FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

ChWilla
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la ChWilla » 31 avg 2014, 17:28

ako ćemo i dalje igrati 4-4-2, ta dva centralna mjesta u vezi mogu itekako pokriti tomić, hasanović i sadiković, te mali amir i eventualno hasković.

CARSON

Post Postao/la CARSON » 31 avg 2014, 17:36

neroazzuro je napisao/la:Ma ja stvarno cijenim svakakva misljenja kad vidim da ih covjek zasniva na nekim opipljivim stvarima. Samo ne mogu shvatit da neko od toliko pozitivnih stvari uvijek vidi one negativne. I tako konstantno.
Cinjenica je da smo mi totalno remontovali ekipu, ukljucujuci i trenera. I zato svako ko imalo prati fudbal zna koliko je vremena potrebno da ekipa uopste izgradi svoj novi stil igre cak i kad znas najjacu postavu,a nas trener jos uvijek ni oko toga nije 100% siguran. Sad se otprilike kristalise tih 8-9 prvotimaca. Sejo ti,npr. igra svaku,a ja mislim da se uskoro jedva i sa klupe ulazit. Jamak ode.
I, kao primjer naseg "nekvaliteta" navodis dvije utakmice s pocetka protiv dvije najjace ekipe prvenstva. Ljudi nisu haman uopste mijenjali ni ekipu,ni trenere nit su imale bilo kakve turbulencije oko sebe. I bio si s njima i takav nedefinisan bara-bara. A cinjenica je da igramo sve bolje i da ekipa raste iz utakmice u utakmicu. A ovi ostali,kao sto rekoh, mogu samo ostat na istom. Nemaju sta novo ponudit,za razliku od nasih momaka.
Evo ja sad kazem da ce se ova ekipa do kraja prvenstva borit za titulu ravnopravno s ove tri ekipe iako nam ona nije uopste prioritet.
Buraz sto se mene tice uopste mi Titula i ne treba volio bio da ovo sto Amar ganja uspije to je najbitnije za klub
mene je samo iznenadilo kako su raja zadovoljan s igrom protiv drine moje misljenje je da smo odigrali losu utakmicu

Southboy
Kontakt:

Post Postao/la Southboy » 31 avg 2014, 17:39

Kako zavrsise omladinci?
Kako je ko odigrao,posebno Mekic,Grebenar,Žeric?
Jel' se još neko danas isticao?
19TM87

ŠAMPIONI:1946,1972,1998,2001,2002,2010,2012,2013
KUP BiH:2000,2001,2003,2011,2012
SUPER KUP:1998,2000,2001

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 31 avg 2014, 17:41

Southboy je napisao/la:Kako zavrsise omladinci?
Kako je ko odigrao,posebno Mekic,Grebenar,Žeric?
Jel' se još neko danas isticao?
nemaju pravo igrati oni za omladince

PlaviSaJUGA
Kontakt:

Post Postao/la PlaviSaJUGA » 31 avg 2014, 17:43

PlaviSaJUGA je napisao/la:Evo rijesenja sto se tice kondicije!
Da bi se moglo deteljnije pricati o tome,treba malo opsirnije poznavati Medicinu.
Krv? Za sta nam sluzi,za transport Vitamina,Kisika itd. Krv je sastavljena od Blutzellen(44%) I Blutplasme(56%) .U Blutzellen se nalaze Thrombozyti,Erythrozyti Leukozyti itd. Nama su u ovome slucaju bitni Erythrozyti (crvena krvna zrnca) koji prenose Kisik u organizmu,sto organizam ima vise Erythrozyta to vise ima Kisika u organizmu koji nam treba, u nasem slucaju, da bi se igraci Zeljeznicara mogli vise zalagati na terenu (tj . Trcati vise od 88,9km po utakmici).Znaci cilj je povecati broj Erythrozyta u svakom igracu koji nosi dres Zeljeznicara !!! Ali na legalan nacin,znaci ne Dopingom!
Za to je najbolje PLANINA,zasto ici na pripreme u planine? Iz tog razloga sto na velikoj nadmorskoj visi nema puno kisika ,onda organizam automatski proizvodi vise Erythrozyta u Organizmu,jedan vid Immunsistema! A prije vec sto se ode na pripreme u planine treba svakome igracu izvaditi minimum 0,5 L. Krvi I tu krv cuvati u bolnici (gdje sta kako I na koji nacin cuvati krv da ostane “normalna” je tema za sebe) . Igraci bi trebali provesti neke 3 do 4 sedmice na planini gdje bi “proizvodili” Erythrozyte I uz to se pripremali za pocetak nove Sezone. Pred sami pocetak sezone ,krv ( recimo dali su svi po 0,5L. Pred odlazak na pripreme) koju su dali,dat in opet tj. “vratiti”. Samim tim pripremama I vracanjem stare krvi igraci bi imali 50% vise Erythrozyta u organizmu koji sluze najvise za prijenos Kisika,sto znaci da bi mogli vise trcati I bez kasnjenja stizati na pasove itd. Sto znaci da bi u tom slucaju imali I vise od 110 pretrcanih km po utakmici,sto znaci da bi razvaljivali na snagu I kondiciju sto nam je ocito potrebno I VELIKI problem! A samim time bi igraci ojacali i kosti jer se najvise Erythrozyti i Leukozyti (bijela ktvna zrnca) proizvode u koštanoj srži!
Ako ima neku blizak klubu nek preporuci ovu metodu jer sigurno dokazana sto se tice kondicije! :idea: :idea: :idea:

već sam jednom prilikom pisao o kondiciji ako nam je stvarno zapelo a jeste eto rješenja
Ma vi stvarno niste normalni !!!

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 31 avg 2014, 17:46

prije rata su svi išli na prvi dio priprema na planine i samo trčali u planini 15-20 dana, i tad nam je klupski fudbal i bio evropski relevantan. al' ispalo iz mode, ne možeš slikati kul selfije tako...

delpiero502
Kontakt:

Post Postao/la delpiero502 » 31 avg 2014, 17:46

Kadeti dobili 7:0. Žerić i Behram se ističu jedini, ostali svi taraba, jedino možda Bijedić može pratit ovu dvojicu al samo na trenutke. Ova dvojica svemirski brodovi, stvarno se ističu Žera dao tri gola, Behram dao golčinu sa 25 metara pod prečku i imao dvije ekstra asistencije, pogotovo prva, baš ono šmekerski.

Juniori vode 1:0

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 31 avg 2014, 17:48

CARSON je napisao/la: Buraz sto se mene tice uopste mi Titula i ne treba volio bio da ovo sto Amar ganja uspije to je najbitnije za klub
mene je samo iznenadilo kako su raja zadovoljan s igrom protiv drine moje misljenje je da smo odigrali losu utakmicu
Pa mi cemo se kao klub dici i ovako i onako. Ne prave se vise gubici. Ova shema sto sad ganjaju bi nam ubrzala sve to.
Bez nje bi morali sacekat ove momke i kad prodas neke od njih, onda si izas'o iz minusa i imas temelje i za veca ulaganja u igrace i za ulaganje u stadion. Za pretpostavit je da ce se igraci prodavat za vece cifre nego do sad.
Zamjenu za njih imas besplatnu iz omladinskog pogona i deri dalje. Al ovo je tek pocetak te filozofije.
A vide svi da igra nije bila nesto,ali je opet puno bolja nego u Bijeljini. Vjerovatno ce biti jos i bolja.
Budi mi pozdravljen i samo opusteno.
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 31 avg 2014, 17:59

Citam avaz danas i recimo da nisam gledao utakmicu, rekao bih da je Zeljo nazor dobio, da crveni nije postojao i da je Drina ostecena maksimalno. I onda kazu sta tjera publiku sa stadiona..
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 31 avg 2014, 18:00

Kadeti su dobili 7:0,juniori vode na pol.3:0.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 31 avg 2014, 18:01

mora se uprava malo jače oglasiti, peglati, ovo ne ide više ovako.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 31 avg 2014, 18:16

Minjore je napisao/la:Citam avaz danas i recimo da nisam gledao utakmicu, rekao bih da je Zeljo nazor dobio, da crveni nije postojao i da je Drina ostecena maksimalno. I onda kazu sta tjera publiku sa stadiona..
Sve manje i manje ljudi to radi. Predviđam da će ovaj pamflet političke prostitucije, šunda i bezočnih laži uskoro doživjeti fijasko i otići tamo gdje i pripada - na smetljište historije.

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 31 avg 2014, 18:20

DukeOfWellington je napisao/la:
Minjore je napisao/la:Citam avaz danas i recimo da nisam gledao utakmicu, rekao bih da je Zeljo nazor dobio, da crveni nije postojao i da je Drina ostecena maksimalno. I onda kazu sta tjera publiku sa stadiona..
Sve manje i manje ljudi to radi. Predviđam da će ovaj pamflet političke prostitucije, šunda i bezočnih laži uskoro doživjeti fijasko i otići tamo gdje i pripada - na smetljište historije.
u pravu je vojvoda,kad god pomislite to sra.nje da kupite,sjetite se samo da je vlasnik tog sr.anja pokušao da ugasi naš klub zajedno sa Sabahudinom Topalbečirevićem,čovjekom koji poslije svakog poraza naše repke bi nekoga smjenjivao i tražio krivce :damn: :puke:
i ovo što sam napisao nema nikakve veze sa nadolazecim izborima ili tako nešto..
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 31 avg 2014, 18:22

sve to Stoji,al uz kafu prelistam cisto sportska desavanja,mada i to lazu kao i sve ostalo. Samo kazem Sta je jos jedan od uzroka malo losijih posjeta :D

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 31 avg 2014, 18:26

Al najveca sega mi je bilo kad trener Drine posle utakmice govori kako njemu nije jednak kriterij,da je crveni bio prestrog :crazy:
Vidi se da u nekim glavama i dalje vlada onaj sabanluk od prije 10-ak god i vise.
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

RiverPlate
Kontakt:

Post Postao/la RiverPlate » 31 avg 2014, 18:38

Gledam Rad Partizan trenutno 0-3, Bajić najbolji na terenu, spasio milion ubačaja igrača Partizana, dobar je štoper, šteta što se sa Osimom zakačio, bio je jedan od boljih u ligi, a iznenađenje ulazi u ekipi Rada Perica Stančenski :urnebes:
Grbavica naš je Hram!!!

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 31 avg 2014, 18:43

RiverPlate je napisao/la:Gledam Rad Partizan trenutno 0-3, Bajić najbolji na terenu, spasio milion ubačaja igrača Partizana, dobar je štoper, šteta što se sa Osimom zakačio, bio je jedan od boljih u ligi, a iznenađenje ulazi u ekipi Rada Perica Stančenski :urnebes:
on je sad na ljeto trebao kod nas doci,ali nije dosao zbog nekih drugih razloga ne zato sto se zakacio sa Osimom :)

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 31 avg 2014, 18:43

@RiverPlate uze mi rijeci sa tastature :D Bajic odlican,ali vec je u godinama poprilicno. Drago bi mi bilo kad bi izbacili jednog stopera iz omladinskog pogona.

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 31 avg 2014, 18:45

Minjore je napisao/la:@RiverPlate uze mi rijeci sa tastature :D Bajic odlican,ali vec je u godinama poprilicno. Drago bi mi bilo kad bi izbacili jednog stopera iz omladinskog pogona.
Pa hoceli biti kakvog hajra od ovog dvojca Durakovic & Osmankovic...?
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

RiverPlate
Kontakt:

Post Postao/la RiverPlate » 31 avg 2014, 18:46

Minjore je napisao/la:@RiverPlate uze mi rijeci sa tastature :D Bajic odlican,ali vec je u godinama poprilicno. Drago bi mi bilo kad bi izbacili jednog stopera iz omladinskog pogona.
Ima trideset, a bolji od Bogdanovića , Kvesića i Zeljkovića zajedno!
Zadnja izmjena: RiverPlate, dana/u 31 avg 2014, 18:50, ukupno mijenjano 1 put.
Grbavica naš je Hram!!!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: antibot, Giba87, itatabisine, Lokomotifa, Samba71 i 122 gosta.