Formula 1 - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Pobjednik Bahrain Grand Prix 2021 je:

Anketa je završila: 01 apr 2021, 15:13.

Alfa Romeo
0
Nema glasova.
AlphaTauri
1
3%
Alpine
0
Nema glasova.
Aston Martin
1
3%
Ferrari
5
13%
Haas
1
3%
McLaren
1
3%
Mercedes
16
41%
Red Bull
14
36%
Williams
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 39

Claus
Kontakt:

Re: Formula 1

Post Postao/la Claus » 25 avg 2014, 16:31

Micron je napisao/la:sto bi volio da im kojim cudom ricardo uzme titulu samo sto su ko kakva derista ... :D
Nešto kao flashback na Kimijev trijumf 2007. :mrgreen:

Meni bi isto tako bilo drago da Ricciardo pokupi titulu na kraju, ali teško će se to dogoditi. Mora mu se odati priznanje da je jedini ove sezone uspio slaviti ispred Mercedesa, i to čak 3x. :o Treba napomenuti da je bio diskvalificiran nakon osvojenog 2. mjesta na domaćoj stazi u Australiji.

I još jedan zanimljiv podatak. :zviz: Vettel je ove sezone na 12 utrka samo jednom (1) bio bolje plasiran od Dannyja. Tačno se ne zna ko je u RB-u četverostruki svjetski prvak. :mrgreen:

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 26 avg 2014, 02:00

Boze kakav video :tokralju: :tokralju:

Valjda opet docekamo da se dosipa gorivo tokom utrke,da gume mogu izdrzati vise od 20 krugova a da ne budes toliko sporiji i da ukinu ovaj mrtvi DRS zbog kojeg su preticanja izgubila smisao.

" onclick="window.open(this.href);return false;

I jos da pohvalim Danija na zasluzenoj pobjedi,kakva je to vozacina.Dok je god i teoretska sansa da Dani osvoji ja cu se nadati pogotovo jer pobjednik u zadnjoj utrci osvaja 50 bodova i ako mislim da ce Niko biti sampion.Bilo ko da bude osim Hamiltona :D
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon

Este sentimiento nadie lo comprende

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 26 avg 2014, 03:00

Manuel je napisao/la:Boze kakav video :tokralju: :tokralju:

Valjda opet docekamo da se dosipa gorivo tokom utrke,da gume mogu izdrzati vise od 20 krugova a da ne budes toliko sporiji i da ukinu ovaj mrtvi DRS zbog kojeg su preticanja izgubila smisao.

" onclick="window.open(this.href);return false;

I jos da pohvalim Danija na zasluzenoj pobjedi,kakva je to vozacina.Dok je god i teoretska sansa da Dani osvoji ja cu se nadati pogotovo jer pobjednik u zadnjoj utrci osvaja 50 bodova i ako mislim da ce Niko biti sampion.Bilo ko da bude osim Hamiltona :D
Bez DRS-a preticanja u današnjoj Formuli 1 bi bila praktično nemoguća..
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 26 avg 2014, 10:45

Manuel je napisao/la:Boze kakav video :tokralju: :tokralju:

upravo to

-gorivo
-gume
-DRS
-pravila oko preticanja(drzanje jedne strane)
Clutch je napisao/la: Bez DRS-a preticanja u današnjoj Formuli 1 bi bila praktično nemoguća..
gume su najveci problem,zbog njih se i desava ovaj cirkus.Koliko samo ogranicavaju pojedine vozace.
Ja bih samo volio vidjeti ove sampione galaksije tipa Vetelinha kako bi se snasli sa nekadasnjim pravilima.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 26 avg 2014, 13:41

Meni najvise fali nadolijevanje goriva.Kad se sjetim tog cirkusa :lol: Mislim da bi to uvelike vratilo zanimljivost utrkama.DRS nimalo ne bi falio.Vozaci bi jednostavno morali traziti druge nacine i mjesta za preticanje sto bi doprinijelo zanimljivosti.Uostalom DRS tome(zanimljivosti) uopste ne doprinosi,pogotovo na stazama kao sto je Spa sa onim dugim pravcem.Lik mu dodje u sekundu i onda ima haman kilometar da ga predje na pravcu.Potrebno je samo pritisnuti dugme i malo okrenuti upravljac.Zanimljivo nema sta.

