama se vazda sve loše uvijek iznosilo i kritikovalo i pričalo se o tome i to se onda popravljalo polako ali sigurno, dok su neki to gurali pod tepih pa sad ni sami ne znaju odakle da krenu sa čišćenjem.
Pa reci grob ga ****.Buba00 je napisao/la:To sam napisao pa cu sam sebe citirati nakon play offa , nekad u zimu ili pri prvom vecem problemu .. Jer kad god mislis da je super , vjeruj shvatit ces da su stvari malo drugacije nego sto predstavljaju. Mislim bilo je skoro problema nekih i sami znate , pa se uspjelo to izgladiti a vidjet cete tek kasnije kad se saznaju neke stvari do tadUltraSA je napisao/la:Pa daj nam reci, odmotaj taj klupko ili reci ko su ti krpelji, nemoj mi tih namigivanja. Koja je uopšte svrha da dođeš, kažeš neku glupost i odeš?Buba00 je napisao/la:Moje najvece postoavnje ima gos. Selimovic (jedan od rijetkih postenih ljudi u klubu) , Sarajevo ekipom ide pravim putem. Al imate dva krpelja u klub , koja vrse malverzacije u svoju korist otom potom.. Sad znam da puca euforija i ne treba je prekidati al vidjet cete prva frka kad bude belaj u klubu pa se odmotaju neke stvari .. Ko i sta je kako radio
Head je napisao/la:Sta cemo sa silnim reprezentativcima.
Očigledno ne kontas sta je htjeo rec hahaha pa odma vrijedja dječačić ccc hahahafcsforever je napisao/la:Fikozofe, Kalasi je naš igrač...i mislim tj tvrdim da će se vratiti...jer papiri su kod nas...sa njegovim potpisom na svakom papiru. Sad se vrati u svoju jazbinu
htio familijarni čovječeJoseMourinho je napisao/la:Očigledno ne kontas sta je htjeo rec hahaha pa odma vrijedja dječačić ccc hahahafcsforever je napisao/la:Fikozofe, Kalasi je naš igrač...i mislim tj tvrdim da će se vratiti...jer papiri su kod nas...sa njegovim potpisom na svakom papiru. Sad se vrati u svoju jazbinu
ثقفاشوش ثشتنش.nuerta je napisao/la:مبروك أحمد
Amin!!Sabinho je napisao/la:ثقفاشوش ثشتنش.nuerta je napisao/la:مبروك أحمد
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.