FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

England
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la England » 30 avg 2014, 11:33

Zip je napisao/la:To je somnologija, futurizam, kazem lijepo vrijeme ce pokazati. Imate i igrace i sve, al' opet je cinjenica da postoji mogucnost da se iskoriste slabost, to je bit moderne igre, ne milioni i ne gluposti, vec imati adekvatnu spoznaju iskoristiti slabosti, a Sarajevo ih ima, ocigledno je to. Sumnjam da prvaci mogu biti sa Tatomirovicem , Dupovcem i Bandovice, a sve sto mijenjas nisi u stanju znati kako ce reagirati, to se zove racionalizacija pozicija. Nemoj misliti da je u Zelji bolje, Zeljo nema 3 stopera, a Bogdanovic ne moze desnog beka izbaciti sa pozicije, to je katastrofa, Zrinjski je puno jaci od prosle godine, a nisu puno mijenjali, a znaju gdje se uzima i gubi prvenstvo, to je SArajeva i kostalo godinama, dobro igrate derbije, a onda obarske i Prijedori, Olimpic. Mozda nisam realan, al' tu vidim priliku.
To ti je kao sex, j.ebe prilika, zar ne?
Ti bi sigurno prvi volio da imas igraca u svojoj ekipi koji ce ici glavom tamo gdje neko nece nogom!!![/quote]

To se zove , okom na kopacku! Treba biti racionalan.
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.

fcsforever
Kontakt:

Post Postao/la fcsforever » 30 avg 2014, 11:35

Ja sam samo iznio ČINJENICE i naravno to je po tebi iščašeno razmišljanje...nema veze. Mi poslije zimskog prelaznog roka i odlaska Jarnija ubismo šakama Zrinjski u Mo, a čelik i šakama i nogama u 2 tekme...i uzesmo kup. Nešto slično možeš očekivati u prvenstvu poslije nove god.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 30 avg 2014, 11:41

Postoji mogucnost da se do kraja dana prikljuci jos jedan napadac,nije nas,stranac je
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 30 avg 2014, 11:41

Da bi napravio neki dobar rezultat na kraju svaku utakmicu moras odraditi maksimalno, ne kazem da se svaka mora pobjediti jer je to nemoguce... Moras odigrati i velike i male utakmice na nivou, a mi smo samo svijedoci toga, jer smo prije dvije sezone od velikih utakmica samo jednu izgubili i na kraju zavrsili cetvrti. Neki drugi timovi isto tako.

Ne bih se slozio da imamo neki pritisak, ove dvije utakmice sto smo kiksali nije to bilo zbog pritska nego zbog umora i slabe koncentracije napadackog dijela ekipe. Primis gol iz glupe prilike ili vastite greske pa se vadi onda, tu se snaga nenormalno gubi.
Valjda cemo sutra prvi postici gol.

Nas kavlitet je neosporan, nasa igra je daleko bolja od igara prethodnih sezona, ali mnogo se jos stvari treba poklopiti da bi podigao trofej.

bordoakapitar

Post Postao/la bordoakapitar » 30 avg 2014, 11:42

fcsforever je napisao/la:Prvi uslov za sve je stabilnost kluba u svim segmentima. To smo vidjeli kod kona u periodu Džekinih para. To je ono što mi imamo sada a oni nemaju. Na to ide sve ostalo..
Ma uzalud se trudis brate kad englez sve zna najbolje! Kad tome dodas da smo mi PITARI "glupi", shvatis da nema svrhe pisati...

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

collector
Kontakt:

Post Postao/la collector » 30 avg 2014, 11:47

a i vi ste meni jos smjesniji nasli se raspravljati sa njim o situaciji u nasem klub, igracima, i tim stvarima !!! ignor ba pun forum strucnjaka i sveznalica a pola ih ne zna gdje se stadion nalazi a ne nesto drugo !!!
Istina za Vedrana !!! 1946 !!!

Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019, 2019/2020
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014, 2018/2019, 2020/2021
Superkup - 1996/1997

High

Post Postao/la High » 30 avg 2014, 11:57

Mogli bi Tuzlaci uzeti bod Zrinjskom. Ipak oni imaju tri uzastopna poraza i vjerujem da će se pokušati iskupiti za taj negativni niz. Što da ne da i Borac ne izgubi večeras?
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

fcsforever
Kontakt:

Post Postao/la fcsforever » 30 avg 2014, 11:59

he he collector brate....a vidi ovo. Javi se lik čiji klub pušta igrače sa čistim papirima, samo da bi isti halalio dug...recimo 30 000. E sad, nas se živo hebe za to i niko im ne ide na temu da im na jad i čemer dodaje još benzina, ali eto njih vamo da nam sada kažu ovo što englez govori. Do sada je bilo Tan lopov, Tan ubleha, pere pare...Tan ne postoji itd. Sada su promjenili priču i bacaju ublehu o tome da ćemo teško uzeti titulu ili čak da je to nemoguća misija. Ja uživam u njihovom pisanju, pogotovo ovo "nemoguća misija" čini me ponosnim

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 30 avg 2014, 12:03

High je napisao/la:Mogli bi Tuzlaci uzeti bod Zrinjskom. Ipak oni imaju tri uzastopna poraza i vjerujem da će se pokušati iskupiti za taj negativni niz. Što da ne da i Borac ne izgubi večeras?
Jesmol poceli da premiramo protivnike il nam je rano jos :P

I ja sam ubjedjen da ce neko od dvije pomunute da popusi bodove danas
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

fcsforever
Kontakt:

Post Postao/la fcsforever » 30 avg 2014, 12:05

Miky hz i ja sam nešto čuo o tome ( juče) ali ovaj lik mi je nekako nepouzdan. Do sada 3 puta fulio, jednom ubo ( Stojčev)

collector
Kontakt:

Post Postao/la collector » 30 avg 2014, 12:05

fcsforever je napisao/la:he he collector brate....a vidi ovo. Javi se lik čiji klub pušta igrače sa čistim papirima, samo da bi isti halalio dug...recimo 30 000. E sad, nas se živo hebe za to i niko im ne ide na temu da im na jad i čemer dodaje još benzina, ali eto njih vamo da nam sada kažu ovo što englez govori. Do sada je bilo Tan lopov, Tan ubleha, pere pare...Tan ne postoji itd. Sada su promjenili priču i bacaju ublehu o tome da ćemo teško uzeti titulu ili čak da je to nemoguća misija. Ja uživam u njihovom pisanju, pogotovo ovo "nemoguća misija" čini me ponosnim
ma ja samo presakcem takve postove, ne zanima me njihovo misljenje, ima pojedinaca koji su korektni kao storm i to postujem al me opcenito ne zanimaju, na kraju sta mi on i takvi imaju objasnjavati situaciju u fudbalu i te gluposti kad se raspadaju sto ti kazes, ma ignor je najbolji lijek !!! al na uvrede cu prvi odgovoriti da se samo zna !!!
Zadnja izmjena: collector, dana/u 30 avg 2014, 12:39, ukupno mijenjano 1 put.
Istina za Vedrana !!! 1946 !!!

Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019, 2019/2020
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014, 2018/2019, 2020/2021
Superkup - 1996/1997

fcsforever
Kontakt:

Post Postao/la fcsforever » 30 avg 2014, 12:08

he he collector brat

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 30 avg 2014, 12:10

@fcsforever ove cinjenice za sake I noge I njihovu upotrebu,su tacne ,ali isto tako je tacna prica da konstantnim dovodjenjem igraca svake pola godine ,ne pravi se tim,vec se zudi na zor za nekim instant rezultatom.
Jer usrace se od tog medijski jakog sarajeva,manje ekipe,ali bogami mnogi to ubijanje sakama I nogama nisu vidjeli prosle godine.
Vi imate sve preduslove da budete najbolji,sto se tice neke organizacije,rada,marketinga,radi se dobar posao.
Planovi su divni,treba ih sprovest u dijelo,ta akademije I ulaganje u mlade,je spas jedini za nas fudbal.
Ali sto se tice rezultata I onog sto se zeli na tom planu,meni tu sarajevo ima problema,jer zeli se sve I odma.podlijeze se euforiji,I onda ispadate smijesni jer evo 3 prelazna samo pricate ,joj vidjeces sljedeci rok,atomska ekipa,setanje ligom,pravite formacije,crtate....
Ja lud nisam,vidim da je sarajevo najkvslitetnije,ali isto tako vidim da imate zestokih rupa,I da ste jos uvijek najjaci na papiru,ostalo trebate tek dokazat.
Ja ne znam dali zeljo,siroki,zrinjski ili bilo ko moze iskoristit te rupe,neuigranost,isfrustriranost ili zelju za trofejima,kako ko to zove,ali znam da jos niste takva sila ,kakvom se zelite predstaviti.
Sto ne znaci da niste najblizi tome trenutno.
Imate struku svoju,I radite kako mislite da treba,svaka cast za ovo dosad,ali ovo gomilanje igraca,svaki prelazi rok,u vecini slucajeva bude kontraproduktivno.
Sad jedno pitanje,ja nesto ne vidim da se vi fokusirate na tu akademiju,haj ok ono butmir,ali koja to djeca dolaze,sta se selektira iz vaseg pogona.
Jer mislim da nam je to generalno spas svima,ali da se toj djeci obezbijede ,hrana,teretana,uslovi,ovako svima nam sve uzalud.
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

fcsforever
Kontakt:

