poslije 6 ovih kola,koliko smo odigrali, primjetio sam da nam fali jedan kreativac,neko ko zna asistirati, podvaliti loptu napadaču za gol šansu, a fali nam također i destruktivac, neko ko će prekidati napade protivnika,da ne bude ko sad, kad nam protivnik probije vezu kroz sredinu, izlazi odmah u gol šansu.. a još jedna stvar izuzetno bitna, koja nam fali je kondicija,tj. fizička sprema,nadam se da ćemo je dići sad u ovoj reprezentativnoj pauzi..fedeltafrotta je napisao/la:samo se nadam da ce poslije pauze biti 100% spremni nuspahic i varea, bicemo mnogo mnogo opasniji... jos ako bi kakav desztuktivac sletio...
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.
-
rodom s Mejtaša
- Kontakt:
Pa eto manje vise smo složni šta nam fali - 2 do 3 igrača da se malo spakuje i dotegne. Međutim, ništa od toga barem do pauze, a i onda bi opet moglo biti i odlazaka - drugim riječima ne može kuja zeca stići.
Dakle, živaca i strpljenja i nade da još neko od mladih bljesne pa valjda na kraju uletimo u Evropu.
Dakle, živaca i strpljenja i nade da još neko od mladih bljesne pa valjda na kraju uletimo u Evropu.
- JoseMourinho
- Kontakt:
Re: Odg: FK Željezničar
Ma jedan vezni je potreban, al ponovo ga ja ne bi dovodio, eldar, toma, Dado + mali Amir su tu a nek se da šansa mekicu i haskicu, pise se ovdje da su dobri
isto tako nadam se da ce anes se vratit i sa sjajnim igrama osigurat mjesto sebi a i ovih ofanzivnih imamo igrača bas dosta, osmorica konkuriraju za 3 pozicije, možda 4 ako adzem predje na 4-4-2 sto bi za ovaj kadar bilo super jer bi bili bas fino popunjeni po pozicijama
I sta je sa kolicicem @fkzeljeznicarba ti bi mnogo ovo provjereno znati?
isto tako nadam se da ce anes se vratit i sa sjajnim igrama osigurat mjesto sebi a i ovih ofanzivnih imamo igrača bas dosta, osmorica konkuriraju za 3 pozicije, možda 4 ako adzem predje na 4-4-2 sto bi za ovaj kadar bilo super jer bi bili bas fino popunjeni po pozicijama
I sta je sa kolicicem @fkzeljeznicarba ti bi mnogo ovo provjereno znati?
Nedo
))))
Baja
)))
Hvala vam.....
Baja
Hvala vam.....
-
KontraNogama
- Kontakt:
Eto sve dodje na svoje. Bas kao sto sam napisao prije dva dana.
Braco plava, ne trebaju nam nikakva pojacanja. Mislim trebaju pojacanja i Barsi ali u ovoj nasoj situaciji imamo sve sto nam treba, (dok ne bude para,) samo se trebaju sloziti kockice.
Jos to nije to ali se vidi da ima materijala da se mnogo ne sikiramo. Bit ce padova, moramo se na to pripremiti. Al' da ovo izgleda mnogo bolje, izgleda. Jos tu treba mnogo vremena da se tim uigra. Samo nedajboze vecih povreda.
Sta ja pricam non stop, kondicija i snaga su vise od pola uspjeha. Dok ne igramo malo u kost nista od odbrane. Proslih sezona su nas stalno mlatili, lomili noge. mora se taj dio pojacati pa sto neko rece ovde cim malo protivnika namaras onda sa strahom konta kako ce uci u sljedeci duel. A kad te se pocnu bojati onda je pola posla odradjeno.
Ja sam stariji pa se sjecam Berjana e to je ono sto nam treba.
Braco plava, ne trebaju nam nikakva pojacanja. Mislim trebaju pojacanja i Barsi ali u ovoj nasoj situaciji imamo sve sto nam treba, (dok ne bude para,) samo se trebaju sloziti kockice.
Jos to nije to ali se vidi da ima materijala da se mnogo ne sikiramo. Bit ce padova, moramo se na to pripremiti. Al' da ovo izgleda mnogo bolje, izgleda. Jos tu treba mnogo vremena da se tim uigra. Samo nedajboze vecih povreda.
Sta ja pricam non stop, kondicija i snaga su vise od pola uspjeha. Dok ne igramo malo u kost nista od odbrane. Proslih sezona su nas stalno mlatili, lomili noge. mora se taj dio pojacati pa sto neko rece ovde cim malo protivnika namaras onda sa strahom konta kako ce uci u sljedeci duel. A kad te se pocnu bojati onda je pola posla odradjeno.
Ja sam stariji pa se sjecam Berjana e to je ono sto nam treba.
Lijepo je uzeti 6 sa dva gostovanja, na ovakvim levatima se uzima zalet, kljucne utakmice ce biti Tuzla, Velez, Zenica, ko to prodje i dobije, ima se nadati. Problem su i dalje centralni bekovi, blokiraju golmana, to nije dobro. Tomic iz nicega u junaka, odlicno je vidjeti da igrac i kada mu nista ne polazi ide do kraja i donosi pobjedu, majstorski je ono zabio, a odigrao je jednu od losijih utakmica. Svaka cast!
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.
- champions1921
Igraju li danas omladinci i u koliko sati?
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Zadnja izmjena: champions1921, dana/u 31 avg 2014, 10:20, ukupno mijenjano 1 put.
BUDI ŽELJO !!!
Steta je sto se bar X ne izvuce protiv Zrinjskog ali sta je tu je.
Mladost moze biti samo bolja sto sezona bude odmicala. Kad imas vec gotove i iskusne igrace, oni su vec dostigli svoj top i mogu biti jedino malo uigraniji. Mladi igraci postaju bolji. Valjda ce tu biti nasa prednost.
Mladost moze biti samo bolja sto sezona bude odmicala. Kad imas vec gotove i iskusne igrace, oni su vec dostigli svoj top i mogu biti jedino malo uigraniji. Mladi igraci postaju bolji. Valjda ce tu biti nasa prednost.
Sve je bilo na nivou, samo se nadam da ćemo napokon uhvatiti neki ritam i da ćemo ovako igrati na neki duži period. Ado uklapa kockice, ali što je najbitnije svi ginu za sveti dres, s tim da Memija gine malo previše. Ne treba mu zamjeriti, redovno smo dobijali batine, iživljavali su se na našim klincima, tako da nam treba neko ko će pokazati zube. Ja mu nikad neću zamjeriti.
Propusta imamo i uvijek će ih biti, ali neka se to nadoknadi trkom i borbenošću i niko neće biti nezadovoljan. Cilj je Evropa i to mora biti jasno svakome od nas, ne trebaju nam kule i gradovi, imaju oni koji si godinama zaduženi za snove koje još nisu dosanjani, a mi smo Željo...
Što se igračkog kadra tiče, sve je jasno, čeka se Nuspahić, čeka se Varea da pokaže koliko zna i umije, a mislim da može mnogo i nadam se da će Baša pokazati da je ipak pojačanje za naš klub, čini mi se da momak zna igrati lopte.
Propusta imamo i uvijek će ih biti, ali neka se to nadoknadi trkom i borbenošću i niko neće biti nezadovoljan. Cilj je Evropa i to mora biti jasno svakome od nas, ne trebaju nam kule i gradovi, imaju oni koji si godinama zaduženi za snove koje još nisu dosanjani, a mi smo Željo...
Što se igračkog kadra tiče, sve je jasno, čeka se Nuspahić, čeka se Varea da pokaže koliko zna i umije, a mislim da može mnogo i nadam se da će Baša pokazati da je ipak pojačanje za naš klub, čini mi se da momak zna igrati lopte.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
baša je skroz fina opcija na krilu, čini mi se po dosad prikazanom da je najbrži igrač ove ekipe, a fino i umije s loptom.
a i većina velikih ekipa ima nekoga ko je uvijek na rubu crvenog kartona. to plaši protivnike. barcelona ima mascherana, real pepea, pravi milan je imao gattusa, pravi man utd keanea koji je priznao da je namjerno išao da čovjeku slomi noge da mu se osveti, itd. tako da neka memije, uvijek i svakome treba neko ko raznosi (samo nije baš uobičajeno da to bude najmlađi igrač u ekipi). kad pretjera izvući ga i zdravo.
@champions1921 Kadeti su u 15:00, juniori odma poslije bar tako mislim.
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987
-
neroazzuro
- Kontakt:
Vrlo je vazno da nas mladi trener uvidja svoje greske i polako ih ispravlja, vidjelo se to juce. Gusci vezni red,10-ak metara blizi odbrani i odmah nema propuha,manje stoperi panicare, manji je pritisak na Sadikovicu i odmah manje prilika za protivnika. Naprijed nismo posebno mastoviti,vadi nas to sto pojedinci nesto uvijek "iscamunjaju". Ali tu bar imamo nekih potencijalnih opcija s povratkom Anesa i spremnim Vareom.
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić
- pintol_TM87
- Kontakt:
jel imaju negdje svi golovi i prilike od jucer?