Micron
Kontakt:

Post Postao/la Micron » 26 avg 2014, 14:17

Claus je napisao/la:
Micron je napisao/la:sto bi volio da im kojim cudom ricardo uzme titulu samo sto su ko kakva derista ... :D
Nešto kao flashback na Kimijev trijumf 2007. :mrgreen:

Meni bi isto tako bilo drago da Ricciardo pokupi titulu na kraju, ali teško će se to dogoditi. Mora mu se odati priznanje da je jedini ove sezone uspio slaviti ispred Mercedesa, i to čak 3x. :o Treba napomenuti da je bio diskvalificiran nakon osvojenog 2. mjesta na domaćoj stazi u Australiji.

I još jedan zanimljiv podatak. :zviz: Vettel je ove sezone na 12 utrka samo jednom (1) bio bolje plasiran od Dannyja. Tačno se ne zna ko je u RB-u četverostruki svjetski prvak. :mrgreen:
a jeste tesko al opet kad skontam kakva su ova 2 iz mercedesa ne bi me cudilo da bude jos ovakvih situacija kao na spa, a i zadnja trka daje duple bodove pa uz malo srece :njanjanja: :njanjanja:

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 26 avg 2014, 14:56

Nekad sam stvarno bio toliko zagrižen za Formulu 1 da sam se znao syebati kad bih propustio neku utrku, recimo prespavao VN Kine, ili zbog neke obaveze propustio utrku u 14h i slično. Sve sam prilagođavao tome da gledam Formule..Svake druge nedjelje u 14h uz komentar Ivana Blažićka i Nevena Novaka. To su bili dani..

Vjerni fan Kimija, plak'o k'o dijete kad je zayeb'o McClarene 2007. godine u onoj ludoj trci i ludoj sezoni..
A ono otpadanje gume u zadnjem krugu na Nürburgringu, kad mu je Alonso bio za petama, ni dan danas se od toga nisam oporavio. :mrgreen:

Sad samo ispratim rezultat, nekad pogledam, nije to više to..
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 26 avg 2014, 19:52

Clutch je napisao/la:Nekad sam stvarno bio toliko zagrižen za Formulu 1 da sam se znao syebati kad bih propustio neku utrku, recimo prespavao VN Kine, ili zbog neke obaveze propustio utrku u 14h i slično. Sve sam prilagođavao tome da gledam Formule..Svake druge nedjelje u 14h uz komentar Ivana Blažićka i Nevena Novaka. To su bili dani..

Vjerni fan Kimija, plak'o k'o dijete kad je zayeb'o McClarene 2007. godine u onoj ludoj trci i ludoj sezoni..
A ono otpadanje gume u zadnjem krugu na Nürburgringu, kad mu je Alonso bio za petama, ni dan danas se od toga nisam oporavio. :mrgreen:

Sad samo ispratim rezultat, nekad pogledam, nije to više to..
Isti sam ti brate.Ja sam gledao utrke u 4 ujutru kad su bile trke u Australiji,propustao termine i kafe nedjeljom u 2 da pogledam Formulu 1.Znaci ludio za ovim sportom i isto sam veliki fan Kimija.Ne mogu opisati kako sam slavio kad je osvojio titulu :mrgreen:

@samo lijevo

Ovo danas je cista sprdancija,najvise je problem u gumama.Da nije tako bilo bi dosta drugacijih taktika,ne bi Rosberg nikad osvojio ovoliko bodova a i to sranje DRS je sve unistilo.Tacno gledam njegova preticanja u Belgiji i tacno je sva odradio na onom pravcu od jednog kilometra.Pritisne dugme i to je to.

Da bar vrate Bridgestone gume ili dosipanje goriva pa da neko zaglavi u boksu po minutu zbog crijeva :D ,znaci to bi bila milina gledati,pa se zapali bolid,ma haos :mrgreen: ,do tad se valja patiti i gledati jednog prosjecnog vozaca kako osvaja titulu a nikad je ne bi osvojio da nisu ovoliko pravila promjenili.

Barcod
Kontakt:

Post Postao/la Barcod » 26 avg 2014, 21:29

Vidi fine teme joooj koji sam ja fanatik bio za F1 bilo je ta long time ago Shumi -Hakinen dueli nisam formule pogledo ima 5 god

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Arsenal All The Way !

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 26 avg 2014, 21:34

Barcod je napisao/la:Vidi fine teme joooj koji sam ja fanatik bio za F1 bilo je ta long time ago Shumi -Hakinen dueli nisam formule pogledo ima 5 god

isit sam ti,ali evo gledam od polovine prosle i bolje mi je bilo da nisam ponovo poceo pratiti.
Treba ti pola godine da pofatas nova pravila,i ostale tehnicke gluposti koje su uvedene od vremena Hakinena.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 26 avg 2014, 23:21

Barcod je napisao/la:Vidi fine teme joooj koji sam ja fanatik bio za F1 bilo je ta long time ago Shumi -Hakinen dueli nisam formule pogledo ima 5 god

Nisi nista propustio :mrgreen: ,radie gledaj snimak utrka iz sezone 98 i 99 :D .To je bila milina. :D

Barcod
Kontakt:

Post Postao/la Barcod » 26 avg 2014, 23:26

Ma znam.... nije ni F1 sto je nekad bila al eto lijepo se prisjetit dana inace sam uvijek bio ljubitelj McLarena/Mercedesa dok 80% moje raje su Feraristi bili moš mislit kako mi je bilo shizzz :lolno:
Arsenal All The Way !

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 27 avg 2014, 02:40

Kad smo kod nostaligje :D Kad se sjetim kolko sa navijao za Hakinena pa ona trka kad mu u zadnjem krugu sjeba se motor sta li vec :( tugaaa, sad ispratim rezultat navijam za hamiltona jer jer et navijo sam za hakinena,pa raikonena pa sad za njega nego kad sko kod promjena pa ni MEKLAREN I MERCEDES nisu isti tim ma bjez ba....One kvalifikacije za PP jos nisam skonto sta kako, prvo neke gume moras pa onda ne smijes druge pa ako kisa padne onda svi vozite do 100 na sat aok sunce bude morate izmedju 145 i 150 ako promjenis gumu naj.ebo si itd itd. Nije to vise to
=\_1921_/=

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 27 avg 2014, 15:05

Anketica je tu :kafa:

[youtube][/youtube]
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 30 avg 2014, 10:37

slika

Testified :cool:

aqarius
Kontakt:

Post Postao/la aqarius » 31 avg 2014, 23:35

Mada sam veliki fan Feraria,stvarno gotivim sve ekipe.meni najviše smeta to neko ograničavanje sa zapreminom motora i onda mi patnja već unaprijed zagarantovana kada ja znam da Ferari jedino zna napraviti v10 ili v12,ove zvrčke ,turbine ,razni limiti,što neko reče pritisne dugme i obiđe ga na pravcu od 1 km, ma živo s r a nj e.Imaš li lovu učestvuj ,nemaš lovu ćaos druže ,znači nije ti ni mjesto u F1..sada je pitanje samo od inspiracije inžinjera kakv će motor napraviti i ako tu iskoče (kao mečka sada,Red Bul ,prije )sezona je već gotova.Hej molim te 1 sec po krugu brži od drugoplasirane ekipe..pa stvarno više kuknjava kuknjava kuknjava

emir18
Kontakt:

Post Postao/la emir18 » 02 sep 2014, 00:28

Sve vise se spekuli se da Nando odlazi iz Scuderia,posto ovi nisu sposobni da naprave auto valah je i vrijeme,Nando i Magnuson tandem u Mclarenu.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”

jose
Kontakt:

Post Postao/la jose » 02 sep 2014, 08:08

Pa razumijem da ode u neku šampionsku ekipu, ali šta je to McLaren uradio zadnjih godina bolje od Ferrarija?
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 02 sep 2014, 08:23

Nije ništa, Mclaren je postao čisti prosjek. Ono što se činilo prije par godina nemogućim, ipak se dešava.

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 02 sep 2014, 08:48

jose je napisao/la:Pa razumijem da ode u neku šampionsku ekipu, ali šta je to McLaren uradio zadnjih godina bolje od Ferrarija?
pa ocekuju se da McLaren iduce godine dozivi procvat koristeci Hondine motore, zato i imamo ove sve glasine na relaciji Alonso-McLaren
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Zaključano

Natrag na “Auto-moto”

Trenutno korisnika/ca: Elrond i 4 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []