FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
bordobijeli
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
koliko se sjecam s drinom 25 bi trebali igrati to je onda poslije olimpica a prije gostovanja u sirokom
13.09 Celik-Sarajevobordobijeli je napisao/la:koliko se sjecam s drinom 25 bi trebali igrati to je onda poslije olimpica a prije gostovanja u sirokom
20.09 Sarajevo-Olimpik
25.09 Sarajevo-Drina
Ti si opet šampion !
Mislio sam napisati neku dužu analizu ove evropske priče, ali sme smo već rekli i ne treba se vraćati na to. Ekipa je skupila kvalitetnih minuta i iskustva igranja jačih utakmica od onih koje igramo u domaćem takmičenu. To će nam svakako biti plus za budućnost, uz to i fino zaradili. Bez opzira šta se desilo na kraju ovo je za nas itekako uspješan evropski izlet.
Sutra dočekujemo ekipu iz Travnika i s obzirom kako se do sad rezultati odvijaju u ovom kolu pobjeda bi nam legla kao.. ihh. Kada god spomenemo ovu ekipu prva asocijacija nam je gruba igra, zatim tvrda utakmica i naravno bunker. Ostali su bez trenera što može biti dobro i loše. Pri dnu su tabele što znači da ovaj početak i nije baš najbolji za njih, tako da će sutra pokušati ostati neporaženi.
A što se tiče nas, mi smo u situaciji koja nije ni dobra ali nije ni loša. Igrači su dosta istrošeni i fizički i psihički tako da sutrašnja utakmica neće biti ni malo laka. Prema izjavama danas najavili su neke izmjene u ekipi, što je i logičan slijed. Sad nam je potreban sviježina ali i moriv onih igrača koji nisu puno dobijali prilike. Od onih "novajlija" koji sutra budu igrali očekujem da proliju mnogo znoja i da struci pokažu da se i na njih itekako može i treba računati.
Kako početi sutra, po meni bi recept iz Banja Luke bio najbolji... Ne bih imao ništa protiv da bude 1-0, pa nek gol padne u drugom poluvremenu posle 75 minute.
Pošto nama sutra, neću reći da su prijeko potrebna i da moramo pobijediti, tri boda mnogo znače ja bih krenuo sa dva napadača u formaciji 4-4-2, ne bitno je da li će oni igrati jedan iza drugog ili jedan pored drugog.
Golman - Dejo je u teškoj situaciji pa bi ga ja ostavio na klupi. Šansu dao Plakalu. Sad će neki reći da je to rizik ili da je Emir truba golman, pa ako nema kvalitet za nas zašto smo mu produžili ugovor i to na čak pet godina. Ja vjerujem da on ima kvalitet za nas samo mu treba dati priliku da stekne malo rutine a ove su utakmice prave za to.
Stoperi - Mislim da je Ameru potreban mali odmor pa bi i njega ostavio a na njegovo mjesto ubacio Kovačevića koji je više puta ulijetao na tu poziciju, tako bi tu izbjegao rizik ubacivanja igrača koji nisu uigrani za odbrane.
Bekovi - Tu ne mjenjati ništa, Berberović je bolji od Barića a ako izbacimo Puzija ko će nam golove davati
MOžda zamjena u drugom poluvremenu.
Sredina - Ovoliki broj ovako napetih utakmica za jednog osamnaestogodišnjaka je puno tako da bih Samira ostavio na klupi i, ako bi rezultat bio prema našim očekivanjima, ne bih ga uvodio u igru. Na njegovo mjesto bih ubacio Kostića, da vidimo i to mitsko biće. Gojka bih stavio, bez obzira što je on odigrao do sad najviše utakmica bez njega smo tanki na redini. Stojčeva bih gurnuo lijevo, jer je prošle sezone neke utakmice igrao tu i nije on loš ni na toj poziciji. Duljevića desno jer ono je grijeh na klupi držati i po meni bi uvijek imao prednost nad Okićem.
Napad - ono jedino što imamo, ali ne bitno dali će igrati jedan pored drugog ili da BIća bude malo povučeniji.
Pri nekom normalnom rezultatu (neko pristojno vodstvo) Izvući Cimija a ubaciti Mitrevskog, kako bi Kovu gurnuli u sredinu a to drugo mitsko biće na stopera. Izbaciti Bilbiju a šansu dati Handžiću, i ovu treću neka Dženo bira
Ja im ne zahtjevam ništa jer se i oni osjećaju jako loše, to mi je sinoć potvrdio jedan od igrača, posle pauze će biti druga priča. Neka pruže onoliko koliko mogu, a mi da im pružimo veliku podršku.
Sutra dočekujemo ekipu iz Travnika i s obzirom kako se do sad rezultati odvijaju u ovom kolu pobjeda bi nam legla kao.. ihh. Kada god spomenemo ovu ekipu prva asocijacija nam je gruba igra, zatim tvrda utakmica i naravno bunker. Ostali su bez trenera što može biti dobro i loše. Pri dnu su tabele što znači da ovaj početak i nije baš najbolji za njih, tako da će sutra pokušati ostati neporaženi.
A što se tiče nas, mi smo u situaciji koja nije ni dobra ali nije ni loša. Igrači su dosta istrošeni i fizički i psihički tako da sutrašnja utakmica neće biti ni malo laka. Prema izjavama danas najavili su neke izmjene u ekipi, što je i logičan slijed. Sad nam je potreban sviježina ali i moriv onih igrača koji nisu puno dobijali prilike. Od onih "novajlija" koji sutra budu igrali očekujem da proliju mnogo znoja i da struci pokažu da se i na njih itekako može i treba računati.
Kako početi sutra, po meni bi recept iz Banja Luke bio najbolji... Ne bih imao ništa protiv da bude 1-0, pa nek gol padne u drugom poluvremenu posle 75 minute.
Pošto nama sutra, neću reći da su prijeko potrebna i da moramo pobijediti, tri boda mnogo znače ja bih krenuo sa dva napadača u formaciji 4-4-2, ne bitno je da li će oni igrati jedan iza drugog ili jedan pored drugog.
Golman - Dejo je u teškoj situaciji pa bi ga ja ostavio na klupi. Šansu dao Plakalu. Sad će neki reći da je to rizik ili da je Emir truba golman, pa ako nema kvalitet za nas zašto smo mu produžili ugovor i to na čak pet godina. Ja vjerujem da on ima kvalitet za nas samo mu treba dati priliku da stekne malo rutine a ove su utakmice prave za to.
Stoperi - Mislim da je Ameru potreban mali odmor pa bi i njega ostavio a na njegovo mjesto ubacio Kovačevića koji je više puta ulijetao na tu poziciju, tako bi tu izbjegao rizik ubacivanja igrača koji nisu uigrani za odbrane.
Bekovi - Tu ne mjenjati ništa, Berberović je bolji od Barića a ako izbacimo Puzija ko će nam golove davati
Sredina - Ovoliki broj ovako napetih utakmica za jednog osamnaestogodišnjaka je puno tako da bih Samira ostavio na klupi i, ako bi rezultat bio prema našim očekivanjima, ne bih ga uvodio u igru. Na njegovo mjesto bih ubacio Kostića, da vidimo i to mitsko biće. Gojka bih stavio, bez obzira što je on odigrao do sad najviše utakmica bez njega smo tanki na redini. Stojčeva bih gurnuo lijevo, jer je prošle sezone neke utakmice igrao tu i nije on loš ni na toj poziciji. Duljevića desno jer ono je grijeh na klupi držati i po meni bi uvijek imao prednost nad Okićem.
Napad - ono jedino što imamo, ali ne bitno dali će igrati jedan pored drugog ili da BIća bude malo povučeniji.
Pri nekom normalnom rezultatu (neko pristojno vodstvo) Izvući Cimija a ubaciti Mitrevskog, kako bi Kovu gurnuli u sredinu a to drugo mitsko biće na stopera. Izbaciti Bilbiju a šansu dati Handžiću, i ovu treću neka Dženo bira
Ja im ne zahtjevam ništa jer se i oni osjećaju jako loše, to mi je sinoć potvrdio jedan od igrača, posle pauze će biti druga priča. Neka pruže onoliko koliko mogu, a mi da im pružimo veliku podršku.
To bi abd trebalo biti 6 bodova u nasu korist samo hrabro i bez srljanjasimon je napisao/la:13.09 Celik-Sarajevobordobijeli je napisao/la:koliko se sjecam s drinom 25 bi trebali igrati to je onda poslije olimpica a prije gostovanja u sirokom
20.09 Sarajevo-Olimpik
25.09 Sarajevo-Drina
04.10.2009 !!
- dr.van nostrand
- Kontakt:
Dobro ovo kolo zavrsi.simon je napisao/la:Zrinjski kiksao, Siroki trenutno gubi, ako ovako ostane smijesi nam se aBd. prva pozicija jer se ovakve prilike ne propustaju .
Nase dvije pobjede prototiv realno mnogo slabijih protivnika ne bi smjele doci u pitanje, i eto nas na diobi prvog mjesta.
Ida je durugacije, nepovoljno, opet je sve na tebi, pobjedjuj, sakupljaj bodove i ne bi trebalo biti vecih problema.
Bice ovakvih kola (kikseva i remija) do kraja prvenstva, normalno.
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black
Sutra očekujem da očepi sve redom, evropa je završena i mispim da se psihički trebaju vratiti u PL realnost.
Volio boh da Dzeno da šansu nekim odmornijim igračima a neke ostavi za izmjene ako rezultat ne bude zadovoljavajući. Mada mislim da će forsirati ovih 14-15 kao i do sada.
Al nebitno, kao i na proljeće protiv Zvijezde očekujem dq izrone iz grca i pokažu dq koliko smo mi iza bundes lige je većina klubova iza nas ovdje.
Volio boh da Dzeno da šansu nekim odmornijim igračima a neke ostavi za izmjene ako rezultat ne bude zadovoljavajući. Mada mislim da će forsirati ovih 14-15 kao i do sada.
Al nebitno, kao i na proljeće protiv Zvijezde očekujem dq izrone iz grca i pokažu dq koliko smo mi iza bundes lige je većina klubova iza nas ovdje.
Pesimista: ne moze gore od ovoga
Optimista: moze moze
Optimista: moze moze
Baš kao što sam i pretpostavio; ni Široki ni Zrinjski nisu pobijedili u ovom kolu. Samo je šteta što Borac nije uzeo tri boda, ali i ovo je prihvatljivo.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
Odlicno kolo za nas 
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
To je haman tri domace,s obzirom da ovi bojkotuju.Jos na onakvom terenu se igra,extra,sad ide pauza,odmor...Bitno je da su nam konkurenti kiksali i da su sve nase kikseve nulirali i mi sa sutrasnjom pobjedom i zaostalom smo na 0-li sa Sirokim i to je najbitnije...zanimljiv ce biti derbi na Pecari jel bi mogli vrlo lahko doci na tu utakmicu sa jednakim brojem bodova sa prve dvije pozicijesimon je napisao/la:13.09 Celik-Sarajevobordobijeli je napisao/la:koliko se sjecam s drinom 25 bi trebali igrati to je onda poslije olimpica a prije gostovanja u sirokom
20.09 Sarajevo-Olimpik
25.09 Sarajevo-Drina
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
-
staragarda
- Interni moderator
- Kontakt:
zbog ovakvog stava ce vam se vecina raje ponovo smijati na kraju sezone...zrinjski je radio tiho i klepio titulu...vi ste se opasno u.s.k.u.r.c.i.l.i a znamo da se gloginje ne mogu k.u.r.c.e.m mlatit....niste u stanju dobit neko selo pored bijeljine a spominjete bundes ligu....i cisto sumnjam da vi u ovoj ligi mozete nekog osramotit sa 7 komada i to sa pola snage..pozz divoviShofaII je napisao/la:Sutra očekujem da očepi sve redom, evropa je završena i mispim da se psihički trebaju vratiti u PL realnost.
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA
Svoj ti pos'o.staragarda je napisao/la:zbog ovakvog stava ce vam se vecina raje ponovo smijati na kraju sezone...zrinjski je radio tiho i klepio titulu...vi ste se opasno u.s.k.u.r.c.i.l.i a znamo da se gloginje ne mogu k.u.r.c.e.m mlatit....niste u stanju dobit neko selo pored bijeljine a spominjete bundes ligu....i cisto sumnjam da vi u ovoj ligi mozete nekog osramotit sa 7 komada i to sa pola snage..pozz divoviShofaII je napisao/la:Sutra očekujem da očepi sve redom, evropa je završena i mispim da se psihički trebaju vratiti u PL realnost.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga
Realno I don't give a fuck sta ce drugi ljudi reci. Nikad me u zivotu nije bilo briga za misljenje drugih ljudi.
Protiv nekoga cemo mi naplatiti sve ove promasaje Bilbije. 7-0 je nerealno ocekivati ali mislim da ce biti poneka petica ove sezone.
Sent from my HM NOTE 1W using Tapatalk
Protiv nekoga cemo mi naplatiti sve ove promasaje Bilbije. 7-0 je nerealno ocekivati ali mislim da ce biti poneka petica ove sezone.
Sent from my HM NOTE 1W using Tapatalk
FIFA17 SS.BA Liga aktuelni šampion!
Nista,zavrsila se divna evropska prica,ponosni mozemo biti na svaku utakmicu i na svakog igraca..Sada se okrenuti ligi,shvatiti ozbiljno svaku utakmicu,i jos kad otjeramo Bandovica i dovedemo golmana,uz jos par pojacanja,sljedece godine cemo u jesen igrati evropske tekme
Završila se ova evropska,ali se nastavlja ova nasa Premijer prica.Nadam se tituli,i ponovom povratku među evropske velikane,gdje nam je realno i mjesto.
