Dobronamjerni savjet, ako možeš skrati potpis, ovako je predugačko.BelminM23 je napisao/la:Dobar Dan braćo !
Nema veze za sinoć, sad se okrenuti Premijer Ligi, pa ćemo onda na sljedeće sezone čekati da nas malo žrijeb pogleda. Igrat ćemo mi i sljedeće godine Play off. Ako bog da ako osvojimo titulu pa u drugom pretkolu LP da dobijemo nešto normlano, i da si automatski osiguramo Play off EL, mnogo je Lakši put do Play off EL kroz LP, samo ako si nosioc u drugom pretkolu LP, a mislim da je Sarajevo jako blizu da bude nosioc u tom pretkolu, znači 2-3 od ne nosioca smo.
Europo Doviđenja, Vratit ćemo se jači.
Premijer Ligo, Eto nas sad smo samo na vas skoncentrisani. (jbg bilo je teško igrati Četvrtak, Nedelja, još kako ih Džemo forsira...)
FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
lolfgoptica
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Borac, Zrinjski, Celik, Siroki, Zeljo, Sloboda, sve u prvom dijelu u gostima sto je odlicno. Ako budemo imali mali zaostatak na polusezoni imamo izgledne sanse za titulu.hilmo je napisao/la:Sinoc smo se obrukali, jedina rijec koja mi pada je BRUKA. Nismo to sebi smjeli dozvoliti, bez obzira sto je Svabo s druge strane. Nadam se samo da su neki shvatili i da nece biti najave setnje PL jer to je nemoguce, ali zaista nemoguce, nismo mi dvije klase ispred drugih, a i da jesmo ni to ti ne garantuje pobjede u svim utakmicama. Ali sta je tu je, bilo, proslo okrecemo se Premijer Ligi gdje nas ceka tezak posao.
Dobro bi bilo sad u nedjelju slaviti da igraci vrate samopouzdanje, ali bice jako tesko. Sreca nam je pa dolazi mala pauza da se pregrupisemo jer nakon toga slijedi paklen raspored.
Dodajmo da nas izmedju 8. i 9. kola ceka utakmica sa Zvornicanima. A i Kup.
Mora se igrati, imamo neki kvalitet, samo ga treba iskoristiti i na terenu pokazati. Cilj u jesenjoj sezoni nam treba biti da za vodecim ne zaostajemo puno, ako vec ne mozemo biti vodeci.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
Aco daj reguliši ovo, neko ko je neupućen će fakat pomisliti da je ovo tako.
http://m.sportsport.ba/vijest/bh_fudbal-139106.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Mi osvojismo 1,850 a tu stoji 0,350.
http://m.sportsport.ba/vijest/bh_fudbal-139106.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Mi osvojismo 1,850 a tu stoji 0,350.
Zadnja izmjena: UltraSA, dana/u 29 avg 2014, 14:40, ukupno mijenjano 2 puta.
ČUVARI ČASTI WALTER IDENTITETA
Sarajevo je dostiglao maximum u Evropi. sve je bilo ok do sinocne utakmice,kada su bas zakazali,stoji to da nisu imali ni srece ,ali.... fali tu par igraca,za neki vrhunski rezultat!
Jedan dobar bocni igrac,kvaliteta Duljevica...Stevanovic bi bio dobro rjesenje,kad bi usao u onu svoju staru formu... treba tu i dobar napadac,iako ima ovaj Bekic(sacekati zimu da vidimo kako ce se do tada snaci Bilbija i Bekic i onda razmisliti o pravom spic igracu)... i naravno golman!
Za neki vrhunski rezultat tj. prolazak u grupnu fazu EL,Sarajevu trebaju 3-4 vrhunska igraca.
Prije svih dobar golman(moze i Avdukic),odbrambeni igrac(Spahic,Pandza),bocni igrac (Husejinovic ili Stevanovic) i dobar napadac (Muslimovic,Komazec,Kajkut). Uz igracki kadar kojeg imaju,Sarajevo bi se prosetalo ligom naredne sezone i uz malo srece domoglo grupne faze EL! Mislim da ce uprava pokusati uciniti sve da se svake sezone napravi korak vise,kako u igrackom kadru,tako i u rezultatima,organizaciji...
Jedan dobar bocni igrac,kvaliteta Duljevica...Stevanovic bi bio dobro rjesenje,kad bi usao u onu svoju staru formu... treba tu i dobar napadac,iako ima ovaj Bekic(sacekati zimu da vidimo kako ce se do tada snaci Bilbija i Bekic i onda razmisliti o pravom spic igracu)... i naravno golman!
