FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la hilmo » 27 avg 2014, 09:34

Joj dobre ove trenerke, nisam vidio u fan shopu, da li se ovo ima kupiti?

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

sarajlija
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija » 27 avg 2014, 10:18

Samo da prodje ovo takmicenje abd, i da se fokusiramo iskljucivo na prvenstvo, nasi igraci iz svake utakmice moraju izvuci svoj maximum i nemamo vise pravo na kiks kako kuci tako i na strani ako nam je ljudi najveci cilj tj. Titula do koje ima jos samo hrabro i nece biti problema! :thumbup:, @hilmo mislim da ima ja juce bio u bezistanu ima nekih trenerki, majci ima pravo lijepih stvari za kupit :mrgreen:
04.10.2009 !!

Arhitekt
Kontakt:

Post Postao/la Arhitekt » 27 avg 2014, 11:24

Sta je sa Travancicem? jel povrijedjen ili je nesto drugo u pitanju?

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Re: Odg: FK Sarajevo

Post Postao/la hilmo » 27 avg 2014, 11:31

Arhitekt je napisao/la:Sta je sa Travancicem? jel povrijedjen ili je nesto drugo u pitanju?
Nešto drugo je u pitanju, a niko ne zna šta je :D
Ma frajer lud 100%

Nešto smo mirni danas, da se nismo posvetili molitvama da napravimo čudo gore ;)

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 27 avg 2014, 11:38

Neka je sretno. Imate odlicnu ekipu i sve je moguce.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 27 avg 2014, 11:46

Mi samo sirimo roster,evo jos tri Bekic,Kaudio,Kalassi al opet furamo 15 igraca i izmjene znamo napamet..morat ce se siriti ova zapadna tribina za ove rezerve :mrgreen: Da hocemo bar u kupu dobiti nesto tipa Podgrmec prosle godine nevidim drugi nacin da vidimo ove na dijelu
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 27 avg 2014, 11:51

ne znam ja nesto ne vjerujem da mozemo napraviti senzaciju ,prvo imamo jako loš rezultat iz prve utakmice a drugo ovi njemci zele i to jako da igraju evropu .da je to neki talijanski i engleski klub kojim zna biti svejedno da li ce proci u grupe onda bi bilo puno lakse ove švabe ce igrati maksimalno .a sto se tice buducnossti ako nastavimo ovim putem ne sumnjam da cemo se naci u grupama bar za EL u naredne 2-3 godine ,malo srece u zrijebu i to se moze ostvariti .

franklampard8
Kontakt:

Post Postao/la franklampard8 » 27 avg 2014, 11:55

Probisvjet je napisao/la:Neka je sretno. Imate odlicnu ekipu i sve je moguce.
Hvala :)
1946

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 27 avg 2014, 12:39

http://wp.me/p4muyF-2NQ" onclick="window.open(this.href);return false;

tako je Ivane!
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

Oerde
Kontakt:

Post Postao/la Oerde » 27 avg 2014, 12:41

Srijeda, 27. 8. žrijeb je htio da baš tad Sarajevo igra svoju utakmicu sa Drinom iz Zvornika. Međutim sve što mogu pročitati na temi Sarajeva jest priča o utakmici na Borussia Park stadionu u njemačkom gradu Monchengladbachu.
Umjesto Drine priča se o Borussiji - Sensation it is!!!
Zadnja izmjena: Oerde, dana/u 27 avg 2014, 15:39, ukupno mijenjano 1 put.

ShofaII
Kontakt:

Post Postao/la ShofaII » 27 avg 2014, 12:51

Zelimo i mi da igramo grupnu fazu, po ovome sto su igraci pokazali zasluzujemo a o tribinama da i ne pricamo :D

I mjesto nam je u grupnoj fazi. Po prikazanoj igri nije me strah da ce nas nakantat :D ali me je strah da nam nece falit jedan pogodak. Ako budemo strpljivo igrali pogodci ce doci sami od sebe, samo strpljivo hrabro i cvrsto u odbrani. Iako sam kritkovao Deju za onu glupost vjerujem da ce sada biti na visini zadatka, a ne da zakasni na loptu jer je vidio da sudija dize zastavicu(kako to moj kolega protumaci)
Pesimista: ne moze gore od ovoga
Optimista: moze moze

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 27 avg 2014, 13:13

Ja iskreno zadovoljan sa porazom od 2 razlike.Njemci su to, izvuce sve moguce pouke iz prvog meča i smanjiti greske na minimum minimuma, još njihov teren....

Sve iznad ovog je premija

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 27 avg 2014, 13:15

Najava: play off Europa lige Borussia-Sarajevo

Sarajevo u revanš meču play-offa Europa lige gostuje u Mönchengladbachu.
Ponovo smo na pragu grupne faze, i kako stvari stoje opet će nas jedna greška i nedostatak sreće koštati plasmana.

