Odakle Safe u priči?On nije mostarac,on je lažnjak u dijaspori.Samo je rođen u Mostaru.
Naravno da ne treba razdvajati naše navijače,Jablanica,Konjic,Mostar,Čapljina,naša su uporišta.I Sarajevo,da ne nabrajam dalje gdje sve imamo ljude koji vole Velež.
Ali činjenica je da gro dedarske i RA tribine čini uža gradska jezgra,to je tako.Svaka čast našim konjičanima,jablaničanima i ostalim koje sam naveo ali ruralna naselja oko Mostara,teško ćeš vidjeti likove iz tih sela na tribinama.To je tako,nepobitna činjenica.Njih ćeš vidjeti na tzv. derbiju.
I btw,iz kvarta/mahale sam gdje je 90% stanovništva domicilno.Dakle,ima mostaraca u Mostaru,samo su donji i ne vide se.[/quote]
**** ga brate, činjenica je da su u Mostaru najviše popušili njegovi prijeratni građani.

[/quote]
sami su sebi krivi..moj stari je branio mostar i kaze da je u SLAVNOJ 41.MOSTARKOJ brigadi u kojoj je i sam bio 1993. bilo jedva 10% mostaraca koji su od dede pa nadalje iz mostara. Mostar je vecinom branila raja iz istocne hercegovina sto ona izbjglea 92 sto ona dosleila prije rata.Fino "rodjeni mostarci" svi pobjegli , a sad se neko sprda sa navijacima iz drugih mejsta a i ovi iz mostara nisu mostarci...nebulozno je . Navijac je navijac pa makar i sa druge planete .[/quote]
Predpostavljam da si iz Gacka ili Nevesinja, ali prije Gacka čim si u Sarajevu.Većina Mostaraca je protjerana 93-će sa zapadne strane, kad su ih preko noći bivši saveznici pohapsili i strpali u logore.
Činjenica je da je dosta Gačana i Nevesinjaca branilo Mostar ali je isto činjenica da su pobjegli sa svojih ognjišta na slobodnu teritoriju koju su moj otac i ostala raja koja su bila tu i odbranila.Šta misliš da smo mi počeli bježati prema Gacku i Nevesinju???
Ako su branili Mostar branili su i svoju guzicu!!!