To se čekalo
Biciklizam
Moderator/ica: rio_Ferdy88
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Re: Biciklizam
Au kakva etapa, e ovo smo čekali još od prošlogodišnjeg Toura, kakva borba i ludnica. Valverde pobjeđuje ispred Froomea i Contadora, Purito i Quintana su dobili nekoliko sekundi zaostatka, vidjećemo uskoro koliko tačno. Valverde preuzima crvenu majicu bez ikakve sumnje.
To se čekalo
To se čekalo
E ovo je rec' trka 
Valverde
Ocekivao sam bolje od Quintane
Valverde
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Imaj u vidu da je ovo profil etape kao naručen za Valverdea, vidjećemo ga još sutra kako se nosi s pravim usponom. I Froome i Contador mogu biti sretni jer su ugrabili bonifikaciju i skoro anulirali prednost Quintane. Ne zaboravi da imamo dva hronometra na rasporedu.MElloo je napisao/la:E ovo je rec' trka
Valverde
EDIT: Zapravo sam pomiješao stvari, ta etapa je tek u nedjelju.
A znam jeb.li ih hronometri
Ja sam bio siguran da Purito ovo uzima, kratak uspon i strm al ocigledno nije bas toliko jak. Naredne 2 etape po meni i nisu bas zanimljive
Ja sam bio siguran da Purito ovo uzima, kratak uspon i strm al ocigledno nije bas toliko jak. Naredne 2 etape po meni i nisu bas zanimljive
Eh danasa sam vec gledao ! Ludnica prava, i ne mogu da vjerujem valverde haha ! Nairo, malo je reci los, prelos ili je bas imao los dan zbog vrucine! Bice daana kad noge ili slusaju ili ne slusaju! Srecom za njega danas je uspon bio i premal da izgubi previse! Jos nekako ne mogu da vjerujem da je Alberto ovako fino zamazao oci svim ljubitlejima biciklizma, izgleda sasvim dobro ! Za sve nas koji volimo ovaj sport, dolazi poklon od Vuelte 
Duke, sinoc si mi najavio danas bijeg, a petak oko generalnog pocetak borbe, ja nisam gledao profil etape, i zamal da me zeznes
Duke, sinoc si mi najavio danas bijeg, a petak oko generalnog pocetak borbe, ja nisam gledao profil etape, i zamal da me zeznes
Max Allegri
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Zato što sam pogrešno gledao, promašio sam dan, ono što sam najavio za sutra bilo je danas.Mig_Mig je napisao/la:Eh danasa sam vec gledao ! Ludnica prava, i ne mogu da vjerujem valverde haha ! Nairo, malo je reci los, prelos ili je bas imao los dan zbog vrucine! Bice daana kad noge ili slusaju ili ne slusaju! Srecom za njega danas je uspon bio i premal da izgubi previse! Jos nekako ne mogu da vjerujem da je Alberto ovako fino zamazao oci svim ljubitlejima biciklizma, izgleda sasvim dobro ! Za sve nas koji volimo ovaj sport, dolazi poklon od Vuelte
Skontao sam! Nema veze, upratio sam sve! Iako ne znam kako bih ti oprostio da sam propustio ovo danas 
Max Allegri
Nek i dalje Nairo bude "ispomoc" Valverdeu 
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Anacona se uz pobjedu umiješao u vrh generalnog proetka, Contador, Purito i Quintana odlični, Valverde i Froome truba, ovaj zadnji umjesto da stvori pretpostavke da nakon hronometra obuče crvenu majicu on gubi vrijeme nemilice, nisam sretan.
Ja sam zbunjen! I ne mogu da vjerujem da je coniador ovako dobar ! Ne mogu vjerovati da je Nairo pristao da bude "ispomoc" ponovo! :S Sta je u valverdeu covjece, pa mogu pruzaju ovoliko prilika :S
Max Allegri
Strasno nezgodan pad Quintane,Contador preuzima crvenu majicu.Sada se mnogo otvara Tinkoffu,Valverde ne moze da parira po meni Albertu
SLOBODA NAVIJAČIMA
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Šteta zaista što se ovo desilo Quintani, ni njega nije obišla nesreća ove sezone.
Contador radi prave stvari, Froome se osramotio današnjom vožnjom, očito je da ne može meda na ovoj Vuelti.
Contador radi prave stvari, Froome se osramotio današnjom vožnjom, očito je da ne može meda na ovoj Vuelti.
Ja sam bio uvjeren da ce Froome u crveno al drago mi je sto sam se prevario
Kakav li ce Alberto biti dok se bude islo prema kraju trke hmm...
Nairo

Nairo
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Dovoljno dobar u najmanju ruku. Valverde će na najtežim etapama biti najlošiji, Quintana ima prevelik zaostatak, Froome očito ne može, bojim se da ćemo od priče o nikad uzbudljivijoj Vuelti dobiti reprizu Toura gdje će Contador glumiti Nibalija.MElloo je napisao/la:Ja sam bio uvjeren da ce Froome u crveno al drago mi je sto sam se prevario![]()
Slazem se apsolutno! Dzaba je, nije Vuelta Tour i tu je kraj price ! Ipak manje su razlike, i nikad ne znas sta se moze desiti ! jos jednomDukeOfWellington je napisao/la:Dovoljno dobar u najmanju ruku. Valverde će na najtežim etapama biti najlošiji, Quintana ima prevelik zaostatak, Froome očito ne može, bojim se da ćemo od priče o nikad uzbudljivijoj Vuelti dobiti reprizu Toura gdje će Contador glumiti Nibalija.MElloo je napisao/la:Ja sam bio uvjeren da ce Froome u crveno al drago mi je sto sam se prevario![]()
Max Allegri
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Šteta zaista, on se spremao za Vueltu, samo je čekao da Valverde ispuše i da uleti u borbu sa Contadorom, to je bila onako javna tajna, svi su to manje-više znali.miki_92 je napisao/la:Nairo se povukao s Vuelte![]()
http://www.marca.com/2014/09/03/ciclism ... 46693.html
Evo Froome priča viceve na Eurosportu.
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Froome se odlično šlepao i na kraju ušlepao sa liderima, čak je i napredovao u generalnom poretku. Sad ima dva dana da odmori, a onda tri dana ko živ ko mtrav.
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Froome nakon dopinga koristi i teleport, stop imperijalističkim prevarantima
Valverde naravno ispuhao kad je bilo najpotrebnije da bude dobar, Mig će biti zadovoljan.
Valverde naravno ispuhao kad je bilo najpotrebnije da bude dobar, Mig će biti zadovoljan.
ma samo jos budala moze racunati da Valverde moze nesto uraditi na Grand tour trkama, pri pocetku zadnjeg uspona se ko nesto i zaletio, konta covjek evo ga ima elana, drugi u poretku tamo vamo, kad ne prodje kilometar kako treba vec se slepa, da su pametni ko sto nisu u Movieu vec bi ga ako nista ostavili da vozi classice a progurali Naira kao vodju tima, al eto oni su valjda pametni !!!DukeOfWellington je napisao/la:Froome nakon dopinga koristi i teleport, stop imperijalističkim prevarantima![]()
sto se tice ostalih drago mi je da se Froome koliko toliko vratio, poslije nekoliko zadnjih utrka gdje nije bio ni nalik na proslu godinu, i po meni je jos jedini preostali kandidat koji moze ugroziti Contadora, Aru jos nije spreman za ovakve utrke, to je neko moje misljenje, a ocekivao sam da ce Uran pasti kako bude vrijeme odmicalo, bez obzira koliko kvalitetan vozac bio, nije jos vrhunska klasa i sumnjam da ce biti, najbolji dokaz je i Giro ove godine !!!
vidjet cemo sta ce biti sutra tj vec danas, posebno zadnjih 15 km jer je sve uspon pa mozda vec i padne odluka o pobjedniku Vuelte !!
Istina za Vedrana !!! 1946 !!!
Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019, 2019/2020
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014, 2018/2019, 2020/2021
Superkup - 1996/1997
Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019, 2019/2020
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014, 2018/2019, 2020/2021
Superkup - 1996/1997