Favorizovanoj Borussiji smo se suprotstavili sa velikom željom, bez mnogo respekta i što je najvažnije dobrim dijelom utakmice i bolje izgledali na terenu. Ipak preovladala je fizička sprema na strani Njemaca, kao i više jakih utakmica u nogama izabranika Luciana Favrea.

U sedmici iza nas oba kluba su igrala ligaška kola, i oba su remizirala (1:1). Borussia je na otvaranju nove sezone Bundeslige na domaćem terenu spašavala bod protiv Stuttgarta i pogotkom Kramera u 90-oj minuti anulirala prednost gostiju. Sarajevo je pak s druge strane dva boda izgubilo u sudijskoj nadonkadni, jer nismo realizovali jedanaesterac i nekolicinu šansi u toku utakmice.

Lucian Favre sigurno neće mnogo mijenjati ekipu i formacijski sistem koji koristi. Ekipa se ne bi trebala značajno razlikovati od one koja je istrćala na Koševu prošlog četvrtka, vjerovatno će Kramer dobiti šansu sa klupe, kao i mlađi Hazard, dok iako oporavljen Max Kruse vrlo vjerovatno neće konkurisati za ovaj meč. Na gol će Sommer. Lijevi bek je Dominguez, dok će na desni Johnson, dok je u rotaciji još i Korb koji je dobio šansu protiv Stuttgarta. Stoperski par čine Jantschke i Stranzl. Centralni vezni igrači Nordtvelt i Švicarac Xhaka, s mogućnošću da Kramer dobije šansu umjesto norveškog internacionalca. Lijevo krilo je Traore, dok bi na desnom krilo svoje mjesto trebao zauzeti Hahn. U rotaciji za ove dvije pozicije su i mlađi Hazard, lijevo i Herrmann desno. Najistureniji igrači Borussie su Raffael i igrač bosanskih korijena Hrgota.

Dženan Ušćuplić je izjavio da ekipa u Njemačku putuje da se nadigrava i da će svoju šansu tražiti iz kontri i polukontri.

Sarajevo u ovoj utakmici nema šta izgubiti, s druge strane eventualnim podvigom i iznenađenjem u Njemačkoj ostvarili bi najveći uspjeh bosanskohercegovačkog klupskog fudbala. Čuda se dešavaju, pa bilo to da šef Borussie uvede u igru igrača pod suspenzijom pa prolaz ostvarimo za zelenim stolom ili da Sarajevo nadigra Njemce, svejedno je. Mi vjerujemo u čudo!

Još jednom. Isključivo karakter! Inat, silni. Jedanaest momaka koji vjeruju da vrijede bez obzira šta cifre govore, jedanaest momaka koji su spremni poginuti za to u šta vjeruju. K'o da je zadnja!

Idemo momci!

http://fksinfo.com/novosti/najava-play- ... ajevo/2551" onclick="window.open(this.href);return false;
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

franklampard8
Kontakt:

Post Postao/la franklampard8 » 27 avg 2014, 13:16

VanBasten je napisao/la:Najava: play off Europa lige Borussia-Sarajevo

Sarajevo u revanš meču play-offa Europa lige gostuje u Mönchengladbachu.
Ponovo smo na pragu grupne faze, i kako stvari stoje opet će nas jedna greška i nedostatak sreće koštati plasmana.

Favorizovanoj Borussiji smo se suprotstavili sa velikom željom, bez mnogo respekta i što je najvažnije dobrim dijelom utakmice i bolje izgledali na terenu. Ipak preovladala je fizička sprema na strani Njemaca, kao i više jakih utakmica u nogama izabranika Luciana Favrea.

U sedmici iza nas oba kluba su igrala ligaška kola, i oba su remizirala (1:1). Borussia je na otvaranju nove sezone Bundeslige na domaćem terenu spašavala bod protiv Stuttgarta i pogotkom Kramera u 90-oj minuti anulirala prednost gostiju. Sarajevo je pak s druge strane dva boda izgubilo u sudijskoj nadonkadni, jer nismo realizovali jedanaesterac i nekolicinu šansi u toku utakmice.

Lucian Favre sigurno neće mnogo mijenjati ekipu i formacijski sistem koji koristi. Ekipa se ne bi trebala značajno razlikovati od one koja je istrćala na Koševu prošlog četvrtka, vjerovatno će Kramer dobiti šansu sa klupe, kao i mlađi Hazard, dok iako oporavljen Max Kruse vrlo vjerovatno neće konkurisati za ovaj meč. Na gol će Sommer. Lijevi bek je Dominguez, dok će na desni Johnson, dok je u rotaciji još i Korb koji je dobio šansu protiv Stuttgarta. Stoperski par čine Jantschke i Stranzl. Centralni vezni igrači Nordtvelt i Švicarac Xhaka, s mogućnošću da Kramer dobije šansu umjesto norveškog internacionalca. Lijevo krilo je Traore, dok bi na desnom krilo svoje mjesto trebao zauzeti Hahn. U rotaciji za ove dvije pozicije su i mlađi Hazard, lijevo i Herrmann desno. Najistureniji igrači Borussie su Raffael i igrač bosanskih korijena Hrgota.

