Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88

OnlyUnited
Kontakt:

Re: Manchester United F.C.

Post Postao/la OnlyUnited » 29 avg 2014, 10:34

----------Herrera----------
-------Mata - di Maria-----
Januzaj------------Rooney
-------------RvP------------
Preofanzivno... Pored neiskusne odbrane igrati bez pravog DMa je ravno samoubistvu. Mata mozda i moze agirati povucenije, pored Herrera i DM, dok ADM na krilu. U protivnom otpada Januzaj, Mata ide ispod napada, dok vezni cine
Herrera/DM/Di Maria...
- Ed Woodward for Prime Minister !

Unknown Genius
Kontakt:

Post Postao/la Unknown Genius » 29 avg 2014, 10:38

Poenta i jest da izgleda toliko ludo da bi moglo čak biti i genijalno na kraju.
Ne bi bio prvi put, a vidjeli smo ako se ekipa na to navikne koliko dominantan tim može postati (Barcina generacija od prije par godina je zasnovana na tom formatu koji sam postavio).
I naravno, formacija nije iz moje glave, nego je to filozofija van Gaala koju je sam nedavno objašnjavao.
Moje ime ovdje od sad znači pravda.

MrParanoic
Kontakt:

Post Postao/la MrParanoic » 29 avg 2014, 10:43

Kleverli jos uvjek nije otisao????

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 29 avg 2014, 10:44

Sa repkom je skoro pa uvjek imao igraca cija spec. je def. Ovom Unitedu fali radilica na terenu, e sada da li ce to da bude klasicni razbijac ili btb, zavisi... I Herrera sigurno moze pomoci u defanzivi.

MrParanoic
Kontakt:

Post Postao/la MrParanoic » 29 avg 2014, 10:45

Pise se da smo doveli defanzivca ajaxa 16 mu godina neki timoty.

Unknown Genius
Kontakt:

Post Postao/la Unknown Genius » 29 avg 2014, 10:53

OnlyUnited je napisao/la:Sa repkom je skoro pa uvjek imao igraca cija spec. je def. Ovom Unitedu fali radilica na terenu, e sada da li ce to da bude klasicni razbijac ili btb, zavisi... I Herrera sigurno moze pomoci u defanzivi.
Trio koji je trebao igrati SP je Clasie, Sneijder i Strootman da se ovaj treći nije povrijedio. Ko je tu specijalista za defanzivu?

Mislim da smo tu radilicu dobili u di Mariji ako je ovo izjavio...
Di María: "I was comfortable playing left midfield at Real Madrid. I think it is the plan I will play there here.”

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 29 avg 2014, 11:06

Unknown Genius je napisao/la:
OnlyUnited je napisao/la:Sa repkom je skoro pa uvjek imao igraca cija spec. je def. Ovom Unitedu fali radilica na terenu, e sada da li ce to da bude klasicni razbijac ili btb, zavisi... I Herrera sigurno moze pomoci u defanzivi.
Trio koji je trebao igrati SP je Clasie, Sneijder i Strootman da se ovaj treći nije povrijedio. Ko je tu specijalista za defanzivu?

Di María: "I was comfortable playing left midfield at Real Madrid. I think it is the plan I will play there here.”
Prilagodjavao je sistem zavisno od jacine protivnika.. Gledaj malo kroz kvale, npr. protiv Estonije igrao sa Strootmanom i Schaarsom... Bez obzira na cinjenicu da Schaars mozda igrao kao ml, Strootman je DM/CM, dobar u oba pravca (takav fali Unitedu).. Protiv Andore, Schaars igrao klasicnog DMa... U pobjedi od 8-1 protiv Madjara, De Jong i Strootman veza, itd, itd...

Zatim u slucaju da tandem cine Clasie/Fer, oba igraca itekako pomazu defanzivno i mogu pokrivati dobar dio prostora. Nije bitno da je samo spec. za defanzivu, ali posto su btb skuplji, moze i takav...

Gusar1995
Kontakt:

Post Postao/la Gusar1995 » 29 avg 2014, 11:13

MrParanoic je napisao/la:Kleverli jos uvjek nije otisao????
uskoro drug, uskoro :D
----------Herrera----------
-------Mata - di Maria-----
Januzaj------------Rooney
-------------RvP------------
Ovaj Januzaj se previše forsira, od strane navijača, nije on još na tom nivou, potencijal je za sada samo...zašto da Di Maria ne igra na toj poziciji aa u veznom redu neki razbijač, kojeg trebamo dovesti, a može i bbm (Vidal :pray: )

Unknown Genius
Kontakt:

Post Postao/la Unknown Genius » 29 avg 2014, 11:21

OnlyUnited je napisao/la:
Unknown Genius je napisao/la:

Prilagodjavao je sistem zavisno od jacine protivnika.. Gledaj malo kroz kvale, npr. protiv Estonije igrao sa Strootmanom i Schaarsom... Bez obzira na cinjenicu da Schaars mozda igrao kao ml, Strootman je DM/CM, dobar u oba pravca (takav fali Unitedu).. Protiv Andore, Schaars igrao klasicnog DMa... U pobjedi od 8-1 protiv Madjara, De Jong i Strootman veza, itd, itd...

Zatim u slucaju da tandem cine Clasie/Fer, oba igraca itekako pomazu defanzivno i mogu pokrivati dobar dio prostora. Nije bitno da je samo spec. za defanzivu, ali posto su btb skuplji, moze i takav...
Ne sporim ja činjenicu da on mijenja formacije, da zna igrati i sa DM-om, ali je primarna opcija igra sa trojkom koja zna igrati lopte, dakle bez razbijača i izričitog defanzica. Upravo zbog toga sam i ja protiv ovog Carvalha, ali i ako dođe, nadam se da će me demantovati i postati novi Toure... Priznajem, nisam ga nikako gledao, a yt može biti varljiv.

Preferiram zadnje vezne koji znaju igrati, odnosno holdere, poput Busquetsa, Carricka... Samo da je naći nekog mlađeg, a da je dostupan. Možda Verratti...

MrParanoic
Kontakt:

Post Postao/la MrParanoic » 29 avg 2014, 11:23

Valjda ce otici

Destro
Kontakt:

Post Postao/la Destro » 29 avg 2014, 11:25

ddg
jones rojo shaw
carick(ili novi dm)
januzaj mata herrera di maria
rvp rooney

ne moze bolje

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 29 avg 2014, 11:37

Ne sporim ja činjenicu da on mijenja formacije, da zna igrati i sa DM-om, ali je primarna opcija igra sa trojkom koja zna igrati lopte, dakle bez razbijača i izričitog defanzica. Upravo zbog toga sam i ja protiv ovog Carvalha, ali i ako dođe, nadam se da će me demantovati i postati novi Toure... Priznajem, nisam ga nikako gledao, a yt može biti varljiv.

Preferiram zadnje vezne koji znaju igrati, odnosno holdere, poput Busquetsa, Carricka... Samo da je naći nekog mlađeg, a da je dostupan. Možda Verratti...
Igra sa trojkom, od koje su dva igraca radilica u oba pravca. Naravno da je btb bolje rjesenje od igraca koji cesto ne prelazi polovinu, ali daj bilo sto, jer nemamo ni jednu od pomenutih solucija, jedino Carrick (kada je defanzivni rad u pitanju)... Herrera moze biti od neke pomoci, ali mnogo vise gleda prema naprijed. Ekipa sa dosta ofanzivnog potencijala, pored neiskusne i neuigrane odbrane treba osiguraca(e)...

GazijaKalesija
Kontakt:

Post Postao/la GazijaKalesija » 29 avg 2014, 11:39

Kagawa u Dortmundu. 10m. Danas na medicinskom. :salut:
U legendu je odavno ušao transparent koji se pojavio tada, „Volimo Jureka, više od Bureka“.

