Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la tepsija » 26 avg 2014, 23:11

invincible1921 je napisao/la:
sami su sebi krivi..moj stari je branio mostar i kaze da je u SLAVNOJ 41.MOSTARKOJ brigadi u kojoj je i sam bio 1993. bilo jedva 10% mostaraca koji su od dede pa nadalje iz mostara. Mostar je vecinom branila raja iz istocne hercegovina sto ona izbjglea 92 sto ona dosleila prije rata.Fino sve pobjeglo , a sad se neko sprda sa navijacima iz drugih mejsta a i ovi iz mostara nisu mostarci...nebulozno je . Navijac je navijac pa makar i sa druge planete .
Daj,nećemo o tome ovdje,jer ima niz neistina u tvom izlaganju.Iz kvarta iz kojeg sam ja,iz kvarta iz kojeg je pastrmka,iz tih kvartova ultramostarskih,mnogi padoše,mnogi i ostaše.
Nemojmo o tome,neukusno je.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

anel81m
Kontakt:

Post Postao/la anel81m » 26 avg 2014, 23:18

Odakle Safe u priči?On nije mostarac,on je lažnjak u dijaspori.Samo je rođen u Mostaru.
Naravno da ne treba razdvajati naše navijače,Jablanica,Konjic,Mostar,Čapljina,naša su uporišta.I Sarajevo,da ne nabrajam dalje gdje sve imamo ljude koji vole Velež.
Ali činjenica je da gro dedarske i RA tribine čini uža gradska jezgra,to je tako.Svaka čast našim konjičanima,jablaničanima i ostalim koje sam naveo ali ruralna naselja oko Mostara,teško ćeš vidjeti likove iz tih sela na tribinama.To je tako,nepobitna činjenica.Njih ćeš vidjeti na tzv. derbiju.
I btw,iz kvarta/mahale sam gdje je 90% stanovništva domicilno.Dakle,ima mostaraca u Mostaru,samo su donji i ne vide se.[/quote]

**** ga brate, činjenica je da su u Mostaru najviše popušili njegovi prijeratni građani. :([/quote]

sami su sebi krivi..moj stari je branio mostar i kaze da je u SLAVNOJ 41.MOSTARKOJ brigadi u kojoj je i sam bio 1993. bilo jedva 10% mostaraca koji su od dede pa nadalje iz mostara. Mostar je vecinom branila raja iz istocne hercegovina sto ona izbjglea 92 sto ona dosleila prije rata.Fino "rodjeni mostarci" svi pobjegli , a sad se neko sprda sa navijacima iz drugih mejsta a i ovi iz mostara nisu mostarci...nebulozno je . Navijac je navijac pa makar i sa druge planete .[/quote]

Predpostavljam da si iz Gacka ili Nevesinja, ali prije Gacka čim si u Sarajevu.Većina Mostaraca je protjerana 93-će sa zapadne strane, kad su ih preko noći bivši saveznici pohapsili i strpali u logore.
Činjenica je da je dosta Gačana i Nevesinjaca branilo Mostar ali je isto činjenica da su pobjegli sa svojih ognjišta na slobodnu teritoriju koju su moj otac i ostala raja koja su bila tu i odbranila.Šta misliš da smo mi počeli bježati prema Gacku i Nevesinju???
Ako su branili Mostar branili su i svoju guzicu!!!

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 26 avg 2014, 23:19

tepsija je napisao/la:
invincible1921 je napisao/la:
sami su sebi krivi..moj stari je branio mostar i kaze da je u SLAVNOJ 41.MOSTARKOJ brigadi u kojoj je i sam bio 1993. bilo jedva 10% mostaraca koji su od dede pa nadalje iz mostara. Mostar je vecinom branila raja iz istocne hercegovina sto ona izbjglea 92 sto ona dosleila prije rata.Fino sve pobjeglo , a sad se neko sprda sa navijacima iz drugih mejsta a i ovi iz mostara nisu mostarci...nebulozno je . Navijac je navijac pa makar i sa druge planete .
Daj,nećemo o tome ovdje,jer ima niz neistina u tvom izlaganju.Iz kvarta iz kojeg sam ja,iz kvarta iz kojeg je pastrmka,iz tih kvartova ultramostarskih,mnogi padoše,mnogi i ostaše.
Nemojmo o tome,neukusno je.
Naravno da jeste , al da me ne bi neko pogresno shvatio ovo rat sam spomeno jer mi pada napamet ko najbolji primjer i po meni glavni uzrok danasnje nazivmo demografije :)
=\_1921_/=

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 26 avg 2014, 23:25

anel81 imas pp :)
=\_1921_/=

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 27 avg 2014, 01:16

wienultras je napisao/la:ma maribor je real za bilo koji nas klub,ovo je samo rezultat rada,i nista vise..mada ni celtic nije sjena onog nekada ali .....svaka im cast.. :tokralju:
Maribor je u ovom trenutku najorganiziraniji i najkvalitetniji klub na prostoru bivše države, LP je nagrada za strašno kvalitetan rad, red i disciplinu.

2-3 stranca, ostalo domaći igrači ili igrači iz bivše države (isto 2-3), sređena infrastruktura, kvalitetna struka s kojom su bili strpljivi - isplivaše iz mulja jadne slovenske lige i ostvariše rezultate koji su našamarali "rad" "najvećeg sina Balkana" i "najboljeg menadžera na svijetu", glavonje iz Dinama, a o ostalima da i ne govorimo.

Ulazak u playoff EL i šamar (Sparta) pa ulazak u playoff i ispadanje nakon sjajne borbe (Palermo) pa ulazak u skupine EL (preko Rangersa) i školovanje (jedan bod) u skupini pa kvalitetan nastup (više bodova, nedovoljno) u EL pa prolazak skupine EL i kasnije sjajan otpor protiv Seville pa ulazak u LP, idealan scenarij, bolje ne može.

Svaka im čast, :tokralju: do poda.
Hayley <3

RobertoBaggio
Kontakt:

Post Postao/la RobertoBaggio » 27 avg 2014, 03:02

Jedan od prvih, vrlo jednostavnih koraka ka napretku lige bi bio da se svaki klub malo bolje pobrine za svoj teren. Gledam sinoć slučajno pregled hrvatske lige, pa onda upoređujem sa onim čudom na kojem su pitari igrali protiv Mladosti nekidan, a na čemu ćemo, ako se ne varam, sutra i mi pokušati da igramo protiv Radnika. U odnosu na to ruglo, jedan teren iz hrvatske lige mi djeluje kao na Wembleyju, onda sljedeći kao na Nou Campu, pa jedan kao Old Trafford. Imamo i najdužu pauzu između polusezona na svijetu prije svega zato što naši tereni ne mogu izdržati dva dana kiše a da se ne pretvore u živo blato.

Vidjet ćemo na šta će ispasti ova priča o parama od Uefe za obnovu travnjaka. Ali izravnati malo teren i pokositi travu kako treba, pa zato ti ne treba Uefa.
FK Željezničar 1921

Juventino1995
Kontakt:

Post Postao/la Juventino1995 » 27 avg 2014, 09:40

@RezervniGolman
Druze upade mi u oci ovo da su Mostar "ISKLJUCIVO" odbrani Mostarci,nije brate uredu tako nesto pisat kad svak ko je proveo rat u Mostaru zna da od ukupnog broja boraca koji su branili Mo ni 30% nije bilo Mostaraca. Izvinjavam se znam da nije mjesto za ovo pisat ovde.
36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
VFC1922

Android
Kontakt:

Post Postao/la Android » 27 avg 2014, 10:34

Nove teške riječi i kažnjavanja u Nogometnom savezu BiH

Amer Halep, Senad Islam i Ibrahim Adilagić, članovi Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH, optužili su predsjednika Saveza Elvedina Begića za potpisivanje sumnjivih ugovora, nepotizam, nepoštivanje Statuta te milijunsko probijanje proračuna Saveza, objavila je Federalna televizija navodeći kako najavljuju i podnošenje kaznenih prijava.

Halep, Islam i Adilagić u disciplinskoj prijavi naveli su netransparentno trošenje novca, potpisivanje sumnjivih ugovora bez znanja članova Izvršnog odbora što je suprotno Statutu Nogometnog saveza te kako nema financijskog izvještaja o proračunu, koji je, kako tvrde probijen za tri milijuna KM.

Navodno je, prenosi FTV, sumnjiva organizacija prijateljske utakmice protiv Argentine.

''Izvršni odbor dobio je informaciju da agencija koja organizira tu utakmicu u Sjedinjenim Državama snosi sve troškove puta i boravka. Zbog toga je odobreno odigravanje. Međutim, kasnije je u izvještaju o rashodima proračuna napisano kako je ta utakmica Savez koštala 350 tisuća KM'', objavila Federalna televizija tvrdeći kako spomenuti članovi Izvršnog odbora navode da je takvih, sumnjivih ugovora bilo još.

Pored ovoga, navode se i slučajevi putovanja na Svjetsko prvenstvo u Brazil, naplaćivanje 235 tisuća KM za osiguranje četiri utakmice reprezentacije u Zenici te ugovor s Adidasom.

Istodobno, Nogometni savez BiH na svojim internetskim stranicama objavio je Odluku Disciplinske, a zatim i Prizivnog vijeća NS Federacije BiH o kažnjavanju Amera Halepa zabranom vršenja svih dužnosti u nogometu u trajanju od šest mjeseci.
...da Široki vječno ostane ponos naše Hercegovine...