Za neki vrhunski rezultat tj. prolazak u grupnu fazu EL,Sarajevu trebaju 3-4 vrhunska igraca.
Prije svih dobar golman(moze i Avdukic),odbrambeni igrac(Spahic,Pandza),bocni igrac (Husejinovic ili Stevanovic) i dobar napadac (Muslimovic,Komazec,Kajkut). Uz igracki kadar kojeg imaju,Sarajevo bi se prosetalo ligom naredne sezone i uz malo srece domoglo grupne faze EL! Mislim da ce uprava pokusati uciniti sve da se svake sezone napravi korak vise,kako u igrackom kadru,tako i u rezultatima,organizaciji...
-
bordobijeli
- Kontakt:
ma ne znam sve je na strucnom stabu sad je sve do njih kako ce vratiti ekipu i pripremiti ,imaju 25 igraca na raspolaganju i to vrlo kvalitetni i dobro placeni ,na njima je samo da pocnu pobjedjivati .mene brine sto nismo nista naucili iz poraza previse igramo ne obavazno odnosno bas se igramo lopte a to bas ne prolazi .hilmo je napisao/la:Sinoc smo se obrukali, jedina rijec koja mi pada je BRUKA. Nismo to sebi smjeli dozvoliti, bez obzira sto je Svabo s druge strane. Nadam se samo da su neki shvatili i da nece biti najave setnje PL jer to je nemoguce, ali zaista nemoguce, nismo mi dvije klase ispred drugih, a i da jesmo ni to ti ne garantuje pobjede u svim utakmicama. Ali sta je tu je, bilo, proslo okrecemo se Premijer Ligi gdje nas ceka tezak posao.
Dobro bi bilo sad u nedjelju slaviti da igraci vrate samopouzdanje, ali bice jako tesko. Sreca nam je pa dolazi mala pauza da se pregrupisemo jer nakon toga slijedi paklen raspored.
Dodajmo da nas izmedju 8. i 9. kola ceka utakmica sa Zvornicanima. A i Kup.
Mora se igrati, imamo neki kvalitet, samo ga treba iskoristiti i na terenu pokazati. Cilj u jesenjoj sezoni nam treba biti da za vodecim ne zaostajemo puno, ako vec ne mozemo biti vodeci.
Hilmo lave, vecinom se slazem sa tvojim postovima ali sa ovom prvom recenicom NIKAKO. Jesmo izgubili sa puno razlike ali se nismo izbrukali. Bruka su bili Zeta i Kukesi jer smo ispali od 3 puta slabijih timova i igrali jadno. Na zalost Svabe su otprilike za 10-tak golova ispred nas. Njemacko prvenstvo je trenutno za nas neki drugi svijet. Dali smo koliko smo mogli i idemo dalje. Napredak je vidljiv a i stvari koje se mogu korigovati.
Odbranu trebamo pojacati tako da svaki kontakt protivnickog napadaca sa loptom unutar 30m smatramo opasnoscu po nas go. Drugo prosuli smo bodove u zadnje 2 prvenstvene tekme a nismo odmarali igrace. To me je jako iznenadilo jer sam mislio i da igraci sa sireg spiska mogu biti adekvatna zamjena u nasem prvenstvu.
Svi kukaju na napadaca a trebamo prvo poostriti odbranu, pa je onda lakse napadati a ne uvijek ganjati zaostatak, kao protiv Mladosti.
Odbranu trebamo pojacati tako da svaki kontakt protivnickog napadaca sa loptom unutar 30m smatramo opasnoscu po nas go. Drugo prosuli smo bodove u zadnje 2 prvenstvene tekme a nismo odmarali igrace. To me je jako iznenadilo jer sam mislio i da igraci sa sireg spiska mogu biti adekvatna zamjena u nasem prvenstvu.
Svi kukaju na napadaca a trebamo prvo poostriti odbranu, pa je onda lakse napadati a ne uvijek ganjati zaostatak, kao protiv Mladosti.
jeste visok poraz ali ljudi njemci su to oni bi dali i 10 komada da su mogli. steta za prvo poluvrijeme gdje je sarajevo igralo dosta dobro, kasnije sto je bilo nema potrebe komentarisati. mislim da ljudi koji su gledali obje utakmie i pored ovako velikog poraza ukupno ne bi trebali bas biti nezadovoljni.
po meni bandovic sinoc nije nesto posebno kriv ni za jedan pogodak. po meni je umor krivac jer nije bilo tog pritiska kakav se morao vrsiti i na kakav su u gladbahu navikli i onda ti zabiju 4-5 euro golova iz jednostavnog razloga jer imaju vremena i prostora da se namjeste i sutiraju kako zele.
po meni je ovo bila dobra kampanja u europi i nadati se naredne sezone da ce se igrati kvalifikacije za ligu prvaka
po meni bandovic sinoc nije nesto posebno kriv ni za jedan pogodak. po meni je umor krivac jer nije bilo tog pritiska kakav se morao vrsiti i na kakav su u gladbahu navikli i onda ti zabiju 4-5 euro golova iz jednostavnog razloga jer imaju vremena i prostora da se namjeste i sutiraju kako zele.
po meni je ovo bila dobra kampanja u europi i nadati se naredne sezone da ce se igrati kvalifikacije za ligu prvaka
You are someone else I am still right here
Ismire odlazi!!!
Ismire odlazi!!!
-
MostaracVelezovac
- Kontakt:
Pozdrav Pitarima,
Kao prvo, glavu gore.
Kao drugo, ono nije bila bruka Sarajeva ono je bruka BH fudbala i svih njegovih klubova zajedno. Sarajevo nije moglo igrati sa ekipom koja igra sa Bajernom ili Borusijom po 2 puta svake godine - kad nema prilike igrati sa jakim klubovima isto tako po 2 puta godisnje. Da je Velez ono sto je nekad bio, pa da 2 puta natjera Sarajevo da igra sa 110% svoje snage, ili da je Borac ili Zeljo ili Celik - tad bi Sarajevo bilo spremno za ovaj mec. Ali ne moze se sam nista i zato je ovo sramota nase lige - a ne Sarajeva.
Zato se treba okrenuti jacanju svoje lige, podrsci na svojim terenima, gledanju domacih utakmica i guranju lokalnih klubova. Pa valjda jednog dana i mi imali ligu sa 4-5 jakih klubova koji bi jedni druge jacali, pa da i nasi klubovi pobjede velike tekme kad izadju na svjetsku scenu.
Kao prvo, glavu gore.
Kao drugo, ono nije bila bruka Sarajeva ono je bruka BH fudbala i svih njegovih klubova zajedno. Sarajevo nije moglo igrati sa ekipom koja igra sa Bajernom ili Borusijom po 2 puta svake godine - kad nema prilike igrati sa jakim klubovima isto tako po 2 puta godisnje. Da je Velez ono sto je nekad bio, pa da 2 puta natjera Sarajevo da igra sa 110% svoje snage, ili da je Borac ili Zeljo ili Celik - tad bi Sarajevo bilo spremno za ovaj mec. Ali ne moze se sam nista i zato je ovo sramota nase lige - a ne Sarajeva.
Zato se treba okrenuti jacanju svoje lige, podrsci na svojim terenima, gledanju domacih utakmica i guranju lokalnih klubova. Pa valjda jednog dana i mi imali ligu sa 4-5 jakih klubova koji bi jedni druge jacali, pa da i nasi klubovi pobjede velike tekme kad izadju na svjetsku scenu.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/
To je to fera sto i ja tvrdim. Za nasu ligu to moze proci ali trebamo mjenjati taj mentalitet jer necemo daleko ako smo samo najbolji u ovoj kauboj ligi.fera je napisao/la:jeste visok poraz ali ljudi njemci su to oni bi dali i 10 komada da su mogli. steta za prvo poluvrijeme gdje je sarajevo igralo dosta dobro, kasnije sto je bilo nema potrebe komentarisati. mislim da ljudi koji su gledali obje utakmie i pored ovako velikog poraza ukupno ne bi trebali bas biti nezadovoljni.
Zadnja izmjena: kengur, dana/u 29 avg 2014, 14:56, ukupno mijenjano 1 put.
Odbrana nam je najlosi dio tima.Totalno nesigurna,teba nam tip igraca npr.Vranješa.
Jebote igraci Borussije su prolazili,po Dzeminoj strani kako su htjeli.Glupo je vise pisati da nam treba klasicni spic,ali eto valjda ovi naši pogode sa Bekicem.Protic usao u drugom poluvremenu ,frajer jedva posle, pola sata na nogama stoji.Pod hitno se kutarisati ;Dzeme,Purica,Barica,Bilbije, i umjesto ove 4-ice, dovesti 2 igraca da odmah ulete u prvi tim.
Za Premijer ligu ovaj tim je pristojan,i titula ne bi trebala doci u pitanje.
Jebote igraci Borussije su prolazili,po Dzeminoj strani kako su htjeli.Glupo je vise pisati da nam treba klasicni spic,ali eto valjda ovi naši pogode sa Bekicem.Protic usao u drugom poluvremenu ,frajer jedva posle, pola sata na nogama stoji.Pod hitno se kutarisati ;Dzeme,Purica,Barica,Bilbije, i umjesto ove 4-ice, dovesti 2 igraca da odmah ulete u prvi tim.
Za Premijer ligu ovaj tim je pristojan,i titula ne bi trebala doci u pitanje.
Ispadanje od Albanaca i Crnogoraca jes bruka, ali i ono sinoc je , bar za mene. Da smo izgubili 4-0 ja bih sad pjevao, vjeruj mi.
Ali nije samo sporan visok rezultat, lose smo stajali na terenu. Pa pogledaj golove i sve ti je jasno, nikad oni nece postici onakve eurogolove. Kod nas niko ne ulazi u sut, bekovi ispadaju ko djeca, sredina spava..... Umor je ucunio svoje, razumijem. Trebali smo ove cetiri utakmice (2 u ligi i 2 u Evropi) odraditi na drugaciji nacin, ali gotovo je sad.
Sve ove lijepe trenutke od eliminacije komsija u Kupu, pa pobjede u Mostaru u kupu, pa osvajanje istog, na kraju i ove super rezultate u Evropi (izuzimajuci zadnji), svu tu radost koju su nam ovi momci priredili ja ne mogu zaboraviti, tako da svi do jednog imaju moju podrsku.
Ali nije samo sporan visok rezultat, lose smo stajali na terenu. Pa pogledaj golove i sve ti je jasno, nikad oni nece postici onakve eurogolove. Kod nas niko ne ulazi u sut, bekovi ispadaju ko djeca, sredina spava..... Umor je ucunio svoje, razumijem. Trebali smo ove cetiri utakmice (2 u ligi i 2 u Evropi) odraditi na drugaciji nacin, ali gotovo je sad.
Sve ove lijepe trenutke od eliminacije komsija u Kupu, pa pobjede u Mostaru u kupu, pa osvajanje istog, na kraju i ove super rezultate u Evropi (izuzimajuci zadnji), svu tu radost koju su nam ovi momci priredili ja ne mogu zaboraviti, tako da svi do jednog imaju moju podrsku.
-
TMmanija2012
- Kontakt:
Komsije glavu gore..poraz jeste visok,al igrali ste sa klubom iz Njemacke..Bundes liga i Njemacki klubovi su daleko ispred nas .. netreba da boli ovaj poraz..vi ste napravili doobar rezultat u Evropi,doveliste super jaku ekipu u nas grad i treba da budete ponosni.Nerealno je da se ocekivalo neka pobjeda ili prolaz u grupu protiv ekipe iz Njemacke.
Šteta što je poljuljana ova prelijepa priča ali moramo nastaviti vjerovati u bolju budućnost našeg kluba. Nadam se samo da neće biti problema u ekipi, odnosu stručni štab - igrači i sl. Nadam se da će Dženo naučiti nešto iz ovog poraza jer smo izgledali kao amaterska ekipa u dobro dijelu utakmice. Za visok sinošnji poraz mislim da je kriv upravo Dženo, ali ne treba zaboraviti ono što je do sad uradio tako da on ima još podosta kredita kod uprave i navijača.
Samo naprijed Saraj'vo!
Dzeno jos sazrijeva..doci ce on na svoje. ovo me podsjeca na Brazil..kao i oni nadmasili smo svoje realne mogucnosti i na kraju zavrsili gdje nam je i mjesto..izvan EL. Al iduce godine ce biti druga prica,aBd.
-
KrojcicaHills
- Kontakt:
niste vi nista nadmasili....ta ista borusija je prije mjesec dana igrala 2-2 sa bayernom..... 7-0 jeste puno ali poraz je poraz i da je bilo 1-0....uzeli ste pare boli vas briga...... sa tim parama i ove godine sarajevo moze prekucati ovu ligu realno.....budzak je napisao/la:Dzeno jos sazrijeva..doci ce on na svoje. ovo me podsjeca na Brazil..kao i oni nadmasili smo svoje realne mogucnosti i na kraju zavrsili gdje nam je i mjesto..izvan EL. Al iduce godine ce biti druga prica,aBd.
Oni su imali los dan u sarajevu i to je to, ne bi cudilo da su u sarajevu vec rijesili prolaz....
Zadnja izmjena: KrojcicaHills, dana/u 29 avg 2014, 15:22, ukupno mijenjano 1 put.
golovi van 16 metara su greska zadnjih veznih, radovca i cimirota, htjeli mi to priznati ili ne
u biti, greska Dzenana jer stavlja dva zadnja vezna a obojica lete naprijed, bekovi idu naprijed previse u ovakvoj utakmici i onda dobijes sto dobijes.. naravno i dodati tu golmana koji moze da odbrani samo ono sto ide bas u njega ili pola metra lijevo ili desno...
u biti, greska Dzenana jer stavlja dva zadnja vezna a obojica lete naprijed, bekovi idu naprijed previse u ovakvoj utakmici i onda dobijes sto dobijes.. naravno i dodati tu golmana koji moze da odbrani samo ono sto ide bas u njega ili pola metra lijevo ili desno...
hilmo je napisao/la:Ispadanje od Albanaca i Crnogoraca jes bruka, ali i ono sinoc je , bar za mene. Da smo izgubili 4-0 ja bih sad pjevao, vjeruj mi.
Ima li smo igru do neke 25 minute,a onde posle gola pocinje pad koncentracije,i tu je Uscuplic trebao da reaguje.Jednostavno su igraci posle primjenog gola, krenuli prema golu Borrusije, kao da igramo protiv MVO.I onda slijedi drugi,pa treci gol,i onda totalni raspad igre.Ono sto nas je krasilo nasu igru protiv Grka i Norvezana, to smo izgubili protiv Borrusije ,a to je naša najveca snaga igra kolektiva.I onda dolazi do totalnog pada koncentracije,i igraci pocinju da pokusavaju nesto individaulno svako za sebe.Pa imamo situaciju da Cimi uzme loptu i ševa gore švabe, i naravno gubi loptu, i odmah problemi za nas gol.Slicno radi Stojcev itd.itd.Tad se mogla naslutiti katastrofa,jer jednostavno su nam igraci poceli padati, u svakom smislu u fudbalskoj igri.Mislim da Uscuplic, nije dobro pripremio igrace od polaska iz Sarajeva do dolaska u Njemacku.Previse je olako i nošalantno davao izjave,i tako se ponasao,kao da igramo sa nekom ekipom iz Premijer lige.Trebalo je malo spustiti loptu,euforiju spustiti na najnizi moguci nivo.Trebao je pripremiti ekipu kao sto to radi Ciro, kao da igramo sa prvacima svijeta,a mi smo usli u tekmu, kao u najmanju ruku ravnopravan protivnik sa ekipom iz Bundesligle.Sad je najlakse pametovati,ali ono na sta se najvise trebalo paziti je obraz kluba,i da nam ovo bude u buducnosti skola,jer igraci moraju znati za koga igraju,i da se tako ponasaju na terenu,pa makar sa druge strane bila jedna Borussia M'gladbach.
Ma nista glavu gore kako su oni dali sedmicu sarajevu tako sada treba sarajevo sedmicu uvaliti travnicanima i pokazati ko je gazda u ligi.

Pa fakat bi bilo glupo da se isto bodova dobije za pobjedu u prvom kolu protiv Lovcena i u trecem kolu protiv Atromitosa... Ili da dvije utakmice u trecem pretkolu prodju 0-0 i ode se na penale koje je to bodovanje 
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
Pa i ne boduju se pobjede u računanju klupskog koeficijenta, nego prolazi. Pobjede i remiji se tek počnu bodovati od grupne faze, ako se ne varam.Sabinho je napisao/la:Pa fakat bi bilo glupo da se isto bodova dobije za pobjedu u prvom kolu protiv Lovcena i u trecem kolu protiv Atromitosa... Ili da dvije utakmice u trecem pretkolu prodju 0-0 i ode se na penale koje je to bodovanje
S druge strane, pobjede su bitne za državni koeficijent, ali koji je svakako mizeran, jer uglavnom ispadamo u ranim fazama.
Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 11 gostiju.