Dženan Ušćuplić je izjavio da ekipa u Njemačku putuje da se nadigrava i da će svoju šansu tražiti iz kontri i polukontri.

Sarajevo u ovoj utakmici nema šta izgubiti, s druge strane eventualnim podvigom i iznenađenjem u Njemačkoj ostvarili bi najveći uspjeh bosanskohercegovačkog klupskog fudbala. Čuda se dešavaju, pa bilo to da šef Borussie uvede u igru igrača pod suspenzijom pa prolaz ostvarimo za zelenim stolom ili da Sarajevo nadigra Njemce, svejedno je. Mi vjerujemo u čudo!

Još jednom. Isključivo karakter! Inat, silni. Jedanaest momaka koji vjeruju da vrijede bez obzira šta cifre govore, jedanaest momaka koji su spremni poginuti za to u šta vjeruju. K'o da je zadnja!

Idemo momci!

http://fksinfo.com/novosti/najava-play- ... ajevo/2551" onclick="window.open(this.href);return false;
:thumbup:
1946

TheSpecialOne
Kontakt:

FK Sarajevo

Post Postao/la TheSpecialOne » 27 avg 2014, 14:08

Jedva čekam da svani napokon taj nezaboravni četvrtak i hordanje na tribinama i van stadiona!

Ne znam gdje i kako da počinjem i da završim ovaj važan post. Jednostavno sam previše uzbuđen pred ovakvu historijsku utakmicu da bi uopće mogao dati neku stručnu izjavu. Previše emocije i prevelika euforija me hvataju u ovim trenutcima.

Dres, šalovi, pjesme i zastave su spremni za veliko putovanje i gostovanje u Mönchengladbachu na Borussia-Parku u Njemačkoj. Nosit ću naravno i naše Zlatne Ljiljane, jer sutra dostojno predstavljaju naši izvanredni igrači/naša zlatna generacija i mi vatreni i gromoglasni navijači naš voljeni klub, naš prelijepi grad Sarajevo i našu državu i istovremeno domovinu, jednu jedinu Bosnu i Hercegovinu! :bih:

Ja očekujem od naši sjajni momaka jednu borbenu, pametnu i hrabru utakmicu. Mi smo svi već pokazali karakter i potencijal ovog kao preporođenog i evropskog Sarajeva. Ja se nadam da ćemo izvući/ponijeti jedan povoljan rezultat i skupo prodati kožu kao već i na našim stadionu Asim Ferhatović "Hase"-Koševo i također imati još više sreće. Onda je stvarno sve moguće, čak i čudo i senzacija. Bilo bi to zaista ludilo neviđeno i najveći poslijeratni uspjeh našeg kluba i bh. klupskog fudbala.

Do zadnjeg dana života mog' samo Saraj'vo!

Moja prognoza: Tradicijonalni 3-1 u gostima za FK Sarajevo!

Svi u napad jedan je Hase! Hajmo Saraj'vo! Uz tebe vječno su Horde Zla, bordo armija!

U glavnom, mi smo već sada pobjednici ove cijele bordo odnosno evropske priče, san je postao java! Do utakmice više neću pisati, jer uskoro krećemo na ako Bog da hairli, sretan i siguran put. Želim nama svima/bordo naciji puno sreće, zdravlja, radosti i uspjeha! Mi smo divovi!
Zadnja izmjena: TheSpecialOne, dana/u 27 avg 2014, 15:04, ukupno mijenjano 3 puta.

Burberry46
Kontakt:

Post Postao/la Burberry46 » 27 avg 2014, 14:10

zgembo89 je napisao/la:Je li poznato kolika ce podrska biti Dinamo Dresdena
Oko 700 Drezdenovaca :cool:

Sretno svima koji idu, Gladbach cijeli bice bordo bijeli!!
1946

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 27 avg 2014, 15:03

http://www.rp-online.de/sport/fussball/ ... -1.4479336" onclick="window.open(this.href);return false;

Ima li kakav svabo da nam ovo prevede :D
1946

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 27 avg 2014, 15:07

Fino je imati bratske navijačke grupe, ali se ja nešto bojim ovih Dresdenovaca. :/

V87
Kontakt:

Post Postao/la V87 » 27 avg 2014, 15:11

hilmo je napisao/la:Fino je imati bratske navijačke grupe, ali se ja nešto bojim ovih Dresdenovaca. :/

Nema potrebe za zabrinutost, oni su na svom forumu objavili da su sutra gosti i da sve rade sta im nasi momci kazu, a ima tu jos mnogo stvari koje su za pohvalu.

mravojed
Kontakt:

Post Postao/la mravojed » 27 avg 2014, 15:13

pa drezdenovci spremaj nered , ovi iz gladbaha ocekuju to ... nadam se da nista nece biti ..

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []