FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

ShofaII
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la ShofaII » 28 avg 2014, 23:12

@collector sve si u pravu drug i zbog toga smo mi večeras bili osuđeni na poraz. Ali visina poraza je čisto Dzenina sramota, i večeras je dobio šamarčinu od Favrea ako se tako zove trener sa suprotne strane.
Pesimista: ne moze gore od ovoga
Optimista: moze moze

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 28 avg 2014, 23:13

amypitar je napisao/la:Sad se okrenuti Premijer ligi i Travniku.
Po meni Uscuplić se pod hitno treba otarasiti Bandovica,Berberovica,Barica,Purica,Bilbije.Neke igraca poslati malo na klupu na hlađenje.Za ovu ligu smo vrh, i mislim da nece biti problema sto se titule tice.
Uz dužno poštovanje ali ti više ne mogu šutiti... Ti bi non stop nekog tjerao i dovodio nove igrače ali smo opet za ove lige vrh :roll: :roll: . Daj prijatelju saberi se malo, od januara najavljuješ šetnju ligom pa se onda povlačiš u mišiju rupu.
Kako smo to mi vrh za ove lige a već imamo dva kiksa, ne možemo sa igračem više da pobjedimo. OK slažem se da imamo finog kvaliteta u timu ali daleko je to šetnje ligom. Treba biti skroman.
Koliko se sjećam nakon prošle utakmice sa Švabama, nakon što je @miky_hz pohvalio Berberovića, ti si se složio sa njegovim postom i konstatovao da oni po toj strani nisu ništa uradili. Što je činjenica.
Nikad nakon jedne utakmice ne možeš suditi o igraču. I Barića su mnogi hvalili nakon Banja Luke, a sad bi tjerali. Ma nama niko ne valja. :crazy: :crazy: :crazy: :crazy:

Večeras niko osim Duljevića se nije pokazao kako treba. Ali jel to razlog da ih sve trebamo rastjerati. Samir i Gojko su večeras bili jako loši, mnogo pogrešnih pasova, mnogo izgubljenih duela. Ali kako da im zamjerim kada prvi put u karijeri igraju ovakvu utakmicu.

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 28 avg 2014, 23:13

Sad se vratiti u realnost, i navici se igrati protiv klubova,kao sto su -Travnik,Zeljo,MVO.
Zadnja izmjena: amypitar, dana/u 28 avg 2014, 23:14, ukupno mijenjano 1 put.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 28 avg 2014, 23:14

totalni promaj u taktici i psiholoskoj pripremi utakmice ,otisli smo se nadigravati i kao da prodjemo a nemamo taj kvalitet ,to treba unaprjed znati sta i koliko ti ekipa moze a ne grlom u jagode ici .kad izgubis 7 -0 ne mozes nista pricati ,ovi drugi se mogu nasladjivati i to je to .

V87
Kontakt:

Post Postao/la V87 » 28 avg 2014, 23:14

Nas mentalitet je takav(svih navijaca i ekipa) da protiv bilo koga igramo vjerujemo u neku pobjedu i cudo.Ovo jest previse ali Svabu boli briga i repka im usred Brazila zabije Brazilu 7 komada znaci ne stede protivnika.Jedini problem je bio sto se ne rotiraju igraci ista ekipa igra od pocetka sezone kako u Evropi tako i u Premier ligi.Okrenut se domacoj ligi, ove godine Evropa i vise nego dobra samim ulaskom u play-off.Dobili smo najtezeg moguceg protivnika ali jos smo daleko za ostalim ligama u svijetu.Veceras su mnogi favoriti ispali od nekih manjih klubova ali zasto ? Zato sto je liga uredjena i gledaju napredak svih timova samo nasem savezu nije u interesu.**** im sve po tom pitanju.Evo Hrvati imaju dva predstavnika u grupi zamalo sva cetiri, Srbi imaju jednog.Znaci svi gledaju da napreduju osim kod nas.Sto se tice dovodjenja novih igraca od toga nece biti jer je nas savez i po tom pitanju nenormalan jer svugdje u svijetu je prelazni rok do 31.8. dok je kod nas negdje pocetkom augusta(nisam siguran kad tacno).Ovo je posljednja polusezona za Deju Bandovica, vec su spremne pare za novog golamana i jos 2 nova igraca koja ce doci na zimskoj pauzi.

RezervniGolman
Kontakt:

Post Postao/la RezervniGolman » 28 avg 2014, 23:14

FliX je napisao/la:Utakmicu sam gledo do 4:0... mogu reci da je golman prevagno utakmicu..
Pod hitno trazite boljeg golmana.. to vam je najslabija karika definitivno!
Šta ce bola golman ostavili ga ovi da ga rešetaju švabe. Nije ni jedan gol kriv. Na koševu ok ali daj bola ne treba na Bandovica svaljivat nonšalanciju vecerašnjeg zalaganja igraca Sarajeva
KLUB LJUDI ČIJI OBRAZ NE MOŽEŠ KUPITI,ČIJE USPOMENE NE MOŽEŠ IZBRISATI.
LJUDI KOJIMA NE MOŽEŠ LAGATI.
VELEŽ MOSTAR,KLUB RAJE,LJUBAVI,PONOSA I PRKOSA.
KLUB SVIH NAS.

GracanicaAA
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la GracanicaAA » 28 avg 2014, 23:15

Baja_Zvjerka je napisao/la:Trener katastrofalan. Dejo nije kriv ni za jedan gol, odbrana spora, troma, umorna. Trener nivoa 2 kantonalne lige sjever, uzas zaista... Stojcev na klupu, Sefko od 1 minute, Radovac... nigdje veze...
Dzabe ti je drug kad trener evo forsira ovih 12-14 igraca koliko je vec i to bar istih u PM...To mi je glupo imas igrace koje igraju ko drugi igraci nece da ih stavi uvjek igra ovih 12-14 igraca pa nismo mi Barcelona da moze igrat uvijek istih 11 i u ligi a i u ligi prvaka.... :oops: :oops: :oops:

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 28 avg 2014, 23:15

Dobro,puno jeste,vjerovatno vam nije tesko pao poraz kao poraz,malo je onih koji su onako realno a ne euforicno i subjektivno gledali na ovaj mec tako da je razumljivo da vas je ponijela sva ta lijepa prica koja je trajala i traje jos uvjek,.Poraz jeste tezak bez obzira ko bio protivnik ali realno je da ovdje se moze samo mnogo toga nauciti,.

Sarajevo nije bilo turist u jos jednom Evropskom izletu kao sto je to mozda bila prica nekih ranijih godina,prikazalo je dopadljiv fudbal koji je na momente mozda i vratio vjeru u ovaj nas fudbal,igrali su Borusijom na Borusija Parku pred 50 + hiljada ljudi,trideset hiljada ljudi je doslo na Kosevu a to je u nasoj sredini i mentalitetu kakav imamo veliki uspjeh,treba privuci sve te ljude a Sarajevo se izborilo za to..

Mozda ste razocarani zbog sedam primljenih golova i katastrofalnim rezultatom ali to se desava u fudbalu i nije kraj svijeta,treba se sto brze zaboraviti ovaj poraz i pamtiti ono najbitnije,igrao se play off za Europa ligu sto je svakako veliki iskorak u odnosu na neku realnu sliku naseg klupskog fudbala,.

Ovih 7-0 nije nikako realan odnos kvaliteta ove dvije ekipe,svabe su sigurno jace ali ne u toj mjeri,imali su svoje vece,pa jbt Hrgota izgledao kao Henry u najboljim godinama,za prvi njihov gol upitno je da li se radilo o sutu ili centarsutu :mrgreen: Hocu reci da je ovo vece bilo baksuzno od prve do zadnje minute,osudjeno na katastrofu,pogotovo kad dodas Balkasnki mentalitet na to,.

TNT
Kontakt:

Post Postao/la TNT » 28 avg 2014, 23:16

Imate problema sa trenerom I golmanom. Ni jedan od nji dvojice nije kalibar za Evrope.
Po nasim ledinama branit I vodit ekipu OK ali za nesto vise nji dvojica nisu.
Mislim da ce te uzet PLBIH, ali dogodine za Evropu treba jos par pojacanja od golmana do napadaca I naravno novog trenera.
Ne vidim logiku po onakvom terenu u Bijeljini izvest momke koji za 4 dana igraju tako vaznu tekmu.
Kad ides na mejdan ovako jacim ekipama moras odmoriti prvotimce I max ih pripremit za 90 mins.
Imalo ozbiljan I iskusan trener bi puno drugacije to odradio I sigurno na nase ledine izveo drugi sastav.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 28 avg 2014, 23:17

aleksandar_veliki je napisao/la:
Licno mislim da se u Hrvatskoj mnogo bolje radi u struci, da se studioznije pripremaju tekme, treninzi i slicno. Na nasu veliku zalost, kod nas se veliki klubovi, prije svega mislim na Zelju i Sarajevo, kao zalazu za neki boljitak, za smanjenje lige, a upravo oni krse i ovo malo pravila koja su se uvela. Treneri oba sarajevska velikana nemaju licence da bi mogli voditi svoje klubove u Premijer ligi. Nas veliki je problem taj sto svi kao zelimo nesto, trazimo nesto, a upravo smo mi ti koji i ono malo sto ima normalnog, pravimo nenormalnim...
Ima i ovoga sto pricas, to je rekao skoro i Stojcev nesto slicno na Hayatu.

Nasi treneri realno su dno dna, drzava nema valjanog trenera..Dovoljno je pogledati ko vodi HR ekipe, a ko ove nase. Evo navodim sasvim slucajno primjer trenera Travnika ili Celika, pravi treneri za seoske lige

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 28 avg 2014, 23:17

Sojcev Cimorot su super igraci ali Sarajevo sa njima ima 2 igraca manje u odbrani jer su obadvojica lijeni pogotovo ovaj prvi.Dzeno kreno napast u sred Njemacke moj Dzeno ko te to nagovori.Duljevic igracina.Eto komsije takav je zivot sad curik na bosanske livade.

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 28 avg 2014, 23:17

Moram vam priznati da se jako teško igračima naviknuti na sav ovaj umor i medijsku podršku. Jedan Radovac sa svojih 17 godina nije u mogućnosti da izdrži ovaj i psihički i fizički napor. Ne kažem da sada mora radi toga sjesti na klupu, ali očito da nisu spremni. Primjer vam je Šefko Okić čiji kvalitet ne osporavam, ali je on došao iz Veleža, iz prosječne ekipe u jednu jaku ekipu te se za 2 mjeseca nametnuo jako dobro i igra utakmice života. To je težak period života za sviju njih. Za Džemu ne bi trebao biti, samo mislim da je on loš. Previše očekujete od Sarajeva, kao i od ovog prolaza, potrebne su 3-4 godine ulaganja Tana kako bi izašli u grupnu fazu. Niste doveli Falcaa nego Bilbiju, niste doveli Xabi Alonsa nego Cimirota. Ne želim osporavati njihov kvalitet, ali jednu utakmicu Cimi odigra na nivou , strašan ee oo, drugu zakaže kad i svi igrači, cimi nula . Presaberite se malo

Kako god, mislim da je Gladbach u Sarajevu odigrao koliko mu je dovoljno bilo, išao je na neki remi ili minimalnu pobjedu, to je ostvario, a onda vas kući pojeli. Možda je 7:0 previše, ne možda , nego sigurno, ali niste ni odigrali nešto bolje da bi primili samo 3-4 gola. Ovo vam je iskreno od srca, okrenite se PL i nabijajte ekipe tipa Mladosti, ne mogu vam oni bodove uzimati.

@Duljević je ludilo od igrača, prije će se on prodati nego Radovac, ne znam što ali mi je kompletniji
Zadnja izmjena: shaman7, dana/u 28 avg 2014, 23:21, ukupno mijenjano 2 puta.

GracanicaAA
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la GracanicaAA » 28 avg 2014, 23:18

TNT je napisao/la:Imate problema sa trenerom I golmanom. Ni jedan od nji dvojice nije kalibar za Evrope.
Po nasim ledinama branit I vodit ekipu OK ali za nesto vise nji dvojica nisu.
Mislim da ce te uzet PLBIH, ali dogodine za Evropu treba jos par pojacanja od golmana do napadaca I naravno novog trenera.
Ne vidim logiku po onakvom terenu u Bijeljini izvest momke koji za 4 dana igraju tako vaznu tekmu.
Kad ides na mejdan ovako jacim ekipama moras odmoriti prvotimce I max ih pripremit za 90 mins.
Imalo ozbiljan I iskusan trener bi puno drugacije to odradio I sigurno na nase ledine izveo drugi sastav.
Pa to je trener kriv drug, eno napiso sam gore da uvijek forsira 12-14 igraca i to istih.... Sramota od trenera bgm :plac: :plac:

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 28 avg 2014, 23:18

Ovu utakmici smo izgubili jos u Bijeljini.
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

ennis
Kontakt:

Post Postao/la ennis » 28 avg 2014, 23:18

Rezultat 10-2 sasvim realan,ne mogu da vjerujem da ste se bili nafurali da mozete proci ovo.Sad po komentarima citam,razocarani.Odigrali ste koliko ste mogli,realan omjer snaga.Borussia je ubacivala u brzinu vise kad je htjela,jednostavno oni su drugi fudbalski svijet.Da je bilo bar 2-3 gola manje veceras dojam bi bio puno bolji,ova sedmica vas je bas unistila.
SLOBODA NAVIJAČIMA

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 28 avg 2014, 23:20

Jednostavno oni su Njemacka Bundesliga, a mi nasa Premijer liga.
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

badboy
Kontakt:

Post Postao/la badboy » 28 avg 2014, 23:21

tuzlak1987 je napisao/la:Surova realnost je da su prvih 5 ekipa HNL-a bolje za klasu od nasih tj recimo Sarajeva (navodno vec prvaka ove sezone)
Nije tacno! osim Dinama i sad u zadnje dvije godine Rijeke Sarajevo ovakvo kakvo je sad ce bit egal sa Hajdukom a u dvije utakmice ce dobit svakog iz HNL-a.. Ovo veceras nije mjerilo. Raspad sistema nakon 3 u najmanju ruku naivno primljena gola I to je to. Naravno 7 komada je sramota i ponizenje da je Barcelona a ne Gladbah ali ako je i to jedna od faza kroz koju se mora proc da bi se napravio iskorak i steklo iskustvo onda I to treba istrpit... Kad vec spominjete, primao je nekad i Maribor po 4-5 komada od slabijih timova nego sto je Gladbah ali korak po korak izrasli su u respektabilnu ekipu u regionu. Sad je potrebna potpuna koncentracija na ligu, prvo napravit iskorak tu gdje sve pocinje u odnosu na zadnjih 5 godina, pa onda ponovo probat nesto u europi. Odakle smo krenuli, kad bi svake godine napravili po mali pomak pa da za tri -cetiri godine od sad igramo grupnu fazu ja bih bio presretan. Nema instant uspjeha - garantovano..

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 28 avg 2014, 23:21

@Sabinho daj molim te ne lupaj gluposti cuj usra.li se atmosfere na kosevu , a igrjau svako kolo pred duplo vise ljudi :facepalm: bojali se da ne prime go, a mogli su vam ga dat kad su htjeli da ti najlakse objasnim utakmica se ovako kretala : Oni povedu i stanu jer su dosli vamo samo da odigrja na pobjedu pa kakvu takvu vi napadate date go , oni vam u narednih 5 minuta naprave tri cetiri nemoguce sanse i daju vam novi go za vodstvo...budi realan
=\_1921_/=

Rafael30
Kontakt:

Post Postao/la Rafael30 » 28 avg 2014, 23:21

Đemu na posudbu u Visočku Bosnu :D kakav on i njegovo internacionalno iskustvo, kao da je iz Pofalićkog dosao :shock:

Suki46
Kontakt:

Post Postao/la Suki46 » 28 avg 2014, 23:23

Iz ove utakmice se moraju izvuci mnoge pouke i analizirati sve greske u ovoj utakmici .Razocaran jesam , ali Bordo momci hvala vam.Hvala vam za 21 august 2014 , gdje ste me ucinili jako ponosnim sto navijam za Sarajevo i uzivao u jednoj stvarno prelijepoj noci. Ona radost kad 2 put zabijas gol Borussiji je neopisivo.Hvala Ševku Okicu i Nemanji Bilbiji njihovi golovi su nas doveli do Borussije . Jednostavno hvala vam za ovo europsko ljeto i mnogo utakmica .Sad u nedjelju dati maksimalnu podrsku nasim momcima , jer sad im je to jako neophodno za njihov moral . Hvala Hordama , i nakon utakmice kad cujes NANANANANAA stvarno sam ponosan na njih .Hvala i navijacima drugih klubova koji su davali realno podrsku bez obzira na ovo danas i nekoliko padobranaca. IGRAJ SARAJVO NEMA VEZE !!!
Yugoslav First League - ★★
Bosnian Premier League - ★★★★★
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 55 gostiju.