Re: Odg: FK Sarajevo
Medju evropske velikane? Zna se dobro ko su evropski velikani. Dajte da prestanemo jednom sa tim pompeznim najavama i nerealnim ocekivanjima. Daleko smo mi jos od evropskog prosjeka. Na dobrom smo putu i treba to iskoristiti na najbolji moguci nacin. Tek za par godina mozemo ocekivati neki iskorak. Do tad sutiti i raditi. Uvijek nam se obije o glavu, nikad pameti doci.amypitar je napisao/la:Završila se ova evropska,ali se nastavlja ova nasa Premijer prica.Nadam se tituli,i ponovom povratku među evropske velikane,gdje nam je realno i mjesto.
-
staragarda
- Interni moderator
- Kontakt:
amypitar je napisao/la:Završila se ova evropska,ali se nastavlja ova nasa Premijer prica.Nadam se tituli,i ponovom povratku među evropske velikane,gdje nam je realno i mjesto.
dobro ba sta ti hoces na ovoj temi, jel to opet neki kompleksi proradili poslije orgijanja na tribinama 90 minuta kada umjesto podrske klubu spominjete sarajevske klubove !!! Bog ti ja dao pamet, idi na svoju temu i slavi pobjedu protiv zrinjskog a nas pusti da zivimo u iluzijama sa nepostojecim Tanom, i Dinom feningasom !!!staragarda je napisao/la:amypitar je napisao/la:Završila se ova evropska,ali se nastavlja ova nasa Premijer prica.Nadam se tituli,i ponovom povratku među evropske velikane,gdje nam je realno i mjesto.![]()
..de vi gledajte obarsku da mlatnete prvoa onda i da titulu uzmete nakon Bog zna kolko vremena....pa ce se onda naglabat gdje vam je mjesto..cuj,objektivno evropski velikan
![]()
...e moji divovi crni
![]()
Istina za Vedrana !!! 1946 !!!
Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019, 2019/2020
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014, 2018/2019, 2020/2021
Superkup - 1996/1997
Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019, 2019/2020
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014, 2018/2019, 2020/2021
Superkup - 1996/1997
Re: Odg: FK Sarajevo
Cemu ovo gore.cobefks je napisao/la:Medju evropske velikane? Zna se dobro ko su evropski velikani. Dajte da prestanemo jednom sa tim pompeznim najavama i nerealnim ocekivanjima. Daleko smo mi jos od evropskog prosjeka. Na dobrom smo putu i treba to iskoristiti na najbolji moguci nacin. Tek za par godina mozemo ocekivati neki iskorak. Do tad sutiti i raditi. Uvijek nam se obije o glavu, nikad pameti doci.amypitar je napisao/la:Završila se ova evropska,ali se nastavlja ova nasa Premijer prica.Nadam se tituli,i ponovom povratku među evropske velikane,gdje nam je realno i mjesto.
Kad sam spomenu povratak među evropske velikane ,mislio sam ponovo na pley off samo sam se nadovezao na ovu spomenutu zavrsenu evropsku pricu,a nikako nesto bukvalno, kako ti to svataš.
Pa na kraju zar nije velikan Borussija M'gladbach,koja je bila pet puta prvak Njemacke,tri puta osvajac kup-a te drzave.Dva puta osvajac EL. itd.itd, da dalje ne nabrajam.
Nisam nista mislio specijalno,aman- zaman,ali eto to ljudi drugacije protumace.Svi smo mi svjesni svoji mogucnosti.
-
staragarda
- Interni moderator
- Kontakt:
cuj sta hocu...necu nistacollector je napisao/la:dobro ba sta ti hoces na ovoj temi, jel to opet neki kompleksi proradili poslije orgijanja na tribinama 90 minuta kada umjesto podrske klubu spominjete sarajevske klubove !!! Bog ti ja dao pamet, idi na svoju temu i slavi pobjedu protiv zrinjskog a nas pusti da zivimo u iluzijama sa nepostojecim Tanom, i Dinom feningasom !!!staragarda je napisao/la:amypitar je napisao/la:Završila se ova evropska,ali se nastavlja ova nasa Premijer prica.Nadam se tituli,i ponovom povratku među evropske velikane,gdje nam je realno i mjesto.![]()
..de vi gledajte obarsku da mlatnete prvoa onda i da titulu uzmete nakon Bog zna kolko vremena....pa ce se onda naglabat gdje vam je mjesto..cuj,objektivno evropski velikan
![]()
...e moji divovi crni
![]()
Play off je daleko od evropskih velikana. Kazem ti, zna se dobro ko su evropski velikani, Borussija to trenutno nije. Nerealne konstatacije, samo navlace padobrance na temu, pa se ko djeca prepirte sa njima. Budimo malo realni.
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 3 gosta.