Post Postao/la fcsforever » 30 avg 2014, 12:28

Izdanci akademije se već vide. Anđušić i Mihojević...i vrlo skoro potpisuju profi ugovore. Ne postoji klub na dunjaluku kojo nema rupe pa tako i FCS. Ali općenito gledajući te rupe se kompenziraju drugim dobrim dijelovima ekipe. U sljučaju mog kluba to su vezni red i napad..koji su extra. Evo sada dobijamo još veču širinu u tom dijelu...dovođenjem Bekića. Nešto što plijeni pažnju su dužine ugovora naših "prvih 18". U mom klubu ne postoji više jedna god. Minimalno su 2 a vrlo često i 3 . To govori o finansijama u klubu i generalno stabilnosti istih. Ako to nije prvi preduslov za bilo šta drugo, onda ja ne znam ...šta je??

Oerde
Kontakt:

Post Postao/la Oerde » 30 avg 2014, 12:39

Ma nema tu puno priče što se nas tiče. Svaka k'o da je zadnja i titula će sama doći. Eh, da nastavim samo ukratko o utakmici u Njemačkoj i našem treneru. Dakle, ovako, utakmicu u Njemačkoj i visok poraz je uzrokovao baš trener, samo zato jer je najavio napadanje, prolaz, ubijedio igrače da mogu, onda jedan gol...drugi, ljudi pokazali kolika je razlika, ovi naši odustali. Neko je baš govorio ovo nije tolika katastrofa, onda ga napadaju, kako nije hu, ha!? Pa nije ni sa moje tačke gledištarecimo u ovom omjeru snaga, da smo na primjer igrali od samog početka kao u drugom, da smo digli ruke od svega Gladbach bi dao 16 komada, at least. S druge strane da je naš trener imao u glavi da nemamo šanse, da smo ispali, da idemo odigrati jednu korektnu utakmicu, da smo branili svaki napad njihov k'o da nam je zadnje, sigurno ne bi primili više od dva tri gola. Eto toliko to je iza nas. Ono što je ispred nas je Travnik i naš očigledan pad igre i forme, držanja lopte bez ideje kao za vrijeme Jarnija. Stojčevu iz ne znam kojeg razloga ne ide najbolje u posljednje vrijeme, znam da će na ovo bitoi svakakvih komentara ali nije baš idealno za ekipu kad neko koga nazivaju kreatorom nema ideje, on je nema. Uzme loptu krene u dribling, sad bilo da je prošao ili ne, stane, taman toliko da se odbrana namjesti, onda je doda u stranu. Od tog nema ništa. Lopta naprijed je ideja, lopta nazad je nemoć i to svi trebamo znati. To je problem sa Mišom, o ostalima i neću, ali recimo šta je sa Ristom, Kostićem !? Ispred nas je mnogo utakmica i trener koji kaže kako niko nije siguran u ekipi jer je ekipa dobro popunjena a onda Radovca zamijeni Kovačević, Okića Duljević i nekad Krstu (zavisi naravno ko je starter) ali to su izmjene. Šta je sa ostalima? Prvotimcu je klupa najbolji lijek i trening. Zato imamo smotanog golmana, koji se još pritom i prestao truditi. Pa sjetite se kup utakmica u Mostaru i Zenici, dok je tu bio Delač, Bandović je branio sasvim solidno, sad je siguran i em, što ne zna, em post'o i bahat. Jarni ih je maltretirao, tjerao da igraju na određen način, pa oni nisu bili zadovoljni, a naše Sarajevo nije imalo rezultata, došao Dženo dao im više slobode u igri i mi osvojismo kup. Sad, ipak mislim, da treba malo stegnuti ekipu i vidjećemo hoće li Dženka uspjeti pokazati čvrstu ruku.
Iskreno, znači, mislim da može i nadam se najboljem, iskreno.

Slijedi Travnik, moramo ga razmontirat, ne radi Travnika već radi nas samih, ne radi tri boda, već radi bodova koje možemo izgubiti u slučaju gubljenja ovog, Psihički pad je jako opasna stvar i šta god ko rekao, uticale su one tekme sa Veležom i Obarskom dosta na ekipu. Zato sutra K'O DA JE ZADNJA!!!