HRHB

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 27 avg 2014, 10:42

U Avazu slika Halepa sa pivom, :lol:

Ne znaš ovdje ko pije, a ko plaća. Ja sam siguran da je savez imao mnogo sumnjivih radnji i nadam se da će oni uskoro izaći u javnost. Ne može kod nas ništa bez lopovluka, balahanja kao da su Šeici.

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 27 avg 2014, 11:04

Procice jos puno vremena dok mi dobijemo "normalan" savez. Samo je pitanje vremena kada ce se navijaci okrenuti i protiv ovog saveza.

[youtube][/youtube]
#divovi

vedator
Kontakt:

Post Postao/la vedator » 27 avg 2014, 11:21

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 27 avg 2014, 11:29

Samo da nas ovo ne kosta losih kvalifikacija, ne vjerovatno da nista ne moze da prođe bez neregularnosti.

Sramota za savez, tek sto smo otjerali jedne pojavili se drugi lopovi.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Veterani
Kontakt:

Post Postao/la Veterani » 27 avg 2014, 11:50

Dečko jesi li ti čuo za Samostalni Mostarski bataljon iz kojeg je kasnije prerasla brigada u njemu ti je komandni kadar sav bio mostarski što fino ti istočni hercegovci nisu branili svoja mjesta tata ti priča pogrešno djelove grada su odbranila mostarska raja iz starih mostarskih naselja: Luka, Mahala, Carina, Cernica.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 27 avg 2014, 11:52

Ovaj forum zreo za napustit ga.

UltraSA
Kontakt:

Post Postao/la UltraSA » 27 avg 2014, 11:53

Serete mnogo.
ČUVARI ČASTI WALTER IDENTITETA

RockyMaivia
Kontakt:

Post Postao/la RockyMaivia » 27 avg 2014, 12:19

moustapha je napisao/la:Procice jos puno vremena dok mi dobijemo "normalan" savez. Samo je pitanje vremena kada ce se navijaci okrenuti i protiv ovog saveza.

[youtube][/youtube]
SAVEZ NAPOLJE!!
StarMo nije skutorija...

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 27 avg 2014, 12:19

moustapha je napisao/la:Procice jos puno vremena dok mi dobijemo "normalan" savez. Samo je pitanje vremena kada ce se navijaci okrenuti i protiv ovog saveza.
Okrenuli smo se već, njih boli kuratz.
Signore je napisao/la:Ovaj forum zreo za napustit ga.
Razmišljam u sličnom smjeru. :mrgreen:
Hayley <3

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 27 avg 2014, 12:22

badblueboylivno je napisao/la:
hajde sta glumite.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 27 avg 2014, 13:35

samo_lijevo je napisao/la:
badblueboylivno je napisao/la:
hajde sta glumite.
Samo budala ne vidi da je forum u zadnja 2-3 mjeseca postao pravo mjesto za vjerska, politicka i nacionalna prepucavanja. Bilo je tog i prije, al u zadnje vrijeme stvarno pretjeruju. Jos se sad likovi svadjaju tko je branio Mostar. Sta koga boli k* na forumu tko je branio Mostar. Jos kad tome dodamo ona medjusobna prepucavanja mostaraca i sarajlija dobijamo forum koji nikoga ne privalci.

Prestao sam da zalazim(u najmanju ruku rijedje ili prestao da pisem) na mnoge teme, i sad mi je zao sto sam otvorio ovu temu. Poceo sam da pratim samo teme o nizim ligama i one gdje je manje iskompleksiranih idiota.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 27 avg 2014, 13:42

Signore je napisao/la:
Samo budala ne vidi da je forum u zadnja 2-3 mjeseca postao pravo mjesto za vjerska, politicka i nacionalna prepucavanja. Bilo je tog i prije, al u zadnje vrijeme stvarno pretjeruju. Jos se sad likovi svadjaju tko je branio Mostar. Sta koga boli k* na forumu tko je branio Mostar. Jos kad tome dodamo ona medjusobna prepucavanja mostaraca i sarajlija dobijamo forum koji nikoga ne privalci.

Prestao sam da zalazim(u najmanju ruku rijedje ili prestao da pisem) na mnoge teme, i sad mi je zao sto sam otvorio ovu temu. Poceo sam da pratim samo teme o nizim ligama i one gdje je manje iskompleksiranih idiota.
ima mnogo tema na kojima nema pomenutih prepucavanja.Ako ti neko smeta fino ga blokiras.I sam kazes da nema prepucavanja na temama nizih rangova,evropskih liga,rukometa.
I ja se nadam da ce aleksandar konacno prekinuti suplju pricu i smanjiti broj balavurdije koja ne zna sta ce sa sebe na raspustu pa dodje kvariti normalnu diskusiju.
Ovako je isto propao i dio oko lige RS,valjda treba unistiti i ostale teme.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.