Zaigraj, zaplesi na terenu i zabi tom kretenu da bude ludnica !!
opet smo i u najgorim utakmicama stvorili sasvim dovoljno šansi (ali ih fulali). sa spremnim vareom i nuspahićem će to biti još bolje, ali i do sada je to bio manje loš dio. i dalje je veća briga kako učvrstiti defanzivu, mada je ovo od juče svakako korak naprijed.neroazzuro je napisao/la:Vrlo je vazno da nas mladi trener uvidja svoje greske i polako ih ispravlja, vidjelo se to juce. Gusci vezni red,10-ak metara blizi odbrani i odmah nema propuha,manje stoperi panicare, manji je pritisak na Sadikovicu i odmah manje prilika za protivnika. Naprijed nismo posebno mastoviti,vadi nas to sto pojedinci nesto uvijek "iscamunjaju". Ali tu bar imamo nekih potencijalnih opcija s povratkom Anesa i spremnim Vareom.
Drago mi je sto je Adzem skontao da u ovoj ligi je tesko igrati lijep fudbal protiv objektivno slabijih ekipa u gostima, te DA SE NE MOZE igrati bez jednog sidrasa u napadu,koji ce praviti prostor ostalim. I pitanje za ove malo upucenije,dal Klub planira angazovati trenera golmana il ce ostati na Karicu ta funkcija ?
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987
- champions1921
Re: Odg: FK Željezničar
Hvala na infu..Minjore je napisao/la:@champions1921 Kadeti su u 15:00, juniori odma poslije bar tako mislim.
BUDI ŽELJO !!!
Nedo jučer ubjedljivo najjači igrač na terenu.

FK Željezničar ~ FC Arsenal !
Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.
Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.
Adzem pocinje konacno da kristalizira taktiku i tim...ekipi sve cestitke na pobijedi mada tu ima jos prostora za napredak...poslije pauze ocekujem puno bolju igru jer ova ekipa ima ogroman potencijal...po meni Memija bi trebao na zadnjeg veznog jer mali ima agresivnost,srce,trku,zna lopte ,ima brzinu...takodjer na mjestu jamaka volio bi vidjeti vareu kao ofanzivnog veznog,10-u koja nam fali...a krila odavno bolja nismo imali i brza...aBd jos nuspahic kad se vrati bit ce ovo ko bombona...a dodao bi jednu stvar colic je na klupi jer je zasluzio,zeljkovic na klupi jer je zasluzio ,e sad je red na marijana jer stvarno nas je kostao mnogo golova i dosta je nesiguran..kjosevskog bi ja volio vidjeti protiv viteza i nista losije ne bi bio od marijana...aBd bice ovo dobro 
Govorio sam prije dva kola da ce sve doci na svoje sa mo strpljenja,dok je vecina tjerala igrace i Adzema..Težak raspored,dosta novih i mladih igraca,treba vremena proci da se uigramo..Znaci sad protiv Viteza SVI AL' BAŠ SVI U DOLINU,da im pokazemo da smo uz njih i da svaki lošiji potez nagradimo aplauzom jer ce u sljedecoj situaciji biti vise želje i htjenja kad vide da smo svi zajedno..
Jos sad pauza kad bude i mnogi se zažele Ljožeta i tekmi tako da ocekujem jedno 6 milja minimalno..
Mozemo mi ovo izgurati samo ako su svi ko jedan..
A siguran sam da u Tz necemo izgubiti..(eto predvidio sam dvije pobjede nasih u zadnje dvije utakmice,u zadnjoj i rezultat pogodio)..
Ps.Majice su strašne ovaj mi jaran bio,znaci sve extra odradjeno..Trebo bi i ja sutra a ko jos nije isao nek posjeti sto prije fan shop mozda zafale kasnije..
Jos sad pauza kad bude i mnogi se zažele Ljožeta i tekmi tako da ocekujem jedno 6 milja minimalno..
Mozemo mi ovo izgurati samo ako su svi ko jedan..
A siguran sam da u Tz necemo izgubiti..(eto predvidio sam dvije pobjede nasih u zadnje dvije utakmice,u zadnjoj i rezultat pogodio)..
Ps.Majice su strašne ovaj mi jaran bio,znaci sve extra odradjeno..Trebo bi i ja sutra a ko jos nije isao nek posjeti sto prije fan shop mozda zafale kasnije..
19TM87
ŠAMPIONI:1946,1972,1998,2001,2002,2010,2012,2013
KUP BiH:2000,2001,2003,2011,2012
SUPER KUP:1998,2000,2001
ŠAMPIONI:1946,1972,1998,2001,2002,2010,2012,2013
KUP BiH:2000,2001,2003,2011,2012
SUPER KUP:1998,2000,2001
Trenutno korisnika/ca: Anpa, avalPacidoroP, Levin, Zigazaga i 60 gostiju.