sto inprovizovane,pa isto natkrivene i sve,mogo bi stadion biti bonbona...ah da,zaboravio sam,da nam je,a nemamo ni za kifle vece,kamoli stadion..bolje nesto manje,sada,nego bernabeu za 20 god...ja vec cekam i stadion i rezultate 20 god..neceka mi se jos 20 brateChinaglia je napisao/la:de ba, uozbilji seradije ću da Tušanj ostane ruglo kao sada u narednih 15 godina, nego da se grade neke improvizovane tribine i da se odstupa od projekta! bolje čekat' koliko god je potrebno, al' ipak dočekat' izgrađen Tušanj po projektu, nego za lupam 5 godina imat' tri ili četiri improvizirane tribine
Rekonstrukcija stadiona u BiH
-
wienultras
- Kontakt:
Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH
i da budes liga peta ti si nama centar svijeta FUKARE 87
Cekaj, jesam dobro skont'o da se na Tusnju montira neka montazna tribina za goste?
Ako je istina, ima li neki nacrt nesto?
Ako je istina, ima li neki nacrt nesto?
Ko krene na nas, u startu se zajeb'o. - 1987 -
"Uvijek trava, nekad bijelo, nikad zuto, nikad Zeljo"
šta će ti bolan nacrt za montažnu tribinu?
tribina k'o i svaka druga montažna, taman za goste, 500 mjesta možda
@wien
ja nisam navikao ni na titule, ni na evropska takmičenja, pa se tome i ne nadam niti se vodim time da dolazim bodrit' Slobodu, a isto tako za stadion, nismo ga imali ni do sad, ne moramo ni sad, mogu čekat' koliko god je potrebno da bude po idejnom izgledu
@wien
ja nisam navikao ni na titule, ni na evropska takmičenja, pa se tome i ne nadam niti se vodim time da dolazim bodrit' Slobodu, a isto tako za stadion, nismo ga imali ni do sad, ne moramo ni sad, mogu čekat' koliko god je potrebno da bude po idejnom izgledu
Stipu to. Ima montaznih i montatnih tribina
Ima tribina u Prijedoru, koja je montazna, al je Hotel Hilton za neke nemontazne
Bila je i ona u Vrapcicima, gdje sam svaki put mislio da cu poginuti...pa evo sada napravise solidnu za goste.
Itd.itd...nemas pojma, il' imas, koja je ogromna razlika u montaznim tribinama po nasim stadionima.
Jako me intetesuje, bas jer obilazim te 'montazne' tribine u slobodno vrijeme...fetis mi

Ima tribina u Prijedoru, koja je montazna, al je Hotel Hilton za neke nemontazne
Bila je i ona u Vrapcicima, gdje sam svaki put mislio da cu poginuti...pa evo sada napravise solidnu za goste.
Itd.itd...nemas pojma, il' imas, koja je ogromna razlika u montaznim tribinama po nasim stadionima.
Jako me intetesuje, bas jer obilazim te 'montazne' tribine u slobodno vrijeme...fetis mi
s obzirom da će biti postavljena zbog repke, kao VIP, ovo ono, onda vjerujem da će biti onako nešto bolje, ne vjerujem da će biti krš neki
ja bih najradnije da ne bude nikako montažna, jer kad je postave, nikad oni istok neće izgradit' 
Aha, tako reci. Radi repke k'o VIP.
Pa to nece da ne valja.
. Samo se nadam da je nece demontirati dok mi ne dodjemo u goste.

Pa to nece da ne valja.
- sanlituncay
- Kontakt:
Pa bolje imati i montažni stadion,nego imat sranya kakva mi danas imamo širom BiH! Problem je što kod nas raja nema pojma da se može izgraditi stadion od 20.000 i to montažni,a to vam rade Nussli iz Švice i Lichtigger iz Njemačke! Znači na njima sve ima,od poslovnih prostora,mokrih čvorova,video nadzor! I što je najvažnije taj stadion koji oni sastave ispunjava uvjete za Europu,licenca se dobija ko od šale 
U ovo vrijeme kad 200 ljudi dnevno ostaje bez posla, međugorske suvenirnice i Dinamo su puni ko brod!
- badblueboylivno
- Kontakt:
Stadion u Aradu u Rumunjskoj, izgradnja počinje rušenjem starog.

" onclick="window.open(this.href);return false;
Oko 13 tisuća mjesta, a cijena je OSAM MILIJUNA eura. Osam milijuna.

Hayley <3
- sanlituncay
- Kontakt:
5,6 miliona KM napraviš veći stadion od Bilinog... Nego ,naučilo u Komunizmu,daj ti da ja salijem ploču 20 cm,zid 35,da ne može tenk probitbadblueboylivno je napisao/la:Stadion u Aradu u Rumunjskoj, izgradnja počinje rušenjem starog.
U ovo vrijeme kad 200 ljudi dnevno ostaje bez posla, međugorske suvenirnice i Dinamo su puni ko brod!
- samo_lijevo
- Kontakt:
po kojoj racunici?badblueboylivno je napisao/la:Stadion u Aradu u Rumunjskoj, izgradnja počinje rušenjem starog.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
- sanlituncay
- Kontakt:

Stadion uz hotel Mardan Antalya... Stadion koji prima oko 10 hiljada gledaoca i ima sve sadržaje koje stadion u današnje vrijeme treba imati, koštao je oko sedam milijuna eura... Mi smo s Poljacima na ovom igrali,kad su ono bili pozvani samo igrači iz naše lige + Misimović,kad je ono imao probleme u GALATI...
- badblueboylivno
- Kontakt:
Nemam pojma, čitam i ne vjerujem.samo_lijevo je napisao/la:
po kojoj racunici?
Stadion Petrolula za 20k ljudi koštao 18 milja, prave još jedan (nisam skontao gdje) za 15k ljudi za 18 milja isto.
Hayley <3
- samo_lijevo
- Kontakt:
postavljao sam na temi Sarajeva ovaj stadion
nama ne treba nista bolje i vece od ovoga.
kapacitet:15.057(6.155 sjedecih)
cijena 17 miliona eura.
kapacitet:12.566
cijena 16 miliona eura
ovako slican za reprezentacije
kapacitet:25.000
cijena 31 milion eura
nama ne treba nista bolje i vece od ovoga.
cijena 17 miliona eura.
cijena 16 miliona eura
ovako slican za reprezentacije
cijena 31 milion eura
Na to dodas jos nekih 10% u dzep nekim ljudima i to je to. To ti dodje k'o neki obicaj kod nas.
Kod nas kada se bude gradio ovakav stadio, to ce nam doci kao plasiranje na SP sto je bilo. Ja jedino vidim kod nas gradnju ovakvog stadiona ako neki seronja a la Bakir bude vidio neku korist tu i investira.
Nazalost, imamo mi puno vecih problema u zemlji pored stadiona. Ja licno mislim da ce nasi igrati i dalje na Bilinom Polju i to godinama, i mislim da ce se taj stadion mozda jos malo prosiriti, donekle....
To je meni nekako nesto sto ce najprije da se desi, ali kod nas malo sta ima logike, tako da puno i ne razmisljam o tome.
Kod nas kada se bude gradio ovakav stadio, to ce nam doci kao plasiranje na SP sto je bilo. Ja jedino vidim kod nas gradnju ovakvog stadiona ako neki seronja a la Bakir bude vidio neku korist tu i investira.
Nazalost, imamo mi puno vecih problema u zemlji pored stadiona. Ja licno mislim da ce nasi igrati i dalje na Bilinom Polju i to godinama, i mislim da ce se taj stadion mozda jos malo prosiriti, donekle....
To je meni nekako nesto sto ce najprije da se desi, ali kod nas malo sta ima logike, tako da puno i ne razmisljam o tome.
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...
- samo_lijevo
- Kontakt:
Pogledaj koliko iznosi budzet kantona Sarajevo pa ce ti biti jasno kako ovo i nije neka investicija.
Plus imas i nize nivoe vlasti.Isto su uradile svabe.
Recimo kod prvog stadiona grad je ucestvovao sa 11 miliona,dok je savezna drzava ucestvovala sa 6 miliona.
Nece samo klub imati korist.U normalnim sredinama se koristi stadion i za druge aktinvosti,koncerte,konferencije,seminare itd.
Mi navikli koristiti stadion samo za utakmice.Umjesto da se pravi objekti za ove nabrojane namjene sve se to moze odvijati i na stadionu.Ovakvi objekti su taman za gradove poput Sarajeva,BL,Mostara,Tuzle.
Ali ti si upravo,znas ti nas,.ebo ti nas.
Plus imas i nize nivoe vlasti.Isto su uradile svabe.
Recimo kod prvog stadiona grad je ucestvovao sa 11 miliona,dok je savezna drzava ucestvovala sa 6 miliona.
Nece samo klub imati korist.U normalnim sredinama se koristi stadion i za druge aktinvosti,koncerte,konferencije,seminare itd.
Mi navikli koristiti stadion samo za utakmice.Umjesto da se pravi objekti za ove nabrojane namjene sve se to moze odvijati i na stadionu.Ovakvi objekti su taman za gradove poput Sarajeva,BL,Mostara,Tuzle.
Ali ti si upravo,znas ti nas,.ebo ti nas.
Iskren da budem, nemam pojma o budzetima po BIH, jer to kod nas nista ne znaci. Sve to sto si naveo je normalno u drzavama koje funkcionisu normalno. Slazem se s tobom da se moze iz toga izvuci dosta, ali znas nasa posla. Malo ko u vladi razmilja dugorocno i o tim nekim rjesenjima, jer su oni sebe obezbjedili i gledaju kako mogu uzeti stagod sad, dok su na vlasti.
Dovoljno mi je bilo da vidim spremnost drzave nakon poplava gdje su ljudi prepusteni sami sebi dok se ovi dogovore koliko i kome treba pomoci nakon poplava. PDV na vaucer, pa kada ga koristis opet PDV na kupovinu. Mi smo jednostavno nespremna i nesposobna drzava radi ljudi koji su nas na to doveli. Da izvines, hebena dva helikoptera nemamo da gase pozare po BIH, a da se uzdam u nesto vise. Sve dok se vlast ne sredi, nema napretka ni u kvalitetu zivota niti drugim luksuznim oblastima, gdje svrstavam i sportksu kvalitetnu infrasktrukturu. Zato kazem, mislim da ce se tu samo uloziti ako neko pogura ko vidi neku svoju korist.
Moj stav sam i prije iznosio, i sto se tice reprezentacije, bio bih sretan da jednu utakmicu odigraju u Zenici, drugu u Mostaru, trecu u Sarajevu itd...... samo, realnost je drugacija, ali nade ima.
Mozda sam malo skrenuo sa teme, ali mislim da je nasa politika razlog za citavu situaciju zemlje, tako i sport snosi posljedice.
BTW, dobri stadioni sa tvog posta i super bi nam dosli.
Dovoljno mi je bilo da vidim spremnost drzave nakon poplava gdje su ljudi prepusteni sami sebi dok se ovi dogovore koliko i kome treba pomoci nakon poplava. PDV na vaucer, pa kada ga koristis opet PDV na kupovinu. Mi smo jednostavno nespremna i nesposobna drzava radi ljudi koji su nas na to doveli. Da izvines, hebena dva helikoptera nemamo da gase pozare po BIH, a da se uzdam u nesto vise. Sve dok se vlast ne sredi, nema napretka ni u kvalitetu zivota niti drugim luksuznim oblastima, gdje svrstavam i sportksu kvalitetnu infrasktrukturu. Zato kazem, mislim da ce se tu samo uloziti ako neko pogura ko vidi neku svoju korist.
Moj stav sam i prije iznosio, i sto se tice reprezentacije, bio bih sretan da jednu utakmicu odigraju u Zenici, drugu u Mostaru, trecu u Sarajevu itd...... samo, realnost je drugacija, ali nade ima.
Mozda sam malo skrenuo sa teme, ali mislim da je nasa politika razlog za citavu situaciju zemlje, tako i sport snosi posljedice.
BTW, dobri stadioni sa tvog posta i super bi nam dosli.
Evo nekih budžeta kod nas u Sarajevu i budzet Federacije radi usporedbe, te Tuzlanskog, Ze-Do i HN kantona:Murga je napisao/la:Iskren da budem, nemam pojma o budzetima po BIH, jer to kod nas nista ne znaci. Sve to sto si naveo je normalno u drzavama koje funkcionisu normalno. Slazem se s tobom da se moze iz toga izvuci dosta, ali znas nasa posla. Malo ko u vladi razmilja dugorocno i o tim nekim rjesenjima, jer su oni sebe obezbjedili i gledaju kako mogu uzeti stagod sad, dok su na vlasti.
FBiH: 2.357.715.456 KM
Kanton Sarajevo: 798.500.000 KM (skoro 300.000.000 za plate i troskove kancelarije, materijala i usluga)
Grad Sarajevo: 12.069.852 KM
Opcina Stari Grad: 15.796.000 KM
Opcina Centar: 38.779.549 KM (Koševo se nalazi u ovoj opcini)
Opcina Novo Sarajevo: 22.280.000 KM (Grbavica se nalazi u ovoj opcini)
Opcina Novi Grad: 26.594.000 KM (Otoka se nalazi u ovoj opcini)
-----
Tuzlanski kanton: 385.900.000 KM
Opcina Tuzla: 42.022.000 KM
Ze-Do kanton: 291.431.620 KM
Opcina Zenica: 35.000.000 KM
Hercegovacko-Neretvanski kanton: 189.000.000 KM
- Probisvjet
- Kontakt:
Radovi na Tusnju odvijaju se ubrzanim tempom
http://tuzlanskilist.ba/2014/08/26/rado ... rettyPhoto" onclick="window.open(this.href);return false;[gallery]/0/
http://tuzlanskilist.ba/2014/08/26/rado ... rettyPhoto" onclick="window.open(this.href);return false;[gallery]/0/
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.
Stadion Milton Keynes Donsa, trećeligaša koji je sabrao večeras Man utd 4-0, onako upade mi u oko.

Hvala @AnelZ na informacijama. Veliki dio ode eto u birokratiju/logistiku neku, sad je li se iz tog budzeta placaju i penzije, ljudi na birou itd., u to nisam upucen. Bilo bi interesantno da je to malo transparentnije i da se zna gdje to sve ide i koliko ostane za infrastrukturu i sta vec treba za gradove.
@isx, meni ovaj stadion fantasticno izgleda. Vidim da je kapacitet 30 hiljada ljudi i pise da zbog visokog krova, lako moze da se dogradi. Mislim da nama vece ili bolje od ovoga ne treba kada se gleda sad prva klasa stadiona kod nas. Ovakav jedan, ko bombona, samo sto ovo izgleda skupo (za nase uslove).
@isx, meni ovaj stadion fantasticno izgleda. Vidim da je kapacitet 30 hiljada ljudi i pise da zbog visokog krova, lako moze da se dogradi. Mislim da nama vece ili bolje od ovoga ne treba kada se gleda sad prva klasa stadiona kod nas. Ovakav jedan, ko bombona, samo sto ovo izgleda skupo (za nase uslove).
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.