Buba00
Kontakt:

Post Postao/la Buba00 » 30 avg 2014, 12:39

Osim Mihojevic i Andjusica koje financira jedan gospodin iz Trebinja nikog kvalitetnog niste doveli kako treba sa strane. Zeljo npr dovodi iz cijele bih i svaki igrac kojeg su doveli sa strane pravo pojacanje je za klub , u Akademiji nije tako. Zasto? Zato sto je ulaz u Akademiju po igracu 10.000 KM samo da udje i zato igraju djeca ciji Babo hoce da sincina uspije ili menadzer koji je dobar sa "akademijom" i odredjenim ljudima iz uprave. Pojedini ljudi su maknuti da nebi skontali to sta se tu radi. I nikad necete imati akademiju jaku , jer vase igraci samo iz Sarajeva i u vecini slucajeva ili je jak Babo ili menadzer... A ako hoces da uspijes tipa Dinamo moras dovoditi igrace iz cijele BIH i ne na osnovu love nego kvalitete. evo iskren cu vam biti Zeljo nema puno al sto su doveli sve im je pojacalo omladinski pogon i to je kljuc uspjeha. Tu su oni FKS jos korak ispred i nece ih stici da akademija ako ovako nastavi...

provjerite Semjon Milosevic je preporucio Andjusica i Mihojevica. A djeca imaju menadzera (koji nema bas puno veze sa fudbalom) kojeg niko ne zna jer on finansira samo zapravo nema ni licence covjek , vise sponzor al eto... Njemu ce se isplatit kako je krenulo drugimaa nece .. Pozz skontajte malo gdje ide ta "akademija"

smnhz
Kontakt:

Post Postao/la smnhz » 30 avg 2014, 12:44

Buba00 je napisao/la:Osim Mihojevic i Andjusica koje financira jedan gospodin iz Trebinja nikog kvalitetnog niste doveli kako treba sa strane. Zeljo npr dovodi iz cijele bih i svaki igrac kojeg su doveli sa strane pravo pojacanje je za klub , u Akademiji nije tako. Zasto? Zato sto je ulaz u Akademiju po igracu 10.000 KM samo da udje i zato igraju djeca ciji Babo hoce da sincina uspije ili menadzer koji je dobar sa "akademijom" i odredjenim ljudima iz uprave. Pojedini ljudi su maknuti da nebi skontali to sta se tu radi. I nikad necete imati akademiju jaku , jer vase igraci samo iz Sarajeva i u vecini slucajeva ili je jak Babo ili menadzer... A ako hoces da uspijes tipa Dinamo moras dovoditi igrace iz cijele BIH i ne na osnovu love nego kvalitete. evo iskren cu vam biti Zeljo nema puno al sto su doveli sve im je pojacalo omladinski pogon i to je kljuc uspjeha. Tu su oni FKS jos korak ispred i nece ih stici da akademija ako ovako nastavi...

provjerite Semjon Milosevic je preporucio Andjusica i Mihojevica. A djeca imaju menadzera (koji nema bas puno veze sa fudbalom) kojeg niko ne zna jer on finansira samo zapravo nema ni licence covjek , vise sponzor al eto... Njemu ce se isplatit kako je krenulo drugimaa nece .. Pozz skontajte malo gdje ide ta "akademija"
Sad tek vidim da pojma nemas. Jedino sto si tacno rekao jeste da je njih dvojicu preporucio Semjon. Pozz

Buba00
Kontakt:

Post Postao/la Buba00 » 30 avg 2014, 12:46

smnhz je napisao/la:
Buba00 je napisao/la:Osim Mihojevic i Andjusica koje financira jedan gospodin iz Trebinja nikog kvalitetnog niste doveli kako treba sa strane. Zeljo npr dovodi iz cijele bih i svaki igrac kojeg su doveli sa strane pravo pojacanje je za klub , u Akademiji nije tako. Zasto? Zato sto je ulaz u Akademiju po igracu 10.000 KM samo da udje i zato igraju djeca ciji Babo hoce da sincina uspije ili menadzer koji je dobar sa "akademijom" i odredjenim ljudima iz uprave. Pojedini ljudi su maknuti da nebi skontali to sta se tu radi. I nikad necete imati akademiju jaku , jer vase igraci samo iz Sarajeva i u vecini slucajeva ili je jak Babo ili menadzer... A ako hoces da uspijes tipa Dinamo moras dovoditi igrace iz cijele BIH i ne na osnovu love nego kvalitete. evo iskren cu vam biti Zeljo nema puno al sto su doveli sve im je pojacalo omladinski pogon i to je kljuc uspjeha. Tu su oni FKS jos korak ispred i nece ih stici da akademija ako ovako nastavi...

Sad tek vidim da pojma nemas. Jedino sto si tacno rekao jeste da je njih dvojicu preporucio Semjon. Pozz
Dobro eto vrijeme ce pokazati kako je ta Akademija uspjela... I to sto sam ja rekao hocete vjerovati ili ne pa ok kako god..

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 30 avg 2014, 12:50

Halo ba nemoj poredit trenutno nas sa njima jer mi nemamo igraca kako bog zapovjeda.Nemoj molim te ljudi su bolji i treba priznat e ako to ne iskoriste i ne osvije titulu to je njihov problem a ne nas.Malo realnosti nije na odmet.

Desole
Kontakt:

Post Postao/la Desole » 30 avg 2014, 12:50

Sad je i Alademija ubleha :D

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 4 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []