Evo sad gledam klupu i nema ovih gore. Klupa je: Langerak, Kehl, Ozbek, Hornschuh, Auba, Sarr, Sauerland, Durm, Stenzel, Camoglu.Erik Durm und Kevin Großkreutz dürften in Mannheim ebenso Spielpraxis sammeln wie Sven Bender. Fraglich ist noch, ob Adrian Ramos oder Jakub Blaszczykowski ebenfalls Einsatzminuten sammeln können
BV Borussia Dortmund
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: BV Borussia Dortmund
Na BVB sajtu piše ovo što sam gore napisao.
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!
http://new.livestream.com/waldhof-lives ... aldhof-BVB" onclick="window.open(this.href);return false;
Evo ga!!!
Ipak gledamo BVB... 
Evo ga!!!
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Nisam mogao gledati preko mobitela ali svidja mi se ideja sa Ginterom ba sestici,posebno sad kad su Sahin,Gundo i Bender van terena.
Ako neko naleti na golove neka postavi...
Ako neko naleti na golove neka postavi...
Bender nemoze sastaviti dvije utskmice zaredom a da ne zaradi neku povredu..hebai ga..lik podhitno mora otici saliti stravu!!
Epet nas povrede pocele zahebavati..Reuf bio van terena 2. 5 mjeseca..Gundo evo vec godina...Kuba...Subotic..kakvi ce se oni vratiti..to neznamo..a trebace..im i vremana da udju u formu .
Da zaboravio sam i Sahin..i Shmelzer...
Nadam se da se Ramos i Bender vracaju za sljedece kolo.
Da li ko zna kad ce Kuba u prvih 11?
Epet nas povrede pocele zahebavati..Reuf bio van terena 2. 5 mjeseca..Gundo evo vec godina...Kuba...Subotic..kakvi ce se oni vratiti..to neznamo..a trebace..im i vremana da udju u formu .
Da zaboravio sam i Sahin..i Shmelzer...
Nadam se da se Ramos i Bender vracaju za sljedece kolo.
Da li ko zna kad ce Kuba u prvih 11?
Danas je u fokusu izašla zanimljiva priča kako je BVB spreman "riskirati" sa Reusom te da su mu spremni dati plaću 10 mil, biti će zanimljivo vidjeti hoće li doista biti tako i bi li to privolilo Marca da ostane, ako je u pitanju nešto drugo kako se tvrdi onda mislim da ni ovo neće biti dosta, ne znam nemam neki dobar osjećaj oko njegova ostanka a nadam se da griješim
Ako ga povecanje plate ne privoli, onda ga iz perspektive Bvb treba odma prodati. 50 mil i nek ga Barca nosi.
- bavaracmujo
- Kontakt:
Dobar poso uprave dortmunda, daj mu puno para pa vidi na cemu si, ako i to ne upali do kraja ovog roka nekom ga tusnut iz razloga barsa nema pravo transfera 2 god, realu on netreba znaci samo englezi mogu sad za njega istrest 50-tku, moje misljenje je da ce on ostati kod vas, on u bayern nece a vali draze mi je gledat ga u zutom dresu nego li u truhlom mancesteru il arsenalu!
nema Barcelona kaznu od 2 god. nego 2 prelazna rokabavaracmujo je napisao/la:Dobar poso uprave dortmunda, daj mu puno para pa vidi na cemu si, ako i to ne upali do kraja ovog roka nekom ga tusnut iz razloga barsa nema pravo transfera 2 god, realu on netreba znaci samo englezi mogu sad za njega istrest 50-tku, moje misljenje je da ce on ostati kod vas, on u bayern nece a vali draze mi je gledat ga u zutom dresu nego li u truhlom mancesteru il arsenalu!
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
Cisto da vidim ko ce sledeci da poredi Borusiju sa Portom.Jos kad bi ljudi poceli da shvataju da su te visoke cene igraca pre svega zbog kriminalaca koji su tu upleteni, Svabe su za razliku od ostalih cisti po tom pitanju.Porto je putokaz! Ili nije?
Di Marija je u evropski fudbal ušao kroz Portugal, iz Argentine ga je dovela Benfika, pa je ovo dobar trenutak i da se osvrnemo na omiljenu temu balkanskih ljubitelja fudbala: „Ako su prodali igrače za tolike pare, gde su sada ti novci i zašto ne igramo Ligu šampiona“.
Dobro poslovanje na tržištu igrača ne garantuje ništa. Italijanska Đenoa ima veliki protok novca, na 12-godišnjem planu su 23. Potrošač i deseti prodavac na svetu (1), ima plus od preko 40 miliona evra. Trgovački su „Grifoni“ u samoj eliti, na terenu vrlo daleko od toga.
U vrhu liste ekipa koje dobro posluju su Dinamo Zagreb, pa čak i Partizan i Zvezda (crveno-beli su za poslednjih 12 godina u plusu za 50 miliona funti, Zagrepčani i crno-beli su mnogo bliži 100 miliona), ali su ostale sfere njihovog poslovanja vrlo nerazvijene, pa klubovi prave dugove, jer je fudbalski klub veoma skupa igračka.
Da biste shvatili o čemu se radi, pogledajte upravo Portugal, čiji klubovi su se izdvojili na globalnom nivou kao odlični trgovci po principu – dobro plaćam, odlično prodajem. Porto u ovom veku na papiru ima godišnji prosek čistog profita u trgovini igračima od 30 miliona funti (i to uz velika ulaganja, preko 300 miliona za poslednji 12 godina), Benfika oko 12 miliona, a Sporting je na 5 miliona.
Zbog toga se pre svega Porto, ali sve više i ostali klubovi iz te zemlje, navode često kao primer uspešnog poslovanja. To je izrazito pogrešno, jer se radi o tri ekipe koje su ogromni dužnici – Porto je konačno spustio dug ispod 100 miliona evra, Sporting ni u tome ne uspeva, a Benfika je već skoro celu deceniju dužna oko 150 miliona.
Da bi uspeli da prežive, klubovi iz Portugala prinuđeni su da sklapaju nepovoljne ugovore koji im ostavljaju mali procenat vlasništva nad igračima. Sistem se sasvim razradio i u ovom trenutku klubovi su vlasnici znatno ispod polovine igračkog kapitala u Ligi Sagreš.
Zato kada čujete da je Porto napravio sjajan posao, jer je kupio igrača za 12, a prodaje ga za 50 miliona, razmislite ponovo. Ako klub zaradi išta preko uloženih 12, to je za njega dobro odrađen posao. Zato klub koji i od redovnog učešća u LŠ uzme 15 do 30 miliona evra po sezoni grca pod dugom.
Agencije su već dugo gospodari fudbala u Južnoj Americi (gde se nalazi većina od top 20 klubova koji „najbolje trguju“ igračima), a sve više se šire po Evropi, što mi u ovim krajevima odlično znamo, i što možda objašnjava pomenuti slučaj Bebe. No, to je tema za jednu drugu i opširnu priču.
Inace kopiran tekst sa b92.
O tome sam pisao na temi portugalske lige... Ljudi nekontju da je od 30 miliona za markovica benfica dobila samo 15 a platila ga 8-10 dok je porto od 40 milki za mangalu dobio oko 56 posto...
Ma joj ljudi vole da pametuju oko visine transfera. Postoje situacije kada neko misli igrač vrijedi puno više i klub se zeznuo, ali zna se da cijenu igrača ne diktira samo njegov kvalitet, nego i niz drugih faktora.
A ljudi pametuju o tim cijenama, pa često i na ovoj temi, a pojma nemaju o ovakvim stvarima koje je upravo drDule iznijeo. I meni je drago što je on to prije spominjao isto. Dortmund bar ako proda Goetzea onda i dobije 37 miliona za njega, a ne npr 12 ili 13. Isto tako i Leverkusen ako proda Schurllea za 20 i kusur miliona, onda i dobije te pare, a ne isto tako 10 ili 12. Nego nekad ispadne eto njemački klubovi glupi pa prodaju igrača ispod cijene, a Njemačka ekonomska sila, fudbalska sila i prvak svijeta...Treba nekad mučnut glavom...
A ljudi pametuju o tim cijenama, pa često i na ovoj temi, a pojma nemaju o ovakvim stvarima koje je upravo drDule iznijeo. I meni je drago što je on to prije spominjao isto. Dortmund bar ako proda Goetzea onda i dobije 37 miliona za njega, a ne npr 12 ili 13. Isto tako i Leverkusen ako proda Schurllea za 20 i kusur miliona, onda i dobije te pare, a ne isto tako 10 ili 12. Nego nekad ispadne eto njemački klubovi glupi pa prodaju igrača ispod cijene, a Njemačka ekonomska sila, fudbalska sila i prvak svijeta...Treba nekad mučnut glavom...
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
mene zanima gdje je ovih partizanovih 100 miliona, kud se djedose?
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Dzaba pisati kad uglavnom pljuju oni koji su na to navikli,njima nista drugo nije vazno.
Isti taj Porto godinama tapka u mjestu a reklo bi se na prvu da mogu kupiti kompletnu Borusiju s obzirom na izlazne transfere.
Sutra izvlacenje grupa,u drugom smo sesiru...Benfica i upravo Porto su pozeljni iz prvog sesira dok su Napoli i Liverpool iz treceg i Roma iz cetvrtog sesira ekipe za izbjeci.
Isti taj Porto godinama tapka u mjestu a reklo bi se na prvu da mogu kupiti kompletnu Borusiju s obzirom na izlazne transfere.
Sutra izvlacenje grupa,u drugom smo sesiru...Benfica i upravo Porto su pozeljni iz prvog sesira dok su Napoli i Liverpool iz treceg i Roma iz cetvrtog sesira ekipe za izbjeci.
-
Pale_Companion
- Kontakt:
adnan24 je napisao/la: Napoli
Sent from my ST25i using Tapatalk
Agieren statt reagieren
Hehe eto njih smo vec izbjegli 
Nista sad mijenjam Napolitance za Bilbao koji ce vjerovatno u cetvrti sesir.
Nista sad mijenjam Napolitance za Bilbao koji ce vjerovatno u cetvrti sesir.
Braco BvB_ovci..upravo sam procitao vjest,da cekamo samo potpis naseg Reufa...nudimo mu godisnju platu na 8.milki..ugovor je na 5.godina...a isto tako bice u ugovoru i klauzula od preko 50.milioncica...pa ko voli nek izvoli!!
Isto tako Refko je zahtjevao klauzulu..ali ona nije vise ..25. ili 37.milki kako se prije spekulisalo..sad ce biti oko 60.milki!!
Sve ce se ubrzo znati,za 2-3 dana.
pozz..mojoj crno- zutoj braci..BvB <3
Isto tako Refko je zahtjevao klauzulu..ali ona nije vise ..25. ili 37.milki kako se prije spekulisalo..sad ce biti oko 60.milki!!
Braco BvB_ovci..upravo sam procitao vjest,da cekamo samo potpis naseg Reufa...nudimo mu godisnju platu na 8.milki..ugovor je na 5.godina...a isto tako bice u ugovoru i klauzula od preko 50.milioncica...pa ko voli nek izvoli!!
Sta da muČnemo jadan i ne bio.effe_sa je napisao/la:Treba nekad mučnut glavom...
adnan24 je napisao/la:ekipe za izbjeci.
Zelimo grupu smrti. Et jos bi trebali igrati protiv nekih Ludogoretsa/Apoela u CL.
Dakle: Real, BVB, Liverpool i Roma.
Alzo, ne vidim prijeke potrebe za pretjeranu kritiku oko subotnjeg izdanja protiv Guzenicara. Schmidt je napravio stroj za presanje.
Der Mann für die entscheidenden Tore.
Dragi Krišna pa đe si ti ovih dana?
Cekaj, ti hoces da kazes da je benfika platila Markovica 10 mio (100% udio) a onda pri prodaji kasirala samo 50%?gruezi je napisao/la:O tome sam pisao na temi portugalske lige... Ljudi nekontju da je od 30 miliona za markovica benfica dobila samo 15 a platila ga 8-10 dok je porto od 40 milki za mangalu dobio oko 56 posto...
Prije ce biti da su i pri kupovini platili samo pola (5 mio) a ostalo investitor koji je na kraju opet kasirao pola.
Prokontajte prvo nego sto pocnete lupetat.
Porto ako je dobio samo 56% od prodaje onda je u istom procentu ucestvovao i pri kupovini. Po transfermarktu transfer mangale iz litiha u porto je kostao 6,5 mio, sto znaci da je ga klub platio 3,5 a sad kasirao cirka 21 sto je odprilike 7x vise. Nevidim gdje porto tu nije dobro poslovao?
Za razliku tako sposobne svabe (leverkuzen) na sirleu zaradjuju samo 2,5x vise. Kupljen za 8,5 prodan za 22.
Sto je jos interesantno. Mangala je placen 40mio sto je 12mio preko trzistne vrijednosti, dok sirle 22mio sto su 3mio ispod vrijednosti. Markovic 30mio sto je 10 preko vrijednosti na trzistu. Kagawa 16mio sto je 6 ispod.
Zadnja izmjena: Lokos19, dana/u 28 avg 2014, 01:15, ukupno mijenjano 2 puta.
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.