Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Viper
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Viper » 25 avg 2014, 18:11

rodjenisa je napisao/la:Evo docekasmo i prvu smjenu trenera u PL.Husnija Arapovic trener Viteza dao je ostavku.
Mozemo li predvijeti slijedecu "zrtvu"?
Nizah Hukic :njanjanja:
SAMO ČELIK !

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 25 avg 2014, 18:16

Viper je napisao/la:
rodjenisa je napisao/la:Evo docekasmo i prvu smjenu trenera u PL.Husnija Arapovic trener Viteza dao je ostavku.
Mozemo li predvijeti slijedecu "zrtvu"?
Nizah Hukic :njanjanja:
Ma mogao bi i onaj Bajric iz Travnika brzo :wave: ,a slusao sam i Sadikovica iz Slobode da namjerava napustiti,mada mi za njega nije jasno,covjek realno prebacio plan
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 25 avg 2014, 19:34

Mogao bi Osmo već u srijedu/četvrtak otići ako Travnik ne dobije Mladost, Hukić isto može poslije ovog kola možda napustiti klupu Čelika, a za Sadikovića sumnjam da će otići prije možda desetog kola, Sloboda još nije u opasnoj zoni, pa nema razloga za brigu, a ispraznio se u onom izvještaju sa subotnje utakmice, pa se valjda može opustiti :mrgreen:
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 26 avg 2014, 16:59

rodjenisa je napisao/la:slusao sam i Sadikovica iz Slobode da namjerava napustiti,mada mi za njega nije jasno,covjek realno prebacio plan
Denis sigurno neće dobit' otkaz, nego su navijači protiv njega, pa kao, teško mu radit' u takvoj atmosferi, šteti njemu, njegovoj porodici, itd :D ne tjeraju njega navijači jer je loš trener, što nije slučaj, baš naprotiv, dobar je on trener, al' tu su u pitanju neke druge stvari, kad je napustio Slobodu kad je bilo teško i otišao u Olimpic, itd

predsjednik je već rekao da neće dozvolit' da navijači smjenjuju trenera i kao što rekoh, on sigurno neće dobit' otkaz, tako da vjerujem da će on ostat' trener sve dok klub ne odluči napravit' iskorak sa većim ambicijama, a možda bi i u tom slučaju ostao, ko zna, kao što rekoh, ovo je slaba ekipa i cilj je opstanak, tako da nemoš od govana pitu napravit', tako se ni njemu ne može sudit' po rezultatima s ovom ekipom, a bilo bi ga zanimljivo vidjeti kako vodi jaču ekipu :D

elem, Denis Sadiković ostaje trener Slobode, osim ako sam ne odluči podnijeti ostavku, a rekao je da neće i da ostaje!

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 26 avg 2014, 17:10

Chinaglia je napisao/la:
rodjenisa je napisao/la:slusao sam i Sadikovica iz Slobode da namjerava napustiti,mada mi za njega nije jasno,covjek realno prebacio plan
Denis sigurno neće dobit' otkaz, nego su navijači protiv njega, pa kao, teško mu radit' u takvoj atmosferi, šteti njemu, njegovoj porodici, itd :D ne tjeraju njega navijači jer je loš trener, što nije slučaj, baš naprotiv, dobar je on trener, al' tu su u pitanju neke druge stvari, kad je napustio Slobodu kad je bilo teško i otišao u Olimpic, itd

predsjednik je već rekao da neće dozvolit' da navijači smjenjuju trenera i kao što rekoh, on sigurno neće dobit' otkaz, tako da vjerujem da će on ostat' trener sve dok klub ne odluči napravit' iskorak sa većim ambicijama, a možda bi i u tom slučaju ostao, ko zna, kao što rekoh, ovo je slaba ekipa i cilj je opstanak, tako da nemoš od govana pitu napravit', tako se ni njemu ne može sudit' po rezultatima s ovom ekipom, a bilo bi ga zanimljivo vidjeti kako vodi jaču ekipu :D

elem, Denis Sadiković ostaje trener Slobode, osim ako sam ne odluči podnijeti ostavku, a rekao je da neće i da ostaje!
Ma vi imate predsjednika ljudinu.Njemu svaka cast jer neda da carsija upravlja klubom.Da nespominjem koliko je covjek svog novca dao za Slobodu i kako na jedan ispravan nacin unosi red u klub.Iako nije moje da pametujem TZ raji,trebali bi svi vi stati iza covjeka,nepraviti gluposti(frajer je ucio biznis u USA i odvratno mu je bacati pare,a investirace nemilice).Kad sam ga slusao neki dan na TV,on ima tacno definisan plan tako da ocekujem Slobodu u najskorije vrijeme u samom vrhu

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 26 avg 2014, 17:15

[youtube][/youtube]
1946

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 26 avg 2014, 17:17

Chinaglia je napisao/la:

denis ako uveze 4 naredna poraza sto nije toliko nemoguce letit ce ko firis sa klupe...slavija strana,zrinja kuca,radnik strana,mumijevi kuca....mogao bi lagano 3 poraza uvezat a onda ce mu ovi iz doline mumijevih doc glave :urnebes: :urnebes: ...6 poraza ne bi abramovic otrpio a kamoli Husic i Fukare..osim ako ne popravu ovu bezmudu igru i ne otkine gdje koji bod...u protivnom....sretno,prijatno
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 26 avg 2014, 17:24

@staragarda

ma neće on dobit' otkaz i da bude kako ti kažeš, jer jednostavno je cilj opstanak, a Sloboda neće ispast sigurno jer ima lošijih ekipa od nas, a isto tako, u drugom dijelu sezone sve ove uslovno rečeno slabije ekipe dolaze na Tušanj, tako da će se tu kupit' bodovi i osigurat' opstanak :D ako bude stani-pani, vjerujem da bi Husić doveo pojačanja na polusezoni, jer nema ni promil šanse da bi čovjek dopustio da ponovo ispadnemo :D može nam trener biti bilo ko, al' s ovom ekipom protiv ovih objektivno jačih i uigranih ekipa mi teško možemo izaći na kraj i na Tušnju, a kamo li u gostima :D tako da izgurat' ovu polusezonu, probat' uzet' što više bodova protiv ovih jačih ekipa što dolaze na Tušanj, a onda na polusezoni dovest' dva-tri igrača gdje nam škripi i da ne brinemo :D

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 26 avg 2014, 17:49

@Chinaglia dobro si reko da nema sanse da ispadnete.Nije Azmir travu paso pa da to covjek dopusti.Vec je ulozeno puno para i to bi onda bilo anulirano.Ima jos jedna stvar koja je svojstvena za sve navijace u BIH,a to je furka.Buraz svi se nesta loze,a stvarnost je surova.Mi smo generalno u kanalu,izdvojio bih FKS koji trenutno radi odlican posao.Ali svi znamo da su i oni do juce bili u qrcu.I Siroki se moze izdvojiti,imaju ljudi konstantu ali oni opet nemaju tu masu zbog koje se ustvari igra lopte.Zeljo je dugo dominiro ali su zapali u probleme i vjerujem da ce i oni naci izlaz.Realno yebo ligu bez jakog Zelje.Vi ste falili ovoj ligi,slika Tusnja koja je obisla BIH pa i regiju je najbolji dokaz za to.Gledamo Celika ovih dana i ocajnicku borbu njihovih navijaca da spasu taj klub.Pa treba ljude podrzati,Celika sa onakim stadionom i robijom kad je top,bi pozelile mnogo jace lige u svom sastavu.Treba spomenuti i Zrinjski(namjerno necu reci sve sta mislim) i tamo ljudi dobro rade.Siguran sam da bi mi imali najbolju ligu da se ova ekonomija malo popravi,ali moramo biti strpljivi doce i to vrijeme.
Eto odoh svojim postom podaleko a samo sam zelio pohvaliti rad jednog covjeka i malo napomenuti mladjim ljudima koliko je bitno strpljenje i organizovan rad.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 26 avg 2014, 18:26

mani nije jasno kako u klubovi s hrvatskim i srpskim predznakom postoje ljudi koji rade za klub i imaju rezultate (konstantno ili povremeno kao Borac), dok ovi veći klubovi kao što su Sloboda, Čelik i Velež nemaju, tj. postoje ljudi koji rade za vlastitu korist :roll: sigurno da ima i u Tuzli, Mostaru, Zenici takvih ljudi koji bi mogli pomoć' klubu i napravit' od kluba nešto, al' nisu zainteresovani, šta li :roll: dobro si rekao, ova liga sigurno ima veći potencijal i od JSL i od HNL, jer su ovdje klubovi koji imaju više navijača i da ti klubovi imaju rezultate, tribine bi bile pune, pa zasmislite samo da Sloboda, Velež i Čelik imaju rezultate, tu dodat' Borac i Svinjski, uz Selju i Sarajevo, to su sve klubovi koji imaju navijače! da se smanji liga, samim tim posjeta bi bila veća jer bi bilo više mečeva sa jačim i atraktivnijim protivnicima, a da ne govorim kad bi svi klubovi imali rezultate :o al' džaba kad nikome nije u cilju da ova država napreduje, pa tako ni sport generalno, pa tako ni ova naša bjedna liga :D država BiH ima ogroman potencijal u svim sferama, al' ..

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 26 avg 2014, 18:29

Chinaglia je napisao/la:mani nije jasno kako u klubovi s hrvatskim i srpskim predznakom postoje ljudi koji rade za klub i imaju rezultate (konstantno ili povremeno kao Borac), dok ovi veći klubovi kao što su Sloboda, Čelik i Velež nemaju, tj. postoje ljudi koji rade za vlastitu korist :roll: sigurno da ima i u Tuzli, Mostaru, Zenici takvih ljudi koji bi mogli pomoć' klubu i napravit' od kluba nešto, al' nisu zainteresovani, šta li :roll: dobro si rekao, ova liga sigurno ima veći potencijal i od JSL i od HNL, jer su ovdje klubovi koji imaju više navijača i da ti klubovi imaju rezultate, tribine bi bile pune, pa zasmislite samo da Sloboda, Velež i Čelik imaju rezultate, tu dodat' Borac i Svinjski, uz Selju i Sarajevo, to su sve klubovi koji imaju navijače! da se smanji liga, samim tim posjeta bi bila veća jer bi bilo više mečeva sa jačim i atraktivnijim protivnicima, a da ne govorim kad bi svi klubovi imali rezultate :o al' džaba kad nikome nije u cilju da ova država napreduje, pa tako ni sport generalno, pa tako ni ova naša bjedna liga :D država BiH ima ogroman potencijal u svim sferama, al' ..
Sto ti je tipicni primjer papka :clap: Sta ces ti biti ba pa oganicen si ko balkon! Nisi u stanju napisat normalno imena klubova na forumu a ne da nesto budes.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

wienultras
Kontakt:

Post Postao/la wienultras » 26 avg 2014, 18:49

pile87 je napisao/la:
Chinaglia je napisao/la:mani nije jasno kako u klubovi s hrvatskim i srpskim predznakom postoje ljudi koji rade za klub i imaju rezultate (konstantno ili povremeno kao Borac), dok ovi veći klubovi kao što su Sloboda, Čelik i Velež nemaju, tj. postoje ljudi koji rade za vlastitu korist :roll: sigurno da ima i u Tuzli, Mostaru, Zenici takvih ljudi koji bi mogli pomoć' klubu i napravit' od kluba nešto, al' nisu zainteresovani, šta li :roll: dobro si rekao, ova liga sigurno ima veći potencijal i od JSL i od HNL, jer su ovdje klubovi koji imaju više navijača i da ti klubovi imaju rezultate, tribine bi bile pune, pa zasmislite samo da Sloboda, Velež i Čelik imaju rezultate, tu dodat' Borac i Svinjski, uz Selju i Sarajevo, to su sve klubovi koji imaju navijače! da se smanji liga, samim tim posjeta bi bila veća jer bi bilo više mečeva sa jačim i atraktivnijim protivnicima, a da ne govorim kad bi svi klubovi imali rezultate :o al' džaba kad nikome nije u cilju da ova država napreduje, pa tako ni sport generalno, pa tako ni ova naša bjedna liga :D država BiH ima ogroman potencijal u svim sferama, al' ..
Sto ti je tipicni primjer papka :clap: Sta ces ti biti ba pa oganicen si ko balkon! Nisi u stanju napisat normalno imena klubova na forumu a ne da nesto budes.
neznam zasto papak,covjek objasnio... :think:
i da budes liga peta ti si nama centar svijeta FUKARE 87

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 26 avg 2014, 18:53

Pogledaj trofeje i daj mi jedan osnov po kom je celik ili sloboda veci klub od sirokog ili zrinjskog a da ne govorim od zelje i srajeva :? to sto vi umislajte i sebi dajte za pravo da se samo proglasvate "velikim" je isto ko sto i pitari sebe zovu najtrofejnijim. Daleko od toga da ja kazem da su celiki sloboda mali timovi, ali dokle god se dizete bez ikakva osnova i dodira sa realnoscu tako ce vam i bit. Celik godinama najvaljuje nake titule trofeje, a svake godine da nije ovih par ekipa koje su u ligi jer liga broji 16timova borili bi se grcevito za opstanak. Međutim celik tu i tamo ispliva na 4 mjesto ukljuce se u brobu nekad i za prva tri pa i finala kupa su imali, a sta je to sloboda postigla od rata ? Nemoj bit smijesan i ofirat se bezveze radi svoje mrznje i kompleksa koji imas prema sarajevo kao gradu i svemu sto iz njega dolazi. Krenite primjerom veleza. Nakon dosta godina tog busanja MI SMO VELIKI MI SMO VELEZ , ZRINJA JE VJESTACKI HA HU i konstanog zavrsavanja na diobi 7-14 mjesto shvatili su da od toga nema napretka i fino zacepili gubicu i poceli raditi i eo polako ali sigurno idu naprijed mozda vec ove godine ufate evropu. Smanjenje lige treba i to je svakoj budali jasno, ali ova vasa prica o "velikanima" i konstatnim omalovazavanjem pogotovo sirkog i zrijnskog je i vasim navijacima dosadila. Eo i ove godine najviste borbu za prva 4 kako stvari stoje dabogda da se ne budete borili da ne budete u zadnja 4
=\_1921_/=

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 26 avg 2014, 19:02

wienultras je napisao/la: neznam zasto papak,covjek objasnio... :think:
Valjda ste na istoj talasnoj duzini pa se razumijete...

wienultras
Kontakt:

Post Postao/la wienultras » 26 avg 2014, 19:07

pile87 je napisao/la:
wienultras je napisao/la: neznam zasto papak,covjek objasnio... :think:
Valjda ste na istoj talasnoj duzini pa se razumijete...
ma ja upravu si...obarska,olimpik,slavija,leotar,modrica,zvijezda,travnik,to su velikani bh fudbala,ta ce sloboda..
ciky jesi papak,upravu je covjek,odnosno pile ovo.. :lolno:
i da budes liga peta ti si nama centar svijeta FUKARE 87

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 26 avg 2014, 19:07

S obzirom na prepotentnost navijača iz Sarajeva nije ni čudo da skoro niko ne voli klubove i navijače iz istog.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 26 avg 2014, 19:08

Pausalno stavljate Veleza u istu grupu sa Celikom, Slobodom. Sloboda, Celik timovi koji iza sebe imaju regiju sa stotine hiljada ljudi i cijele gradove iza sebe. Sportsku logistiku koja je maltene ostala neurusena , to porediti sa Velezom koji je ostao na ulici i tri ulice u Mostaru. Gradu u kojeg se sitematski na proVelez strani ne ulaze iz hiljadu razloga. Mozda smo mi cak i pored svog javasluka (koji je postojao prije) najsjajniji primjer rada i borbe. Razna potkopavanja i sve ...

Al pojedinci pricaju slatke price Sloboda,Celik , Velez ... a boga mole da se ne digne na stabilne noge nijedan od ovih klubova jer je na fudbalskoj politickoj sceni vec hijerarhija uspostavljenja sve ostalo bi bilo remtilacki faktor.

To se jos uvjek da primijetiti kako se to odradjuje preko sudija/saveza kroz iskljuivanja , kartone , neprincipijalne kazne itd ...

Dakle Celik steta , super uslovi al nedostaje sportskog mentaliteta tom gradu izgleda isto kao i Tuzli .. radnice sredine historija tako nesto valjda..

Al eto nadam se da prorade bar te omlainske skole i da zaista izbace imena neka sve do prvog tima ... dakle 17,18,19 godina kada je najbitnije kada reba stisnut rad ,snagu i napraviti od djeteta covjeka .. tu masimo opasno .. A gdje ce taj momak prec poslije i ko ce biti prvak meni iskreno manje bitno dsve je to BH.

To je najveca boljka ovog naseg fudbala , a koliko ce timova biti u ligi vise tehnicka stvar nego stvar sustine problema
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 26 avg 2014, 19:14

pile87 je napisao/la:
Mancini je napisao/la:S obzirom na prepotentnost navijača iz Sarajeva nije ni čudo da skoro niko ne voli klubove i navijače iz istog.
Ti pitarski isprdak ni jedne!
Post ti je prijavljen a na tvoj nivo primitivizma se neću spuštati. ;)
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 26 avg 2014, 19:16

Mancini je napisao/la:
pile87 je napisao/la:
Mancini je napisao/la:S obzirom na prepotentnost navijača iz Sarajeva nije ni čudo da skoro niko ne voli klubove i navijače iz istog.
Ti pitarski isprdak ni jedne!
Post ti je prijavljen a na tvoj nivo primitivizma se neću spuštati. ;)
Ufff nivoa jedna ti majka, i onako ne znas nista napisat osim bjezite mi sa teme olimpica jer cu vam prijavit post. Toliko daleko ti mozak dobaci sve preko toga je kompilikacija za tebe. Zato jos jednom **** pitarski isprdak niko te nizasta nije ni pitao.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 26 avg 2014, 19:34

rodjenisa je napisao/la:@Chinaglia dobro si reko da nema sanse da ispadnete.Nije Azmir travu paso pa da to covjek dopusti.Vec je ulozeno puno para i to bi onda bilo anulirano.Ima jos jedna stvar koja je svojstvena za sve navijace u BIH,a to je furka.Buraz svi se nesta loze,a stvarnost je surova.Mi smo generalno u kanalu,izdvojio bih FKS koji trenutno radi odlican posao.Ali svi znamo da su i oni do juce bili u qrcu.I Siroki se moze izdvojiti,imaju ljudi konstantu ali oni opet nemaju tu masu zbog koje se ustvari igra lopte.Zeljo je dugo dominiro ali su zapali u probleme i vjerujem da ce i oni naci izlaz.Realno yebo ligu bez jakog Zelje.Vi ste falili ovoj ligi,slika Tusnja koja je obisla BIH pa i regiju je najbolji dokaz za to.Gledamo Celika ovih dana i ocajnicku borbu njihovih navijaca da spasu taj klub.Pa treba ljude podrzati,Celika sa onakim stadionom i robijom kad je top,bi pozelile mnogo jace lige u svom sastavu.Treba spomenuti i Zrinjski(namjerno necu reci sve sta mislim) i tamo ljudi dobro rade.Siguran sam da bi mi imali najbolju ligu da se ova ekonomija malo popravi,ali moramo biti strpljivi doce i to vrijeme.
Eto odoh svojim postom podaleko a samo sam zelio pohvaliti rad jednog covjeka i malo napomenuti mladjim ljudima koliko je bitno strpljenje i organizovan rad.
Odlican post.
Samo jedna ispravka za Azmira, jer slucajno poznajem kakav je. Ne da nece odustati sto je vec ulozio novac, Azmir nece odustati jer nikada nije podvio rep. Nikome i nigdje. Covjek je stijena.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Zaključano

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, nedimmmm1337, svemalim1, zeljovolimte i 21 gost.