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 29 avg 2014, 12:22

ne vjerujem da ce iko doci jos samo 3 dana do kraja roka i ako bude dolazio nadam se da nece biti tipa felaini
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

PEP
Kontakt:

Post Postao/la PEP » 29 avg 2014, 12:30

e momci sta da vam kazem fakat mi zao sto je manco pao na ovakve grane ,i jako je neobicno bilo vidjeti da mance nigdje nema na zrijebanju nakon toliko godina.Nije vas nesto narcito krenulo ,ali eto nadati je se boljem jos da kakvog igraca mozete dovesti koji vam je potreban .Ali eto van gal je veliki trener prema koje imam ogroman respekt i smatram ga jednim od najveci trenera ikada ,ne treba sumnjati u njegov proekat ,jeste da mozda to zahtjeva vrijeme i strpljene kao sto je i on sam rekao ,ali nesto se nazlost kao i u zivotu mora zrtvovati da bi se dobilo nesto bolje i kvalitetnije.Us vakom slucaju zelim vam sve najbolje u svim takmicenjima,
PEP GUARDIOLA ZLO I UNISTITELJ MOCNOG BAYERNA .

Nitro
Kontakt:

Post Postao/la Nitro » 29 avg 2014, 12:30

GazijaKalesija je napisao/la:Kagawa u Dortmundu. 10m. Danas na medicinskom. :salut:
:plac:
Going on up to a spirit in the sky...
It's where I'm gonna go when I die...
And when I die and they lay me to rest...
I'm gonna go on the piss with Georgie Best!!

Unknown Genius
Kontakt:

Post Postao/la Unknown Genius » 29 avg 2014, 12:33

Gaal say "Congratulations Shinji, you in group D. Good luck."

I say "But Gaal, We no in Champion of league?" He just smile?

I so confused!
slika
Kagawa i Evil Kagawa. :salut:

R.J.W.G.
Kontakt:

Post Postao/la R.J.W.G. » 29 avg 2014, 13:10

Unknown Genius je napisao/la: Trio koji je trebao igrati SP je Clasie, Sneijder i Strootman da se ovaj treći nije povrijedio. Ko je tu specijalista za defanzivu?
Hoćeš reći da Strootman nije defanzivno dobar Logično da bi u toj formaciji on igrao najpovučenije. U Unitedu i nije nikad igrao klasični razbijač, uvijek se branilo taktički - dobrim postavljanjem, a Kevin je taktički savršen igrač. Kombinacija njega i Herrere u sredini bi najviše podsjećala na onu Scholes/Keane koju svi pamtimo po najboljem.
Formacija koju si postavio, u kojoj je Herrera najpovučeniji teško da bi mogla opstati. Jednostavno na toj poziciji je previše duela, od zračnih za što je potrebna visina, do onih na zemlji za što je potrebna snaga a to realno Andera baš i ne krasi.
LUHG!

Policeman
Kontakt:

Post Postao/la Policeman » 29 avg 2014, 13:15

Valencia and Juventus have made offers to buy striker Javier Hernández from Man Utd for £15m. ( Guardian)

ako ga Ed proda za 15m bice ludilo 10 dana
"I am who I am:confident, arrogant, dominant and honest"
Sir Alex Ferguson:“Once the player thinks he's bigger than the manager, he has to go.”
We are Manchester United:Hated, adored, never ignored.
MrUnited,OfficialAgent.

Patrice_Evra_3
Kontakt:

Post Postao/la Patrice_Evra_3 » 29 avg 2014, 13:28

Angel Di Maria is available to make his Manchester United debut during Saturday’s Barclays Premier League match with Burnley, though his Argentinian compatriot Marcos Rojo is still ineligible to play without a work permit.

“Rojo is working on his permit because he has to go abroad for that. The difference between Angel Di Maria and Rojo is that he has an Italian passport and Rojo does not. He has an Argentinian passport and he has to work for it. Now he is abroad in Madrid to work at the embassy, but it takes more time than we expected.”
Znači, Rojo ni sutra neće moć' debitovat, nego tek poslije reprezentativne pauze.
“Ander Herrera is still injured,” van Gaal told reporters. “We now have 10 injuries, one more than last week. Shinji Kagawa has a concussion. Herrera is short term. I think a lot of players shall return after the international break and then our problem is solved.
Dakle, većina igrača će bit spremna poslije reprezentativne pauze. Možda čak i Carrick? Samo neka pobijede sutra, pa da se igračka križaljka riješi do kraja prijelaznog roka i onda ide ta pauza, koja će dobro doć', sigurno.
Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.

SS.ba liga | Jedinstvo Manchester

Zaključano

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.